2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Çok erken değil mi ek gıdaya başlamak için? Her doktor farklı bişey söyler oldu artık kime inanacağımızı şaşırdık

Doktor başla derse 5 aylık olduğunda tadımlara başlarım

Benimki de 8 kilo. Keşke ayağa alissaydi. Önce omzumda uyutuyorum. Sonra kucagima alıyorum öyle uykuya daliyor. Yorumlara ben de açığım.

En azından uyuyor diye su an problem etmiyorum. 1 ay uyumadım. Şimdi ne olsa şükrediyorum

Yavrularımız buyudukce huyları düzenleri deggısıyor. Ama buara gecrekten yas farketmeksizin butunn cocuklarda bır huzursuzluk var dolunay etkisine ınanmaya baslayacagım nerdeyse

Demir ilacı olarak sidefer basladı Dr. Aman Allahım içeriği bir okudum sukaroz ve dıger bırrcok madde ustelık de 130mlıra verıdıgımm ılacınn acıldıktan 1 ay kullanım suresı varmıs. Ustelık 4-10muas arası cocuklarnıcın uygundur yazıyor.
Anlamadığım şu: bebeklere seker tuz hanı yasaktı? Serum fizyolojik sıkıyoruz tuzlu su ısterıstemez bıgaza gıduyor demır ılac da tatlı

Bir süredir saçlarım çok dökülüyordu. Kan tahlili verdim ve demir değerim inanılmaz düşük çıktı. Demir takviyesi kullanan var mı aramızda? Hiç de sevmiyorum şu demir ilaçlarını
Hakiki boynuz ozu demir icin cok iyi
Benimki de yapiyor onu bana acikinca yapiyormus gibi geliyor

Hastane cikisi hemen ilk ziyaret, sonra 1 haftalik, 2 haftalik, Ilk dort ay her ay, sonra 6. Ay sonra 9. Ay ve 1 yas diye gidiyor bizimki
Bende de iki cocuk. Zor bilmeme mi. Hicbir seye yetisilmiyor. Gececek canim hepimiz ayniyiz evin hali dillere destan. Ama takmamaya calisiyorum. Biraz saldim. O gun icin tek bir sey belirleyip onu yapiyorum o kadar. Mesela odanin daginik olan tek bir tarafi
Bugün bizim de 4. Ay aşımız vardı . Sadece 400 Gr almış 3 cm de boyu uzamış . Mama da veriyorum . Niye böyle oldu anlamadım bakalım pazartesi çocuk doktoruna götüreceğim

Karanfil ezip zeytinyağına ksrıştırıp bekletip sürüyorlar ama karanfil alerjen diye biliyorum dikkat etmek lazım doktoruna danışmadan deneme

Sonradan geri geliyor mu peki dökülenler? Benim henüz ilk bebiş ama resmen kel kalmış gibi hissediyorum. Tutam tutam elime geliyor saçlar
Geri gelir. Hamilelikte dokulmeyen saclar topli dokuluyo. Ostrojen dustugu icin digal bisey korkmayin ama demir eksikligine dikkat etmek lazim

Bizde sidefer başladık benim talebimle kızımda da bu markayı kullanmıştık dişlere zarar vermemişti bunu başlamak istedim ben inşallah oğlana da etkisi aynı olur

Ayakta baya hareket halinde emziren bir anne olarak yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum. 7 kiloyu biz de geçtik sanırım.
Benim bebeğim de emerek uyuyor. Hatta şu an emzirdim uyuyor bırakmasını beklerken yazıyorum. Aslında emerek uyumasını çok seviyorum. Ama ileride daha zorlaşacak biliyorum.
Tam şu sıralar uyku gerilemesi dönemi normal durumunuz. Gece ağlamasını beklemeden sağa sola dönmeye başlayıp uyanmaya çalışırken hemen alın emzirin geri dalsın. Ben bu şekilde yapıyorum uzun zamandır ve kaka saati gelene kadar uyanmıyor. Kaka saatimiz 6:00 dı tam artık tam 05:00. Minimum 1 saat sancı çekerek kaka yapıyoruz. Bugün 05:00-06:00 arası sürdü. Uyuttum. 06:35 te geri uyandı şu an 07:15 ve yeni uyudu.
Zamanla bu tarz değişimler normal bence.
Ayakta sallayarak bizimki asla uyumaz. Emmekten başka tek alternatif emzirme sonrası gaz çıkarırken omuzda dalması. Ki bu da çok çok nadir oluyor.
Doğduğu gün emzik vermişlerdi 1,5 aylıkken bıraktırdım. Mememi tutuşu etkilenmişti. Pişman değilim:)
Emerek dalmaya alıştığı için ağzını uykuya geçerken açması araması normal. Sadece o anlarda emzik verebilirsiniz belki.?

