2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Yok canım susmadan ağlıyor sanki üstüne basmışlar gibi

Yaa vallahı aglayacak kadar var. Birde baloncuk yapıp etrafa tükürmeyi öğrenmiş aglarken her yerde tükürük
Yaa bu tükürme aşkı 4 ay girince mi geliyormuş ne zaman geçiyormuş peki her yer tükürük bu bıı büüğ diye sesler çıkartıyor dudaklarını büke büke tükürüyor hayır çokta tatlı oluyor üstü ıslanmasa neysede yakalıkta kar etmiyor

Bizimki herkeste yapmıyor ama bazı insanlarda çok yapıyor

Kızlar bizim ki bu aralar buna bayılıyor
Elimle ağzını aç kapa yapıyorum oda onsirada nefes veriyor ses çıkarıyor AA aa aaa Aa ....diye
Ve resmen Aaa diye bağırıyor

Ay ben de geçen hafta tempolu yürümeyi abartmışım, belim bacağım ağrıdı bu hafta hep. Temposuza geçiş yaptım

bu büyükler çocuk bakmasını bilmiyor bence kızlar annem nasıl bakacak tereddütteyim her bildikleri yanlış hani ıh ıh dövcem bunu çocuğumun canını mı acıtmış falan tarzı cümleler diyor. Yok diyorum öyle denmiyor falan mayısa kadar annem bakacak sonra kayınvalide gelecek onu hele hiç düşünemiyorum. En son geldiğinde çocuk ağlıyor diye seni doyurmuyorlar mı aç mı bırakıyorlar kızım falan diyordu. Allahtan 12 ye kadar çalışcam da çok yalnız kalmaz. Çocuğun bilinçaltında saçma sapan şeyler olmaz en azından.

Kaç kilo şuan bebiş kuzum..Bizim ekstrem bir durum da olmadı ama ben çok yoğundum sütüm etkilenmiş olabilir
Normalmiş ama bize öncesinde de hep derdi 3 ay tam dönüm noktası bu ay kiloda gerileme olabilir diye dediği gibi de oldu. Ortalamanın içindedir yoksa mamaya başla vs bişey derlerdi.

Hadi kv anne belli bir saate kadar duruyor. Benim eş ne yazık ki böyle saçma şeyler söylüyor. Oyun halısındaki oyuncaklar için kır onu kızım filin burnunu kopar vs. Bu çocuk aç diyen kv kendisinde de ağladığında açlıktan olmadığını anlar. Bilinçaltına olumsuz şeyler kadar biz olumlusunu yüklersek dengelr en azından. Yaşlıları değiştirmek zor ama onlara da ihtiyacımız var

Ya aslında gebelik eğitimleri gibi torun eğitimleri de veriliyor arada, denk gelsen gönderirsin belki sizinkileri bizimki eğitimdeki bilgisiyle hala seni yerimm vs gibi cümleler kurmaz beş yaşındaki oğluma, gerçi geçen gün bacağını mı acıtmış masa oğluşumun tarzı konuşurken yakaladım
Endişelenme hiç, bilinçaltına işleyecek şeyler olduğunu sanmam bunların. Bu yaştaki bebeklerin fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyal iletişim isteklerine karşılık verilmesi (gülümseyince gülümsenmesi, ağlayınca kucağa alınması vs.) yeterli. bunların eksikliği, ihmal edilme, ilgisiz bırakılma vs hasar bırakabiliyor bildiğim kadarıyla, bence en az bir (hatta belki iki sene) söylenen hiçbir şey kalmaz akıllarında.

Tabii eğitim işi olmazsa sen yine müsait bir vaktinde böyle şeyleri uygun bir dille anlatan bir video bul, internette bir sürü çocuk gelişimcisi, pedagog vs paylaşıyor çeşitli konularda videolar.

