2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ilk çocuğumda doğar doğmaz koyduk sürekli paylaştım, baby shower vb. ne varsa yapmıştım, 2.cilerde pek heves kalmıyor gibi :) bunda da ama doğar doğmaz anne bebek pozu kesin koyarım...bu soru kişiye göre değişir, benim bakış açıma göre koskoca prenses yeni doğmuş bebeğini kucağına alıp milyonların karşısına çıkıyor ona nazar değmiyor da bize mi değecek :KK70: ama dediğim gibi bu sonuçta bir seçim nasıl mutlu olacaksan öyle yap canım benim...
Canımm çok haklısın ben de böyle düşünüyordum çevreden o kadar nazar nazar uyarıları geldi ki bir süre daha bekleyip öyle atıcam tek doğuran ben değilim sonucta 😁 hepsi sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻❤️

Kızlar günaydınnn🌸 bugün benim dogumgunum muhtemelen hiç unutamayacagım bir gün kizimla aynı bedende kutluyoruz❤️🤩 sizin için de çok güzel bir gün olur umarım 🙏🏻🌸💜
doğum günün kutlu olsun canım sağlıcakla gelsin minik kuşun bir sonraki doğum günüde kucağında olur inşallah canım :KK200: :nazar: :dua:

Canım aynı durumdayız ben de tek muhasebeci ve doğum iznine çıkacak ilk personelim 😅 32. Haftada çalışabilir raporu alırsak 37. Haftaya kadar çalışabiliyormuşuz. 37 de izne çıkacağız yani. 16 hafta rapor süremiz var. Sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin talebinde bulunabiliyoruz. Ama rapor bitimi çalışmak isteyen anneler içinde ücretsiz yarım gün izin hakkı ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocuk için 120 gün olarak kullanılabiliyormuş. Ben ücretsiz izin olaylarına girmeyi düşünmüyorum, malum ekonomik şartlar 🙄 Rapor bitimi yıllık izinlerimi ve süt izinlerimi toplu kullanıp bi 2 ay daha ordan ücretli izin yapıp 6. Ayda işe dönerim diye planlıyorum. Toplu süt izni hesaplama ile ilgili excel aradım ama bulamadım. Kendi hesabıma göre pazartesi-cuma çalışan bir annenin rapor bitiminden sonraki 8 ay için toplamda 26 çalışma günü (haftasonu hariç) izni oluyor. Ben de kendim için bi dosya hazırlıyorum izinler ile alakalı patrona onu sunucam, sözle anlatmak zor çünkü sen de öyle yapabilirsin izin haklarını ve tarihleri yazarak daha net olur. Yeni bir şeyler öğrenirsek paslaşalım.😅
Bende öyle yapayım zaten bizim patron önce sözlü soruyor anlatıyorum anlatıyorum sonrasında mail at diyor Allah'ım diyorum zaten ben en başından mail atacaktım ne diye sabahtan beri beni yoruyorsun.. Biz elimizden geleni yapalım ki bizden sonra işyerine gelecek olan hamile arkadaşlara yol olur :KK70: Ben bakacak kimseyi bulamazsam mecbur ayrılacağım ücretsiz izne. Kayınvalidemde çalışıyor annemde çalışıyor. Bakıcıya vereceğim maaş maaşımın 3te 2 si olursa alacağım ücretsiz izin mecburen..

Bende öyle yapayım zaten bizim patron önce sözlü soruyor anlatıyorum anlatıyorum sonrasında mail at diyor Allah'ım diyorum zaten ben en başından mail atacaktım ne diye sabahtan beri beni yoruyorsun.. Biz elimizden geleni yapalım ki bizden sonra işyerine gelecek olan hamile arkadaşlara yol olur :KK70: Ben bakacak kimseyi bulamazsam mecbur ayrılacağım ücretsiz izne. Kayınvalidemde çalışıyor annemde çalışıyor. Bakıcıya vereceğim maaş maaşımın 3te 2 si olursa alacağım ücretsiz izin mecburen..
Bakacak biri yoksa ücretsiz izne çıkmak bence de daha makul canım. Valla ağız tadıyla izne bile çıkamıyoruz 😅 Cumartesi şu rapor işini bi doktoruma sorucam bi sorun olmazsa en geç hangi tarihe kadar çalışabilirim diye ona göre bi hesap yapıp koyucam önlerine dosyayı 😅

