• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canım çok sıkıldı.Sadece 470 gr alabilmiş ki ben tarttığimda 7 kg yi geçmişti simdi 6800 geldi .Sütümün azaldıgını hissediyorum zaten dedim beni üzen acaba kilo alip sonradan vermis olabilecegi düsüncesi😔 yağlı kismi alamiyor olabilir daha uzun süre emzir dedi

Doktor iyi gayet 3 aydan sonra da mamaya başlamayalım sen yaparsın dedi ,oğlum 6.ayina kadar her ay 1 kg alirdi .Motilium kullan dedi normalde mide icin ama süt arttirici etkisi var dedi deneyecem bakalim

Rota ile menenjit a ile b aşısı yapildi( baxero ve nimerix) baxero ağir gecer calpol ver dedi normalde aşı ateşinde ilaç vermezdi.

Toplam 1400 civari tuttu aşilar özel sigorta karşıladı bir kismini bizde haberler böyle
Bence kilo alımı iyi canım ya hareketlendiler artık yakıyorlar 😂
Keyfi huzuru yerindeyse doyuyordur o merak etme.

Evdeki tartıyla doktordaki tartı arasında fark oluyor. Evdekinde fazla çıkıyor kilosu. 500-1.000 gr arası normalmiş. 3 aydan sonra da kilo alımı yavaşlarmış her ay 1 kilo alırsa ne olur çocuğun hali. Ve doymasa huzursuz olmaz mı? 470 gr az gelmiş olabilir sana canını sıkma başla hemen rezene kimyon çaylarına 🥰 Rezene sütü yağlı mı yaparmış öyle bir şey okumuştum. Yağlı kısım olayı da can sıkıyor bazı emzirme danışmanları ön süt son süt yok diyor anlamadım gitti. Diğer türlü de çocuğu zorla meme de tutamayız ki.. gündüz bir bak 20 dk yeterli sanırım son süt olayı için. 3 aydan sonra da memeler terbiye olurmuş. Gündüz yumuşak benimde. Gece emmeyince düzgün rahatsız ediyor sabaha karşı. Bu sefer ön süt mü fazla olmuş oluyor 😄 saçma sapan vallahi canını sıkma
Sürekli emilen memede sirkülasyon olduğundan önsüt sonsüt ayrılmazmış zaten. Gece daha az emdiği için önsüt oranı artıyor memeler o yüzden şişiyor, ben yine de emzirirken iki defa aynı memeyi emziriyorum 2.de onunla doymadıysa diğer memeyi veriyorum.

Kızlar telsizim geldi şimdi de diyorum iade edeyim az daha verip görüntülü olandan alayım 😄 bir kaç ay sonra odasında oynarsa bende mutfakta olursam gözümün önünde olsun diye. Hani otururken düşer vs. Ya da misafirliğe gidince , uyurken evde yanına gitmeden bakabilmek için ne dersiniz fikirleri alayım🤣🤣
Ben de görüntülü tercih ederdim 👍

Şu an telsiz kamera falan kullanmıyorum ama kapıdan sesini dinlemek yetmiyor bana, illa o kapıyı açıp oğlumun dibine kadar gidip gözümle görücem ne halde diye içim rahat etmiyor, sırf bu yüzden kaç defa uyandırdım çocuğu hatta 😂 hoş ben kamera kullansam bile gidip çıplak gözle bakayım derim yine de 😂

Sürekli emilen memede sirkülasyon olduğundan önsüt sonsüt ayrılmazmış zaten. Gece daha az emdiği için önsüt oranı artıyor memeler o yüzden şişiyor, ben yine de emzirirken iki defa aynı memeyi emziriyorum 2.de onunla doymadıysa diğer memeyi veriyorum.
Benim sağ meme daha çok şişiyor senin eşit mi, gece sağıyor musun peki çok şişince?

Şu an telsiz kamera falan kullanmıyorum ama kapıdan sesini dinlemek yetmiyor bana, illa o kapıyı açıp oğlumun dibine kadar gidip gözümle görücem ne halde diye içim rahat etmiyor, sırf bu yüzden kaç defa uyandırdım çocuğu hatta 😂 hoş ben kamera kullansam bile gidip çıplak gözle bakayım derim yine de 😂
Bu iyimiş ama pahalı baya keşke erkenden alsaydım hiç aklıma gelmedi benim terlik bile konuştuk 🤣🤣 Weewell Dijital Bebek Izleme Cihazı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Menenjit aşılarını ay sonu kontrole gidince konuşacağım korktum bir şey olur diye erkenden yaptırayım
Bizim doktorlar mı rahat anlamadım ki, biz ayda 2 doktora gidiyoruz biri çocuk endokrin biri kendi çocuk doktorumuz, ikisi de menenjit aşılarını aciliyet olarak görmüyor,
Endokrin doktorumuz bir yaştan sonra tek doz yaptırız ben kendi çocuklarıma da öyle yaptırdım diyor
Diğer doktorumuz 7.ayda rota aşılarını tamamladıktan sonra menenjitlere başlayalım diyor
Burda hemen herkes yaptırdı menenjitleri bildiğim kadarıyla, diğer ay gittiğimizde tekrar konuşayım bari.