Eşim eskiden eğitimciydi. Ona rağmen tamamen sevgiyle “zilli” kelimesini kullandı “Kız zilli sen bizi parmağında mı oynatıyorsun, oynat tabi” gibi bir cümleydi. Direkt kızdım, biz kız çocuğu yetiştiriyoruz. Böyle sözcükleri normalleştirmesin ki ilerde kimsenin toksik sevgisine maruz kalmasın diye. Allahtan bizimki (hatta bizimkiler) benim yapma dediğim şeyleri kolay kolay tekrarlamıyor. Çocuğun yetiştirilmesiyle ilgili şeylerde kuralları ben koyuyorum, diğerleri uyuyor/uymaya çalışıyor. En büyük avantajım o.

Böyle alışınca/alıştırınca zor oluyordur eminim. Benimkini hastaneye götürdüğümüzde bile beklememiz gerekiyorsa hemen montunu çıkarıyorum, fazla sıcağa maruz kalmasın diye. Ben biraz yangın Ayşe yetiştirdim gerçi ilk doğduğu zamanlar kv sarıp sarmalamaya çalışmıştı ama çocuğum hemen isilik dökmüştü, doğduğunda sıcağı sevmemek yüklüydü bence

Kızlar berbat ötesi bir gece geçirdik. Ben her emzirmede saate bakardım. Çünkü yeni emzirdim zannedip, çocuğun ağzına emzik tıkıp daha çok ağlatmışlığım var neyse öyle bir gece ki çığlık kıyamet belki de yarım saatte bir uyandı. Bi yerden sonra saate bakmayı bıraktım artık. Her uyandığnda aktif bir şekilde emdi. Sık sık uyandığı zamanlar ara ara oldu ama ilk defa böyle canını yakıyormuşçasına ağlamalar, sık sık ve hep emmeler oldu. Umarım bunun sonucu güzel bir güncelleme gelir ve inşallah böyle bir gece tekrarlamaz kendisi de düzgün uyayamadığı için az önce emdi ve uyumaya devam ediyor. Normal şartlarda bu saate uyanması gerekiyordu

Ya kızlar bebişim ilk kez üç gündür kaka yapmıyor, akşama tam üç gün olacak. Ara ara Ikınıyor sıkılıyor bir türlü yapamıyor. Böyle durumlarda bir şey yapıyor muyuz? Doktor üç günü geçerse haberim olsun demişti ama akşam saat sekiz gibi tam üç gün olacak.

Günaydın hanımlar ben aralık annelerinden geliyorum bebeğim 1 aralıkta doğmuştu
4. Ayda uyku gerilemesi diye bir durum varmış yaşayan oldumu aranızda
Uykularımız çok değişti hafifledi sürekli uyanıyır ve sanki uyanık gibi hareker ediyor sabaha kadar kafa sallıyor buda çok ilginç geliyor bize bu uyku gerilemesinden kaynaklanıyor olabilir mi acaba
Yoksa hurafemi

Gece bi ara zifiri karanlıkta benimki kendi kendine sohbet ediyordu, söyleyeceklerim bu kadar şaka bir yana çoğumuz uyku gerilemesi problemi yaşadık/yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede atlatırız

Bence sıcak su dolu kovaya bas ve tummy time yaptır en iyi bunlar geliyor
Ay beni bi gülme aldı
Misal benim uykuya aşık bir kızım vardı. Geceleri 7-8 saat uyanmadan uyumuşluğu çok.
Şimdi ise koca bir boş küme

Gece bi ara zifiri karanlıkta benimki kendi kendine sohbet ediyordu, söyleyeceklerim bu kadar şaka bir yana çoğumuz uyku gerilemesi problemi yaşadık/yaşıyoruz. İnşallah en kısa sürede atlatırız
Ya benimki de sürekli ayak tutuyor. Ayağını tutup yuvarlanıyor
Bu arada benimki hala sessiz acaba neden öyle oldu

Şu senin kovaya basma olayın beni benden alıyor çamaşır suyuda koyalım mı, arada çiğneyelimmi demek geliyor içimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…