2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Randevusuz mu yapıyorlarmış? Biz normal kbbye aldık önce, orası da muayenede test için randevu verdi. Randevusuz yapıyorlarsa, gidip bir deneyin? Olmazsa tekrar gidersiniz.
Nerede yaptıracaksın? Üni hastanesi mi sizde de? Özeller yapmıyor dendi bize.

Nerede yaptıracaksın? Üni hastanesi mi sizde de? Özeller yapmıyor dendi bize.
Her özel yapmıyor, evet ama yapanlar var. Eğitim araştırma yapıyormuş bizde de.

Normal uyku saatini denk getirsen olabilir tabii ama benim anladığım bir saat kesintisiz uyku lazım, arada uyanmaması lazım yani. Siz otelde falam kalsanız daha mantıklı olacak bu durumda, keşke geceye randevu verseler🙈🤣

Yok ayol, işitme testi için🤦🏼‍♀️ bence de beş saat falan yeter diye düşünüyorum ama bilemedim de🤷🏻‍♀️
Ayy sünnet konusulup üstüne bunu yazınca cocuk genel anestezi olacak sandım . 😄😄 Kalpten gıdecektım sünnet için ac uykusuz cocuk olur mu yaaa dıye..
Ayy Allah yardımcın olsun cocuk hastane yolunda uyur o uykusuzlukla

Normal uyku saatini denk getirsen olabilir tabii ama benim anladığım bir saat kesintisiz uyku lazım, arada uyanmaması lazım yani. Siz otelde falam kalsanız daha mantıklı olacak bu durumda, keşke geceye randevu verseler🙈🤣
Defne yoğun bakımdayken kalmıştık ama bilemiyorum nasıl olacak şimdi. Gece olsa iyi olurdu aslında.

Ya bende bu hafta alacağım randevusunu 1 ay önceden bulursunuz demişlerdi 6. Ay mecbur olan işitme testi bu değil mi ? ay nasıl olacak ki yenidoğanken hep uyuyordu şimdi gündüz uykusunu bile denk getirsek kesin uyanır kulağına dokundukları an zaten gündüz uykuları pek hafif keşke gece çekilen bir şey olsaymış cidden 🤦🏻‍♀️

Ya bende bu hafta alacağım randevusunu 1 ay önceden bulursunuz demişlerdi 6. Ay mecbur olan işitme testi bu değil mi ? ay nasıl olacak ki yenidoğanken hep uyuyordu şimdi gündüz uykusunu bile denk getirsek kesin uyanır kulağına dokundukları an zaten gündüz uykuları pek hafif keşke gece çekilen bir şey olsaymış cidden 🤦🏻‍♀️
Küvezde kalanlar veya işitme testinden üç kez kalanlar için zorunlu olan test. Ay ben de hiç bilmiyorum. En kötü bayıltmalı mı yaptıracağız artık ne yaptıracağız🤷🏻‍♀️

