- 12 Kasım 2018
- 851
- 2.883
Çok iyi canım benimde iyi çıktı kafam karıştı o yüzden şeker olsa kanda gözükürdü diyeBütün değerlerim normal çıktı canım bir sıkıntım yok çok şükür.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok iyi canım benimde iyi çıktı kafam karıştı o yüzden şeker olsa kanda gözükürdü diyeBütün değerlerim normal çıktı canım bir sıkıntım yok çok şükür.
Çok yormuyorum kafayı detaylı ultrasonda 25 dediler bende 25 haftalık diyorumBen de gebeliğin başından beridir anlamıyorum nasıl hesaplıyorlar ya ilk 2 haftayı saymıyorlar ya da son 2 haftayı yarın 25 hafta olacağım mesela 7.aya girmiş oluyorum ama doktorların hesaplsrına göre 5 ay 2 hafta gibi oluyor
Canım inşallah gönlüne göre bir doktor bulursunEvet deneyimli bir doktor diye devam ediyorum ama bazen çok dalgın oluyor beni başka hastayla karıştırıyor, bazen böyle geçiştiriyor önemli sorularımı stres yapıyorum, bazen de dünya tatlısı anne gibi yaklaşıyor of yaşı ileri biraz o yüzden bir iletişimsizlik yaşıyoruz çok zor bu doktor işi
Bu cevap "şuan senle uğraşamam" demenin başka bi şekli bence. Bilmiyorum nedir. Doktor hanım cevap veren siz misiniz, bilmiyorum ne demek? deseydin keşke.Normal o zaman, her zaman olmuyor zaten günde iki üç.
Benim doktorum bilmiyorum dedi, nefret ediyorum bu cevaptan çünkü hamileliğin başından beri toplasan kadına 3 soru sormuşumdur onları da bu şekilde geçiştirdi, değiştiricem sanırım doktoru da.
Günaydın canımÇok iyi canım benimde iyi çıktı kafam karıştı o yüzden şeker olsa kanda gözükürdü diye
Aynen öyle ben ilk zamanlar sürekli hesaplamaya çalıştım. Sonra dedim ki amannnn boşver sağlıklı olsun da aradaki 1/2 haftanın lafımı olurÇok yormuyorum kafayı detaylı ultrasonda 25 dediler bende 25 haftalık diyorum
Normalde 24 haftaysan doktorlar 25 hafta diyor, 25 haftaya giriyorsan doktor 26 haftalık diyorlar neyse saldım yani son adet tarihim de hiç uymuyor çıkamadık işin içinden
Merhabalar zaten 16 haftalık bir doğum izni oluyor özel sektörde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olacak şekilde Allah ve doktorum izin verirse son haftaya kadar çalışmak isterim izinlerimi bebeğimle geçirmek daha mantıklı geliyor bana. Özel de doğumdan sonraya kalabiliyor izinler ama Devlette aktarma konusunda bir sınırlama var yanlış bilmiyorsam.Bende kadın doğum hastanesinde doğum yapmayı planlıyorum kısmet olursa inşalah.Kayınvalidem orda ebe olduğu için kontrollere de oraya gidiyorum zaten. minseo nun söz ettiği izin konusunda bende bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum,özelde çalışıyorum bildiğim kadarıyla 4 ay kadarrapor hakkımız var,süt izni filan bu 4 ayın içinde mi onu da bilmiyorum bu konuyu detaylı bilen arkadaşlar yazarsa çok iyi olur
Dünden beri benimde aynı,Randevum aralıkta mutlaka söylicm canımBende hep var canım sürekli kasıklarımda oynuyor oraya baskı yapıyor hep aşağıda bir de doktora söylerim normal dedi hatta benimkisi kasıklarımda yani tam vajinanın üst kısmında sanki toplanıyor sertleşiyor o sırada bekine ve kasıklarıma inanılmaz ağrı sancı giriyor geçiyor sonra. Doktorum hepsine normal dedi işte. Yine de sor doktoruna sen de canım sormanda fayda var.
