Serum fizyolojiği sabah akşam veriyorum. Portatif şarjlı nebulizatör aldım onun içine 2cc serum yarım ölçek ilaç koyup hava veriyorum. İlaçlardan biri sabah akşam diğeri sabah öğlen akşam. Akşam yatmadan önce de 7 damla antihistaminik( alerji damlası) veriyorum. Öksürük başta artacak sekresyonu atacak dedi doktor. Balgamı atması gerekmiş yani. Öksürünce avucunu çukur yap pat pat vur sırtına atmasına yardım et dedi. Cold mit nedir bi bakayım. Teşekkür ederim canımCanım serum fizyolojik ile burnunu sabah akşam mutlaka yıka.Odaları dönüşümlü uzun uzun havalandır.Hava çok iyi gelecek illa verdi mi bilmiyorum ama normal serum fizyolojik koyup içine iki üç damla cold mix de yapabilirsin.Benim bebeğimde oldu çok şükür atlattık.Çok geçmiş olsun
Canım et için acele etme bence ben 10. Ayı bekleyeceğim ek gıda eğitimi aldım geçen ay hala da Whatsapp grubumuz var eğitmenlerle ve diğer arkadaşlarla. Yoğurta bile geç başladık biz.Merhaba ben ise başlayınca bayadır gelemedim buralara. Herkes iyidir umarım, kizim 8400 tartildi gecen hafta. Doktor bir daha kontrol için 10.ay çağırdı. Menenjit icin de o zaman yapacağını söyledi, sadece Bexero yapacağız diğeri risk teşkil etmiyor güncel olarak dedi.Gelisimi gayet iyi dedi ve hayvansal gıdalar konusunda halen acele etmemek gerektiğini söyledi, ben onu dinlemeden yumurta sarısı veriyorum artık yavaştan, et icinde kuzu kiyma alacağım bu hafta .Biz de haberler bu şekilde
Et icin ben de bekledim ,mantıklı geldi bana da ama hani 8.ayda kiymadan başlarım diyorum.Ancak purelere et veya ilik suyu konabilir bence ,deneyimlerimden yola çıkarakCanım et için acele etme bence ben 10. Ayı bekleyeceğim ek gıda eğitimi aldım geçen ay hala da Whatsapp grubumuz var eğitmenlerle ve diğer arkadaşlarla. Yoğurta bile geç başladık biz.
Ben de istiyorum ama eşim istemiyor.Bizim doktor da kendisi akli edip isteyene kadar kabul etmiyor.BilemiyorumKız bebiş anneleriiii eliztosumun kulaklarını deldirmek istiyorum ne zaman yapsam ki hangi ayda yada yaşında mi yapsam?
Yapan varmı
Cok gecmis olsun canimSerum fizyolojiği sabah akşam veriyorum. Portatif şarjlı nebulizatör aldım onun içine 2cc serum yarım ölçek ilaç koyup hava veriyorum. İlaçlardan biri sabah akşam diğeri sabah öğlen akşam. Akşam yatmadan önce de 7 damla antihistaminik( alerji damlası) veriyorum. Öksürük başta artacak sekresyonu atacak dedi doktor. Balgamı atması gerekmiş yani. Öksürünce avucunu çukur yap pat pat vur sırtına atmasına yardım et dedi. Cold mit nedir bi bakayım. Teşekkür ederim canım
Aşamalı olarak alıştırabilirsinz. İlk önce blend edin ama çok ezmeyin. Snra zamanla pütürlüye geçersiniz.
İnanin çok taktım kafaya hatta ağladığım bile oldu ama bosunaymis gerçektenAşamalı olarak dneeyin olmadı benim oğlum da yemezdi herşeyi püre yaptım kusuyordu falan ağzina pütür geldigi zmaan. o zamanlar çok kafama takmıştım boşunaymış yesinde ne şekilde yiyorsa yesin kusuyo diye vermemezlik etmedim tabi hep agzina koydum alışsın diye ama yiyecekleri hep püre şeklindeydi yoksa yemiyordu büyüdü herşeyi yer oldu bazen akışına bırakmak gerekiyor elbet yiyor nasıl istiyorsa öyle yesin annesi dert etme
Amin amin. Ayy siz anlatirken bebeğe üzüldüm kıyamam Allah şifa versinBizde aynı durumdayız bir ayda aldığı kiloyu 1 haftada verdi çok üzgünüm çok emek vermiştim..inşallah yakında tekrar toparlarlar kendilerini.. bebekler hasta olmasın allahım çok zor 1 haftada kafayı yedim.. çocuk ateş ölçerden nefret etti.. bezleme yerine koyunca çığlık çığlığa ağlıyor günah yavrum anlamıyor ki iyiliği için kontrol ediyoruz.. RABBİM hepsine sağlık versin..
Bu sabah bir adet haşlanmış yumurta sarısını labne peyniri le açıp yedirdim.Kızlar bebişlerin menülerinde herhangi bir değişiklik yapan var mı.. hep aynı sebze pürelerinden sıkıldı kızım artık yemek istemiyor.. siz neler pişiriyorsunuz mesela kahvaltı da ne veriyorsunuz öğle yemeği ne veriyorsunuz herkese fikir olsun paylaşır mısınız?
