• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de kendim yapıcam 10-15 balon, balonları takmak için 2 tane ayakli standlardan alıcam bi de kapıyı süslemek icin beyaz tül. Üzerine de kapı süsümüzü asariz zaten masada cikolatasi iviri ziviri olacak al sana düşük maliyetli süsleme 🤣 çok abartılı sevmiyorum zaten ben düğün organizasyonu gibi
Aynen ben aldım bile balonlarımı, balon zinciri falan aldım. Sadece masa kiralayacağım. Hastane organizasyonları benim tarzım değil ya çok abartılı yapıyorlar sanki nişan merasimi gibi. Yaptıranlara saygı duyuyorum tabi ama benlik değil 😬

umarım öyledir hatta çok isterim öyle olmasını ama o zaman açıklama olarak bu yapılabilirdi, bizi de korkutmazlardı, 2 B maddesi yani muhtemel tedavi edilebilir sağlık sorunları sebebiyle çektik yazılmış haberlerde. Ben bu ülkenin hiç bir kurumuna güvenmiyorum ne yazık ki her şeyin altı boş artık, ne deseler şaşırmayacak hale geldim, sadece çocuğumu ve kendimi korumaya çalışıyorum, devletten hizmeti geçtim sadece zarar vermesinler bize başka bir şey beklemiyorum artık.
Ben de inanmadim zaten. Guzelce yszip aciklayabilirlerdi. Artik inan ben de biktim bu sacma sapan islerinden. Insan sagligi bu baska bir sey degil.

Kızlar ben çok tedirginim ya 🥺
Bebeğim 3 gün önce karnımda kıpır kıpırdı hatta hareketlerini gözle rahat rahat dalgalanmalar şeklinde bile görebiliyordum. Sert hareketleri vardı. Kendini negüzel hissettirirken bir anda o hareketlenmesi durdu. 3 gündür Çok çok az hissediyorum oda sabah uyandığımda. Ve çok hafif hareletleri var, güniçinde şekerli şeyler yiyorum- süt içip soluma yatıyorum bekliyorum max nabız atışı şeklinde hareketleri var, asla önceki gibi hareket etmiyor, gözle görebileceğim bir hareketi hiç yok😥
Sizlerde nasıl?
Bu arada benim karnımda çok büyümedi, bol giyinsem hamile olduğum belli değil.

Bebeğim 3 gün önce karnımda kıpır kıpırdı hatta hareketlerini gözle rahat rahat dalgalanmalar şeklinde bile görebiliyordum. Sert hareketleri vardı. Kendini negüzel hissettirirken. Bir anda o hareketlenmesi durdu. 3 gündür Çok çok az hissediyorum oda sabah uyandığımda. Ve çok hafif hareletleri var, güniçinde şekerli şeyler yiyorum- süt içip soluma yatıyorum bekliyorum max nabız atışı şeklinde hareketleri var, asla önceki gibi hareket etmiyor, gözle görebileceğim bir hareketi hiç yok😥
Sizlerde nasıl?
Biz sizinle ayniyiz geliba. Benimkinin hareketleri belli. Huzursuz olduysaniz bi doktoru arayin isterseniz. Saglik ocagina giderseniz kalp atisini dinler rahatlarsiniz ...

Biz sizinle ayniyiz geliba. Benimkinin hareketleri belli. Huzursuz olduysaniz bi doktoru arayin isterseniz. Saglik ocagina giderseniz kalp atisini dinler rahatlarsiniz ...
Haftaya gideceğim doktora, burda sağlık ocağında o tür şeyler yapılmıyor malesef, bunun için acile gitmem gerek.
Kalp atışı olmadığını düşünmüyorum canım, Allahım korusun çünkü nabız şeklinde bile olsa hareketleri var ama o coşkulu hareketleri bir anda yok olması canımı sıkıyor, sebebi nedir belki aynı şeyi yaşayanlarımız vardır.

Son düzenleme:
Bebeğim 3 gün önce karnımda kıpır kıpırdı hatta hareketlerini gözle rahat rahat dalgalanmalar şeklinde bile görebiliyordum. Sert hareketleri vardı. Kendini negüzel hissettirirken bir anda o hareketlenmesi durdu. 3 gündür Çok çok az hissediyorum oda sabah uyandığımda. Ve çok hafif hareletleri var, güniçinde şekerli şeyler yiyorum- süt içip soluma yatıyorum bekliyorum max nabız atışı şeklinde hareketleri var, asla önceki gibi hareket etmiyor, gözle görebileceğim bir hareketi hiç yok😥
Sizlerde nasıl?
Hergun aynı şekilde olmuyor canım hareketleri benimde bazen çok şiddetli bazen daha sakin. Benimki şekerli şeylerde gram oynamıyor zaten sadece badem o etkiyi yaratıyor 😀 boş yere kendine de bebeğe de stres yapma bence. Birde artık gece gündüz ayırt ediyor ve düzenli uyku saatleri varmış. Belki sen uyuduğunda o uyanık oluyor

