• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Osman gonulal diye bi dr var youtubeda takip ediyorm bunla ilgili video bile yapmis adam
Bnde takip ediyorum çok faydalı bilgiler veriyor
Bız her ay goturyoruz takıbe doktora. Aıle saglıgı kesınlıkle takıp etmiyor guvenmıyorum da sorumsuz oldukları ıcın. Zaten sureklı ınternetten bakıyorum aylık gelısıme, buranın da cok faydası oluyor farklı bebek gelısımlerı ve farklı dr yonlendırmelerını okudukca
Bende her ay kontrole götürüyorum sağlam çocuk takibi keisnlikle önemli illa hasta olunca doktora gidilcek diye birşey yok. Aile sağlığına aşılar olmasa asla götürmem hiç bir ölçüm doğru değil. Bugün bizde 4.ay asilarimizi olduk dün kendi doktorumuza göründuk çok şükür iyi bu ay az kilo almış 600gr kadar doktor normal dedi

Bnde takip ediyorum çok faydalı bilgiler veriyor

Bende her ay kontrole götürüyorum sağlam çocuk takibi keisnlikle önemli illa hasta olunca doktora gidilcek diye birşey yok. Aile sağlığına aşılar olmasa asla götürmem hiç bir ölçüm doğru değil. Bugün bizde 4.ay asilarimizi olduk dün kendi doktorumuza göründuk çok şükür iyi bu ay az kilo almış 600gr kadar doktor normal dedi
Herkesinki bu ay gecen aya gore az kilo almis bzmki de 660 gram

Ay bu uyku gerilemesi nedir bitse artik bgn kac kez uyuttm 30 dakika uyuyo 20 dakika uyuyo bi uzamiyo eskiden de kanirtirdi beni ama en azindan bi tane 1.5 2 saatlik uykusu olurdu. Hepinizinki boyle mi gunduz uzun uyuyan var mi

Benimde saçlar dökülmeye başladı. çok moralim bozuk halbuki açlarım çok güzel toparlamıştı :KK43:( saç için sovital saç vitamini ve omega yağı kullanmaya karar verdim. zaten bir vitamin ve demir ilacı kullanıyordum. o vitamini bırakıp buna başlayım diyorum . bakalım iş görecek mi? yoksa ilk hamleliğimde saçımın yarı dökülmüştü çok moralimi bozuyordu .
Sonradan geri geliyor mu peki dökülenler? Benim henüz ilk bebiş ama resmen kel kalmış gibi hissediyorum. Tutam tutam elime geliyor saçlar :(

Ay bu uyku gerilemesi nedir bitse artik bgn kac kez uyuttm 30 dakika uyuyo 20 dakika uyuyo bi uzamiyo eskiden de kanirtirdi beni ama en azindan bi tane 1.5 2 saatlik uykusu olurdu. Hepinizinki boyle mi gunduz uzun uyuyan var mi
Gündüz bir kere uzun uykusu var bnmkinin bir buçuk nadir iki saat o kadar gerisi hep kısa kısa bizim abla da fırsat vermio uyusun diye uyuyunca inadına bağırarak şarkı söylüyor veya yere oyuncak atıyor uyanıyor

Benimkide kısa kısa uyuyor. Genelde uyanık

660 ı doktor nasıl değerlendirdi? 500 üstü normal döneme ne zaman geliyoruz acaba

Gündüz uykuları yarım saat olsa ben çok iyi uyudu diyorum. Sürekli ya sancıya ya ağzına süt gelmesine uyanıyor:( Dün sahile gittik kanguruyla kucağımda 1 saat uyudu. Evde de eğer kucağımda uyutursam 1 saati bulur. Ama beşiği ve alternatif yerlerde asla uyumuyor:(

Bugün bizim de 4. Ay aşımız vardı . Sadece 400 Gr almış 3 cm de boyu uzamış . Mama da veriyorum . Niye böyle oldu anlamadım bakalım pazartesi çocuk doktoruna götüreceğim 🥺
Bebeğinde açlık belirtisi oluyor mu?
Aynı tartıda tartılıyor değil mi? Kıyafetsiz, temiz bezle

Bebeğinde açlık belirtisi oluyor mu?
Aynı tartıda tartılıyor değil mi? Kıyafetsiz, temiz bezle
Açlık belirtisi yok . Düzgün besleniyor gece uzun süre aç kalmasın diye gece beslenmesi de yapıyorum. Asm de tartilmisti bir önceki ay 5600 bu ay 6000 tartıldı . Pazartesi çocuk doktoruna götürecem bakalım o ne diyecek

Açlık belirtisi yok . Düzgün besleniyor gece uzun süre aç kalmasın diye gece beslenmesi de yapıyorum. Asm de tartilmisti bir önceki ay 5600 bu ay 6000 tartıldı . Pazartesi çocuk doktoruna götürecem bakalım o ne diyecek
Düzgün besleniyor, çişli bez sayısı da iyiyse bence tartı ile alakalı olabilir.
Biz alerjisini öğrendiğimizde diyete başlamıştım ve alerji doktorunda tartıldığında 1 haftada 50 gram almıştı:( çok üzülmüştüm
Sonraki hafta asm de 2-3 günde bir gidip tarttırdım ve 1 haftada 165 aldı. Bunlar 1,5 ayken oldu.
Ben de sonrasında düzenli olarak sadece çocuk doktorumuzun tartısını dikkate almaya başladım.

