2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benimki tam yedide emekledi çok şükür Allah halime acıdı diyorum ben artık çok yıpranmış yorulmuştum şimdi dinleniyorum kucaktan kurtuldu
Maşallah.
Emekleyince daha zor olmuyor mu?
Eğilip yerden kaldırmak.

Şimdi kucakta yataktan koltuğa, koltuktan yatağa taşıyorum o kadar.

Domatesi genelde çocuklar seviyorlar ya p yüzden sordum canim. İnternette domates çorbası için 9 ay yazıyordu da.
İyi ettin canım.
Biz daha domates denemedik zaten.
Ben de doktora sorayım bari Eylül sonunda.
Mercimek için erken diye düşündüm onu da denemedim daha.

Maşallah.
Emekleyince daha zor olmuyor mu?
Eğilip yerden kaldırmak.

Şimdi kucakta yataktan koltuğa, koltuktan yatağa taşıyorum o kadar.
Hayır asla büyük bebe olunca evde her yer fazlası ile güvenli zaten küçük oyuncakları abla ile ayikladik kaldırdık şimdi ablasının peşine dolaşıyor öbür türlü sürekli kucagimdaydi ve artık çok yıpranmıştim kızımla ilgilenemiyor yemeğimi yapamiyor afedersin ama tuvalete bile gidemiyordum şimdi hepimiz mutluyuz abla ile oynuyoruz pesimize dolaşıyor yemek yapıyorum ablası ile oynuyor Allah'ıma bin şükür gerçekten Allah halime acıdı diyorum psikolojim çok kötü olmuştu çünkü

Gönlüne göre olmuş o zaman çok sevindim.
Bakalım bizi ne maceralar bekliyor.

Hala döne döne gidiyor benim kız da bir bacak atıyor ama öylesine emekleme daha yok galiba emekleme den yürüyecek diyorum beklemedeyim
Benimki de bacak atıyor boşa kulaç atmış gibi oluyor. Bazen geri geri de gidiyor ama nafile. yatmayı sevmiyo ki emeklesin. Yatirdigim zaman beş dk durmuyor. Onu oturtmak istediğimde de ayağını diretiyor ayakta durmaya çalışıyor. Benimki de emeklemeden yürür gibime geliyor.
Canım benmkide 8e girecek emekleme yok geri geri emekliyor o da öylesine. Genelde dönüyor

Kizlarrr ozlemisim burayi! son sayfalrdan hizli hizli okudum biraz. Yaz bitti, ama uzerimden gecti resmen..Kocaa bi kis var onumuzde insallah huzurla gecirelim hep beraber.
Bizim minnosun iki disi cikti 6 aylikken pit diye. Baska bisi yok simdilik.
Henuz emeklemiyor ama geri geri gidiyor, ileri gitmeye gonlu var ama o dizini ileri atmayi henuz akil edemedi. Surune yuvarlana ilerliyor.
Gunluk yemek duzenimiz de kendiliginden olustu..
-Sabah cay, bebek ekmegi (Hipp), labne (Cay vermemi kinamayin oyle olageldi:)), zaten ekmeyi islatiyorum sadece sekersiz.
-Ara ogun Hipp bebek biskuvisi ve meyve karisimi
-Oglen icin cok cesit denemedim henuz ama patates, havuc, kabak, avokado, genelde bunlara zeytinyagi ekleyip cok az da tuz atip veriyorum. Bir keresinde cilginlik yapip salcali pirasa yemeginin suyuna ekmek bandirip verdim delire delire yedi. Bir kere de mercimek corbasi iciyoduk o kadar cirpindi ki verdim gitti bisi olmadi:)
-Ogleden sonra Ev yapimi yogurt
Bunlari hep az az yiyor ama tika basa yok. Aralarda ve gece oldugu kadar anne sutu ve mama gidiyoruz.
Aksam yatmadan once de bir yemek kasigi iyi geceler mamasi var hippin ondan vermeye basladim yeni yeni.
Yalniz bir sorum var ayarsiz oldugum icin o kadar cok tahil karisimi, yok gece tahili, yok sutlu meyveli fln fln tahil karisimlari almisim ki su an bu kadar tozla napcam bilmiyorum:)) normal sekilde 5 senede bitmez :)) acaba bunlardan kurabiye fln yapilir mi biraz buyuyunce yediririm.

