2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
haftalık 45 saat çalışılan bir işyeri için yasal çalışma süresi 7.5 saat hesaplanıyormus. yuvarlak hesap şöyle hesaplıyorum.
misal bebek 01.03.2023 de dogdu diyelim 39 haftalıkken, 14 hafta sonrası (çünkü dogum izninin 2 haftası dogum öncesi oluyor); 7 haziran 2023 te bitiyor. süt iznini burdan hesaplamaya başlarsak
haziran 14 gün - kurban bayramı 4 gün düşüldü
temmuz 21 gün - 15 temmuz c.esiye geliyor düşülmedi
ağustos 22 gün - 30 agustos düşüldü
eylül - 21 gün
ekim - 22 gün - cumhuriyet bayramı pazara geliyor düşülmedi
kasım - 22 gün
aralık - 21 gün
ocak - 22 gün - 1 ocak p.esi ye geliyor düşüldü
şubat - 21 gün
toplam iş günü 186
186 x 1.5 = 279 saat hakedilen süt izni toplam
279 / 7.5 = 37 işgünü
dedigin gibi dogum tarihi belli olunca daha net hesaplanır ama 37 den önce ya da 40 dan sonra doğmadıgı takdirde bu çok değişmez.
buarada ben bizim şirketin hesaplamasının sağlamasını da yaptım önceki dogumumdan sonra, bu şekilde tutuyor.
bir de şu linkten resmi tatilleri düşüp iş günleri hesaplanabiliyor ama denedim sadece 2022 yi hesaplıyor, 2023 ten itibaren burdan da bakılabilir

aaa bak 7,5 olayını bilmiyordum özel sektörde de böyledir heralde CRASRP CRASRP bak senin de bilgin olsun 7,5 a bölersek daha çok izin çıkıyor :KK70:

Kızlar merhaba🌸
Bugün kontrolüm vardı,her şey yolunda dedi doktor çok şükür.Bebeğimiz ters pozisyondaymış ama servikste bir açılma filan yok dedi doktor.Bunun dışında kalbine bakınca fetal eko yap dedi yani ordan fiş alıp kalbine de detaylı bak dedi.Tedbir amaçlı diye de ekledi.Belki hatırlarsanız bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum oks4.Doktoru fetal eko isteyen var oldu mu merak ediyorum 🤗 Muayne yaklaşık 15 dk sürdü ben ses kayıt alıyorum kontrollerde 😂😂öyle bir manyaklık işte benimki 🥺

Kızlar merhaba🌸
Bugün kontrolüm vardı,her şey yolunda dedi doktor çok şükür.Bebeğimiz ters pozisyondaymış ama servikste bir açılma filan yok dedi doktor.Bunun dışında kalbine bakınca fetal eko yap dedi yani ordan fiş alıp kalbine de detaylı bak dedi.Tedbir amaçlı diye de ekledi.Belki hatırlarsanız bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum oks4.Doktoru fetal eko isteyen var oldu mu merak ediyorum 🤗 Muayne yaklaşık 15 dk sürdü ben ses kayıt alıyorum kontrollerde 😂😂öyle bir manyaklık işte benimki 🥺
😀😀aslında mantıklı sonra ne dedi acaba diye düşünmüyorsun. Canım ben de oksapar 4000 lik ve coraspirin 100 lük kullanıyorum benden istemedi. Çok şükür herşey yolundaymış zaten sağlıcakla gelsin inşallah minigin

benim de ilk 3 ay çok iyi gitmişti, sonra resmen 1 ayda bir baktım 5 kg almıştım, ilk 3 ay sadece 1 kg idi...son 1 aydır tartıya falan çıkmıyorum moralim bozuluyor...aslında aşırı yemiyorum bence ama önceden çok dikkat ederek besleniyordum haftada 2-3 fitness sürekli protein falan, şu an vücut neye uğradığını şaşırdı bence.artık takmamaya çalışıyorum.
İlk hamileligimde 16 kilo almıştım, ama sanırım bu daha fazla olacak her ay net 2 kilo alıyorum, bu hafta bugün soz verdim karbonhidrat ve paketli gida yetmeyeceğim ve pilates yapacağım diye bakalım ne kadar sürecek 😃
Kızlar günaydınnn🌸 bugün benim dogumgunum muhtemelen hiç unutamayacagım bir gün kizimla aynı bedende kutluyoruz❤️🤩 sizin için de çok güzel bir gün olur umarım 🙏🏻🌸💜
Doğum günün kutlu olsun canım ❤️🌺🐣

