• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hadi gözünüz aydın canım. Bizim kız henüz emeklemedi ama o hep kalkıp ayakta durmak istediği için yürüteç aldım olumsuz yanlarını bilsem de. Yürüteçte geziyor her yeri. Dediğin gibi çok hareketli ve kilo alamıyor. Ben de hiperaktiviteden şüphelenmeye başladım. Bir dakika bile durmuyor. Asla yatmaz uyanıksa. Hep hareket halinde. İnşallah olumsuz bir durumları yoktur, bu kontrolde doktor ile paylaşacağım endişelerimi.

Kızlar bu arada bebeklerinizde ayrılık kaygısı başladı mı ve nasıl baş ediyorsunuz? Bu atak döneminde başlar diyor uygulamada. Ben işe gittiğim günler kızım gece uykularından ağlayarak uyanıyor.
Ayrılık kaygısı bende başladı 😢10 gun sonra işe baslayacam🥺

Kızlar bebeğiniz emekledi mi? Benim bebo emekledi 🤯 ve bence bu aşırı hareketli olmasından kaynaklı. Yani o kadar fazla ki 3 ana 1 2 ara öğün + her istediğinde meme veriyorum kilo almıyor. Nasıl bu kadar tepinir sürünür hiç mi yorulmaz. Bir problem mi var diye düşünmeye başladım yine 😪
Emeklemedi henüz sürünüyor gideceği yerlere ya da döne döne gidiyor ek gıda veremiyorum kesinlikle yemiyor sadece emiyor geçtiğimiz ay 200 gr almış percentil i normal olduğu için dr sıkıntı yapmıyor

Kizlar benimki de uzanmayi yatarak oyalanmayi hic sevmiyo ya. Genellikle Oturmak istiyor ya da kucak veya bebek arabasinda gezmek istiyor. E bu çocuk bu şekilde emeklemeyi nasıl ogrenicek🥴😂

Kızlar bebeğiniz emekledi mi? Benim bebo emekledi 🤯 ve bence bu aşırı hareketli olmasından kaynaklı. Yani o kadar fazla ki 3 ana 1 2 ara öğün + her istediğinde meme veriyorum kilo almıyor. Nasıl bu kadar tepinir sürünür hiç mi yorulmaz. Bir problem mi var diye düşünmeye başladım yine 😪
Masallahhhhh emeklemis kuzu. Valla benimki en son iki aydda 400 Gram almıştı percintil normal diye endişe etmedik. Neler veriyorsunuz paylaşır msiiniz fikir olur. İnsan şaşırıyor ne verecegini bilemiyor

Merhaba hanımlar. Bebeğiniz desteksiz oturabiyor mu?
Oturuyo ama benimki çok hevesliydi 5 aylıkken daha 6.ayı dolmadan desteksiz oturdu biraz da yeğenim sütekli hadi hala oturatalım mı diye diye oyun gibi gün içinde ara ara sürekli oturttuk sonra bi baktım oturuyo tamamen ama işte hevesli olcak kendi ben hatta doktora sormştm çok istekli oturtuyum mu diye 4.ayda baktı erken ama çok uzun kalmamk şartyla oturt demişti

İşe başlayacaklat süt işini nasıl yapacaksınız? Sağıp stoklamaya başladınız mı?
Ya ben daha once sağıp donndurucuya attım sonra lazım oldugunda ısıtayım dedım bozulmustu allahtan kokusuna ve sonrasında tadına baktım yoksa acıyan bozuk sutu verecektım oglusuma oyuzden dondurucuya koymak ıstemıyorumm onun yerıne basarabılursem sabah sagıp bırakmayı iş yerınde de 1 kez sagıp ertesi gunn ıcın buzdolabına koymayı dusunuyorumm sutum azalmazsa ınsallah

Masallahhhhh emeklemis kuzu. Valla benimki en son iki aydda 400 Gram almıştı percintil normal diye endişe etmedik. Neler veriyorsunuz paylaşır msiiniz fikir olur. İnsan şaşırıyor ne verecegini bilemiyor
Her sabah zeytin yagi ve limon ekledigim avokado + haşlanmış yumurta sarısı + lor. Ara öğün sagdigim süt + meyve (kabiz olma durumuna göre), öğle yulaf unlu muhallebi icine pekmez + tereyagi + ev bebe buskivisi bazen + meyve, ara öğün sagdigim süt + yogurt, aksam kiymali sebze puresi ( fasulye, bezelye, semizotu, kabak, tatli patates vs) + yogurt veya sebzeli sulu kofte🤦‍♀️ bazen de kiymali tarhana corbasi.

Her sabah zeytin yagi ve limon ekledigim avokado + haşlanmış yumurta sarısı + lor. Ara öğün sagdigim süt + meyve (kabiz olma durumuna göre), öğle yulaf unlu muhallebi icine pekmez + tereyagi + ev bebe buskivisi bazen + meyve, ara öğün sagdigim süt + yogurt, aksam kiymali sebze puresi ( fasulye, bezelye, semizotu, kabak, tatli patates vs) + yogurt veya sebzeli sulu kofte🤦‍♀️ bazen de kiymali tarhana corbasi.
Maşallah düzeniniz çok iyiymiş. birde gün içinde bayağı yiyor. bende benim bebeme çok yediyorum diyordum.

MasaAllah canim. Sanki çok değil mi beslenmesi. Ya da bana mı öyle geldi.Ben bir tık daha artirayim beslenmesini madem. Geçen e bebekten tarhana aldım bebeğim beğenmedi çok üzüldüm ya.

