• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
40. Hafta doğum yapmış gibi hesaplayacaksın atak haftalarını.
Valla bizim sebepsiz ağlamalar, uykudan ağlayarak uyanmalar, şikayet eder gibi konuşmalar öyle geçiyor salı günü bitecek inşallah 😂
Aynı gündeyiz 37+4 te doğdu oğlum atak haftaları bazen normale bazen doğum tarihine göre oluyo her halükarda ataklı 🤣

Canım çok sıkıldı.Sadece 470 gr alabilmiş ki ben tarttığimda 7 kg yi geçmişti simdi 6800 geldi .Sütümün azaldıgını hissediyorum zaten dedim beni üzen acaba kilo alip sonradan vermis olabilecegi düsüncesi😔 yağlı kismi alamiyor olabilir daha uzun süre emzir dedi

Doktor iyi gayet 3 aydan sonra da mamaya başlamayalım sen yaparsın dedi ,oğlum 6.ayina kadar her ay 1 kg alirdi .Motilium kullan dedi normalde mide icin ama süt arttirici etkisi var dedi deneyecem bakalim

Rota ile menenjit a ile b aşısı yapildi( baxero ve nimerix) baxero ağir gecer calpol ver dedi normalde aşı ateşinde ilaç vermezdi.

Toplam 1400 civari tuttu aşilar özel sigorta karşıladı bir kismini bizde haberler böyle
Motilium bebeğe mi verdi canım. Kızımda reflu sebebiyle kullaniyoruz gaviscon infant kullaniyoruz kusma buyuk ölçüde azaldı haftada 200 gram almis cok şükür 45 gün kullanmaya devam edin kusma bitti diye bırakmayın sonra kusma tekrar başlıyor bu sefer ilaçta fayda etmiyor

Motilium bebeğe mi verdi canım. Kızımda reflu sebebiyle kullaniyoruz gaviscon infant kullaniyoruz kusma buyuk ölçüde azaldı haftada 200 gram almis cok şükür 45 gün kullanmaya devam edin kusma bitti diye bırakmayın sonra kusma tekrar başlıyor bu sefer ilaçta fayda etmiyor

Yok bana verdi süt yapiyor diye.Araştirdim varmis boyle etkisi

Bugün bahçemize gittik ilk kez doga ile tanıştı kızım şaşkın şaşkın etrafı inceledi havanın güzelliğinden pusetinde uyuyakaldı🥰🥰🌸

Eklentiler

• Screenshot_20220409-212742_Gallery.jpg
    Screenshot_20220409-212742_Gallery.jpg
    87,1 KB · Görüntüleme: 76
Arkadaşlar süt için humana emziren anne çayları işe yarıyor. Tavsiye ederim
Humana fiyat olarak baya arttı ben e bebegin markasının anne çayını kullanıyorum tadı baya güzel etki ediyor gerçekten ve fiyatı 38 TL gibi bir sey

Bugün bebek arabasıyla bahçede 2,5 saat takıldık büyük başarım 💪🏻 💪🏻 Ne iyi geldi anlatamam 😄 termos almam lazım, hep masraf hep masraf🙃🙃

Biz bu sefer uzağa gittik tabi tek başıma değil. 3-4 saat evden uzaklaştık güneşlendik. İlk defa dışarıda emzirdim . Az emdi ama huysuzlanmadı en azından. Termos bana da lazım çay iyi giderdi😀

Yok değişen bişi olmadı aynı gaz oranıydı

Bizim kız 2 hafta erken geldi 14 heralde bizim şu anda çok acayip sesler çıkarmaya başladı pek yumuşak geçmiyor😅

Sizinkilerde sürekli bağırmaya başladı mı ya bugün sürekli bağırıyor resmen gel konuş der gibi hiç susmadı, bide huysuz uyumuyor heralde ataktır inşallah yani😅

Uygulamada 12-14 hafta arası atak gösteriyor bir de güneşli dönemdesiniz diyor hiç anlamadım 😀benimki hep atakta