Bizde sidefer başladık benim talebimle kızımda da bu markayı kullanmıştık dişlere zarar vermemişti bunu başlamak istedim ben inşallah oğlana da etkisi aynı olur

Demir ilacı neden veriyorlar bu dönemde? D vitamini hariç bir şey kullanmıyoruz diye biliyordum

Demir ilacı neden veriyorlar bu dönemde? D vitamini hariç bir şey kullanmıyoruz diye biliyordum
4.ayda demir ilacı vermeye başlıyoruz simdiye kadar annenin depolarından kullanmış tek anne sütü alıyorsa beste de başlaya bilirsiniz ama şuan başlayın huzursuzlugu olmazsa devam edin demişti doktorumuz tek anne sütü alıyor benimki daha başlamadım aldım ilacı bir hafta sonra başlayacağım

Hmm bilmiyordum. Cuma muayenemiz var 4 aylık. O zaman öğrenirim verecek mi bize de

Ben de ayakta emzirerek başladım ama gündüz emme süresi kısalınca artık o şekilde de uyumuyor düştüm batağa. Aynı şekilde çok zor kaka yapıyor. Diyetimi düzenleyince kaka yapması biraz daha kolaylaştı ben bile bu kadar etkili olacağını düşünmezdim. Emme sadece geceleri düzgün uykuya dalışlar da keyifli olmayınca çok yıpratıyor. Emziği ben de 3 haftalıkken kullanmaya başladım önceden uyuyunca ağzından çekiyordum huzurlu huzurlu uyumaya devam ediyordu ama şu an tamamen kontrolden çıktı. Memeyi de emzik tutar gibi tutuyor dediğiniz gibi. O yüzden yapabilirsem emziği bıraktırarak başlayacağım düzenlemeye vermeyeyim diyorum hep beni yeniyor emzik şu an en büyük düşmanım çok pişmanım verdiğim için. Uyku gerilemesi ne zaman bitecek tahmini

Ek gıdaya mümkün olduğunca tam 180 gün dolduğunda başlamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Benim bebeğim de her yemek vakti uyanık olduğu için ilgi göstermeye başladı versem alır mı bilmiyorum ama genel olarak her şeyi ağza götürme eğilimindeler zaten. Henüz sindirim sistemleri tam gelişmediği için sonradan sorunlar ortaya çıkabilir. Bir de erken başlayan bebeklerde ilerleyen dönemde yeme reddi oluyor. 6. Aydan sonra başladığımızda ana besin maddesi hala anne sütüdür doyumluk yedirmiyoruz yani. 9. Ayda bile %70ini anne sütünden karşılamalılar. Ek gıdaya geçerken ilk amaç bebeğin yiyeceklerle tanıştırılması ve sevdirilmesi. Eğer şu an kilo alma eksikliği yüzünden ek gıda fikri varsa aklınızda devam sütü kullanmak ek gıdadan daha iyi bir tercih. Kilo alma problemi olan bebeklerde duruma göre en erken 5 buçuk aya düşülebiliyor dünya sağlık örgütüne göre

Ben de emmeyi etkileyeceğini bilseydim asla emziği verdirmezdim. Yaklaşık 1 aydan fazla sürdü o tutuşu düzeltmem. Arada yapıyor yine ama toparlıyor.
Gündüz kısacık emiyor bizimkisi de. Ayakta yorulduysam pilates topuna oturuyorum. Omzumda beraber zıplıyoruz. Mayışıyor. İyice mayıştıktan sonra memeyi istediğini anlıyorum zaten. Toptan inmeden hafif yaylanarak emziriyorum ve uyuyor. Yorulmuyorum da böylece. Tavsiye ederim kesinlikle.
Diyetinizde nelere dikkat ediyorsunuz? Bizimkinin besin alerjisinden dolayı kısıtlı şeyler yiyebiliyorum. Süt ürünlerini ve yumurtayı kesince çok düzeldi bebeğim

Ek gıda için çok erken değil mi? Özel bir sebebi var mı geçmenizin
aslında yok. neden başlattı bende bilmiyorum . sadece anne sütü alıyor. ben 4. ay kontorolünde sormuştum ek gıdaya 6. ay mı başlayacağız diye. doktor evet dedi. ama bu ay elma armut suyu püresi verebilirsiniz dedi. ben yine öyle devamlı vermiyorum. ağzına değdiriyorum biraz emmesini sağlıyorum.

benim bebeğim gündüzleri babannesinde. ona çok ucuza sallanan basit bir beşik almıştık. onda çok güzel uyuyor(maşallah diyeyim :)) akşam ise ben yatakta memede uyutuyorum. bazen dalmıyor youtubeden pış pış ve süpürge sesi açıyorum o zaman dalıyor. çok emip hala tam uyuya geçmediyse birde benimki ağzında yumuşat battaniye değdiğinde sanki onu emiyormuş gidi uyuyor. aslında emmiyor dudakları sadece değiyor ama uykusu varsa çok güzel o şekilde dalıyor. çok emip hala tam uyuya geçmediyse o zaman ağzına battaniye değdiriyorum.

bana kalsa bende vermem ama benden hariç herkes vermek istiyor:) bende insanlara çok mudahale etmek istemiyorum. ama dediğim gibi tam anlamıyla vermiyoruz. aslında ilk çocuğumda 6 . ayda ek gıdaya geçmiştik. ama onada bu şekilde değdiriyorduk.

Çok erken değil mi ek gıdaya başlamak için? Her doktor farklı bişey söyler oldu artık kime inanacağımızı şaşırdık
aynen . ilk oğlıumda 6. ayda geçmiştik. ama nedendir bilmem bu doktor elma armuta başlattı.
Doktor başla derse 5 aylık olduğunda tadımlara başlarım
demek ek gıdaya ilk ben geçtim :)))

Bizim de besin alerjisi sebebi ile tadımlara erken başlarız ama en fazla 15 gün demişti.
Anne sütü alıyorsa bence de devamlı vermemek daha iyi olur. Farklı tadlar da pek hoşuna gidiyordur şimdi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…