Bizim doktorlar mı rahat anlamadım ki, biz ayda 2 doktora gidiyoruz biri çocuk endokrin biri kendi çocuk doktorumuz, ikisi de menenjit aşılarını aciliyet olarak görmüyor,
Endokrin doktorumuz bir yaştan sonra tek doz yaptırız ben kendi çocuklarıma da öyle yaptırdım diyor
Diğer doktorumuz 7.ayda rota aşılarını tamamladıktan sonra menenjitlere başlayalım diyor
Burda hemen herkes yaptırdı menenjitleri bildiğim kadarıyla, diğer ay gittiğimizde tekrar konuşayım bari.
Evet aralık annelerinde de yaptıran var görünce diyorum ne bekliyorum. Bir de canını sıkmak gibi olmasın sosyal medya da biri paylaşmış menenjit yüzünden kaybetmiş çocuğunu daha çok korktum açıkçası. Ayını hatırlamıyorum bebeğin ama ek gıda dönemleri

Benim sağ meme daha çok şişiyor senin eşit mi, gece sağıyor musun peki çok şişince?
Yok ya asla sağamam 😂 kız gece çocuğu emzirip yerine yatırdığımda öyle bi atlıyorum ki geri yatağa sağmakla uğraşamam 😂
Bi yenidoğanken sağdım küvezde yattığında sarılıktan
Bi de geçen gün etli nohut yemiştim acayip süt yaptı sağmasam mastit olabilirdim bi kere de öyle sağdım
Onun dışında geceleri genelde şişiyor ama çok rahatsız edecek kadar değil
Senin çok mu şişiyor, sızlıyor mu? Sağman gerekiyorsa sağ.

Canım çok sıkıldı.Sadece 470 gr alabilmiş ki ben tarttığimda 7 kg yi geçmişti simdi 6800 geldi .Sütümün azaldıgını hissediyorum zaten dedim beni üzen acaba kilo alip sonradan vermis olabilecegi düsüncesi😔 yağlı kismi alamiyor olabilir daha uzun süre emzir dedi

Doktor iyi gayet 3 aydan sonra da mamaya başlamayalım sen yaparsın dedi ,oğlum 6.ayina kadar her ay 1 kg alirdi .Motilium kullan dedi normalde mide icin ama süt arttirici etkisi var dedi deneyecem bakalim

Rota ile menenjit a ile b aşısı yapildi( baxero ve nimerix) baxero ağir gecer calpol ver dedi normalde aşı ateşinde ilaç vermezdi.

Toplam 1400 civari tuttu aşilar özel sigorta karşıladı bir kismini bizde haberler böyle

Inan ki ona gore hareket ediyorum emecekse emer süre tutmuyorum birakinca da birakiyor keyifsiz de değil ama anlamadim rezene iceyim bari yeniden

Canim bizdeki sigorta 10 yillik eşimin is yeri yapti hepimiz icin cuzi bir sey maaştan kesiliyor eşimin.Ayakta yatarak %100 ödüyor kızin icin düsünebilirsin allah göstermesin basımiza hersey geliyor su hayatta .Hatta ikinci bebegi düsünürsen sende yaptir kendine.
Sütünü arttırabilirsin üzülme, bence bakliyat ve protein acayip arttırıyor, dün afedersiniz kebap yedim bende çok kırmızı et yerim eşim vejetaryen onun porsiyonundaki etleride ben yerim🤭 sütüm epey bi arttı bide ben oruç tutuyorum yani ona rağmen. Kuru fasuşye, nohut barbunya ve mutlaka yanında bol yeşil salata tüket bak hem kilo yapmaz hemd bol süt
Kızlar telsizim geldi şimdi de diyorum iade edeyim az daha verip görüntülü olandan alayım 😄 bir kaç ay sonra odasında oynarsa bende mutfakta olursam gözümün önünde olsun diye. Hani otururken düşer vs. Ya da misafirliğe gidince , uyurken evde yanına gitmeden bakabilmek için ne dersiniz fikirleri alayım🤣🤣
Odasında kendi kendine oynaayan çocuk mu😅
Ben hafta içi rota yaptıracağm, menenjit ise 1 yaştan sonra. Ben ağır olacağını düşünüyorm biraz beklesin. Bide biri bana dedi anne sütü alan çocuk anneden sürekli antikor aldığından 1 yaşa kadar epey bir grlişiyormuş, enfeksiyon riskleri ateşli havale falan 1 yaşa kadar çok olmazmış en az 9 ay falan dedi. Tecrübeli bir anneydi mantıklı geldi

Ben geçen iftarda mercimek çorbası, lahana sarması ve kuru fasülye yedim hepside bol bol aha dedim bugün gazdan uçar beybi ama sıradan gazlarını yaşadı. Gazdan korkmayın artık yiyin bakliyat falan kaliteli beslenmem gelişimi için çok önemli

Benim doktor da seninki gibi dedi.

Valla benim kafamda tek başına odasında oyun oynayan çocuk profili yok😄😄 bu olur mu inşallah olur isterim yani.

Menenjit aşılarını ay sonu kontrole gidince konuşacağım korktum bir şey olur diye erkenden yaptırayım

Aşı takvimi degişmiş önceden 1 yaştan sonra a tipi olan yapilirdi ( nimerx) simdi 2.aydan sonra b tipi ( baxero) yapilmaya baslanmis en güzeli doktoruna danismak herkes farkli uyguluyor.

Back