çıkardık deriz nerden bilecek ki :KK70: :KK70: :KK70: ay benim eşim sağlıkçı zaten evde bişi olursa müdahale eder ben hastaneleri hiç mi hiç sevmiyorum yaaa, inşallah uzun süre kalmak zorunda kalmayız :KK70:
Onu ben de düşündüm tabi ama :D sonuçta hastaneden çıkınca da Allah korusun sorun olursa diye tedirgin oluyor insan. Baya da önemli bir şeymiş :KK48: Bende biraz sorun olmuştu da 🙈 çıkışlarda :KK48:
Canim analık izni bittikten sonra 1 yıl olması durumu devlet memurları için geçerli. Ben maddeyi koymak için onu paylaştım. Sgk çalışanları için bebek doğduğundan itibaren 1 yıl. Maalesef devlet-özel ayrımı var. Memurlara 6 aya kadar 3 saat sut izni bize 1.5 saat, böyle farklar var :KK43:
Bana da 2 gece kalmak iyi gelmişti, ilk zamanlar emzirmeyi filan öğretiyor hemşireler, dedigin gibi destek oluyorlar. Eve geçince sezaryen dikisi filan unutuyorsun, hastanedeki özel muamele bitiyor :)
Anladım canım. Evet yani ne saçma özel sektör, devlet falan ayrımı. Bebek aynı bebek yani.. Bu ülkede doğru olan şeyleri merak ediyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️
Bir hesap yaptım da 6 aylık süt izni de birleşirse işte tam 5,5 aylık oluyor, Allah'ın izniyle her şey yolunda giderse🙏 Eylül başı bitiyor izinler. Müdürü göremedim bir kaç gündür. Görürsem ona ya bu 5,5 ay sonrasında çalışmaya başlayıp, 2 ay da uzaktan çalışma olarak devam etmeyi teklif edeceğim, izin vermezseniz de 2 ay da ücretsiz izin alacağım diyeceğim. O zaman da Kasım başı başlamış oluyorum. İş yerinden çok uzak kalmak özel sektör için pek iyi değil maalesef. O yüzden umarım uzaktan çalışmayı kabul eder. Zaten gerekli olduğunda giderim. Haftada 1 falan da gidebilirim diye düşünüyorum.
Evet canım her yerde farklı oluyor bi pijamalı bi elbiseli 2 çift götürsem bana yeter sondayı hemen çıkartmıyorlar bikaç saat sonra yürütmeye geliyorlar o zamana kadarda pijamalı olanları giyemiyoruz maalesef.
Şimdi yavrumu odaya ilk defa yanıma getirdikleri fotoğrafa baktım da 🥰 geceliğim var üzerimde. Ne ara giymişim vallahi hiç hatırlamıyorum 😄😅 Öyle hastane önlüğüyle falan kalmış olabilirim diye düşünüyordum. Silinmiş beynimden. Bu arada epidural olduğum için bacaklar falan da yeni açılmaya başlıyor zaten. Nasıl giydim ne ara giydim acaba yaa :KK48: Bir şey giyecek hali nasıl bulmuşum, bravo 😄 Ertesi gün pijamam var üzerimde.
Kızlarrrr günaydın Yeğenim çıktı hastahaneden :dua: derin bir nefes aldık... Emar sonuçları temiz çıktı Allah'a şükür.. Hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz ve dualarınız için..

Bende çok iyiyim maşallah kızım çok hareketlendi durmuyor içeride 30. haftayı bekliyorum sabırsızlıkla başlayacağım kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye o kadar heyecanlıyım ki :anneadayı:
Ah canım çok sevindiiimmm 😍:KK68:Çok şükür 🙏 Evlerden ırak Allah kimseye yaşatmasın inşallah 🙏
Yavruşuna da maşallah 🥰:nazar:

Aynen ben aldım bile balonlarımı, balon zinciri falan aldım. Sadece masa kiralayacağım. Hastane organizasyonları benim tarzım değil ya çok abartılı yapıyorlar sanki nişan merasimi gibi. Yaptıranlara saygı duyuyorum tabi ama benlik değil 😬
Kızlar hastane odası süslemekle ilgili fikirleri bu şekilde paylaşmanız süper 🎉 bnde kendim süslemeyi düşünüyorum görsel falan olursa beğenndiğimiz paylaşalım birbirimizle😍