Öncelikle ne kadar erken o kadar iyi dönmeye başladıkca Zorlanırsın.
Lokal anestezi sadece pipi iğneyle uyuşturulıyor.
Karton bardak kestıp onu pıpıye koyup bezı baglıyorsun.
İlk gün 4 saat arayla calpol verdırdı bıze ama 2 bıleemdım 3 kere sonra artık agrı olmaz dedi olmadıda.
İlk çişi yaparken acıyor acımadı bızde yaparken.
Bizim sargıyı cok sıkı sarmıstı onu acamadık tek sorun o oldu doktor acarken coook agladı. Yoksa dusta kendı cıkıyor.
Acıkcası cok kolay bir sürec oldugunu bıttıgını anlamıyorsun gercekten . Iyıkı yapmısız erkenden
:KK200:
Ben verilen antibiyotikli kremi beze sürdüm önüne yapışmasın diye.her bez yenilemede bezin önüne sürdüm sargı ciktiktan sonra.o kremi pipiye de bol bol sur en cabuk o iyilestiriyor.cok agrisi olursa damla veriyorlar.ben.20 günlükken yaptirdim.lokal anestezi oldu.ilk ciste az ağladı.bez değişimlerinde biraz ağladı sonra unuttu gitti.
biz oğlum 50 günlükken yaptırdık. lokal anestezi ile yapıldı işlem 15-20 dk ancak sürmüştür. hiçbir sargı, pansuman vs. yaptırmadı bize. kendisi işlem yapılan kısmı kapsayacak şekilde hametan sürüp bezini de sımsıkı kapattı. bize de her açışımızda aynı şekilde yapmamızı söyledi. o bölgeye süremiyorsanız bezine sürün dedi. karton bardak da koyabilirsiniz dedi ama biz hiç koymadık. önemli olan beze yapışmaması. bezi sık sık değiştirdik zaten. bir de enfeksiyon için krem verdi sabah-akşam. ilk gün 4 saatte bir calpol verdik biz de. benim oğlum akşam üzeri olmuştu. o günün gecesinde biraz ağrısı oldu sanırım huzursuz oldu. ama sonra hiçbir huzursuzluk vs. yaşamadık. ilk birkaç günden sonra her gün banyo önerdi bir de, kaç gündü tam hatırlayamadım şimdi doktor söyler zaten. dikişleri kendiliğinden düştü. ilk birkaç günden sonra her şey normaldi yani.
Ben sünnet ettireli hemen hemen bir ay olacak ilk iki gün biraz zorlandım ben çünkü lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra ilk çişin de etkisi ile yanması ve acısı çok olmuştu ağlamaktan bitap düşmüştü 😅 ama sonraki günler toparladı çok şükür ve 7 günde iyileşti. Ben ilk iki üç gün calpol verdim ağrısı oldukça ve doktorun verdiği anestol krem ve antibiyotik kremle günde üç kez pansuman yapmıştım zaten sana da orada anlatırlar ne yapman gerektiğini. Bez pipisine değmesin diye de karton bardak kesip koyduk çok iş gördü karton bardağı 5 gün falan kulandım sonra gerek kalmadı. 4. gününden sonra oturma banyolarıyla iyileşme sürecini hızlandırdık. Bir haftada yaraları iyileşti ama dikişler 1 veya 2 ayda eriyip kayboluyor

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim baya bilgim oldu
Ama anladığım kadarıyla içinizde herkes geleneksel dikişli yöntem sünnet ettirmiş ben dün pipiye plastik klips takılıp 4 gün sonra çıkarılan dikişsiz sünnet diye geçen işleme karar vermiştim ama sizden kimse yaptirmamis ankara da özel bir sünnet kliniğinde yaptiracagiz inşallah. Bana kalsa devlet hastanesinde de yaptırırım ama şehir hastanesi sünnet yapmiyoruz dedi özel hastaneler 10 bin fiyat söyledi sünnet klinikleri daha hesaplı fiyat verdiği için hem de işleri sadece sünnet diye orayı tercih ettik . Ancak aranizda hiç klips dikişsiz sünnet yaptıran yok diye de bi kafam karışmadı değil duyan çevresinde yaptıran var mı bunu ? Bu arada karton bardak bilgisi için çok teşekkür ederim kesin alacam bilmiyordum 🫶🏻💕

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim baya bilgim oldu
Ama anladığım kadarıyla içinizde herkes geleneksel dikişli yöntem sünnet ettirmiş ben dün pipiye plastik klips takılıp 4 gün sonra çıkarılan dikişsiz sünnet diye geçen işleme karar vermiştim ama sizden kimse yaptirmamis ankara da özel bir sünnet kliniğinde yaptiracagiz inşallah. Bana kalsa devlet hastanesinde de yaptırırım ama şehir hastanesi sünnet yapmiyoruz dedi özel hastaneler 10 bin fiyat söyledi sünnet klinikleri daha hesaplı fiyat verdiği için hem de işleri sadece sünnet diye orayı tercih ettik . Ancak aranizda hiç klips dikişsiz sünnet yaptıran yok diye de bi kafam karışmadı değil duyan çevresinde yaptıran var mı bunu ? Bu arada karton bardak bilgisi için çok teşekkür ederim kesin alacam bilmiyordum 🫶🏻💕
Klips mi bilmiyorum ama bizde lazer ile yaptırdık tek Eriyen dikiş vardı
İlk çişinde mızmız yaptı bidaha ağlamadı
Üç gğnde toparladı bir haftada iyileşti
Çok kolay oldu çok şükür