Aldiklarimdan bazilari bunlar

Cok guzel yemek duzeni dediginiz gibi bu aya gore cok ama kosullar oyle gerektirdiyse ne yapacaksiniz ki baska.
Yumurta sarisini doktor verebilirsiniz dedi mi, ben de vermek istiyorum aslinda sabahlari ama kontrolumuze de daha var. olmazsa msj atayim. Avokadoya limon disinda mandalina da sikabilirisiniz ona da bayliyorolar gerci ben henuz narenciye vermedim

Bana da çok geldi şuan tadimlarda degilmiyiz ya ben mi yanlış yapıyorum bnmki iki kaşıktan fazla bsey sokmuyor ağzına
ben de cok yavas gidiyorum az az yiyo zaten ama bi yandan da acaba gec mi oldu diye dusunuyorum
Ceviz badem findik bunlari tek tek denemek lazim heralde, alerjenler. Bizim cocuklarda kolay kolay olmaz ama nolur nolmaz:)
Hippin bebek ekmegi ve bebek biskuvisi guzel organik zaten. Hippin her seyini aliyorum ben sampuanini bile:)

Oyun yapiyo annesi, kesfediyo benim kiz da omuz cekiyo cok tatli:)
Merhabalar . Bebeğim yedi ay iki günlük . Desteksiz oturamıyor . Sizde durumlar nasıl . Bi kaç saniye duruyor fakat hemen devriliyor :)
Hergun destekli yaninda durup 10-15 dakka oturtun ki bel, boyun, sirt kaslari guclensin ve kendi kendine durabilsin. Hergun yaparsaniz hemen farkedecektir.
Ben de verdim valla siparisi bisey olmaz yaa zaten 15 dakka dursa sukrederim ben hemen inmek ister eminim.
Ilk cocuk benim de oyleydi yastik gibi yatti 9 ay:) donmedi bile. Sonra yakaladi ama yasitlarini doktorunuza sorun tabi ama bence bisi yoktur.
Yurutec konusunu biz de tekrar arastirdik seneler sonra yurutecin fazydasi da zarari da tartismali aslina. ben de istemesem de kullanicam. siparsini verdik zaten aman bisey olmaz yaa diye:)) ya yerde o kadar sikiliyo ki. surekli kucakta durmak gezmek istiyor. yurutec benim icin/ bebek icin yeni bir ortam. gun nasil biteck baska? iste biraz kucak, biraz oyun halisi, biraz mama sandalyesi biraz da yurutec..ama dedigin gibi her yere ulasabilir oluyolar dikkatli olmak sart
Evet 5 tane dişimiz var canım bizi o zayıflattı zaten bir ay geriletti çoçugu 7 ay 21 günlük hepsi arka arkaya patladı
Maasallah ona:)
biz besik seviyesini en alta indirdik. yoksa kesin kafa ustu gidecekti Allah korusun cunku aynen tutunup kenrarlara kalkmaya calisiyo.

Hoşgeldin Saron Bebe peşinde koşmaktan yazamaz olduk. Eline sağlık sen de düzenini kurmuşsun ne güzel.
Ben yumurta beyazına geçiyorum hatta başladım denemelere. Ceviz veriyorum. Domates pişik yapar gibi olunca arada tattırıyorum. Sogan, sarımsak, bebeler icin biber salcasi et suyu ile yemek yapmaya geçtim bizim dr tuz bile az az ver dedi. 8. Ay kontrolünde 7.960 gr geldi. Yani iştahsızlık devam sağlıklı olsunlar yeter. Bazıları uzun, bazıları iri, bazıları da benimki gibi cep boy bebe olacak

Hosbulduk canim. Insallah istahi da aciliverir de icin rahatlar. Cunku eminim ki hic sorun degil biz evham yapiyoruz sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…