Ayy sakın deldirmeyin. Kızım 4 yaşında kendi istedi haziranda deldirdik. O kadar pişmanım ki. Sürekli iltihap oluyo. Çünkü elliyor. Temizliğine dikkat edemiyor. Veya kıyafet giydirip çıkarırken sürekli acıyo diyo. İltihaplanınca antibiyotikli krem sürmem gerekiyo. Onu bile sürdürtmek istemiyo acıdığı için. Sizinki bebek bide acır tutar kulağını küpeyi çeker fln Allah korusun. Çok tehlikeli bence.Kız bebiş anneleriiii eliztosumun kulaklarını deldirmek istiyorum ne zaman yapsam ki hangi ayda yada yaşında mi yapsam?
Yapan varmı
Cok hevesliyim bende ama bir yandan korkuyorum dedesi dün ona hediye küpe almış cokda hoşlar görünce içim kıpır kıpır oldu ama bilemedimBen de istiyorum ama eşim istemiyor.Bizim doktor da kendisi akli edip isteyene kadar kabul etmiyor.Bilemiyorum
Zaten korkuyordum bu mesajdan sonra iyice korktumAyy sakın deldirmeyin. Kızım 4 yaşında kendi istedi haziranda deldirdik. O kadar pişmanım ki. Sürekli iltihap oluyo. Çünkü elliyor. Temizliğine dikkat edemiyor. Veya kıyafet giydirip çıkarırken sürekli acıyo diyo. İltihaplanınca antibiyotikli krem sürmem gerekiyo. Onu bile sürdürtmek istemiyo acıdığı için. Sizinki bebek bide acır tutar kulağını küpeyi çeker fln Allah korusun. Çok tehlikeli bence.
Yani ben o kadar bezdim ki. Küpeyi çıkaralım delik kapansın dedik küpeyi bile çıkaramadık. Elletmiyo acıyo diye. Ya küpe bence pişmanlıkhele bebeklerde bebeklerin orantısız gücü var. Canının acıyacağını da bilmiyorlar. Hiç tavsiye etmem ben.
Ben yaşına yakın deldireceğim çünkü büyüdükce bazı şeyler daha zor bebek olduğu için daha sıkıntısız atlatacağını düşünüyorum babam eczacıydı benim kulaklarımı 6 yaşımdayken benim isteğim üzerine deldiler ama annem izin vermemiş babam hep 1 yaşındayken delelim demiş annemde erken deldirmediğine bin pişmanKız bebiş anneleriiii eliztosumun kulaklarını deldirmek istiyorum ne zaman yapsam ki hangi ayda yada yaşında mi yapsam?
Yapan varmı
Ayy sakın deldirmeyin. Kızım 4 yaşında kendi istedi haziranda deldirdik. O kadar pişmanım ki. Sürekli iltihap oluyo. Çünkü elliyor. Temizliğine dikkat edemiyor. Veya kıyafet giydirip çıkarırken sürekli acıyo diyo. İltihaplanınca antibiyotikli krem sürmem gerekiyo. Onu bile sürdürtmek istemiyo acıdığı için. Sizinki bebek bide acır tutar kulağını küpeyi çeker fln Allah korusun. Çok tehlikeli bence.
Yani ben o kadar bezdim ki. Küpeyi çıkaralım delik kapansın dedik küpeyi bile çıkaramadık. Elletmiyo acıyo diye. Ya küpe bence pişmanlıkhele bebeklerde bebeklerin orantısız gücü var. Canının acıyacağını da bilmiyorlar. Hiç tavsiye etmem ben.
Eltimde 9 aylikken yaptırmış kızına bir sorun olmadı diyorBen yaşına yakın deldireceğim çünkü büyüdükce bazı şeyler daha zor bebek olduğu için daha sıkıntısız atlatacağını düşünüyorum babam eczacıydı benim kulaklarımı 6 yaşımdayken benim isteğim üzerine deldiler ama annem izin vermemiş babam hep 1 yaşındayken delelim demiş annemde erken deldirmediğine bin pişmandeldiren arkadaşlarımdan hiç sorun yaşayan görmedim deri ince diye heralde sorun olmuyor babam simdide kızıma diyor hadi deldir küpe alıcam diye tek dikkat etmeniz gereken delinen sağlık küpesini en az 1.5 ay cikarmamak arada çevirmek
Valla çıkarmadım hiç çevirdim arada yapışmasın diye.Ben yaşına yakın deldireceğim çünkü büyüdükce bazı şeyler daha zor bebek olduğu için daha sıkıntısız atlatacağını düşünüyorum babam eczacıydı benim kulaklarımı 6 yaşımdayken benim isteğim üzerine deldiler ama annem izin vermemiş babam hep 1 yaşındayken delelim demiş annemde erken deldirmediğine bin pişmandeldiren arkadaşlarımdan hiç sorun yaşayan görmedim deri ince diye heralde sorun olmuyor babam simdide kızıma diyor hadi deldir küpe alıcam diye tek dikkat etmeniz gereken delinen sağlık küpesini en az 1.5 ay cikarmamak arada çevirmek
Bize 1 yaşından sonra deldirin dedi doktor. Biz yaza deldiririz sanırımKız bebiş anneleriiii eliztosumun kulaklarını deldirmek istiyorum ne zaman yapsam ki hangi ayda yada yaşında mi yapsam?
Yapan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?