• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bizimkiler de sütün kesilecek ye diyip duruyor 🤣🤣🤣 zaten yiyorum aç kalmiyorum ki sadece çay yanına yediklerimi kesmem bana 3 haftada -3.9 kg ya sebep oldu.Ama sağlıklı beslenmek çok zormuş a dostlar🤣🤣🤣
O ilk bi 3 5 güzel gidiyo sonra duruyor ya bende 63 te durdum ama tam yapamıyorum artık
Aynen canım benim de yediklerimde bi değişiklik yok sadece abur cuburu ve gece gelen cips kola perilerini bıraktım 😂
Bi de ekmeği tam buğdaya geçtim ama çok zor gerçekten hele ki benim gibi abur cubura aşırı düşkün biri için 😣
Zaten yemekle aram oldum olası yoktur, küçük bir tabağa yarısı pilav yarısı yemek koyup doyarım.
Nasıl ya nasıl doyar insan oncacık yemekle ben neden bu kadr iştahlıyım acaba
Kizlar güvenilir ikinci el alisveris uygulama önerisi verebilir misiniz ? Hem elimdekileri satayim hem de ihtiyaclarimi alayim.
Ben letgoyu kullanıyorum komistonda almadığı için iyi oluyor. Buluşmaya tek gitmiyorum parayıda peşin elden alıyorsun

Kızlar bu gun 3. Ay dr kontrolüne gittik. Benim bebo biberon emzik kullanmıyor. Gece uyku arasında ve uykuya geçişlerde baş parmak emme huyu başladı. Gündüz yapmıyor sadece uykuyla alakalı bir durum yani.dr alışkanlık haline getirip 8 9 lu yaşlara kadar sürme ihtimaline karşı emzik önerdi ama ben pek gönüllü değilim. Malum meme reddi dönemine girdik. 3 ve 4. aylar en sıkıntılı dönem emzirmede. Sizden öneri bekliyorum daha önce bebelerinde yaşayan oldu mu bunu? Kendisi geçer mi? Gece eldiven taksam bu sefer oral dönemde olan bir bebegin emme isteğini engellemiş mi olurum? Kafam karışık 🙄
Neden meme reddi yapsın ki emzik o zaman elini emecek yine memeyi almaz. Emme refleksi kuvvetli demek ihtiyacı var ben emzikten başka ne keser bilmiyorum

Neden meme reddi yapsın ki emzik o zaman elini emecek yine memeyi almaz. Emme refleksi kuvvetli demek ihtiyacı var ben emzikten başka ne keser bilmiyorum
Damak ile alakali. Anne memesine alıştıktan sonra biberon ve emzik uçları bebede kafa karışıklığına sebep olabiliyor ve bir anda memeyi istemiyorlar. Emzirme danışmanı ile çalışmak gerekiyor ki eds gibi yontemler de hic kolay degil. Basta sütüm gec geldiğinde ugrasmistim baya o nedenle korkuyorum 😔 tabii her bebekte olamayabilir bu durum ihtimal dahilinde hepsi.

Benimki de iki gündür çok az emiyor. Ben emiş pozisyonunu değiştirdim emdi. Canları mi sıkılıyor ne anlamadım. Mesela solu emzireceksin ya şafi emzirir gibi tutup sol memene yaklastir. Bebeğin vücudunun altına da yastık koyarak destekle belki alır. Kolik orhani aç o arada da. Sağı solu belli olmuyo bunlarin.😂
Yok baktımda doymuyormuş ben sütümü sağdım 60 geldi yetmemıs smdı 90 içti rahatladı mama yaptım bende kımse yok doğru düzgün eşim gelsinde yemek yym dıye bakıyorum süt bay bay yapıyor bana galıba ben zaten 60ı bu 2 aylıkken verıyordum 😂 doymuyor benımkı derdi bu sabah beri