aile ve yakın çevrem dışında sosyal medya arkadaşlarımdan kimse bilmiyor henüz hamile olduğumu ha bugün atarım ha yarın atarım derken atamadım henüzKızlar İnstagrama fotoğraf attiniz mi bugün çok atasım var ilk kez ama yine kocadan veto yedik nazar vetosu
4 kg çok iyi ilk gebelik mi :) benim maşallahım var en son 6 kgda idim 1 ay oldu 8 10 olmuştur şimdiye :) ikincide salıyorsun gibi oluyor ya da bilmiyorum yaştan mı daha çok alınıyor....Canım bizdede malesef kurumsal kıyafet zorunluluğu var 2-3 pantolon birde bi kaç büyük beden gömlek aldım sadece. Geçen yıl Chima dan 4 tane takım almıştım altları olmuyor hiçbirinin ama hala ceketlerini giyebiliyorum önü açık olduğu için sıkıntı yaratmadılar henüz. 4 kilo aldım şuan belki ilerleyen zamanlarda olmaz ama şuanlık iyi gidiyorum öyle.
ilk gebelik canım benim çocuk düşünmeye başlamadan önce diyetisyene gidiyordum 72 den 58 ekadar düştüm sağlıklı bir hamileliğim olsun diye... Ben sanıyordum ki çocuk yapacaz hop çocuğumuz olacak 6-7 ay kadar olmadı ben stresten yedimde yedim 72 ile hamile kaldım boşuna aylarca uğraşmış oldum..4 kg çok iyi ilk gebelik mi :) benim maşallahım var en son 6 kgda idim 1 ay oldu 8 10 olmuştur şimdiye :) ikincide salıyorsun gibi oluyor ya da bilmiyorum yaştan mı daha çok alınıyor....
benim de ilk 3 ay çok iyi gitmişti, sonra resmen 1 ayda bir baktım 5 kg almıştım, ilk 3 ay sadece 1 kg idi...son 1 aydır tartıya falan çıkmıyorum moralim bozuluyor...aslında aşırı yemiyorum bence ama önceden çok dikkat ederek besleniyordum haftada 2-3 fitness sürekli protein falan, şu an vücut neye uğradığını şaşırdı bence.artık takmamaya çalışıyorum.ilk gebelik canım benim çocuk düşünmeye başlamadan önce diyetisyene gidiyordum 72 den 58 ekadar düştüm sağlıklı bir hamileliğim olsun diye... Ben sanıyordum ki çocuk yapacaz hop çocuğumuz olacak 6-7 ay kadar olmadı ben stresten yedimde yedim 72 ile hamile kaldım boşuna aylarca uğraşmış oldum..
Az gibi duruyor ama hepsini 1 ayda aldım garip bir şekilde yani son kontrolde 72.800 idim 1 ay sonra 76 ve şuan bile şişmeye devam ettiğimi düşünüyorum..
ben inoa kullanıyorum, benim doktorum boyat hiçbir sıkıntı yok dedi, zaten inoa organik...ben zaten iş ortamında olduğumdan boyatmama gibi bir şansım yok gerçekten çok kötü oluyor, 1 ay falan şöyle sprey var kapatıcı gibi onlarla geçiştirdim onunla da hiç güzel olmuyordu artık boyattım...Kizlar KV gelecek de. Saclarimi doguma yakin boyatacaktim. Doktorum elzem degilse boyatma zarari var demisti. Suanda bu sacla mumkun degil. Organik guvenilir bir sac boyasi markasi biliyor musunuz?
