Kolay gelsin tatlı anneler!
İnşallah hepimizin keyfi yerindedir.
Biz idare ediyoruz çok şükür…
Son 10 gündür karmaşık bir işin içindeyiz. Allahım yardımcımız olsun gerçekten yoruldum.
Sizle paylaşmak istedim.
Ayın 21’inde Cumartesi günü kayınvalidemden geldik. Saat 7 buçukta Kızımızı yıkayıp uyuması için yatağına yatırdık. Ancak çığlık çığlığa kaldı. O gece hiç uyumadı. Ben de kocama sitem ettim. Annesinden gelir gelmez kızı yatırdık,kız o yüzden üzüldü. Keşke biraz daha erken gelseydik de bizle beraber vakit geçirip öyle yatırsaydık,o zaman uyurdu dedim. Ama kızımız pazar öğlen ve akşam da uyumadı. Hatta Pazartesi öğlen yatağındaki korkuluktan sarkmaya başladı ve 2 defa korkuluktan atladı hemen korkuluğu açtık.
Bu defa da yanında beni istemeye başladı. Uyutup odadan çıktım. 2 saat sonra yine çığlık çığlığa yataktan çıkıp salona ya da yatak odasına yanımıza koşmaya başladı. Bugüne kadar hep bu şekildeyiz. Sabaha kadar uyutma çabası,uyuduktan 2 saat sonra ağlayarak yanımıza koşuyor. Korkuluğu kaldırmasak sarkıyor,atlıyor,korkuluğu kaldırınca 2 saat sonra uyanıp yanımıza koşuyor. Eskiden uyanınca 3 mıkırdanıp uyurdu kendi kendine. Biz bu zamana kadar hiç uyku sorunu yaşamamıştık. Uyku eğitimini hiç ağlatmadan verdik. Saatli uyutup uyandırdık. Uyku saatleri sabah akşam 8di. Gece bu şekilde uykusu bölününce sabah uyanmak istemiyor akşamüstü 6da uyumaya çalışıyor tabii ki müsade etmiyoruz,ama yeni düzen kuramıyoruz. Yataktan çıkıp geliyor.
Öğlen 12-3 arası uyurdu, çok mu geliyor diye 2ye kadar düşürdük gene aynı. Zaten öğlen de yarım saat uyuyup kalkıp yanıma geliyor geri yatırıyorum gene geliyor.
O kadar iyi bir düzenimiz vardı ki bu anlattıklarımı duyanlar çok şaşırıyor.
Canları sağ olsun her türlü yorulurum da çocuk çok yıpranıyor. Nasıl bir düzen kuracağız?
Allahım güç kuvvet versin inşallah hepimize…
Çok şükür bugünlerimize…