- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
Yaa bu tükürme aşkı 4 ay girince mi geliyormuş ne zaman geçiyormuş pekiYok canım susmadan ağlıyor sanki üstüne basmışlar gibi
Yaa vallahı aglayacak kadar var. Birde baloncuk yapıp etrafa tükürmeyi öğrenmişaglarken her yerde tükürük
Bizimki herkeste yapmıyor ama bazı insanlarda çok yapıyorYa bugün annem geldi kucağına aldı çocuğu bir ağladı çenesini burka burka kıyamamsanırım artık yabancıları ayırt ediyor. Yada bizi daha iyi tanıyor. Annem yabancı değil ama şu an çocuk için öyle sonra eşim kucağına aldı da sakinleşti çok şaşırdık
Bende peradan korkuyorum 4. Ay aşısında 600 gr olarak hesapladı çok iyi dedi hemşire sabah doktor kont var bakalım orda kaç çıkıcak4 ay ve sonrası ebe azalacak demişti hatta 3 ay kontrolde bir dahaki ay 500 700 arası alsa bizim için iyi demişti
Ay ben de geçen hafta tempolu yürümeyi abartmışım, belim bacağım ağrıdı bu hafta hep. Temposuza geçiş yaptımYürüyüş konusunda örnek alınacak kişiPhaedra
ben onun getir götürünü yaparım sadece
Yazı neden bekliyorsun ki, sen tecrübeli annesin. Mutlaka bir bildiğin vardır tabi de, bilmiyorum bence çocuk gerekli önlemlerle her şarta girmeli. İçimde kalan tek şey, kar göremedi. Seneye mutlaka küçük bir kar tatili ayarlayacağım.
Normalmiş ama bize öncesinde de hep derdi 3 ay tam dönüm noktası bu ay kiloda gerileme olabilir diye dediği gibi de oldu. Ortalamanın içindedir yoksa mamaya başla vs bişey derlerdi.Kaç kilo şuan bebiş kuzum..Bizim ekstrem bir durum da olmadı ama ben çok yoğundum sütüm etkilenmiş olabilir
Hadi kv anne belli bir saate kadar duruyor. Benim eş ne yazık ki böyle saçma şeyler söylüyor. Oyun halısındaki oyuncaklar için kır onu kızım filin burnunu kopar vs. Bu çocuk aç diyen kv kendisinde de ağladığında açlıktan olmadığını anlar. Bilinçaltına olumsuz şeyler kadar biz olumlusunu yüklersek dengelr en azından. Yaşlıları değiştirmek zor ama onlara da ihtiyacımız varbu büyükler çocuk bakmasını bilmiyor bence kızlar annem nasıl bakacak tereddütteyim her bildikleri yanlışhani ıh ıh dövcem bunu çocuğumun canını mı acıtmış falan tarzı cümleler diyor. Yok diyorum öyle denmiyor falan mayısa kadar annem bakacak sonra kayınvalide gelecek onu hele hiç düşünemiyorum. En son geldiğinde çocuk ağlıyor diye seni doyurmuyorlar mı aç mı bırakıyorlar kızım falan diyordu. Allahtan 12 ye kadar çalışcam da çok yalnız kalmaz. Çocuğun bilinçaltında saçma sapan şeyler olmaz en azından.
bu büyükler çocuk bakmasını bilmiyor bence kızlar annem nasıl bakacak tereddütteyim her bildikleri yanlışhani ıh ıh dövcem bunu çocuğumun canını mı acıtmış falan tarzı cümleler diyor. Yok diyorum öyle denmiyor falan mayısa kadar annem bakacak sonra kayınvalide gelecek onu hele hiç düşünemiyorum. En son geldiğinde çocuk ağlıyor diye seni doyurmuyorlar mı aç mı bırakıyorlar kızım falan diyordu. Allahtan 12 ye kadar çalışcam da çok yalnız kalmaz. Çocuğun bilinçaltında saçma sapan şeyler olmaz en azından.
Eşim eskiden eğitimciydi. Ona rağmen tamamen sevgiyle “zilli” kelimesini kullandıHadi kv anne belli bir saate kadar duruyor. Benim eş ne yazık ki böyle saçma şeyler söylüyor. Oyun halısındaki oyuncaklar için kır onu kızım filin burnunu kopar vs. Bu çocuk aç diyen kv kendisinde de ağladığında açlıktan olmadığını anlar. Bilinçaltına olumsuz şeyler kadar biz olumlusunu yüklersek dengelr en azından. Yaşlıları değiştirmek zor ama onlara da ihtiyacımız var
Böyle alışınca/alıştırınca zor oluyordur eminim. Benimkini hastaneye götürdüğümüzde bile beklememiz gerekiyorsa hemen montunu çıkarıyorum, fazla sıcağa maruz kalmasın diye. Ben biraz yangın Ayşe yetiştirdimYani nasıl desem gözüm almıyor her şarta göre çocukları halihazır yapamıyorum.. veyahut yapmamışim.
Daha çok şartları çocuklara göre hazır hale getirmişiz bunda esiminde payı var muhakkak
Sürprizlerle karşılaşmaktan korkuyoruz sanırım
Gece bi ara zifiri karanlıkta benimki kendi kendine sohbet ediyordu, söyleyeceklerim bu kadarGünaydın hanımlar ben aralık annelerinden geliyorum bebeğim 1 aralıkta doğmuştu
4. Ayda uyku gerilemesi diye bir durum varmış yaşayan oldumu aranızda
Uykularımız çok değişti hafifledi sürekli uyanıyır ve sanki uyanık gibi hareker ediyor sabaha kadar kafa sallıyor buda çok ilginç geliyor bize bu uyku gerilemesinden kaynaklanıyor olabilir mi acaba
Yoksa hurafemi
Bence sıcak su dolu kovaya bas ve tummy time yaptır en iyi bunlar geliyorYa kızlar bebişim ilk kez üç gündür kaka yapmıyor, akşama tam üç gün olacak. Ara ara Ikınıyor sıkılıyor bir türlü yapamıyor. Böyle durumlarda bir şey yapıyor muyuz? Doktor üç günü geçerse haberim olsun demişti ama akşam saat sekiz gibi tam üç gün olacak.
Ay beni bi gülme aldıGünaydın hanımlar ben aralık annelerinden geliyorum bebeğim 1 aralıkta doğmuştu
4. Ayda uyku gerilemesi diye bir durum varmış yaşayan oldumu aranızda
Uykularımız çok değişti hafifledi sürekli uyanıyır ve sanki uyanık gibi hareker ediyor sabaha kadar kafa sallıyor buda çok ilginç geliyor bize bu uyku gerilemesinden kaynaklanıyor olabilir mi acaba
Yoksa hurafemi
Ya benimki de sürekli ayak tutuyor. Ayağını tutup yuvarlanıyorGece bi ara zifiri karanlıkta benimki kendi kendine sohbet ediyordu, söyleyeceklerim bu kadarşaka bir yana çoğumuz uyku gerilemesi problemi yaşadık/yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede atlatırız
Şu senin kovaya basma olayın beni benden alıyorBence sıcak su dolu kovaya bas ve tummy time yaptır en iyi bunlar geliyor
Ay beni bi gülme aldı
Misal benim uykuya aşık bir kızım vardı. Geceleri 7-8 saat uyanmadan uyumuşluğu çok.
Şimdi ise koca bir boş küme
Benimkide sustu uzun zamandırYa benimki de sürekli ayak tutuyor. Ayağını tutup yuvarlanıyor
Bu arada benimki hala sessiz acaba neden öyle oldu