2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selam ultrason kağıdında bebeğin kalp atışını nerede görebilirim ne yazıyor kısaltma olarak ? İnternetten araştırdığım kısaltmaları kağıtta göremiyorum.

Eklentiler

• D6962135-285E-474D-A97B-9AA54B25E11A.jpeg
    146,6 KB · Görüntüleme: 61
Kizlar adendo aldım bende ama progesteron ve coraspin kullanıyorum onlarla beraber kullanmak zararlı olur mu ne dersiniz kullanmalı mıyım

Kizlar simdi ben daha bugun ogrendim - 4 haftaligim, doktoruma 2 hafta sonra gidecegim
Bu ilk trimesterda neleri yememek ve icmemek gerekiyor acaba? Bildiklerinizi paylasabilir misiniz?

Canm ben öğrendiğim gün keserim demiştim ama kesemedim 3 gün sonra direk bıraktım. İlk zamanlar biraz zor geliyor ama sonra alışıyorsun.

Kizlar simdi ben daha bugun ogrendim - 4 haftaligim, doktoruma 2 hafta sonra gidecegim
Bu ilk trimesterda neleri yememek ve icmemek gerekiyor acaba? Bildiklerinizi paylasabilir misiniz?
Hayırlısı olsun canım , kan testi yaptınız mı
Yani ilk dönem değil ama genel olarak yenmemesi gerekenler oluyor, çiğ -az pismis et balık yumurta vs. Sakatat yenmemeli mesela, ağır kaldırmak vücudu çok yormayı onermiyorlar kanama alabi oluşturup tetikleyebiliyor. Çok sayıda kafein önerilmiyor, sigara alkol vs. Aklıma gelen bunlar şuan için
Birde yeşillikleri guzelce yıkamak gerekiyor yemeden önce.

Cok tesekkurler canim, evet direk kan sonucuyla ogrendim bu sabah; 196 cikti…
Mesela bitki caylarinin hangilerini icmemek gerekiyor?
Maydanoz suyu kesinlikle onerilmiyor biliyorum ama maydanozun kendisinde sorun yok degil mi?

İdrarda enfeksiyon varsa su iç bol bol canım kanda varsa ilaç verirler büyük ihtimalle bir de d vitamini benim de kzımda düşüktü doktorum zaten herkesin düşük sıkıntı etme demişti. Çalıştığım hastanedeki dahiliye uzmanı da aynısını söyledi bizim insanımız vitaminsiz dedi :))) d vitamini normal olan kimseyi kolay kolay görmedim dedi.. o yüzden onu takma Kadana bir de onun stresini yapma kuzum.

Kizlar adendo aldım bende ama progesteron ve coraspin kullanıyorum onlarla beraber kullanmak zararlı olur mu ne dersiniz kullanmalı mıyı
Olmaz cnm ben adendoya daha gebe kalmadan önce başlamıştım şimdi 7+2 deyim 6 düşük geçmişim olduğu için doktorum corasprin ve Progestan verdi doktorlar konuştum kullanabilirsin dedi bunların yanında adendoyu günde 2 defa alıyorum eğer bu sefer düşük olmaZsa gerçekten adendonun sayesinde. Çünkü ben bütün gebeliklerimde Progestan corasprin ve oksapar kullandım bu sefer tek farklı adendo kullanıyorum bakalım şimdilik bir sıkıntı çıkmadı normalde 4/5 haftalarda başlardı hemen sıkıntı

Cok tesekkurler canim, evet direk kan sonucuyla ogrendim bu sabah; 196 cikti…
Mesela bitki caylarinin hangilerini icmemek gerekiyor?
Maydanoz suyu kesinlikle onerilmiyor biliyorum ama maydanozun kendisinde sorun yok degil mi?
Maydanoz yemiştim ben ilk gebeligimde. Ya ben şöyle düşünüyorum her şeyin fazlası zarar. Gebelik sürecinde bitki çayı olarak kullandığım tek şey ıhlamur. Oda akşamları 1 bardak açık. Kesin yasak olanlar dışında diğerleri için fazlasının etki edeceğini düşünüyorum şahsen. Yasak demeyeyim de zararli diyim Mesela midye yenmemeli içinde ağır metal bulunuyor bebeğe geçiyor. Sakatatta da ( ozellikle ciger) çok fazla A vitamini bulunduğu için bebekte tahribat yaratıyormuş. Aslında gebeliği sağlıklı beslenme süreci olarak düşününce daha güzel gidiyor

Doğru valla alnımızda ne yazdıysa onu yaşayacağız canım İnşallah güzel haberler alırız

İçimi rahatlattın valla canım çok sağol

Ben simdilik günde bir alim çünkü 3 4gunde bir az bı lekelenme oluyor korkuyorum o yüzden kötü olur mu diye şifa niyetine içelim inşallah iyi gelir canm

Ben canım 2 gündür gribim ve çok kötüyüm sadece iki kere ıhlamur içtim meyve yiyorum acile gittim sadece parol serum taktılar. Burnum tıkandı zor nefes alıyorum valla Allah yardımcımız olsun
Çok geçmiş olsun canım
Ben bugun biraz daha iyiyim çok şükür
Bol bol meyve yedim, sarımsaklı yoğurt yaptım yedim boğazıma çok iyi geldi.
Ballı limonlu ıhlamur içtim toparlandım sayılır ama şimdide idrar yolu enfeksiyonum var onun içinde ilaç kullanıcam.
Bu aralar herkes covid olmuş canım sen de çok dikkat et kendine hayırlısıyla çabucak atlatırsın inşaAllah

Allah razı olsun canım benim sanada çok geçmiş olsun saydıklarından bende yaptım canım inşallah faydası olur. Test verdim inşallah birşey yoktur bu ara yine arttı malesef covid. İnşallah bir an önce iyileşelim rabbim şifa versin

Ben simdilik günde bir alim çünkü 3 4gunde bir az bı lekelenme oluyor korkuyorum o yüzden kötü olur mu diye şifa niyetine içelim inşallah iyi gelir canm
Tamam canım al başka bende düşük riski olduğundan günde 2 defa alıyorum canım benim.

Kızlar bu adendo dediginiz mfk 'nin ürünlerinden değil mi?on satışta yazıyor ama şimdi sipariş versek ne zaman gelir ki acaba. Bir sorun da olmaz değil mi içeriği neymiş ki?

Ben de aynı durumdayim bugünden baslicam bakalım her gün 1 tane az içsek biter heralde
Canm azaltarak olmuyor malesef. Yani bende olmadı. Gebelik öğrendiğimde 5 gün sonra bırakıyorum dedim azaltmayı denedim olmadı 5.gün tamamen bıraktım. Umarım sizin azaltarak olur.

Canm azaltarak olmuyor malesef. Yani bende olmadı. Gebelik öğrendiğimde 5 gün sonra bırakıyorum dedim azaltmayı denedim olmadı 5.gün tamamen bıraktım. Umarım sizin azaltarak olur.
Doğru söylüyorsun ben de azaltıcam diyorum ama ipin ucu kaçıyor o yüzden çat diye bir anda kesmek.. dayanması zor olmuyor mu peki? Ben içmezsem çok sinirli oluyorum ve sürekli birşeyler yemek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…