Erkek bebegi olanlar kaka temizlerken ayaklari havaya kaldirmayin beline kdr kaka cikmisti ben bezi cope atarken esim kaka ortuye bulasmasin diye bacaklari havaya dikmis oglan da tam o sirada cisi gelmis iseyeyim demis hooop kendi suratina 🤭 garibim agzina burnuna cis gelmis bi de yutmus onu yaa. Neyse kendi cisi yabanci degil ztn rahimde de yutuyodu isedigi siviyi alisiktir heralde 😅 sabah sabah banyoya girdi merak ediyorm yenidogan halinden beri ilk defa gunduz banyo yaptirdim uzun uyuyacak mi gunduz uykusunu.
Uyursa haber ver ben de gündüz banyo yaptırayım gece uykusunda zaten sorun yok..
Benim oğlan ilk doğduğu zamanlar altını açtığımda birkaç kaza yaşadık ama artık hiç yapmıyor anlıyor sanırım bez olmadığını beze yapmaya mı alıştı ki 😂
Kizlar güvenilir ikinci el alisveris uygulama önerisi verebilir misiniz ? Hem elimdekileri satayim hem de ihtiyaclarimi alayim.
Dolap kullanıyorum ben henüz hiç satın almadım ama ürün satmışlığım var.
Kızlar bu gun 3. Ay dr kontrolüne gittik. Benim bebo biberon emzik kullanmıyor. Gece uyku arasında ve uykuya geçişlerde baş parmak emme huyu başladı. Gündüz yapmıyor sadece uykuyla alakalı bir durum yani.dr alışkanlık haline getirip 8 9 lu yaşlara kadar sürme ihtimaline karşı emzik önerdi ama ben pek gönüllü değilim. Malum meme reddi dönemine girdik. 3 ve 4. aylar en sıkıntılı dönem emzirmede. Sizden öneri bekliyorum daha önce bebelerinde yaşayan oldu mu bunu? Kendisi geçer mi? Gece eldiven taksam bu sefer oral dönemde olan bir bebegin emme isteğini engellemiş mi olurum? Kafam karışık 🙄
Doktor neden öyle dedi ki 3 aylık bir bebeğin elini parmağını emmesinden daha doğal ne olabilir alışkanlık yapmaz, 3-4 yaşından sonra hala parmak emiyorsa o ayrı bi şey psikolojik bi durum.
Benim kızım emzik biberon almadı hiç parmak emme gibi bi sorunumuz olmadı bu dönemlerde emiyordu o da, oğlan da almıyo emzik biberon.

Son düzenleme:
Kızımda mama sandalyesi bunu kullanmıştım, oğlanda da buna devam edeceğim bence hiç gerek yok pahalı olanlara. Amaç sadece dik oturup ek gıdayı yemesi sonuçta. Önündeki beyaz parçası çıkıp yıkanabiliyor, ilerde de o beyaz şeyi çıkarıp masaya yakın oturup masadan yemek yiyebilir. Ayakları sökülüyor biz kvye giderken yanımızda götürüyorduk söküp, tavsiye ederim. Dikkat edilecek şey bebeğin ayakları bir yere dayanmasın buna otururken işte duvara falan ayaklarıyla itip devrilmeye neden olabiliyormuş.
Screenshot_20220405-131627_Trendyol.jpg

Doktor alışkanlıkla ilgili doğru söylemiş. Bununla ilgili bir arkadaşım anlatmıştı hep parmağını emermiş uyuyacağı zaman, büyüyünce de kalmış arkadaşında kaldığında emmemek için uyuyamazmış. Çok sonradan geçmiş tabii. Emzik almazsa parmağını ver dedi bana da zaten ellerini emiyor niye vereyim parmağını. Gece uyayacağı zamanda eldiven takıyorum uyanmasın diye ama sonradan çıkartıp yalıyor yine ellerini hatta bir kaç kere ellerini emerek uykuya geçti gece yarısı ya da uyurken emiyordu bilmiyorum. Bebekken uykuya geçiş zamanlarındaki alışkanlıklar kalabiliyor bir süre. Arkadaşımın kızı hep bir şey tutarak uyurmuş, lise çağında yorganın kenarından tutarak uyuyormuş ama niye tutarak uyuduğunu kızı bilmiyor 😄 anlatabildim umarım biraz karışık oldu ama

Kızımda mama sandalyesi bunu kullanmıştım, oğlanda da buna devam edeceğim bence hiç gerek yok pahalı olanlara. Amaç sadece dik oturup ek gıdayı yemesi sonuçta. Önündeki beyaz parçası çıkıp yıkanabiliyor, ilerde de o beyaz şeyi çıkarıp masaya yakın oturup masadan yemek yiyebilir. Ayakları sökülüyor biz kvye giderken yanımızda götürüyorduk söküp, tavsiye ederim. Dikkat edilecek şey bebeğin ayakları bir yere dayanmasın buna otururken işte duvara falan ayaklarıyla itip devrilmeye neden olabiliyormuş.
Eki Görüntüle 3041306
Ayaklarını koyabileceği bi destek alıp takabilirsin. Ayaklarının sallanmasını pek tavsiye etmiyorlar yemek yerken

Polly 2 start mı😊?

