Artık kılo alımı yavaslayacak dedı dr. Boyu 1.5 ayda 1 cm uzamıs kılosu 7700gr 69 cm 6.5 aylık suan. Dr sorun yok dedı bas. Cevresını hıc soylemıyor zaten. Haftalık takıpte olmak yorucuu tabı ama dr ters bırndurum gorurse yonlendırır senın o acıdan ıyı. Eskısı gıbı emmıyor tabı ama yemekle de cok arası yok muz ve kayısı yı aglamadan yıyor sadece uykusu hıc yok . Muhallebı deneyecem yarın aclıktan mı uyumuyor acaba dıyeKizlar benim kızım kilo boy kafa cevresi 0 büyüme gösterdi 22 günde. Sut emmiyor 20 sn cekip birakiyor su ana kadar hipp, sma, aptamil mama denedim içmiyor. Ek gidaya yuklenmem gerekti hastane tipi pompa ile sütümü artirmaya calisiyorum bir taraftan. Dr haftalik gel tarticaz diyor strese giriyorum. Yildim artik mucadele etmekten. Memeyi bıraksa mamaya donse ona da raziyim artik. Sizin bebeklerde durum nasil cok canim sikildikilo almasa boyu uzasa falan neyse ama durdu resmen buyumesi. Tavsiyeniz olur mu? Veya yasayan var mi benzer surecleri? Persentil olarak boy kilo %50 kafa cevresi %25 de. Boyle giderse 1 hafta sonra boy kilo %25 e kafa % 10 a düşecek
Trendyoldan almıştım canım og natural marka ama marketlerde de bebek irmiği diye geçmese bile normal irmikten daha ince un gibi irmikler var onlar da olur marka hatırlamıyorum.Canim bebek irmiğini nereden aldin
Farklı yerde oldu ölçüm memleketteyiz çünkü. Bu dr da haftaya ölçüme çağırdı. Bizim aylık takip var özel hastaneye gidiyoruz o da her ay gel diyorAyni kişi tarafından ve aynı cihazlarla mi ölçüldü? Ölçüm hatası olabilir 22 günde kısa bir süre aslında 4. Ayda takip sonra 6.ay da oluyo ve 9.aydq..
Mutlaka büyüyordur uzuyordur böyle çıktı diye durdu diyemezler
Persentilde iyi durumda %50 ve %25.
Persentil tablosuna bakarsan aylık gitmiyor büyüdükçe Aralık uzuyor üzülme boşuna sütünde şimdiye kadar yettiyse şimdide yeter. Ek gıda da muhallebi yap muzlu elmalı armutlu severler ırmik le Yulaf unuyla
Bizimki de boy %25 kilo %50 başi hatırlamıyorum
Maşallah çok güzelArtık kılo alımı yavaslayacak dedı dr. Boyu 1.5 ayda 1 cm uzamıs kılosu 7700gr 69 cm 6.5 aylık suan. Dr sorun yok dedı bas. Cevresını hıc soylemıyor zaten. Haftalık takıpte olmak yorucuu tabı ama dr ters bırndurum gorurse yonlendırır senın o acıdan ıyı. Eskısı gıbı emmıyor tabı ama yemekle de cok arası yok muz ve kayısı yı aglamadan yıyor sadece uykusu hıc yok . Muhallebı deneyecem yarın aclıktan mı uyumuyor acaba dıye
Teşekkürler canimTrendyoldan almıştım canım og natural marka ama marketlerde de bebek irmiği diye geçmese bile normal irmikten daha ince un gibi irmikler var onlar da olur marka hatırlamıyorum.
Canım öncelikle endişelenmen normal ama bunu üzülüp sütünü azaltacak hale getirmemeye çalış. Ben de aynı süreçlerden geçiyorum. İlk üç ay düzenli kilo alan çocuk 4. aydan beri sadece 500 gr alabildi, 6,5 kiloyu aşamıyor bir türlü. Bunda bebeğe alerjik diyerek bana çok katı diyet yaptırmalarının etkisi olduğunu düşünüyorum. Percentile değeri de %25’e geriledi. Bu süreçte ben de senin gibi farklı doktorlara ölçüm yaptırmak durumunda kaldım bence bu da ölçümlerde oynamaya neden oldu. Ama doktoru %25 percentile için bile kötü demedi bize, sen o yüzden kendini üzme hiç. Hareketliyse, keyfi genel olarak yerindeyse sağlık noktasında bir sıkıntısı yok demektir. Her çocuk aynı tombişlikte ve uzunlukta olacak değil öyle düşün kendini rahatlat, biz rahatladıkça onlar daha da rahatlıyor. Bizim dr ek gıdaya hızlı yapsan iyi olur dedi mesela ama sırayla ilerlemeye çalışıyorum açıkçası. İnşallah bir an önce toparlar bebişlerimiz.Kizlar benim kızım kilo boy kafa cevresi 0 büyüme gösterdi 22 günde. Sut emmiyor 20 sn cekip birakiyor su ana kadar hipp, sma, aptamil mama denedim içmiyor. Ek gidaya yuklenmem gerekti hastane tipi pompa ile sütümü artirmaya calisiyorum bir taraftan. Dr haftalik gel tarticaz diyor strese giriyorum. Yildim artik mucadele etmekten. Memeyi bıraksa mamaya donse ona da raziyim artik. Sizin bebeklerde durum nasil cok canim sikildikilo almasa boyu uzasa falan neyse ama durdu resmen buyumesi. Tavsiyeniz olur mu? Veya yasayan var mi benzer surecleri? Persentil olarak boy kilo %50 kafa cevresi %25 de. Boyle giderse 1 hafta sonra boy kilo %25 e kafa % 10 a düşecek
