- 29 Ekim 2017
- 2.374
- 2.080
- 133
Kullanmym dedm dedm en son direnemedm süte geçmeyen bir antibiyotik yazdı doktor sanrm o iyi geldi. Yada artk hastalık geçecekti bilmiyormŞu bebek görme tantanaları bi bitmedi. Kendi tarafınla görüşsen koca tarafı da başım kel mi modu. Bebek hastalığı çok zor oluyor ama bebekle anne hastalığı tarifsizneyseki sadece bende şuanda inşallah kızıma geçmesin tek duam bu çok teşekkür ederim
Öyle dedi kuzucum direk antibiyotik o durumda sen kullanmış mıydın? Çok uzun sürüyor galiba ya dikkatli olmakta fayda var hem bağışıklığımız düşük hem salgınlar yeniden hortladı üzerine eklenerek
Allah bebişlerimizi her türlü hastalıktan korusun ya. 4 gün hasta oldu diye kafayı sıyırdık eşimle, hastalığının yanı sıra kusması da vardı bebeğimin. Çocuk eridi resmen,zar zor kilo aldirmistim yine başa döndük
Hastalanmasin diye etrafında pervane olduk
O doktor korkusuna dikkat et canım biz koronada perişan olduğumuzda o korku kaldı. Şimdi evde biri hapşırsa sıçrıyor yerinden kız. Hapşırığımızı öksürüğümüzü içimizde tutuyoruz yemin ederim. Bir süre korkusu geçene kadar göğsünde uyumasına izin ver. Bence.
Kahvaltı omlet yumurta pancake bazen meyveli muhallebiler.. akşam sebze püreleri (pirinçli, unlu, irmikli, ruşeymli), kıymalı tarhana vs bzm çok elerjik besinler bir yaşından önce verilemeyecek besinler hariç tatmadğmz çok fazla şey kalmadı sanrm.Kızlar bebişlerin menülerinde herhangi bir değişiklik yapan var mı.. hep aynı sebze pürelerinden sıkıldı kızım artık yemek istemiyor.. siz neler pişiriyorsunuz mesela kahvaltı da ne veriyorsunuz öğle yemeği ne veriyorsunuz herkese fikir olsun paylaşır mısınız?
Kahvaltıda omlet pancake bunları çeşitlendiriyorum muzlu, elmalı, avokadolu, havuçlu,lorlu vs vs. Bazen yumurta sarısı bebe bisküvisi avokado lor karıştırıp veriyorum.Kızlar bebişlerin menülerinde herhangi bir değişiklik yapan var mı.. hep aynı sebze pürelerinden sıkıldı kızım artık yemek istemiyor.. siz neler pişiriyorsunuz mesela kahvaltı da ne veriyorsunuz öğle yemeği ne veriyorsunuz herkese fikir olsun paylaşır mısınız?
Ay evet et suyu ve sarımsakta hassas noktamızKahvaltıda omlet pancake bunları çeşitlendiriyorum muzlu, elmalı, avokadolu, havuçlu,lorlu vs vs. Bazen yumurta sarısı bebe bisküvisi avokado lor karıştırıp veriyorum.kıvamına göre kahvaltısının yanına kuru kayısı haşlayıp veriyorum. Diğer öğünde yayla çorbası, kıymalı sarımsaklı tarhana, sebzeli erişteli et suyu çorbası, kıymalı kabak-havuç-patates yemeği veya pirincini lapa bırakarak sebzeli pilav yapıyorum. Bazen irmikli meyveli muhallebi, yoğurt vermeye çalışıyorum her gün. Bir de kahvaltıda ya kayısıya ya karışıma yarım ceviz rendeliyorum cam rende de. Sizde yazarsanız kızlar fikir olsun bize de Doktorumuz sarımsağı direk yoğurduna bile rendeleyebilirsiniz dedi bu arada kızlar. Bebe buram buram sarımsak kokuyo ama ne yapalım
Aa evet kuzu onu da denedim içine sebzeli şehriye attım azcık çatalla ezdim baya olmuştu onu vereli şimdi ezmeye gerek kalmaz heralde. Yoğurt ve unla terbiyeli yapmıştım ben
Ben yoğurtlu bebek kuskusu yapmıştm onuda hem yedi hem oynadı blw yaptıkAa evet kuzu onu da denedim içine sebzeli şehriye attım azcık çatalla ezdim baya olmuştu onu vereli şimdi ezmeye gerek kalmaz heralde. Yoğurt ve unla terbiyeli yapmıştım ben
9. Ayda kan değerleri için çağırdılar ama doktorunuza gidecekseniz burda vermenize gerek yok doktorunuza gitmeyecekseniz biz alalım dediler.Kızlar sağlik ocagi kontrolleriniz her ay devam.ediyormu ebe bana 6 ay asisini olduktan sonra 1 yasinda gorusuruz dedi izlem olmayacakmi deyince 9 aylikken getir ozaman dedi sasirdim kaldim oglumda sanki 2 ayda 1 gidiyorduk izlem icin saglik ocagina.. evde bebek tartısı olmasa mutlaka her ay giderdim sanırım .. sizin bebeklerin ek gıda döneminden sonra kilo alımı nasıl benim kizim bu ay fazla aldi gbi geliyor
Bize kan man da demediler ne ilgisiz sağlık ocağıymışBen yoğurtlu bebek kuskusu yapmıştm onuda hem yedi hem oynadı blw yaptıktaneli şeyleri çok sevmiyor henüz ama arada veriyorm.
