2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben sabah kahvaltısına yenı basladım. 3 gun kuralıyla yumurta sarısı lor peynırı rendelenmıs cevız buhun de dut pekmezi verdım ılk defa. Oglene dogru meyve, ıkındı de yogurt aksam 7 gıbınde corba ya da sebze puresı. Dr bana doyumluk yemesını bekleme demıstı zaten ıyuzden ısrarcı olmuyorum. Meyveyı sorunsuz yıyor. Ebebek ın tarhanasınnı uşk gun yedı sonra baya ekşitti tıtrettı kendını resmen agladı 2. Kasıgı verdıgmde keske bızım tarhanalardan yıyebılse. Bugun hafıf sulu yapıp ıcıne tel sehrıyeyı kırıp atsam dıyorum bakalım artık boyle Boyle alısacaklar

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Geçsin benekler gene deneyeceğim.

Senin yavru da iyidir, kilosunu düşünme, sağlıklı olsun yeter.

Ben artık her sebzeyi böyle fırınlayacağım.

Aynen ben de tarhana seviyorum diye tarhana zorluyorum. İstemiyor yavru,

Keşkek ve ananas kendim için denedim onları sevdi Allahtan.

Lor,yoğurt kıyma bayılıyor.

Her meyveyi çok seviyor, kayısı da benek yapmıştı.

Bnmki de kaşıkla vereyim istemiyor fileye koyayım eline alıp yesin meyveleri sebze hiç tarhana yaptım ilk gün tadını çok sevdi 5 kaşık yedi şok oldum ikinci gün yom yemedi ben bir türlü düzen oturtmadim iki tane ile çok zor oluo ya biri yarım kalio ya biri çok zorlaniyorum
Sağlık olsun kuzum ne güzel en azından ek gıdaya adapte olmuş bağırsaklarda sorun cikartmazsa ne mutlu size

Yaa emzırııp tartmak kaka oncesi sonrası tartmak farkedıyo bı de yeni dogan baskülü yatınca olculen o baskül oturmaya kımıldamaya basladıgında sasıyo. 8.5 kg gelmesı gerekirken 7.7 geldı imkansız dedim e kılo vermıs olabılır dedı. Buraya gelmeden tarttım 200 Gr oynasın hadı dedım neyse bı tafrayla yine tarttı 8.4 geldi takılma kılosuna hareketleri arttıkça kılo alması da yavaslıyo vermese yeter dedi resmen benim Dr um artı diş faktoru var.

Kolay gelsin tatlı anneler.
Hepimizin sağlığı,sıhhati ve neşesi yerindedir inşallah.

Bugün dolapta 5 adet bezelye buldum. Fırında az yağlı kabak pişerken yanına attım. Çıkınca ezip ezip verdim. Yedi bızdık çok şükür!

Ne yapsam taze fasülyeyi de mi fırınlasam?

Barbunya yasak di mi? Ne severim ben! Tattırsaydım iyiydi…

Afiyet şifa olsun ben de ne yedirecegimi şaşırıyorum. Bugün patates hasladim zeytinyağı ile ezip verdim beğenmedi. Bende kasigina önce biraz patates biraz da yoğurt koyarak verdim ehh yedi sayılır. Biz daha çok meyve ağırlıklı besleniyorum. E bebekten bebe bisküvisi , 5 tahıllı su karışımlar dan ve bebek ekmegi almayı planlıyorum.

Günaydın tatlı anneler
Günaydın Onunadimutluluk
Tüm yavrulara afiyet şifa olsun inşallah.
Patatesi haşladıysam sade, az yağla fırınladıysam yoğurt ile veriyorum ben.
Ben 7/24 meyve versem yok demez de sebzeye alışsın diye uğraşıyorum. Benimle hiç uğraşmamışlar, hâla köfte harici etin tadını bilmem, bazı sebzeleri yemem mesela.

Ebebekteki ürünleri duydum da hiç araştırmadım. Ekmek ve bisküvide şeker var mıdır? Bu sabah bizim tam buğday ekmeğine tereyağ sürdüm. 5 minik lokma yedi.