ilk çocuğumda doğar doğmaz koyduk sürekli paylaştım, baby shower vb. ne varsa yapmıştım, 2.cilerde pek heves kalmıyor gibi :) bunda da ama doğar doğmaz anne bebek pozu kesin koyarım...bu soru kişiye göre değişir, benim bakış açıma göre koskoca prenses yeni doğmuş bebeğini kucağına alıp milyonların karşısına çıkıyor ona nazar değmiyor da bize mi değecek ama dediğim gibi bu sonuçta bir seçim nasıl mutlu olacaksan öyle yap canım benim...Kızlar İnstagrama fotoğraf attiniz mi bugün çok atasım var ilk kez ama yine kocadan veto yedik nazar vetosu
Canım aynı durumdayız ben de tek muhasebeci ve doğum iznine çıkacak ilk personelim 32. Haftada çalışabilir raporu alırsak 37. Haftaya kadar çalışabiliyormuşuz. 37 de izne çıkacağız yani. 16 hafta rapor süremiz var. Sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin talebinde bulunabiliyoruz. Ama rapor bitimi çalışmak isteyen anneler içinde ücretsiz yarım gün izin hakkı ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocuk için 120 gün olarak kullanılabiliyormuş. Ben ücretsiz izin olaylarına girmeyi düşünmüyorum, malum ekonomik şartlar Rapor bitimi yıllık izinlerimi ve süt izinlerimi toplu kullanıp bi 2 ay daha ordan ücretli izin yapıp 6. Ayda işe dönerim diye planlıyorum. Toplu süt izni hesaplama ile ilgili excel aradım ama bulamadım. Kendi hesabıma göre pazartesi-cuma çalışan bir annenin rapor bitiminden sonraki 8 ay için toplamda 26 çalışma günü (haftasonu hariç) izni oluyor. Ben de kendim için bi dosya hazırlıyorum izinler ile alakalı patrona onu sunucam, sözle anlatmak zor çünkü sen de öyle yapabilirsin izin haklarını ve tarihleri yazarak daha net olur. Yeni bir şeyler öğrenirsek paslaşalım.Merhabalar zaten 16 haftalık bir doğum izni oluyor özel sektörde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olacak şekilde Allah ve doktorum izin verirse son haftaya kadar çalışmak isterim izinlerimi bebeğimle geçirmek daha mantıklı geliyor bana. Özel de doğumdan sonraya kalabiliyor izinler ama Devlette aktarma konusunda bir sınırlama var yanlış bilmiyorsam.
Sonrasında 6 ay ücretsiz izin hakkımız var sonrasında ise çocuk 1 yaşına gelene kadar günde 1 buçuk saat süt iznimiz var.
Kısmi Çalışma diye birşey daha varda ücretsiz izin kullanılırsa o kullanılamıyor galiba ama henüz emin değilim. minseo Araştırmalarım devam ediyor
20 kişinin çalıştığı bir firmada tek muhasebeciyim tek evli olan personelim haliyle doğum iznine ayrılacak ilk personel oluyorum herkes konudan bi haber. Evlenirken bile nikah izninin kanunda olduğunu anlatana kadar göbeğim çatlamıştı. Çok zorlanıyorum
5 aylık hamilelik için normal bu kilo alımı aslında bundan sonrası önemli ayda 1 kilo şeklinde ilerlenirse doğuma kadar 9-10 kg almış olurz.benim de ilk 3 ay çok iyi gitmişti, sonra resmen 1 ayda bir baktım 5 kg almıştım, ilk 3 ay sadece 1 kg idi...son 1 aydır tartıya falan çıkmıyorum moralim bozuluyor...aslında aşırı yemiyorum bence ama önceden çok dikkat ederek besleniyordum haftada 2-3 fitness sürekli protein falan, şu an vücut neye uğradığını şaşırdı bence.artık takmamaya çalışıyorum.
Sen bensin geçen atmaya çok yaklaştım yine atamadımaile ve yakın çevrem dışında sosyal medya arkadaşlarımdan kimse bilmiyor henüz hamile olduğumu ha bugün atarım ha yarın atarım derken atamadım henüz