• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Yok ya asla sağamam 😂 kız gece çocuğu emzirip yerine yatırdığımda öyle bi atlıyorum ki geri yatağa sağmakla uğraşamam 😂
Bi yenidoğanken sağdım küvezde yattığında sarılıktan
Bi de geçen gün etli nohut yemiştim acayip süt yaptı sağmasam mastit olabilirdim bi kere de öyle sağdım
Onun dışında geceleri genelde şişiyor ama çok rahatsız edecek kadar değil
Senin çok mu şişiyor, sızlıyor mu? Sağman gerekiyorsa sağ.
Sızlamıyor da sertleşiyor. Mastit olur muyum diye korkuyorum. Yoksa uyuyorum o şekilde

Sütünü arttırabilirsin üzülme, bence bakliyat ve protein acayip arttırıyor, dün afedersiniz kebap yedim bende çok kırmızı et yerim eşim vejetaryen onun porsiyonundaki etleride ben yerim🤭 sütüm epey bi arttı bide ben oruç tutuyorum yani ona rağmen. Kuru fasuşye, nohut barbunya ve mutlaka yanında bol yeşil salata tüket bak hem kilo yapmaz hemd bol süt

Odasında kendi kendine oynaayan çocuk mu😅

Ben hafta içi rota yaptıracağm, menenjit ise 1 yaştan sonra. Ben ağır olacağını düşünüyorm biraz beklesin. Bide biri bana dedi anne sütü alan çocuk anneden sürekli antikor aldığından 1 yaşa kadar epey bir grlişiyormuş, enfeksiyon riskleri ateşli havale falan 1 yaşa kadar çok olmazmış en az 9 ay falan dedi. Tecrübeli bir anneydi mantıklı geldi
Kızım 3 aylık olmasına yakın ateşlendi biraz enfeksiyon vardı o kadar dikkat etmeme rağmen. O yüzden menenjit aşılarını bekletmeyeceğim.
Kız bunlar 10 dk da olsa yalnız kalmayacaklar mı, aklım kalır benim 🤣

Bizim doktorlar mı rahat anlamadım ki, biz ayda 2 doktora gidiyoruz biri çocuk endokrin biri kendi çocuk doktorumuz, ikisi de menenjit aşılarını aciliyet olarak görmüyor,
Endokrin doktorumuz bir yaştan sonra tek doz yaptırız ben kendi çocuklarıma da öyle yaptırdım diyor
Diğer doktorumuz 7.ayda rota aşılarını tamamladıktan sonra menenjitlere başlayalım diyor
Burda hemen herkes yaptırdı menenjitleri bildiğim kadarıyla, diğer ay gittiğimizde tekrar konuşayım bari.
Bizim doktorumuzda aciliyeti yok 13.ayda yaptıralım dedi anlamadım çok önemli mi acaba 🤔

Ben geçen iftarda mercimek çorbası, lahana sarması ve kuru fasülye yedim hepside bol bol aha dedim bugün gazdan uçar beybi ama sıradan gazlarını yaşadı. Gazdan korkmayın artık yiyin bakliyat falan kaliteli beslenmem gelişimi için çok önemli
Gaz olmadı mı ya bende sulu sulu yemek istiyorum artık 🤣korkudan bakliyat dolabını bile açmıyorum eşime de yapmıyorum 😂😂

Kızlar Bizim doktor 2. Ay kontrolüne gittiğimde sadece rotavirus asisindan bahsetti bu menenjit aşısını 3. Ayda mi söylediler size 🙄

Atak haftaları
Değişen Duyular Dünyası - 5. Hafta
Oluşumlar Dünyası - 8.Hafta
Yumuşak Geçişler Dünyası - 12.Hafta
Olaylar Dünyası - 19.Hafta
İlişkiler Dünyası - 26.Hafta
Kategoriler Dünyası - 37.Hafta
Zincirleme Olaylar Dünyası - 46.Hafta
Programlar Dünyası - 55.Hafta
İlkeler Dünyası - 64. Hafta
Sistemler Dünyası - 75.Hafta