Hergun aynı şekilde olmuyor canım hareketleri benimde bazen çok şiddetli bazen daha sakin. Benimki şekerli şeylerde gram oynamıyor zaten sadece badem o etkiyi yaratıyor 😀 boş yere kendine de bebeğe de stres yapma bence. Birde artık gece gündüz ayırt ediyor ve düzenli uyku saatleri varmış. Belki sen uyuduğunda o uyanık oluyor
Çok teşekkür ederim canım. Badem bitmişti evde hemen badem almaya gidiyorum :KK60: belki bizimkide bademe tepki verir🙈

Kizlar bisi sorcam masa basi isim var devlette calisiyorum memurum ama cok stresli bi isim var 32 ci haftadan sonra calismassammi diyorum evde ne yapicam sikilirmiyim acaba siz ne dusunuyosunuz calisan kadinlar daha bebek esyasi hicbisi alamadik yogunluktan dogum iznimde onlarimi halletsem acaba esimle benjm ailemle sehir disinda yardim etcek kimsem yok siz bu surecte naptiniz?
canım bende devlette masa başı çalışıyorum 32 de çalışabilir raporu alıp istediğin zaman da ayrılabilirsin canım 37 yi beklemek zorunda değilsin yada 5 haftada ancak hallederim ağırlaşmadan haledeyim dersen ayrıladabilirsin ama ben doğum izinlerinin sonrasında daha önemli olduğunu düşündüğüm için önce bir ihtiyaç listesi çıkardım sonrada internette nerede uygunsa oradan sipariş verdim iş yerine sürekli kargo geliyor. hafta sonu da gözümle görüp bakmam gereken şeylere baktım tabi bu benim fikrim sen nasıl rahat hareket edeceksen önemli olan bu :super:

Çok teşekkür ederim canım. Badem bitmişti evde hemen badem almaya gidiyorum :KK60: belki bizimkide bademe tepki verir🙈
😂😂benimki en başından beri ne tatlı ne çikolatada kılını bile kipirdatmadi😂bak seninle yakınız zaten öyle sürekli hareket felan olmazmış yaklaşık 18 saat uyuyorlarmış zaten kuzucuklar😍 Screenshot_20221223-162638_Happy Mom.jpg

Kızlar aşıyla ilgili bakanlığa ulaşan var mi hemşireme yazdım ben de cevap gelmedi henüz

Ben de kendim yapıcam 10-15 balon, balonları takmak için 2 tane ayakli standlardan alıcam bi de kapıyı süslemek icin beyaz tül. Üzerine de kapı süsümüzü asariz zaten masada cikolatasi iviri ziviri olacak al sana düşük maliyetli süsleme 🤣 çok abartılı sevmiyorum zaten ben düğün organizasyonu gibi
Ben de oglumda oyle.yaptim 2 ayakli balon standi aldim oyle sade guzel oldu ki yine ayni yaparim

Böyle yazmış :) şaka gibi ne desem bilemiyorum umarım hiçbir sıkıntı yaşamayız

Eklentiler

• DD0B3C7C-973D-4BF8-B039-A12A2D5F2448.jpeg
    DD0B3C7C-973D-4BF8-B039-A12A2D5F2448.jpeg
    105,2 KB · Görüntüleme: 80
😂😂benimki en başından beri ne tatlı ne çikolatada kılını bile kipirdatmadi😂bak seninle yakınız zaten öyle sürekli hareket felan olmazmış yaklaşık 18 saat uyuyorlarmış zaten kuzucuklar😍Eki Görüntüle 3181386
Aaaa bunlar negüzel bilgiler🙏 🥰🥰 tam aradığım cevaplar sanırım. Çok iyi geldi çok teşekkür ederim. Sanırım benimki şimdi ayak pozisyonunda çünkü mesanem sürekli dolu gibi, yarım saate bir w.c deyim😅 bunları sana bademimi yerken yazıyorum :KK36: :KK36:

Balon zincirini.iyi hatirlattin oğlumun dogum gununden kalma vardi bak az daha.unutuyordum😁

Sizlerde nasıl?
Gun icin de kac defa atiyor canim onu bir say. Ara ara hareketleri azaliyor. Bazen de durmak bilmiyorlar. Gun de 10 hissediyorsan sikinti.yoktur canim

Aaaa bunlar negüzel bilgiler🙏 🥰🥰 tam aradığım cevaplar sanırım. Çok iyi geldi çok teşekkür ederim. Sanırım benimki şimdi ayak pozisyonunda çünkü mesanem sürekli dolu gibi, yarım saate bir w.c deyim😅 bunları sana bademimi yerken yazıyorum :KK36: :KK36:
Afiyet olsun kuzucuğa yarasın 😍 aynen benimde mesanemde mesela sanki arada oraya bastırıyor gibi sızlıyor 😀

Back