9. Ayda kan değerleri için çağırdılar ama doktorunuza gidecekseniz burda vermenize gerek yok doktorunuza gitmeyecekseniz biz alalım dediler.
Canım bizim ebe tarih verdi ama 9 ay olunca getir hem kontrol hem aşı diyeBize kan man da demediler ne ilgisiz sağlık ocağıymış
Ay benimki birden çok kilo aldı ya. Sizinkide öyle mi? 6 aylıktı 8 kiloydu şuan 7 buçuk aylık 10 kilo olmuş. Birden arttı. Birden bezi 2 beden büyütmek zorunda kaldım. Kıyafetler 6-12 ay giyiyodu 9-12 giyiyodu dar gelmeye başladı. 12-18 aylık kıyafetlere geçtim fln. Bilemedim ki. Ben öyle aşırı düzenli sürekli ek gıda da vermiyorum aslında. Çoğunlukla emiyo benim kız hala ama bilemedimKızlar sağlik ocagi kontrolleriniz her ay devam.ediyormu ebe bana 6 ay asisini olduktan sonra 1 yasinda gorusuruz dedi izlem olmayacakmi deyince 9 aylikken getir ozaman dedi sasirdim kaldim oglumda sanki 2 ayda 1 gidiyorduk izlem icin saglik ocagina.. evde bebek tartısı olmasa mutlaka her ay giderdim sanırım .. sizin bebeklerin ek gıda döneminden sonra kilo alımı nasıl benim kizim bu ay fazla aldi gbi geliyor
Vallahi bizimkide bu ay cok ciddi bir gazla kilo almaya basladi 1 kiloyu gecti 3 haftada aldigi anlayaamdim ek gidada fark eden bisey olmadi bizimde ama 1.5 2 saatte bir emiyor o yuzden mi oldu anlamadim dedim bu gazla giderse nolacak buyume atagina girdik galiba napalm saglikli olsunlar yeter alsa dert verse dertAy benimki birden çok kilo aldı ya. Sizinkide öyle mi? 6 aylıktı 8 kiloydu şuan 7 buçuk aylık 10 kilo olmuş. Birden arttı. Birden bezi 2 beden büyütmek zorunda kaldım. Kıyafetler 6-12 ay giyiyodu 9-12 giyiyodu dar gelmeye başladı. 12-18 aylık kıyafetlere geçtim fln. Bilemedim ki. Ben öyle aşırı düzenli sürekli ek gıda da vermiyorum aslında. Çoğunlukla emiyo benim kız hala ama bilemedim
Kıymalı tarhana asla hayır demediğimiz bir menü bi deneyin istersenizz.Canım ben tavuk çorbası da denedim şehriye kattım taneli diye yemeyince blenderdan geçirdim az yedi..
Benim kız sürekli patates püresi yemek istiyor eee oda kabız yapıyor.. son zaman da hiç bir şey yemek istemiyor ağzını kilitliyor. Hasta olduktan sonra iştahı kesildi nolacak bilmiyorum ne yapsam yemiyor kiloda vermiş çok üzgünüm..
Bizde tarhana var ama bebek tarhanası değil ben yurt dışında yasıyorum teyzem yollamıştı.. bilmiyordum 1 yaşından önce bebek tarhanası olmalıymışKıymalı tarhana asla hayır demediğimiz bir menü bi deneyin istersenizz.
Biz devlet aşılarını da kendi doktorumuzda yaptırıyoruz hem sağlık ocağı hem doktora 2 kez gitmeye gerek kalmıyor. Telefonla bildiriyorum ölçümleri de yapılcak ve dikkat edilcek şeyleri de o şekilde aktarıyor iyidir yani sağlık ocağımKızlar sağlik ocagi kontrolleriniz her ay devam.ediyormu ebe bana 6 ay asisini olduktan sonra 1 yasinda gorusuruz dedi izlem olmayacakmi deyince 9 aylikken getir ozaman dedi sasirdim kaldim oglumda sanki 2 ayda 1 gidiyorduk izlem icin saglik ocagina.. evde bebek tartısı olmasa mutlaka her ay giderdim sanırım .. sizin bebeklerin ek gıda döneminden sonra kilo alımı nasıl benim kizim bu ay fazla aldi gbi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?