2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar bebeğim git gide kilo veriyor doktor sıcaklardan diyor çok terlediği için bebeğim 250 gram vermiş 6 ay 23 günlük birde kusma ishal olmuştu bebeğmde viral enf geçirdi çok zordu kilosu normal sınırda olduğu için doktor dert etmiyo alır tekrar besle diyor mamada ver diyor ama ben çok üzüldüm emziriyorum ek gıda da iyi değil herşeye yüz ekşitiyor ama ben sıkmadan tattırıyorum sadece elma püresi yiyor onuda bir sefer 30 CC olarak ölçüp veriyorum nasıl tekrar verdiği kiloyu alacak acaba ya mamada yemiyor ki doğru düzgün

Yaa meme tek başına yeterli gelmiyordur, ek gıdayı kabullenince yemeye başlar ama ilk zamanlar yemek istemiyorlar, kaşık mamalarını denemişmiydin, belki onları yer, ilk zamanlar sadece yoğurt yiyordu bizimki şimdi iki haftadır pütürlü yemeği kabul etti,

Aceleci davranmisti degil mi dünyaya gelmek icin biyolojik vaktini bekliyor olabilir o zaman

Siz ne zaman doğum yapmıştınız, ben uğraşmıyorum gazla zaten kwndi hallediyor artık
Evet evet 29 haftalık doğmuştu.
Ocak 7de.

Aslında formül mamasını yedikten sonra gaz çıkarmak için omzuma alınca daha pıt pıt yapmadan kendi gazını çıkarıyor çok şükür.

Ben peynir, yumurta, ekmek vs. sonrası ne yapayım diye merak ettim.

Üzülme arkadaşım. Doktor iyi diyorsa canını sıkma.
Ayran içirsen belki içi ferahlar yavrunun.

Oiyy erken olmuş kuzucuk ben ek gıda arkasından bol su veriyorum başka da bişeye gerek kalmıyor, hoppala vardı onu çok kullandık şimdi yürüteçte hareket ettikçe hazmediyor

Oiyy erken olmuş kuzucuk ben ek gıda arkasından bol su veriyorum başka da bişeye gerek kalmıyor, hoppala vardı onu çok kullandık şimdi yürüteçte hareket ettikçe hazmediyor
Öyle erkencikten gelip korkuttu bizi.
Çok şükür bugünlerimize…
Tüm yavrulara maşallah olsun.

Evet evet benimki de çok su içer oldu.

İlk zamanlar hiç istemiyordu, şimdi iyice alıştı çok şükür.

Canim ben de kahvaltisinda zeytini rendeden geçiriyorum, peyniri elimle ezip veriyorum ve domatesin özellikle göbeğini veriyorum. Sonra domatesin alerjik olması sebebiyle korktum vermeye ama hala çok istiyor yemeyi. Bugün piknikte mangalda pişmiş domates in ortasından verdim çok severek yedi. Zeytin ve peynirin de 8-9. Aylarda verildiğini biliyorum ama verince de severek yiyor. Bilemedim ne yapacagimi.

Benimki 8. Aya girdi, çok alarjik olöayan besinlerden veriyorum, herhangi bi sorun olmadı bende devam ediyorum vermwyw, hele labne peynirini çok sevdi, domates daha vermedim ama onu hafif tavada pişirip verebilirsin, zaten yemiş daha önce

Oğlum da kaşıkla hiç yemiyor eline yüzüne sürecek illa birde püre asla yemiyor kemirmek istiyo doyar mı öyle acaba az az yiyor

Oğlum da kaşıkla hiç yemiyor eline yüzüne sürecek illa birde püre asla yemiyor kemirmek istiyo doyar mı öyle acaba az az yiyor
Yavaş yavaş açılıyorlar yaa doyuyordur, bir de emen bebekler çok aç olmuyor mık mık hep emdikleri için iki üç kaşık yetiyor, ben işe başladım bir ay önce, öğlene kadar aç durdu. iki hafta sürdü bekledi hep beni, sonunda pes etti yoğurtla başladı, babannesi yudumlarını sayıyor gezerken flan kaktırıyor, öyle öyle alıştı,

Avokado muz kilo aldırır beş tahıllı kaşık maması alabilrisiniz bu da kilo aldırır

Herkes herşeyden yedirmeye başlamış biz hala 3 gün kuralı ile haşlama sebzelerle devam ediyoruz. İlk defa muz verdim yine 3 gün kuralı ile tadım yaptırcam. Ama muzu da sevmedi galiba sürekli öğürüyor yutmak istemiyor. Herkes bu kadar zorlandı mı? Çatalla ezip veriyorum küçük parçalar olarak mi vermeliyim? Bir tek taze fasulye haşlamasını rahat yedi. Yoksa hiç yemeyecek korkmuştum.

ben hiç 3 gün kuralı yapmadım. evde ne varsa verdim. muzu da haftanın 3-4 günü veriyorum. ama içine başka mevye de katıyorum. evde ne varsa armut şeftali kavun gibi. en sevdiği meyve öğünü oluyor. yada yoğurtla da karıştırıp veriyorum.

Reactions: Snm
Ben çok önde gidiyorum mecburen 3 ana 1 ara öğün yapıyorum. Belki yardımım olur. Muzu küçük parçalar halinde hafif ezilmiş bir şekilde parmağınla ağzına vermeyi deneyebilirsin. Sevmemiş de olabilir tadını. Taze fasulye de yoğun bir sebze onu sevdiyse yiyordur

Yaa çok teşekkür ederim içime su serpildi. Ağzında yemek varken ağzını kapatmıyor açık duruyor ne tükürüyor ne yutuyor öyle de olunca bi kaşık daha vermeye kıyamıyorum. Dediğiniz gibi küçük parça elimle vermeyi deneyeyim.

Bazen catalla ezınce diri gelıyor öğürüyorlar cam rende yapıyorum ben catal yerıne cam rendede ezmeyi dene canım. Benım oglum da muzu once sevmedı sonra yemeye basladı

Ben de bir defa 3 gün kuralına uydum sonra evde ne varsa verdim özellikle şeftali kayısı muz gibi tatlımsı meyveleri seviyor çocuklar

Ben de bir defa 3 gün kuralına uydum sonra evde ne varsa verdim özellikle şeftali kayısı muz gibi tatlımsı meyveleri seviyor çocuklar
evet meyveleri seviyorlar. benimki şuan biraz kahvaltıda sıkıntı yapıyor. yemek istemiyor. ama bende yumurta yesin istiyorum o yüzden biraz zorluyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…