MasaAllah canim. Sanki çok değil mi beslenmesi. Ya da bana mı öyle geldi.Ben bir tık daha artirayim beslenmesini madem. Geçen e bebekten tarhana aldım bebeğim beğenmedi çok üzüldüm ya.
Bana da çok geldi şuan tadimlarda degilmiyiz ya ben mi yanlış yapıyorum bnmki iki kaşıktan fazla bsey sokmuyor ağzına 🤦

Bana da çok geldi şuan tadimlarda degilmiyiz ya ben mi yanlış yapıyorum bnmki iki kaşıktan fazla bsey sokmuyor ağzına 🤦
Aynen canım tadimlardayiz. benimki ilk zamanlar kabak havuç falan yiyordu simdi yemiyor. Bilemedim ki. Ne yapayım da yesin. En çok sevdiği meyve. Dün memleketten üzüm incir geldi onlara bayıldı. Ama tatsız tuzsuz şeyleri yemek istemiyor. Sebze gibi

Çok benimki normal olan bu degil zaten😪 emmeyi cok azalttigi icin ve mama reddi yaptigi icin ( 4 farkli mama denedim kabul etmiyor) dr kontrolunde ek gıdayı fazla veriyorum. Kilo alimi buyumesi durdu beslenme problemi yuzunden. Emse veya mama alsa hemen azaltirim. Sindirim sistemi icin cok fazla bu kadari bence de. 6 ay sadece anne sütü alan bebek bir anda emmeyi birakinca böyle bulduk kendimizi. Sağlık olsun diyorum.

Çok benimki normal olan bu degil zaten😪 emmeyi cok azalttigi icin ve mama reddi yaptigi icin ( 4 farkli mama denedim kabul etmiyor) dr kontrolunde ek gıdayı fazla veriyorum. Kilo alimi buyumesi durdu beslenme problemi yuzunden. Emse veya mama alsa hemen azaltirim. Sindirim sistemi icin cok fazla bu kadari bence de. 6 ay sadece anne sütü alan bebek bir anda emmeyi birakinca böyle bulduk kendimizi. Sağlık olsun diyorum.
Sağlık olsun inşallah.

Aynen canım tadimlardayiz. benimki ilk zamanlar kabak havuç falan yiyordu simdi yemiyor. Bilemedim ki. Ne yapayım da yesin. En çok sevdiği meyve. Dün memleketten üzüm incir geldi onlara bayıldı. Ama tatsız tuzsuz şeyleri yemek istemiyor. Sebze gibi
Günaydın tatlı anneler.

Ben geçen hafta kabak ve patatesi çok az yağla fırınladım. Biz kendimiz de çok severek yeriz bunu.
İç kısmını ezdim, yoğurtla verdim, yedi.
Yanlış mı yaptım bilmiyorum da yiyince mutlu oldum.

Dün bizimki kırmızı kırmızı benek oldu.
“Aman idare ediyoruz, bişiy dokunmadı” diyerek pazar günü aniden ceviz ve keçi boynuzu özüne aynı amda başladık. İlk defa 3 gün kuralına uymadık. İkisinden biri dokundu galiba.

Dün mamasını çok az yedi, tüm gün mızıkladı, hiç uyumadı. Bugün biraz sakin çok şükür. Benekler duruyor daha.

Tüm yavrulara sağlık olsun inşallah.

Günaydın tatlı anneler.

Ben geçen hafta kabak ve patatesi çok az yağla fırınladım. Biz kendimiz de çok severek yeriz bunu.
İç kısmını ezdim, yoğurtla verdim, yedi.
Yanlış mı yaptım bilmiyorum da yiyince mutlu oldum.

Dün bizimki kırmızı kırmızı benek oldu.
“Aman idare ediyoruz, bişiy dokunmadı” diyerek pazar günü aniden ceviz ve keçi boynuzu özüne aynı amda başladık. İlk defa 3 gün kuralına uymadık. İkisinden biri dokundu galiba.

Dün mamasını çok az yedi, tüm gün mızıkladı, hiç uyumadı. Bugün biraz sakin çok şükür. Benekler duruyor daha.

Tüm yavrulara sağlık olsun inşallah.
Yani evet kabakla yoğurt çok mantıklı. Hatta haşlanmış kabakla yoğurdu buluşturup veriyim ben. Fırına verirsem de az zeytinyağı ile firinlayip veririm bı zarari olacağını zannetmiyorum.
Ceviz ve keçiboynuzu özü bir anda ağır olmuştur. İlk başta cevizi üç gün sonra k. Boynuzunu üç gün verip herhangi bir reaksiyon olmazsa iksiini karıştırıp verseydin daha iyi olurdu ama öyle dediğime bakma bazen biz annelerin cengaverligi tutuyo birşey olmaz deyip veriyoruz😄 inşallah düzelir arkadaşım
Ben de domates vermemek için kendimi zor tutuyorum zira domatese hayır diyemeyen domatesi deli gibi tuzlayıp yiyen bir insanım, bebeğim de sever diye arada birkaç kaşık suyundan veriyorum.
Benim yavrunun en begwndigi peynir oldu. Elimle ufalayup ağzına veriyorum hım himmmm diye sesler cikariyo başka bir şey verdiğimde bu kadar mutlu olmuyo. 😄
Evimdeki baskulde tarttim da son 2 ayda 400 Gr almış görünüyoruz inşallah yerindedir kilosu.

Back