Ben birinci çocuğum için hipp marka kullanmıştım şimdi de aynı marka kullanacağım. En organik olanı bu diye biliyorum. Şeker konusuna gelirsek bisküvisinde şeker var canim çok fazla olmasa da içeriğinde şeker kullaniliyor

Meyveyi ben de seviyo diye sürekli vermiyorum canim. zaaten beslenmesi üç öğünden oluşuyor. Sebzeyi verdigim zaman yemezse emziriyorum. Sebzeyi yemediginde meyve ile devam etmiyorum. Çünkü bunu da öğrenir her sebze verdigimde yemeyip meyve bekler diye korkuyorum çok fenalar bunlar cok.
ben eline havuç veya salatalık veriyorum kemirsin diye bugün verdiğim salataligin üstünde küçük küçük cukurluklar fark ettim ağzına baktım dış falan göremedim. Sanırım yakında dış cikaracak benimki

Sebze olarak enginar da alternatif olabilir buzlukta varsa. Afiyet olsun miniğe

Benim max 50 cc cikiyor hastane tipi spectra ile. Ise baslayincaya kadar bitecek galiba sagimda cok cikiyor mu sizin?
Canım benim de öyle hem az çıkıyor hem de anca bebeğe kadar çıkıyor. Sağıp kenara atmaya çalıştığımda da bebeğe yetmiyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Sağım makinesini işe götürüp sonraki gün için sağım yapmak nispeten daha sürdürebilir oldu bizim için, belki sana da fikir olur. İnşallah yokluğumuzu hissetmeden mutlu mesut büyürler.
Peyniri kendin mi yapıyorsun canım bebek için? Ben de denetmek istiyorum, kendin yapmıyorsan önerebileceğin bir marka var mı?

Bu arada Sütaş’ın ilk yoğurdum diye bir bebek yoğurdu varmış, yoğurt yapamadığınızda aklınızda olsun hanımlar, Migros’larda var.
Sebze olarak enginar da alternatif olabilir buzlukta varsa. Afiyet olsun miniğe
Geçtiğimiz gün enginar, patates, havuç ve soğanı z.yağında çok az soteleyip ilik suyu ve su ekleyerek pişirip blenderladım, bayağı güzel koyu bir çorba/ mama oldu.

Canim tanıdık bir yerden aldım peyniri.
Hım migrostaki bebek yoğurt iyi fikir .

Yulaflı mamayı nasıl yapiyorsunuz
170 ml su ile 7 kaşık formül mama, 1 dolu yemek kaşığı ince öğütülmüş yulafı pişiriyorum.

Gece 12 öğünü için. Gece kalkınca üzerine meyveler.
2 gecelik yemek oluyor. Doktora sormuştum. İrmikli ve yulaflı yapabilirsin demişti. İlk irmikli yaptım bir süre. Şimdi yulafa geçtim. Bizim tırtıl çok seviyor.

Bir de pirinç unu deneyeceğim inşallah…

Ya kızlar oğlum iki gündür yerde sürünmeye başlamıştı sürünmeye başladığından beri tuhaf bir hareket yapıyor ve çok korkuyorum yüz üstü pozisyonda surunurken kafasını sanki tavuk ot yer gibi öne arkaya atıyor korktum bayağı doktora haftaya gideceğiz menenjit aşısı için o zaman soracağım bilgisi olan warmi yardım edin lütfen

Arkadaşlar bu arada menenjit aşılarını oldu mu bebekleriniz? Bizim dr 7. ay başlarız demişti, bir on gün sonra olacak. Huysuzluk, ateş falan yapıyor mu? Nasıl geçti sizinkiler?

Hanımlar bir derdim var. 4-5 gün önce sag mememde sızı vardı. Bugün sabahtan beri de sağ memede ağırlık hissi oluştu. Akşama doğru da acımaya başladı. Ellerimle kontrol ettiğimde meme ucuna doğru gelen bir sert lik oluştuğunu fark ettim. Mastıt degildir sanirim var mı bir fikri olaniniZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…