Kızlar merhaba, bugün şeker yükleme testi oldum. İçeceği içmeden önce ki testim 94 çıktı doktor diğer ikisi normal ama ilki biraz fazla dedi. Var mı sıkıntı yaşayan veya nasıl ilerlediniz süreçte

doğum günün kutlu olsun canım sağlıcakla gelsin minik kuşun bir sonraki doğum günüde kucağında olur inşallah canım :KK200: :nazar: :dua:

Doğum günün kutlu olsun:KK200: Seneye kızın kucağında kutlamak nasip olur inşallah:dua:

Sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşların olsun canım 🥰🙏

Canım ne güzel bir duygu 🌸 Güzel sağlıklı ve huzurlu yaşların olsun inşallah canım 💗💕❤️

Musmutlu yılların olsun tüm sevdiklerin ve kızınla olacağın canım sağlıcakla gelsin kuzucuk 😍

Mutlu yıllar canım♥️♥️ Kızınla ve sevdiklerin uzun bir ömrün olur inşallah 🙏🏼 🎂

İlk hamileligimde 16 kilo almıştım, ama sanırım bu daha fazla olacak her ay net 2 kilo alıyorum, bu hafta bugün soz verdim karbonhidrat ve paketli gida yetmeyeceğim ve pilates yapacağım diye bakalım ne kadar sürecek 😃

Doğum günün kutlu olsun canım ❤️🌺🐣
Arkadaşlarım coook teşekkür ederim iyi ki varsınız hepimiz bundan sonra bebislerimizle mutlu huzurlu çok güzel bir hayat yaşayalım insallah 🥲💜🥰❤️🙏🏻👼🏻

ben inoa kullanıyorum, benim doktorum boyat hiçbir sıkıntı yok dedi, zaten inoa organik...ben zaten iş ortamında olduğumdan boyatmama gibi bir şansım yok gerçekten çok kötü oluyor, 1 ay falan şöyle sprey var kapatıcı gibi onlarla geçiştirdim onunla da hiç güzel olmuyordu artık boyattım...
Tesekkur ederim 🙏✨

Kızlar bebise odasını aldık fikir olsun diye atayım dedim dolap ve şifonyer ikeadan yatagı trendyoldan aldık yatak ahşap olduğu icin de dolap kulplarını ahşapla degistiricem minimal sade bir odası olacak insallah sağlıkla kullandığını günleri görürüm❤️

Eklentiler

• 3FB5372F-FB67-446E-BFBE-88B45CD97407.jpeg
    3FB5372F-FB67-446E-BFBE-88B45CD97407.jpeg
    58,7 KB · Görüntüleme: 98
  • 2AF808B4-3435-4110-B227-B1AADEEB66B5.jpeg
    2AF808B4-3435-4110-B227-B1AADEEB66B5.jpeg
    68,2 KB · Görüntüleme: 100
  • 110CCB9F-2BA1-4D9D-B070-66A2098F4136.png
    110CCB9F-2BA1-4D9D-B070-66A2098F4136.png
    621,1 KB · Görüntüleme: 103
Kızlar bebise odasını aldık fikir olsun diye atayım dedim dolap ve şifonyer ikeadan yatagı trendyoldan aldık yatak ahşap olduğu icin de dolap kulplarını ahşapla degistiricem minimal sade bir odası olacak insallah sağlıkla kullandığını günleri görürüm❤️
Güzel günlerde kullan canım çok güzeller :KK200:

lavenderbrown lavenderbrown canım nasılsın, nasıl oldun ?

şükür iyiyim canım sağ ol sorduğun için 🧿 daha da iyi olmaya çalışıyorum 🙏🏼 yatıyorum öyle , aklımı dağıtmaya çalışıyorum kitaptır , poscasttir . cuma günü doktor kontrolüm var onu bekliyorum, inşallah güzel haberler alırım 🙏🏼

şükür iyiyim canım sağ ol sorduğun için 🧿 daha da iyi olmaya çalışıyorum 🙏🏼 yatıyorum öyle , aklımı dağıtmaya çalışıyorum kitaptır , poscasttir . cuma günü doktor kontrolüm var onu bekliyorum, inşallah güzel haberler alırım 🙏🏼
çok şükür cuma günü de güzel haberlerini alacağız inşallah canım :dua:

