2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    198
Canım benim bebiş inde bugun cinsiyeti belli oldu Allah izin verirse oğlum olucakmıs
 
Merhaba sevgili anneler
Benim tarama riskim yüksek çıktı. Fetal dna yaptırmak istiyorum. Ankara da bu testi yaptıran var mı? Nerede yaptırdınız? Fiyatlar hangi aralıkta .

Öncelikle inşallah fetal dna sonucunuz güzel gelir benim gittiğim hastane genoks firmasına gönderiyor 6500 ödedik daha sonuç çıkmadı
Ben İzmir’de olmama rağmen doktorum Genoks firmasına yönlendirdi, fiyat da aynı yaklaşık 6 günde sonucu aldık, cuma kan verdik perşembe günü doktorum sonuçları bize gönderdi ve cinsiyeti de söyledi
 
Kızlar bu Philips emziğin büyük bi özelliği var mı daha doğrusu güzel mi
Fiyatı diğerlerine göre daha yüksek merak ettim alınır mı
ben de philipsin avent biberonlarından alacaktım. belki fiyat düşer diye almadım. pek umudum yok ama
 
Sonuç ne çıktı peki. Umarım iyi ve sağlıklıdır

Düşük risk olarak çıktı çok şükür, doktorum ikili test yerine bunu öneririm yaptırabiliyorsanız dedi biz de sadece fetal dna yaptırmıştık, o nedenle ikili testim aslında yok, yani olasılık hesabıyla kaça denk gelirdi bilmiyorum, fetal dna sonucunda da "yüksek risk saptanmamıştır" yazıyor, detaylı bir olasılık bilgisi yoktu. Belki doktora söylüyorlardır detayını ama en azından bizim gördüğümüz sonuç belgesinde herhangi bir oran ya da cinsiyet bilgisi yoktu, cinsiyeti sadece doktora söylüyorlar o da ülkemizde erkek olmazsa bebeği aldırmak isteyenler olduğundan onu engellemek için yapılıyormuş, cinsiyeti doktorumuzdan öğrenmiştik.

Umarım sizinki de sağlıklıdır, ikili testler biraz kafa karıştırabiliyor, doktorumun dediğine göre yüzde 80 gibi bir doğruluk oranı yani %20 gibi bir hata payı var, düşük risk çıksa bile o yüzde 20'den dolayı tam tersi bir durum olup atlanması, ya da yüksek risk denilip tamamen sağlıklı doğan bebekler var demişti. O nedenle doğruluk oranı yüzde 99'dan fazla olan fetal dna bize daha mantıklı geldi. 88 doğumluyum, yaştan dolayı da riske girmek istemedik. Yani emin olmak istiyorsanız fetal dna öneririm kesinlikle.
 
Ben kızım olursa ada oğlum olursa efe koyacağım. Sende düşünebilirsin Adayı. Biz kısa ve söylenmesi kolay isim tercih ettik ege ece belki klasik ama cocukluğumdan beri cocuklarımın ismi oyun oynarken hep ece ege olurdu. Ece kayınvalidemin adı olunca koymadık sende böyle kısa isimler düşünebilirsin. Ece ada eda doğa duru gibi ayrıca ekin çok güzelmiş. Çocukların zorlanmadan söyleyip yazabileceği isimleri hep sevmişimdir bir anaokulu öğretmeni olarak.
 
Kızlar yarın inşallah gösterirse tabi cinsiyet öğreneceğiz. Normalde pazartesi günüydü randevumüz tam 15+1 olacaktım ama eşim cok heycanlı haftasonu arkadaşlarımızla kutlama yapalım diye cumartesiye cekti randevuyu umarım gelişmiştir ve gösterir tabi en önemlisi sağlıklı olması. 14+6 da cinsiyet öğrenen var mı ?
 
Merhaba sevgili anneler
Benim tarama riskim yüksek çıktı. Fetal dna yaptırmak istiyorum. Ankara da bu testi yaptıran var mı? Nerede yaptırdınız? Fiyatlar hangi aralıkta .
Benim doktorum çalıştığı laboratuvarın yaptığını ve fiyatının 250 dolar olduğunu söyledi. Bu fetal dna dedikleri bizim kanımızdan bebeğimizin dnasını ayırıp baktıkları kan örneği dimi? Eğer oysa ki doktor böyle anlatmıştı %95 tanı testi amniyosenteze göre yeni sistem demişti. Ankara çukurambarda kliniği Yeşim gürel doktorumun ismi çalıştığı laboratuvarı bilmiyorum ama benim kanlarımı bile kendisi alır o gönderir laboratuvara belki arayıp bilgi alabilirsn.
 
Resmen yaşadığımız şey aynı kilo konusunda. Bende tam 14te 70 i gördüm. Benim tek fark iştahımda çok aşkla yemek yiyorum herşeyi yiyorum
 
Çok sevindim. Ben ikili test yaptırdım. Orada riskli göründü. Bugünde kan vereceğim umarım. Bende güzel haberler alırım. Bende 90 doğumluyum. Yine de tedirginim .
 
Günaydınlar. Evet o test . Benim gittiğim doktor amniyosentez yaptır demişti. Ben daha önce arastirmistim bu konuyu. Fetal dna olur mu hocam dedim. Maddi Durumun müsaitse yaptır demişti. Dün bir laboratuvar buldum bugünde kan vereceğim. Dün intermette araştırırken (yanlış anlamadiysam) fetal dna testinde de riskiyle gebeliği sonlandırmak istersem amniyosentez sonucu istiyorlarmış.
 
Kızlar doktor kontrollerinizi doktorlarınız mı belirliyo? Ben sanırım doktor değiştireceğim aslında memnundum ama.
Kendisi o kadar yoğun ki mesajlarıma 3 günde falan dönüyo. En son ikili test sonucunu gönderdi ne zaman gelmeliyim dedim daha tık yok
Sanırım 14. Haftada gitmem gerekiyor ama yine de söylemesi gerekiyor muydu
 
benim doktorum her kontrolde ne zaman gideceğimi söylüyor ki bu genelde 1 ay sonra oluyor ikili testi yaptırdım iki hafta bekledim kontrol gününde gittim mesela. zamanını söylemeli bence de
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…