14. Bilmem ama 12 atak 😂

Gaz olmadı mı ya bende sulu sulu yemek istiyorum artık 🤣korkudan bakliyat dolabını bile açmıyorum eşime de yapmıyorum 😂😂
Yok değişen bişi olmadı aynı gaz oranıydı
Atak haftaları
Değişen Duyular Dünyası - 5. Hafta
Oluşumlar Dünyası - 8.Hafta
Yumuşak Geçişler Dünyası - 12.Hafta
Olaylar Dünyası - 19.Hafta
İlişkiler Dünyası - 26.Hafta
Kategoriler Dünyası - 37.Hafta
Zincirleme Olaylar Dünyası - 46.Hafta
Programlar Dünyası - 55.Hafta
İlkeler Dünyası - 64. Hafta
Sistemler Dünyası - 75.Hafta
Bizim kız 2 hafta erken geldi 14 heralde bizim şu anda çok acayip sesler çıkarmaya başladı pek yumuşak geçmiyor😅

Sizinkilerde sürekli bağırmaya başladı mı ya bugün sürekli bağırıyor resmen gel konuş der gibi hiç susmadı, bide huysuz uyumuyor heralde ataktır inşallah yani😅

Yok değişen bişi olmadı aynı gaz oranıydı

Bizim kız 2 hafta erken geldi 14 heralde bizim şu anda çok acayip sesler çıkarmaya başladı pek yumuşak geçmiyor😅

Sizinkilerde sürekli bağırmaya başladı mı ya bugün sürekli bağırıyor resmen gel konuş der gibi hiç susmadı, bide huysuz uyumuyor heralde ataktır inşallah yani😅
40. Hafta doğum yapmış gibi hesaplayacaksın atak haftalarını.
Valla bizim sebepsiz ağlamalar, uykudan ağlayarak uyanmalar, şikayet eder gibi konuşmalar öyle geçiyor salı günü bitecek inşallah 😂

Valla bizim sebepsiz ağlamalar, uykudan ağlayarak uyanmalar, şikayet eder gibi konuşmalar öyle geçiyor salı günü bitecek inşallah 😂

Norma doğduğu vakitten itibaren hesaplanmasi gerekir diye biliyorum.41-42 .haftaya sarkan doğumlarda oluyor.O nedenle atak haftalari 1-2 hafta ileri geri oynayabilir diye okudum ☺️

Gerci ayni şeyi söylüyoruz yine benim beynim şu an kafamin cinde değil 😫😫😒

Son düzenleme:
Canım çok sıkıldı.Sadece 470 gr alabilmiş ki ben tarttığimda 7 kg yi geçmişti simdi 6800 geldi .Sütümün azaldıgını hissediyorum zaten dedim beni üzen acaba kilo alip sonradan vermis olabilecegi düsüncesi😔 yağlı kismi alamiyor olabilir daha uzun süre emzir dedi

Doktor iyi gayet 3 aydan sonra da mamaya başlamayalım sen yaparsın dedi ,oğlum 6.ayina kadar her ay 1 kg alirdi .Motilium kullan dedi normalde mide icin ama süt arttirici etkisi var dedi deneyecem bakalim

Rota ile menenjit a ile b aşısı yapildi( baxero ve nimerix) baxero ağir gecer calpol ver dedi normalde aşı ateşinde ilaç vermezdi.

Toplam 1400 civari tuttu aşilar özel sigorta karşıladı bir kismini bizde haberler böyle
Cnm emzirme sonrası sağarsan artabilir sütün ne kadar talep o kadar süt diyor emzirme danışmanları bi dene istersen

Cnm emzirme sonrası sağarsan artabilir sütün ne kadar talep o kadar süt diyor emzirme danışmanları bi dene istersen

Onu da denemistim süt stoklayayim diye ama cikmadi .Bugün yenidogan muamelesi yapiyorum sık sık emzirmeye çalişıyorum ama 3.ayda oluyormus bu durum bugun arastirdim biraz,kizlarda soylemisti zaten .Teşekkür ederim.

Aynı zamandayız sen kaçta doğurdun?

Kızlar bi arkadaşın çocuğu krem gibi büyük tuvaletini yapmıştı ya kimdi bi sorun çıkmış mıydı benim kızda o şekil yapıyorda endişeliyim pzts randevu bulabildim 😭

Back