Klips mi bilmiyorum ama bizde lazer ile yaptırdık tek Eriyen dikiş vardı
İlk çişinde mızmız yaptı bidaha ağlamadı
Üç gğnde toparladı bir haftada iyileşti
Çok kolay oldu çok şükür
Yok sizinki de dikişli diye geçiyor benim dediğim pipiye bi aparat takılıp yapılıyor 4 gün sonra aparat çıkıyor dikiş olmuyor

İmom latteden memnun musun uz
İçeriği temizmi
İçeriğinin temizliğini çok sorgulamadım açıkçası, memnunum diye düşünüyorum. İkinci tirmesterdan beri imom kullanıyorum ( o zamanlar hamileler için olanını kullandım tabii) değerlerim düşmedi hiç ama doğum sonrası gidemedim hiç. Alıştım da, daha kullanırım bunu ben🤣

Eklentiler

• IMG_7443.jpeg
    IMG_7443.jpeg
    97,5 KB · Görüntüleme: 20
İçeriğinin temizliğini çok sorgulamadım açıkçası, memnunum diye düşünüyorum. İkinci tirmesterdan beri imom kullanıyorum ( o zamanlar hamileler için olanını kullandım tabii) değerlerim düşmedi hiç ama doğum sonrası gidemedim hiç. Alıştım da, daha kullanırım bunu ben🤣
Ben de ocean mummy kullanıyordum doğum sonrası bi kutu daha aldım her gün değil haftada 2 kullandım ama

Küvezde kalanlar veya işitme testinden üç kez kalanlar için zorunlu olan test. Ay ben de hiç bilmiyorum. En kötü bayıltmalı mı yaptıracağız artık ne yaptıracağız🤷🏻‍♀️
Biraz uğraşacağız artık pusetindeyken yapılabilse bir ihtimal ama kulakları kapanıyor öyle yapamazlar sanırım şimdiden stresine girdim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Biraz uğraşacağız artık pusetindeyken yapılabilse bir ihtimal ama kulakları kapanıyor öyle yapamazlar sanırım şimdiden stresine girdim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Yatak var dediler bize, normal hastane yatağına yatacak diye anladım ben. Doğumdan sonra girdikleri test gibi değil yani bu. Stres yapıyor insan ister istemez ama sonuç temiz çıksın da, biz stres olduğumuzla kalalım.🙏🏻

Berikko Berikko bize bera için 6 mayısa gün verdiler. Sabah on buçuk için gece 2 den sonra uyutmayın, iki üç saat öncesinden beslemeyi kesin falan demişler. Şimdiden gerildim, sekiz saat nasıl uyutmayacağım çocuğu diye🥲Sen hatırlıyor musun eymende nasıl yaptığını?

Valla destek kuvvet istedim annemlerden.. Dayısı geldi.. Gece boyu dönüşümlü uyutmadık eymeni.. En son hastanede sıra beklerken baygınlık geçiriyodu yavrum 😁
Tam teste baslanınca uyudu, test bıterken de uyandı.. Ya aslında 8 saat uyutmamak işkence oluyo, onların istediği uyusun yeter.. Riske atmamak için uyutmayın diolar..
Göztepede mi beraya gircek?

Yatak var dediler bize, normal hastane yatağına yatacak diye anladım ben. Doğumdan sonra girdikleri test gibi değil yani bu. Stres yapıyor insan ister istemez ama sonuç temiz çıksın da, biz stres olduğumuzla kalalım.🙏🏻

Ben ayagımda sallamıstm pheadra, öyle uyumustu test esnasında

X