Arkadaşlar internette şeker yüklemesi 24-28 haftalar arasında yapılır diyor. Doktorum son kontrolümde 10 gün içinde yaptır demişti. gittiğimde 19. haftadaydım . Neden öyle dedi ki? ben çok darlıyorum ondanmı acaba?
Mesela o söylemeden ben soruyorum herşeyi Örneğin bu haftalarda ikili test yapmam gerekiyor değil mi.?
Detaylıyı için yönlendireceğiniz bir yer var mı ona göre ben peritanolog bakayım demiştim. direkt yönlendirdiği kişinin numarasını verdi aradım randevu oluşturdum gittim . Peritanolog neden erken geldin demiyor da problem varmı diye bir sürü sordu sordu. 3 hafta sonra tekrar gel diye kontrol randevusu verdi.

Ben henüz gidemedim şeker yüklemesine şeker ölçüm cihazı aldım gidene kadar en azından dikkat edeyim diye. açlık şekerim 90. Yemekten 1 saat sonra ölçtüğüm şekerim 142 çıktı 2 saat sonra tekrar ölçtüm 102 çıktı.
Dün kahvaltıdan sonra ölçtüm 1 saat sonra 156 çıktı . Çok yüksek değil mi sınır 140 yazıyor her yerde. bu bende gebelik şekeri olduğunu gösteriyor değil mi? şuana kadar bilmeden bebeğime zarar vermişmiyimdir. :KK42: Acaba doktor birşey gördü diyemi erken yaptırmak istedi şeker yüklemesini.
Gebelik sekeri 20. Haftadam sonrada cikabiliyor,erken yaptirmakta fayda var.Yaptirmak istemiyorum derseniz de sabah ac,yemek agza alindiktan bir saat be iki saat sonra olcum yapip not alabilirsiniz.Benim de yuksek ama dikkat edince cok fazla yukselmiyor.Seker yuklemesi yapmayacagim doguma kadar evde kendim olcum yapacagim.

156 cok yuksek degil ama sinirin ustu,gebelik sekeri olma ihtimaliniz var,yediklerinize dikkat edin,ozellikle hamur isi cok yukseltiyor sekeri.

Bu arada aranizda ogretmen olan var mi? Haftasonu uzman ogretmenlik sinavi var,girecek olan var mi?

Kızlar İnstagrama fotoğraf attiniz mi bugün çok atasım var ilk kez ama yine kocadan veto yedik nazar vetosu😂
Benim yakın arkadaşlar, yakın akrabalar biliyor ama gerisi bilmiyor. Çok yaymak istemiyorum galiba. Nazardan değil yani çekincem. Utangaçlık var nedense, tabi benim yaş 40. Hala karnımı saklayasım geliyor. Bazı kıyafetlerden çok çıkınca değiştiriyorum 🙈
Dünden beri benimde aynı,Randevum aralıkta mutlaka söylicm canım❤️
Doktorum bana da normal dedi canım. Bebek aşağıda zaten tabi ki aşağıdan vuracak diyor :) Sen yine de sor doktoruna için rahat etsin.
Arkadaşlar internette şeker yüklemesi 24-28 haftalar arasında yapılır diyor. Doktorum son kontrolümde 10 gün içinde yaptır demişti. gittiğimde 19. haftadaydım . Neden öyle dedi ki? ben çok darlıyorum ondanmı acaba?
Mesela o söylemeden ben soruyorum herşeyi Örneğin bu haftalarda ikili test yapmam gerekiyor değil mi.?
Detaylıyı için yönlendireceğiniz bir yer var mı ona göre ben peritanolog bakayım demiştim. direkt yönlendirdiği kişinin numarasını verdi aradım randevu oluşturdum gittim . Peritanolog neden erken geldin demiyor da problem varmı diye bir sürü sordu sordu. 3 hafta sonra tekrar gel diye kontrol randevusu verdi.

