- 6 Kasım 2020
- 334
- 158
- 53
- 28
Siz ne zaman doğum yapmıştınız, ben uğraşmıyorum gazla zaten kwndi hallediyor artıkPeki biz bu yumurta, peynir, ekmek vs. yedirdikten sonra da gaz çıkarma seansı yapacak mıyız?
Yaa meme tek başına yeterli gelmiyordur, ek gıdayı kabullenince yemeye başlar ama ilk zamanlar yemek istemiyorlar, kaşık mamalarını denemişmiydin, belki onları yer, ilk zamanlar sadece yoğurt yiyordu bizimki şimdi iki haftadır pütürlü yemeği kabul etti,Kızlar bebeğim git gide kilo veriyor doktor sıcaklardan diyor çok terlediği için bebeğim 250 gram vermiş6 ay 23 günlük birde kusma ishal olmuştu bebeğmde viral enf geçirdi çok zordu kilosu normal sınırda olduğu için doktor dert etmiyo alır tekrar besle diyor mamada ver diyor ama ben çok üzüldüm emziriyorum ek gıda da iyi değil herşeye yüz ekşitiyor ama ben sıkmadan tattırıyorum sadece elma püresi yiyor onuda bir sefer 30 CC olarak ölçüp veriyorum nasıl tekrar verdiği kiloyu alacak acaba ya mamada yemiyor ki doğru düzgün
Aceleci davranmisti degil mi dünyaya gelmek icinbiyolojik vaktini bekliyor olabilir o zaman
Evet evet 29 haftalık doğmuştu.Siz ne zaman doğum yapmıştınız, ben uğraşmıyorum gazla zaten kwndi hallediyor artık
Üzülme arkadaşım. Doktor iyi diyorsa canını sıkma.Kızlar bebeğim git gide kilo veriyor doktor sıcaklardan diyor çok terlediği için bebeğim 250 gram vermiş6 ay 23 günlük birde kusma ishal olmuştu bebeğmde viral enf geçirdi çok zordu kilosu normal sınırda olduğu için doktor dert etmiyo alır tekrar besle diyor mamada ver diyor ama ben çok üzüldüm emziriyorum ek gıda da iyi değil herşeye yüz ekşitiyor ama ben sıkmadan tattırıyorum sadece elma püresi yiyor onuda bir sefer 30 CC olarak ölçüp veriyorum nasıl tekrar verdiği kiloyu alacak acaba ya mamada yemiyor ki doğru düzgün
Oiyy erken olmuş kuzucukEvet evet 29 haftalık doğmuştu.
Ocak 7de.
Aslında formül mamasını yedikten sonra gaz çıkarmak için omzuma alınca daha pıt pıt yapmadan kendi gazını çıkarıyor çok şükür.
Ben peynir, yumurta, ekmek vs. sonrası ne yapayım diye merak ettim.
Öyle erkencikten gelip korkuttu bizi.Oiyy erken olmuş kuzucukben ek gıda arkasından bol su veriyorum başka da bişeye gerek kalmıyor, hoppala vardı onu çok kullandık şimdi yürüteçte hareket ettikçe hazmediyor
Kahvaltıda kendi yediğim şeylerden veriyorum, peynir, yumurta sarısı, ekmek içi, tereyağ, bazen yumuşak zeytin gelirse onun içinden flan veriyorum, patates kızartması içi, karıştırmıyorum ağzına yudum yudum arkasından bi kaşık yoğurt şeklinde, akşamda yemeklerin suyundan yoğurtla birlikte yada çorba, benimki bebek mamalarını flan yemiyor irmikli muhallebi yada kaşık maması hiçbirini yemiyor, çoğunlukla emiyor
Evet haklısın canimDomates peynire kim hayir diyebilir kiyalniz domates için 1 yaş deniyor çok fazla vermemek lazım dikkat et.Yemeklerine konmaya başlayabilir de çiğ olarak 1 yaş.
Benimki 8. Aya girdi, çok alarjik olöayan besinlerden veriyorum, herhangi bi sorun olmadı bende devam ediyorum vermwyw, hele labne peynirini çok sevdi, domates daha vermedim ama onu hafif tavada pişirip verebilirsin, zaten yemiş daha önceCanim ben de kahvaltisinda zeytini rendeden geçiriyorum, peyniri elimle ezip veriyorum ve domatesin özellikle göbeğini veriyorum. Sonra domatesin alerjik olması sebebiyle korktum vermeye ama hala çok istiyor yemeyi. Bugün piknikte mangalda pişmiş domates in ortasından verdim çok severek yedi. Zeytin ve peynirin de 8-9. Aylarda verildiğini biliyorum ama verince de severek yiyor. Bilemedim ne yapacagimi.