Chicconun tüm polly modelleri evet 🤦🏼‍♀️
Eki Görüntüle 3041306

Ama ayaklari sallaniyor bunda kan dolaşımı açısından sağlikli degil biz bile sandalyeye otururken ayaklarimiz yere basıyor .Bir de ben sadece yemek için kullanmiyorum .Altlarının tekerlekli olmasi da benim icin önemli rahatça kaydırabileyim☺️ chiccoya benzer modellerde var onlari da takip edeyim denk getiririm belki .

Uyursa haber ver ben de gündüz banyo yaptırayım gece uykusunda zaten sorun yok..
Benim oğlan ilk doğduğu zamanlar altını açtığımda birkaç kaza yaşadık ama artık hiç yapmıyor anlıyor sanırım bez olmadığını beze yapmaya mı alıştı ki 😂

Dolap kullanıyorum ben henüz hiç satın almadım ama ürün satmışlığım var.

Doktor neden öyle dedi ki 3 aylık bir bebeğin elini parmağını emmesinden daha doğal ne olabilir alışkanlık yapmaz, 3-4 yaşından sonra hala parmak emiyorsa o ayrı bi şey psikolojik bi durum.
Benim kızım emzik biberon almadı hiç parmak emme gibi bi sorunumuz olmadı bu dönemlerde emiyordu o da, oğlan da almıyo emzik biberon.
Yok gene uyumadi hala ayni duzen devam
;)

Kemer takacağın icin ayağa kalkamaz ki
Yerken kemer takılmaz soluk borusuna kaçarsa ani müdahale için.
Chicconun tüm polly modelleri evet 🤦🏼‍♀️

Ama ayaklari sallaniyor bunda kan dolaşımı açısından sağlikli degil biz bile sandalyeye otururken ayaklarimiz yere basıyor .Bir de ben sadece yemek için kullanmiyorum .Altlarının tekerlekli olmasi da benim icin önemli rahatça kaydırabileyim☺️ chiccoya benzer modellerde var onlari da takip edeyim denk getiririm belki .
Roose dediği gibi ayak desteği takılabilir, bu çok hafif tekere gerek yok, başka ne için kullanıyorsun? Yemek yedirmek dışında 🤔

O ilk bi 3 5 güzel gidiyo sonra duruyor ya bende 63 te durdum ama tam yapamıyorum artık

Nasıl ya nasıl doyar insan oncacık yemekle ben neden bu kadr iştahlıyım acaba

Ben letgoyu kullanıyorum komistonda almadığı için iyi oluyor. Buluşmaya tek gitmiyorum parayıda peşin elden alıyorsun

Mama sandalyesi için letgo düşünülebilir hiç kullanmadım. Dolap çok kesinti yapıyor pahalı oluyor.

benim oğlumda uykusu geldi mi ya elini ya kıyafetini yakalayıp emmerek uyuyor. bende meme vermek istemedim ama aklımda hep aynı soru acaba alışkanlık olur mu :( doktor i 1 ay sonra ayağınıda emecek dedi:)) umarım alışmaz el emmeye.

Yerken kemer takılmaz soluk borusuna kaçarsa ani müdahale için.

Roose dediği gibi ayak desteği takılabilir, bu çok hafif tekere gerek yok, başka ne için kullanıyorsun? Yemek yedirmek dışında 🤔

Kemer takılmadıgını ilk kez duyuyorum aksine kemersiz oturtmayin derle bende kemersiz kullanmadım bu tarz şeyleri.3-3.5 yaşına kadar mama sandalyesi kullandi oğlum.Aktivite yapardık bazen şekerleme yapardi yer problemim de yok o nedenle biraz daha rahat modellere bakiyorum .😀

Back