Canım aynı durumdayız ben de tek muhasebeci ve doğum iznine çıkacak ilk personelim 😅 32. Haftada çalışabilir raporu alırsak 37. Haftaya kadar çalışabiliyormuşuz. 37 de izne çıkacağız yani. 16 hafta rapor süremiz var. Sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin talebinde bulunabiliyoruz. Ama rapor bitimi çalışmak isteyen anneler içinde ücretsiz yarım gün izin hakkı ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocuk için 120 gün olarak kullanılabiliyormuş. Ben ücretsiz izin olaylarına girmeyi düşünmüyorum, malum ekonomik şartlar 🙄 Rapor bitimi yıllık izinlerimi ve süt izinlerimi toplu kullanıp bi 2 ay daha ordan ücretli izin yapıp 6. Ayda işe dönerim diye planlıyorum. Toplu süt izni hesaplama ile ilgili excel aradım ama bulamadım. Kendi hesabıma göre pazartesi-cuma çalışan bir annenin rapor bitiminden sonraki 8 ay için toplamda 26 çalışma günü (haftasonu hariç) izni oluyor. Ben de kendim için bi dosya hazırlıyorum izinler ile alakalı patrona onu sunucam, sözle anlatmak zor çünkü sen de öyle yapabilirsin izin haklarını ve tarihleri yazarak daha net olur. Yeni bir şeyler öğrenirsek paslaşalım.😅
İnt.te şöyle bir tablo buldum, zaten bu şekilde hesaplamışsındır sanırım, resmi tatilleri filan da hesaba katarsınız.

Eklentiler

• Screenshot_20221114_105612.jpg
    Screenshot_20221114_105612.jpg
    114,7 KB · Görüntüleme: 60
Merhabalar zaten 16 haftalık bir doğum izni oluyor özel sektörde doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olacak şekilde Allah ve doktorum izin verirse son haftaya kadar çalışmak isterim izinlerimi bebeğimle geçirmek daha mantıklı geliyor bana. Özel de doğumdan sonraya kalabiliyor izinler ama Devlette aktarma konusunda bir sınırlama var yanlış bilmiyorsam.
Sonrasında 6 ay ücretsiz izin hakkımız var sonrasında ise çocuk 1 yaşına gelene kadar günde 1 buçuk saat süt iznimiz var.
Kısmi Çalışma diye birşey daha varda ücretsiz izin kullanılırsa o kullanılamıyor galiba ama henüz emin değilim. minseo minseo Araştırmalarım devam ediyor :KK70:
20 kişinin çalıştığı bir firmada tek muhasebeciyim tek evli olan personelim haliyle doğum iznine ayrılacak ilk personel oluyorum herkes konudan bi haber. Evlenirken bile nikah izninin kanunda olduğunu anlatana kadar göbeğim çatlamıştı. Çok zorlanıyorum :olamaz:

Kısmi süreli çalışma için burda detaylı bilgi var canim

Son düzenleme:
Bakacak biri yoksa ücretsiz izne çıkmak bence de daha makul canım. Valla ağız tadıyla izne bile çıkamıyoruz 😅 Cumartesi şu rapor işini bi doktoruma sorucam bi sorun olmazsa en geç hangi tarihe kadar çalışabilirim diye ona göre bi hesap yapıp koyucam önlerine dosyayı 😅
canım normalde 32. haftanda doğum iznine çıkman gerekiyor devretmek istiyorsan en fazla 5 hafta devredebiliyorsun 37. haftadan sonra çalışmak yasak malesef 8+8 yerine 3+13 kullandım ben kızımda da

İnt.te şöyle bir tablo buldum, zaten bu şekilde hesaplamışsındır sanırım, resmi tatilleri filan da hesaba katarsınız.
Evet evet canım tabi ben bebek ne zaman doğacak bilmediğim için şuan kaba taslak
1,5x5=7, 5saat haftalık süt izni (ptsi-cuma)
7,5x4=30 saat 1 aylık süt izni
8 aya vurunca 30x8=240 saat
O da günlük 9 saat çalışmadan,
240:9=26,6 gün 27 çalışma günü diye hesapladım
Tabi doğum tarihi netleşince daha kesin olarak hesaplanır 🤩

canım normalde 32. haftanda doğum iznine çıkman gerekiyor devretmek istiyorsan en fazla 5 hafta devredebiliyorsun 37. haftadan sonra çalışmak yasak malesef 8+8 yerine 3+13 kullandım ben kızımda da
Aynen kuzum öyleymiş, ben de bi sorun olmazsa 37 ya kadar çalışırım diyorum yani en geç 37+0 da izne çıkmamız lazım di mi 🤔 17 şubata denk geliyor benim

Günaydın kızlar nasılsınız ? ☀️ Dünkü bomba olayı beni çok etkiledi bütün gece kötü rüyalar gördüm. 😣 Sabahta patlamada 2 yaşında bir bebeğin vefat ettiğini görünce iyice moralim bozuldu. 😔
Ben de cok uzuldum bebek arabasi yerde baya etkilendim. İnşallah o seneler gibi devami gelmez.😔 Farkli farkli yerlerde patlatiyorlardi.