Kızlar bebenizi uyuturken ya da uyuttuktan sonra ses yapmamaya özen gösteriyor mu evdekiler? Her akşam uyarmaktan bıktım kocamı yeminle. Çocuğu sallıyorum bağıra bağıra telefonda konuşuyor sanki adam sağır 😖 ben mi abartıyorum
Ben açıkçası kapıları güm diye çarpmadıkları sürece kimseyi uyarmıyorum.. Bebek nasıl alışırsa öyle gider.. zaten bebeklerimizi 4 aya kadar yanında müzik ya da beyaz gürültü sesi çalarak uyutursak dış sesleri bloklayarak uyumayı öğretmiş oluruZ.. Kızımda da aynı uygulamayı yaparak hareket etmiştim ve kızım top atsan uyanmaz.. Şimdi oluşumda da aynısını yapıyorum ki oğlum il 50 gün hiç uyumadı diyebilirim.. Yanında beyaz gürültü çalmama rağmen Ekstra çıkan tüm seslere tepki veriyordu.. Şimdi ise sesleri bloklamayı öğrendi gibi bir şey.. Uyuttuktan sonra odada ses çıkartan terlikle dolaşmaya başladım:) Tepki yok..🐒 4.ay dolunca tamamen öğrenmiş olacak.. Diğer türlü herkesi uyarmak mümkün değil.. Bir sürü ortama girip çıkacağız.. Ben hiç biryerden kendimi soyutlamayı düşünmüyorum, girdiğim ortamlarda da herkesi uyararak gerginlik yaratmak istemem.. Bu sefer bana madem rahatsız oluyorsun bebeğinle evden çıkma bir zahmet deseler haklılar diye düşünürüm.. Bu yüzden bebeğimi her ortama rahat girip çıkabileceğim şekilde alıştırmaya çalışıyorum.. 😄 Bence sen de rahat ol.. Yoksa psikolojin bozulur..😐

Tablet seklinde benim ki ☺️ benim sütüm iyiydi aslinda ama bu ara bir seyler oldu 🤦🏼‍♀️
Dönem dönem azalma olabiliyor diye duymuştum emdikce çoğalır merak etmeyin azaldı diye stres yapmayın akışına bırakınca gercekten etki ediyor

Kızlar bi arkadaşın çocuğu krem gibi büyük tuvaletini yapmıştı ya kimdi bi sorun çıkmış mıydı benim kızda o şekil yapıyorda endişeliyim pzts randevu bulabildim 😭
Krem gbi derken beyaz mi cnm. Beyaz kaka problem diye biliyorm ben burda basina gelen var mi duymadm ama beyazsa doktora gidin diyolardi

Kızlar telsizim geldi şimdi de diyorum iade edeyim az daha verip görüntülü olandan alayım 😄 bir kaç ay sonra odasında oynarsa bende mutfakta olursam gözümün önünde olsun diye. Hani otururken düşer vs. Ya da misafirliğe gidince , uyurken evde yanına gitmeden bakabilmek için ne dersiniz fikirleri alayım🤣🤣
Bence de görüntülü al derim.. Ben görüntülü kullanıyorum ve o olmasa napardım bilmiyorum..🙄 Her gittiğim yere götürüyorum ve inanılmaz rahat ediyorum..

Şu an telsiz kamera falan kullanmıyorum ama kapıdan sesini dinlemek yetmiyor bana, illa o kapıyı açıp oğlumun dibine kadar gidip gözümle görücem ne halde diye içim rahat etmiyor, sırf bu yüzden kaç defa uyandırdım çocuğu hatta 😂 hoş ben kamera kullansam bile gidip çıplak gözle bakayım derim yine de 😂
Görüntülüde nefes sesine kadar duyuluyor.. Bence en önce görüntülü kamera alınmalı..😵‍💫 Mesela şu anda eşime sahur hazırlıyorum bir taraftan da oğluşumun nefes seslerini duyuyorum hem de yatış pozisyonunu görüyorum..

Eklentiler

• B4EEC9FD-26C8-408A-BC67-43F459F691AF.jpeg
    B4EEC9FD-26C8-408A-BC67-43F459F691AF.jpeg
    93,7 KB · Görüntüleme: 61
Back