- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 34
Ben 5+2de gördümPzt bnm var.. 5+1 iken gitcem ama kese görünür mü sizce? Ben pek sanmıyorum ama
Ay hadi inşallah.. Darısı başımaBen 5+2de gördüm
Ben varım. Hep çok yorgunum, gün içinde uykuluyum ama gece olunca zor uykuya dalıyorum. Bunu araştırmıştım Progesteron hormonunun fazlalığını böyle yaparmış bazı insanlarda.Ya uyku problemi yaşayanlar var mı gece defalarca kez uyanıyorum uykuya dalmakta zorlanıyorumgündüzleri de halsizim
Çok sağol canım insalllah dediğim gibi son ana kadar hep umut olucak içimde. Bende de aynı o üç dört damla kan geldi sonra az kahve leke şimdi hicbirsey yok bilmiyorum Allah'ım en güzelini en hayırlısı neise onu nasip etsin diye dua ediyorumGörümcemede doktor acil kürtaj olman gerekli bebek yok gibi cümleler kullanmış kanamasida varmış tabi. Görümcem de ben kürtaj olmiycam kendi düşmesini bekliycem demiş sonra kanaması felan durmuş ve farklı bir doktora gitmiş sağlıklı bir gebelik sonunda bebesini kucağına almış çocuk şimdi 7 yaşında. Ve onun bütün hamilelikleri düşük tehlikeliymis kanamasida oluyormuş her hamileliğinde. O doktorun lafıyla kürtaj olsaydım oğlum şuan olmayacaktı. Belki seninde öyle olacak inşallah rabbim tabiki en iyisini bilendir ne gelirse ondan amenna. Biz iyi şeyler olmasını istiyoruz bütün kalbimizle. Dilerim Rabbimden kendi doktoruna gittiğinde rabbim mucizesini gösterir burda sevinçle bize yazarsın inşallah. Aksi durum olursa da bizler inançlı insanlarız tabiki kabullenmek zor rabbim kimsenin omzuna kaldıramayacağı yük vermezmis hakkında hayırlısi ne ise o olsun. Her karanlığın ardında mutlaka bir ışık vardır
Fazlası idrarla atılıyor diye biliyorumCanım folik asit fazlalıgı zararlıymıs folat değerin fazlaysa kullandırmayabiliyor doktorlar tanıdıgım birkaç kişide denk geldim yüksekti değerleri herseyin fazlası zarar bebek senin depodaki folatı alıyor zaten
Ben varım canım her sabah 6 civarı uyaniyorum (sık idrara çıkma konusu çok canımı sıkıyor) uyanınca mecbur lavaboya gidiyorum. Bu sefer zorla uyutuyorum kendimi 1 saate yine uyanıyorum ve bir daha uyayamiyorum ki ben uykuyu çok severim haftasonu falan 10-11 den önce kalkmayan birisiydim. Şimdi haftaici haftasonu fark etmiyor 7 buçukta uyanıyorum. Dün öğlen 2 buçuk saat uyumuşum tüm haftanın uykusuzluguydu galiba. Öğlen uyursam gece hayatta uyuyamam ama akşam basimi yastığa koyduğum anda uyumuşum. Hormonlar çok ilginçYa uyku problemi yaşayanlar var mı gece defalarca kez uyanıyorum uykuya dalmakta zorlanıyorumgündüzleri de halsizim
Ben bi yazı okumustum fazlalığıyla ilgili vücudumuzda olan folat değerinin fazla olması da bebek için iyi olmayabilirmiş simdi alıyorsun folik asiti ama illa senin folatını yükseltiyor mesela senin folatın 20 bu olmasın gereken değerin üzerinde bebek bunu kullanıyor ilk basta zaten sen dısarıdan alarak ekstra takviye yapmaya devam ediyosun sadece fazlası atılıyormus evet ben de öyle biliyorum normalde yine de herkesin doktoru farklı düşünüyor kuzumFazlası idrarla atılıyor diye biliyorum
Evet evet önemli olan doktorlarımızın ne dediği zatenBen bi yazı okumustum fazlalığıyla ilgili vücudumuzda olan folat değerinin fazla olması da bebek için iyi olmayabilirmiş simdi alıyorsun folik asiti ama illa senin folatını yükseltiyor mesela senin folatın 20 bu olmasın gereken değerin üzerinde bebek bunu kullanıyor ilk basta zaten sen dısarıdan alarak ekstra takviye yapmaya devam ediyosun sadece fazlası atılıyormus evet ben de öyle biliyorum normalde yine de herkesin doktoru farklı düşünüyor kuzum
ben de kan da olan değerimizden bahsediyorum folat belli bir aralığı var fazlası zararlıymıs diye canım en iyisini doktorlar bilir tabiki
Ayrıca folik asit vücutta depolanmıyor. Suda eriyen vitamin grubuna giriyor. Ancak günlük alımda yiyecek ve takviye olarak almamız gerekenden fazla alınırsa yan etkileri görülebiliyor. Bazı durumlarda yan etki görülmeden vücuttan da atılabiliyor. Yani kısaca her şeyde oldugu gibi bunun da fazlası zarar. Yine doktorun tavsiyelerine uyucaz yani. Kesebilir ya da miktarını azaltabilir.
Ben sağlık ocağında vermistim ilk beta testini onlar aramıştı beni 1 hafta sonra
Biri demiştin burdan hamile olunca sisteme düşüyormuş gittiğin doktor vesilesiyle ordan görüp arıyorlarmış diyeBen sağlık ocağında vermistim ilk beta testini onlar aramıştı beni 1 hafta sonra
Ben de pazartesi gideyim o zaman kan tahlili aldılar mıBen cuma günü kendim gittim bildirdim. Ebe çok sevindibaya bir anlattı kaydetti.
Tamam canım çok teşekkür ederimBen kan testini ilk sağlık ocağında yaptığım için sonuç alınır alınmaz gebelik kaydı açtılar. Sende mutlaka açtır canım. Belirli haftalar tahlil aşı falan oluyor. Kalp atışı dinleme falanda yapıyorlar. Kısmet olurda bebiş doğuncada bebek takip kaydı açılıyor yine aşıları tahlilleri için
Ben hastanede yaptırmıştım testleri o yüzden yapmadılar. Kilo boy tansiyon bakıldı. Ne zaman gitmem gerektiğiyle ilgili bilgi verildi. Aşı zmnını konuştuk o kadar.Ben de pazartesi gideyim o zaman kan tahlili aldılar mı
Çok teşekkür ederimBen hastanede yaptırmıştım testleri o yüzden yapmadılar. Kilo boy tansiyon bakıldı. Ne zaman gitmem gerektiğiyle ilgili bilgi verildi. Aşı zmnını konuştuk o kadar.
Benim yarın cnmŞimdi kimlerin randevusu var yakında. Var mı bugün giden
Ben ne kadar uyursam uyuyayım yine uykum var yine halsizimYa uyku problemi yaşayanlar var mı gece defalarca kez uyanıyorum uykuya dalmakta zorlanıyorumgündüzleri de halsizim
Evet ben gitmeyince ebe bu sefer mesaj atmıştı sisteme girilmiş gebeliğin diye bir şey söyledi. Doktor kontrolünden sonraydı. Muhtemelen öyle bir durum varBiri demiştin burdan hamile olunca sisteme düşüyormuş gittiğin doktor vesilesiyle ordan görüp arıyorlarmış diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?