Merhaba, Miamesa markasının dondurulmuş halde teslim edilen ilik suyunu kullanıyorum. Hem güvenilir hem çok pratik oluyor. Buzluktan minik jel küpler halinde alıp direkt bebeğin yemeğine ekliyorum. Ancak bu bahsettiğim İstanbul dışına teslim edilemiyordu soğuk zincir sorunundan ötürü. İst dışındaysanız da Veg & Bones markasını öneririm. Aynı markanın brokoli ve balkabağı çorbaları da var ilik sulu, onlar da dışarda geçirilen günler için çok kurtarıcı.
Hepimizin bebeğinin kendine özgü bir gelişim süreci var gerçekten de. Benim bebeğim de asla yuvarlanma, sürünme gibi etkinlikleri yapmıyor. Yere koyduğumuzda sinirlenip ağlıyor. Ama en başından beri hep ayağa kalkmak istiyordu artık koltukaltlarından tutup yürütmeye çalışırken kollarımız kopuyordu o yüzden ben de çok karşı olmama rağmen yürüteç aldık ve şu an onunla biraz olsun rahatladık. Yürüteç konusunda epey makale ve bilimsel çalışma okudum bu arada aslına bakarsanız kanıtlanmış bir olumsuz etkisi yok özellikle kız çocuklarında. Ev kazalarını artırdığı bir gerçek, ulaşamadığı yerlere ulaşabiliyor yürüteç sayesinde ancak yürümeyi geciktirdiğine dair vs. hipotezler olsa da geniş kitlelerce yapılan çalışmalarla kanıtlanmış değil. Yürüteç kullanmaya başladığımızdan beri bizim kızın kas gücünün arttığı kanısındayım, bilmem siz de hem fikir misiniz? Ancak yürüme merakına rağmen hiç emekleyecek gibi değil maalesef. O da böyle bir çocuk demek ki diyor ve kendi haline bırakıyorum. Hepsi sağlıkla, kazasız belasız büyüsünler inşallah.