Oğlum da kaşıkla hiç yemiyor eline yüzüne sürecek illa birde püre asla yemiyor kemirmek istiyo doyar mı öyle acaba az az yiyorKahvaltıda kendi yediğim şeylerden veriyorum, peynir, yumurta sarısı, ekmek içi, tereyağ, bazen yumuşak zeytin gelirse onun içinden flan veriyorum, patates kızartması içi, karıştırmıyorum ağzına yudum yudum arkasından bi kaşık yoğurt şeklinde, akşamda yemeklerin suyundan yoğurtla birlikte yada çorba, benimki bebek mamalarını flan yemiyor irmikli muhallebi yada kaşık maması hiçbirini yemiyor, çoğunlukla emiyor
Yavaş yavaş açılıyorlar yaaOğlum da kaşıkla hiç yemiyor eline yüzüne sürecek illa birde püre asla yemiyor kemirmek istiyo doyar mı öyle acaba az az yiyor
Avokado muz kilo aldırır beş tahıllı kaşık maması alabilrisiniz bu da kilo aldırırKızlar bebeğim git gide kilo veriyor doktor sıcaklardan diyor çok terlediği için bebeğim 250 gram vermiş6 ay 23 günlük birde kusma ishal olmuştu bebeğmde viral enf geçirdi çok zordu kilosu normal sınırda olduğu için doktor dert etmiyo alır tekrar besle diyor mamada ver diyor ama ben çok üzüldüm emziriyorum ek gıda da iyi değil herşeye yüz ekşitiyor ama ben sıkmadan tattırıyorum sadece elma püresi yiyor onuda bir sefer 30 CC olarak ölçüp veriyorum nasıl tekrar verdiği kiloyu alacak acaba ya mamada yemiyor ki doğru düzgün
ben hiç 3 gün kuralı yapmadım. evde ne varsa verdim. muzu da haftanın 3-4 günü veriyorum. ama içine başka mevye de katıyorum. evde ne varsa armut şeftali kavun gibi. en sevdiği meyve öğünü oluyor. yada yoğurtla da karıştırıp veriyorum.Herkes herşeyden yedirmeye başlamış biz hala 3 gün kuralı ile haşlama sebzelerle devam ediyoruz. İlk defa muz verdim yine 3 gün kuralı ile tadım yaptırcam. Ama muzu da sevmedi galiba sürekli öğürüyor yutmak istemiyor. Herkes bu kadar zorlandı mı? Çatalla ezip veriyorum küçük parçalar olarak mi vermeliyim? Bir tek taze fasulye haşlamasını rahat yedi. Yoksa hiç yemeyecek korkmuştum.
Ben çok önde gidiyorum mecburen 3 ana 1 ara öğün yapıyorum. Belki yardımım olur. Muzu küçük parçalar halinde hafif ezilmiş bir şekilde parmağınla ağzına vermeyi deneyebilirsin. Sevmemiş de olabilir tadını. Taze fasulye de yoğun bir sebze onu sevdiyse yiyordurHerkes herşeyden yedirmeye başlamış biz hala 3 gün kuralı ile haşlama sebzelerle devam ediyoruz. İlk defa muz verdim yine 3 gün kuralı ile tadım yaptırcam. Ama muzu da sevmedi galiba sürekli öğürüyor yutmak istemiyor. Herkes bu kadar zorlandı mı? Çatalla ezip veriyorum küçük parçalar olarak mi vermeliyim? Bir tek taze fasulye haşlamasını rahat yedi. Yoksa hiç yemeyecek korkmuştum.
Yaa çok teşekkür ederim içime su serpildi. Ağzında yemek varken ağzını kapatmıyor açık duruyor ne tükürüyor ne yutuyor öyle de olunca bi kaşık daha vermeye kıyamıyorum. Dediğiniz gibi küçük parça elimle vermeyi deneyeyim.Ben çok önde gidiyorum mecburen 3 ana 1 ara öğün yapıyorum. Belki yardımım olur. Muzu küçük parçalar halinde hafif ezilmiş bir şekilde parmağınla ağzına vermeyi deneyebilirsin. Sevmemiş de olabilir tadını. Taze fasulye de yoğun bir sebze onu sevdiyse yiyordur
Ben de bir defa 3 gün kuralına uydum sonra evde ne varsa verdimben hiç 3 gün kuralı yapmadım. evde ne varsa verdim. muzu da haftanın 3-4 günü veriyorum. ama içine başka mevye de katıyorum. evde ne varsa armut şeftali kavun gibi. en sevdiği meyve öğünü oluyor. yada yoğurtla da karıştırıp veriyorum.
evet meyveleri seviyorlar. benimki şuan biraz kahvaltıda sıkıntı yapıyor. yemek istemiyor. ama bende yumurta yesin istiyorum o yüzden biraz zorluyorum .Ben de bir defa 3 gün kuralına uydum sonra evde ne varsa verdimözellikle şeftali kayısı muz gibi tatlımsı meyveleri seviyor çocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?