Canım 23-26. haftalar arası sürebilen uzun bir atak dönemi varmış, bu ara bizimkiler ondalar sanırım. Uykusuzluk ondan olabilir. Benimki de dün ve bugün aralıksız ağladı, bitik haldeyim muhtemelen ataktan. Dediğin gibi geceleri de gündüzleri de uyumuyor ayrıca. Gece uykusundan önce çok tatlı vermemeye çalış canım enerji verir tatlı hiç uyumaz bu sefer. İnşallah onlar uyur da büyür biz de dinleniriz o kadar yoruldum ki artık 6 aydır maratondayız resmen hepimiz.Artık kılo alımı yavaslayacak dedı dr. Boyu 1.5 ayda 1 cm uzamıs kılosu 7700gr 69 cm 6.5 aylık suan. Dr sorun yok dedı bas. Cevresını hıc soylemıyor zaten. Haftalık takıpte olmak yorucuu tabı ama dr ters bırndurum gorurse yonlendırır senın o acıdan ıyı. Eskısı gıbı emmıyor tabı ama yemekle de cok arası yok muz ve kayısı yı aglamadan yıyor sadece uykusu hıc yok . Muhallebı deneyecem yarın aclıktan mı uyumuyor acaba dıye
Kizlar bebeğinizin bir gününe ait mönüsunu yazar mısınız. Ne miktarlarda veriyorsunuz onu da yazarsanız makbule geçecek
Haklısın biliyorum teşekkürler paylaştığın içinCanım öncelikle endişelenmen normal ama bunu üzülüp sütünü azaltacak hale getirmemeye çalış. Ben de aynı süreçlerden geçiyorum. İlk üç ay düzenli kilo alan çocuk 4. aydan beri sadece 500 gr alabildi, 6,5 kiloyu aşamıyor bir türlü. Bunda bebeğe alerjik diyerek bana çok katı diyet yaptırmalarının etkisi olduğunu düşünüyorum. Percentile değeri de %25’e geriledi. Bu süreçte ben de senin gibi farklı doktorlara ölçüm yaptırmak durumunda kaldım bence bu da ölçümlerde oynamaya neden oldu. Ama doktoru %25 percentile için bile kötü demedi bize, sen o yüzden kendini üzme hiç. Hareketliyse, keyfi genel olarak yerindeyse sağlık noktasında bir sıkıntısı yok demektir. Her çocuk aynı tombişlikte ve uzunlukta olacak değil öyle düşün kendini rahatlat, biz rahatladıkça onlar daha da rahatlıyor. Bizim dr ek gıdaya hızlı yapsan iyi olur dedi mesela ama sırayla ilerlemeye çalışıyorum açıkçası. İnşallah bir an önce toparlar .
Şifa olsun canım. Ben de domates suyu verdim çok sevdi yavrum. 8. Ay yazıyı domates için ama arada veriyorum. Hatta elimle az tuzlu peyniri ezerek birazcık veriyorum1 hafta sonra tam 7 olacak şu an ki menümüz;
Sabah meyve( seftali kayisi 11:00)
Öğlen sebze( 14:00 patates havuç kabak enginar t.fasulye)
Ikindi yoğurt (16:00 )
Doktorunun verdiği çizelge .Kahvaltisi anne sütü ama meme istedikce veriyorum
Şifa olsun canım. Ben de domates suyu verdim çok sevdi yavrum. 8. Ay yazıyı domates için ama arada veriyorum. Hatta elimle az tuzlu peyniri ezerek birazcık veriyorum
Kahvaltıda kendi yediğim şeylerden veriyorum, peynir, yumurta sarısı, ekmek içi, tereyağ, bazen yumuşak zeytin gelirse onun içinden flan veriyorum, patates kızartması içi, karıştırmıyorum ağzına yudum yudum arkasından bi kaşık yoğurt şeklinde, akşamda yemeklerin suyundan yoğurtla birlikte yada çorba, benimki bebek mamalarını flan yemiyor irmikli muhallebi yada kaşık maması hiçbirini yemiyor, çoğunlukla emiyorKizlar bebeğinizin bir gününe ait mönüsunu yazar mısınız. Ne miktarlarda veriyorsunuz onu da yazarsanız makbule geçecek
Peki biz bu yumurta, peynir, ekmek vs. yedirdikten sonra da gaz çıkarma seansı yapacak mıyız?
Yok canım bizim yavru daha dönemiyor. Doktor geçen hafta “döner, merak etme” dedi.Oturur durumda ya da yüzüstü dönüyorsa kendileri çıkariyor gazlarını ekstra bir sey yapmadım hiç .Koca insan oldular artik
Hayır artık bebek hareketlendiği için kendisi gazını çıkarabiliyor özellikle yüz üstü dururken(tummy time) ama bazen bağırsakları yavaş çalışanilir bunun içinde bacakları sürekli bisiklet hareketi kafaya doğru yaklaştırma yaparak gaz çıkarmasını kolaylaştırabilirsinizPeki biz bu yumurta, peynir, ekmek vs. yedirdikten sonra da gaz çıkarma seansı yapacak mıyız?
Tamam çok teşekkür ederim.Hayır artık bebek hareketlendiği için kendisi gazını çıkarabiliyor özellikle yüz üstü dururken(tummy time) ama bazen bağırsakları yavaş çalışanilir bunun içinde bacakları sürekli bisiklet hareketi kafaya doğru yaklaştırma yaparak gaz çıkarmasını kolaylaştırabilirsiniz
Yok canım bizim yavru daha dönemiyor. Doktor geçen hafta “döner, merak etme” dedi.
Biz arada kucakta oturturuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?