Düzgün besleniyor, çişli bez sayısı da iyiyse bence tartı ile alakalı olabilir.
Biz alerjisini öğrendiğimizde diyete başlamıştım ve alerji doktorunda tartıldığında 1 haftada 50 gram almıştı:( çok üzülmüştüm
Sonraki hafta asm de 2-3 günde bir gidip tarttırdım ve 1 haftada 165 aldı. Bunlar 1,5 ayken oldu.
Ben de sonrasında düzenli olarak sadece çocuk doktorumuzun tartısını dikkate almaya başladım.
Bez sayısı 4-5 . gece daha uzun kalıyor çünkü artık daha uzun uyuyor . Bizim çocuk Dr. İle asm arasında 200-300 Gr fark oluyordu en az geçen ay asmde kilo boy iyiydi bir sıkıntısı yoktu diye götürmemistim . Yarın randevu aldım birde orda tartilsin bakalım inşallah tartı hatasıdır.

Bez sayısı 4-5 . gece daha uzun kalıyor çünkü artık daha uzun uyuyor . Bizim çocuk Dr. İle asm arasında 200-300 Gr fark oluyordu en az geçen ay asmde kilo boy iyiydi bir sıkıntısı yoktu diye götürmemistim . Yarın randevu aldım birde orda tartilsin bakalım inşallah tartı hatasıdır.
Gece uzun kaldığı halde 4-5 gayet iyi.
Öyledir inşallah canını hiç sıkma. Bizi de haber et merak ettim nedenmiş

Sonradan geri geliyor mu peki dökülenler? Benim henüz ilk bebiş ama resmen kel kalmış gibi hissediyorum. Tutam tutam elime geliyor saçlar :KK43:
Tabi geliyor. bell bir süre döküldükten sonra toparlanır. ama bu arada kan değerlerine baktırmak lazım. vitamin eksikliği yada tiroid falanda çok etkiliyor.

bebekler artık az kilo alımına geçtiler. benim oğlum 4. aya kadar bayağı kilo alıyordu bu ay 600 gr almış. artık iyice hareklendiler. çok kilo tutmazlar. bence normaldir. ama dediğin gibi tartı hatasıda olabilir.

benim bebek tüm yiyeceklere saldırıyor. bu ay doktorumuz elma ve armuta başlatmıştı bizi. tabi bu duyan biz herşey den tattırmaya başladık. öyle yedirmiyoruz ama işte zeytin yalatıyoruz. ananas yalatıyoruz gibi:)) çocuk resmen yiyeceklere saldırıyor. sizlerin ek gıda durumlarınız nedir? var mı ek gıdaya geçen. bu arada biz tam 4,5 aylık olduk.

benim bebek tüm yiyeceklere saldırıyor. bu ay doktorumuz elma ve armuta başlatmıştı bizi. tabi bu duyan biz herşey den tattırmaya başladık. öyle yedirmiyoruz ama işte zeytin yalatıyoruz. ananas yalatıyoruz gibi:)) çocuk resmen yiyeceklere saldırıyor. sizlerin ek gıda durumlarınız nedir? var mı ek gıdaya geçen. bu arada biz tam 4,5 aylık olduk.
Benimki de aynı şekilde yanında yemek yemek imkansız hemen dilini çıkartıyor valla bizde elma salatalık falan değdiriyoruz diline çook mutlu oluyor 😂
Benim bi sorum olucak hanımlar D vitaminine başlamıştık ya 1 şişe bitti bizim devamlı kullanıcaz mı yoksa o şişe bitene kadar mıydı

Ek gıda için çok erken değil mi? Özel bir sebebi var mı geçmenizin

Benimki de aynı şekilde yanında yemek yemek imkansız hemen dilini çıkartıyor valla bizde elma salatalık falan değdiriyoruz diline çook mutlu oluyor 😂
Benim bi sorum olucak hanımlar D vitaminine başlamıştık ya 1 şişe bitti bizim devamlı kullanıcaz mı yoksa o şişe bitene kadar mıydı
Ben D yi devamlı diye biliyorum. Takip defterimizde de bayaaa uzun süre yer alıyordu. Bakınca farklı bir bilgi varsa yazarım ama en az 1-2 yaş eminim

Merhaba birkaç şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Bebeğim 2 aylıktan beri memede uyumamaya başladı ben de kucakta uyutmaya başladım ama 7 kiloyu geçtiği için ve uykuya zor daldığı için çok yorucu oluyor bu. Ayağımda sallamak istemiyordum 1 ay kadar önce ona başladım ama bana bu yöntemi sevmiyor gibi geliyor vicdanım rahat değil zaten sürekli kalkmak istiyor gibi kafasını kaldırıyor yatırdığımda. Genel bi huzursuzluk hali var huysuz mızmız davranıyor mızırdanarak uyuyup uyanıyor. Emzik başlatmıştım uykuya rahat dalsın diye onu bıraktırmaya çalışıyorum emmesi etkilendi gibi geldi ama uyurken emer gibi ağzını hareket ettiriyor tok olsa bile. Gece 3-4 kez uyanıyor en az.Uyanıkken de kucakta gezmekten başka bir şeyle avunmuyor oyuncaklara sinir oluyor sanki ağzına almaya çalışıyor alamıyor vs. Siz nasıl uyutuyorsunuz bu dönemde olup benim yaşadığım şeyleri yaşayan var mı artık çok yorgunum ve kendimi anneliğimi sorgulamaya başladım ağlayarak uyumaması için elimden geleni yapıyorum ama çok yorgun olduğum için başka hiçbir iş yapamadığım için sinirlerim bozuluyor benim de. uyku sorununu çözmem lazım sizce geçici bir durum mudur Ramazanın başından beri böyleyiz sizde durumlar nasıl tavsiyelerinizi bekliyorum

Back