Ben henüz gidemedim şeker yüklemesine şeker ölçüm cihazı aldım gidene kadar en azından dikkat edeyim diye. açlık şekerim 90. Yemekten 1 saat sonra ölçtüğüm şekerim 142 çıktı 2 saat sonra tekrar ölçtüm 102 çıktı.
Dün kahvaltıdan sonra ölçtüm 1 saat sonra 156 çıktı . Çok yüksek değil mi sınır 140 yazıyor her yerde. bu bende gebelik şekeri olduğunu gösteriyor değil mi? şuana kadar bilmeden bebeğime zarar vermişmiyimdir. :KK42: Acaba doktor birşey gördü diyemi erken yaptırmak istedi şeker yüklemesini.
Aaaa şeker ölçümü mü yapıyorsun? Bir şeyler mi hissetmiştin ki? Bence stresten de artar. Belirli bir nedenin yoksa ölçmene gerek yok bence. 156 da çok değil sanırım. Değerler için nette farklı farklı şeyler söylüyorlar. 2 saat sonra da baya düşmüş. Ayrıca belki de o gün kahvaltıda 75 gr'dan da çok karbonhidrat almıştın? Şeker çıkarsa zaten dikkat etmeye başlarsın neden bebeğine zarar veresin? Öyle olsa 24 haftalık değil de 15 haftalık yaptırın denirdi misal. Yani neden 24 hafta yappılsın ki prosedür. Demek o haftalardan itibaren riskler başlıyor ya da artıyor. Bende de gebelik şekeri çıkmıştı. Diyetle geçti gitti. Çok stres yapıyorsun bence. Üzme kendini daha bir şey belli bile değil ki belli bile olsa dikkat ettiğin sürece sorun yok..
canım normalde 32. haftanda doğum iznine çıkman gerekiyor devretmek istiyorsan en fazla 5 hafta devredebiliyorsun 37. haftadan sonra çalışmak yasak malesef 8+8 yerine 3+13 kullandım ben kızımda da

aynen canım 37+0 da doktordan raporu alıyorsun benimde 13 şubat bakalım hayırlısı ile o güne kadar çalışıp devrederiz inşallah sonrasında çok lazım sonuçta :emir_bebek: :anne:
Canım bir şey soracağım. 37'de izin alınca, bebek 38'de doğsa bile 3 hafta mı izin almış sayılıyorsun? Sonuçta izinli olduğun süre 1 hafta oluyor ve sonrasında bebek doğmuş oluyor. O 2 hafta yanıyor mu o zaman? Doğum sonrasına kalmıyor mu?
Ben ilk doğumda iş yeri ile doğum iznini kullanmak istiyorum ama işe dönmeyeceğim diye anlaşmıştım. Bu yüzden sonrası için ne zaman bitti iznim çok net bilmiyorum.
haftalık 45 saat çalışılan bir işyeri için yasal çalışma süresi 7.5 saat hesaplanıyormus. yuvarlak hesap şöyle hesaplıyorum.
misal bebek 01.03.2023 de dogdu diyelim 39 haftalıkken, 14 hafta sonrası (çünkü dogum izninin 2 haftası dogum öncesi oluyor); 7 haziran 2023 te bitiyor. süt iznini burdan hesaplamaya başlarsak
haziran 14 gün - kurban bayramı 4 gün düşüldü
temmuz 21 gün - 15 temmuz c.esiye geliyor düşülmedi
ağustos 22 gün - 30 agustos düşüldü
eylül - 21 gün
ekim - 22 gün - cumhuriyet bayramı pazara geliyor düşülmedi
kasım - 22 gün
aralık - 21 gün
ocak - 22 gün - 1 ocak p.esi ye geliyor düşüldü
şubat - 21 gün
toplam iş günü 186
186 x 1.5 = 279 saat hakedilen süt izni toplam
279 / 7.5 = 37 işgünü
dedigin gibi dogum tarihi belli olunca daha net hesaplanır ama 37 den önce ya da 40 dan sonra doğmadıgı takdirde bu çok değişmez.
buarada ben bizim şirketin hesaplamasının sağlamasını da yaptım önceki dogumumdan sonra, bu şekilde tutuyor.
bir de şu linkten resmi tatilleri düşüp iş günleri hesaplanabiliyor ama denedim sadece 2022 yi hesaplıyor, 2023 ten itibaren burdan da bakılabilir

Aaa bu harika olmuş canım 😍 Çok saol 🥰😘 Zormuş ama hesaplamak baya. Yani zor derken hesaplamak zor değil de, bizim hesapla iş yerinin hesabının tutmama ihtimali var. Bir kaç sefer hesaplamak, konuşmak falan gerekebilir. Ondan dedim.
Sana da sorayım: 37'de izne çıkınca ve bebek 38'de doğarsa resmi iznimden 1 hafta mı kullanmış oluyorum, yoksa o 2 hafta boşa gidiyor da 3 hafta mı kullanmış oluyorum. 1 hafta kullanmış gibi olması gerekmez mi?

X