Kızlar selam, hasta oldum ya boğazım farenjit gibi kırmızı, genelde böyle olunca sinüzit oluyor benim....ilaçta kullanamıyorum bakalım nasıl geçecek, bol bol ıhlamur içiyorum. inşallah geçer, işe de devam, dinlenemiyorum da umarım kötüleşmem daha da...

diğer bir sorun benim 2. gebelik, ilk doğum normal olmuştu bence ondan kaynaklı kaslarımda gevşeme var çünkü idrarımı tutmakta çok zorlanıyorum, benim gibi sıkıntı yaşayan var mı normal doğum yapıp? gün geçtikçe malum baskı artıyor aşağıya doğru, biraz tuvaletim gelse inanın biraz bekleyim desem dayanamıyorum, bildiğiniz her gün ped takmaya başladım...anne olmak gerçekten çok zor, bu durumdan hiç konforum yok ama elimden de birşey gelmiyor, sık sık tuvalate gidiyorum ama bazen bulamazsam dışarda olursam vb. tutmakta zorlanıyorum bildiğiniz akıntı gibi kaçırıyorum 🤔
Geçmiş olsun canım inşallah hemencecik iyileşirsin. Benim ilk gebelik ama aynı durumdayım biraz bekleyim desem tutamıyorum kaçıyor hemen. Günlük ped degistiriyorum sürekli gün içinde

Aynen kuzum öyleymiş, ben de bi sorun olmazsa 37 ya kadar çalışırım diyorum yani en geç 37+0 da izne çıkmamız lazım di mi 🤔 17 şubata denk geliyor benim
aynen canım 37+0 da doktordan raporu alıyorsun benimde 13 şubat bakalım hayırlısı ile o güne kadar çalışıp devrederiz inşallah sonrasında çok lazım sonuçta :emir_bebek: :anne:

Kızlar günaydınnn🌸 bugün benim dogumgunum muhtemelen hiç unutamayacagım bir gün kizimla aynı bedende kutluyoruz❤️🤩 sizin için de çok güzel bir gün olur umarım 🙏🏻🌸💜
Canım ne güzel bir duygu 🌸 Güzel sağlıklı ve huzurlu yaşların olsun inşallah canım 💗💕❤️

Evet evet canım tabi ben bebek ne zaman doğacak bilmediğim için şuan kaba taslak
1,5x5=7, 5saat haftalık süt izni (ptsi-cuma)
7,5x4=30 saat 1 aylık süt izni
8 aya vurunca 30x8=240 saat
O da günlük 9 saat çalışmadan,
240:9=26,6 gün 27 çalışma günü diye hesapladım
Tabi doğum tarihi netleşince daha kesin olarak hesaplanır 🤩
haftalık 45 saat çalışılan bir işyeri için yasal çalışma süresi 7.5 saat hesaplanıyormus. yuvarlak hesap şöyle hesaplıyorum.
misal bebek 01.03.2023 de dogdu diyelim 39 haftalıkken, 14 hafta sonrası (çünkü dogum izninin 2 haftası dogum öncesi oluyor); 7 haziran 2023 te bitiyor. süt iznini burdan hesaplamaya başlarsak
haziran 14 gün - kurban bayramı 4 gün düşüldü
temmuz 21 gün - 15 temmuz c.esiye geliyor düşülmedi
ağustos 22 gün - 30 agustos düşüldü
eylül - 21 gün
ekim - 22 gün - cumhuriyet bayramı pazara geliyor düşülmedi
kasım - 22 gün
aralık - 21 gün
ocak - 22 gün - 1 ocak p.esi ye geliyor düşüldü
şubat - 21 gün
toplam iş günü 186
186 x 1.5 = 279 saat hakedilen süt izni toplam
279 / 7.5 = 37 işgünü
dedigin gibi dogum tarihi belli olunca daha net hesaplanır ama 37 den önce ya da 40 dan sonra doğmadıgı takdirde bu çok değişmez.
buarada ben bizim şirketin hesaplamasının sağlamasını da yaptım önceki dogumumdan sonra, bu şekilde tutuyor.
bir de şu linkten resmi tatilleri düşüp iş günleri hesaplanabiliyor ama denedim sadece 2022 yi hesaplıyor, 2023 ten itibaren burdan da bakılabilir

X