• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Mama sindirmi zor olduğu için daha geç acıkır ve daha çok uyur. Bu annelerin sütünün yetmediğini düşündürür genelde ama öyle değildir. Yinede günde iki kere mamayla hiç bir bebek aç yada tok olmaz. Sütünüze güvenin🥰
Benim maalesef bebegim 15 gün kuvezde kaldığı için biberona alıştı sürekli sagdim ama sütüm zaten azdı 15 gün oncede kesildi zaten genelde mama yiyordu ama öyle çok uyuduğu falan yok 🙈 gece 2 saatte bir kalkarsa kendimi mutlu hissediyorum yani 20 cc içmek için bile uyanıyor icirmeyeyim uyusun Bi sonrakinde karnı doysun diye uğraştım ama nafile asla o 20 cc yi içmeden uyumadı. Birde valla mama asla kolay değil emzirirken çok daha rahattım gece uyanınca aç memeyi ver ben kalkıyorum şu sıcaklığını ayarla mamaya yap bitirince git biberon dezenfekte et oğlumu emzirdjm her saat başı kalkardı gece ama hiç yorulmazdım Bi gözüm açık Bi gözüm kapalı emzir geç, mama işi tam bir eziyet

Biz kalça ultrasonu ve göz muayenesini atlattık, şükürler olsun bir sorun yok. Şu an 2. Ay aşılarından korkuyorum. Vurulan anneler neler bekliyor bizi acaba. Meme reddi kilo kaydı ateş vs bir sürü olumsuz şey duydum.

Merhaba benim bebeğimde emdikten 10 dk falan sonra kusuyor çökelek gibi. Çok emiyor muhtemelen ondandır. Ben biberonla veriyodum sütümü 7 gündür falan memede hemen uyuyakalmadigini fark ettim ve biberonla vermeyi biraktim bu seferde memeden ayiramiyorum. Çok içtiği için çıkartıyor bence
Aynen emme süresi az ama sütüm hızlı geliyor diye düşünüyorum çok emmiş oluyor kusuyor bizim de akşam 6-12 arası ayrılmıyor memeden 🤦‍♀️ yapışık gibi geziyoruz misafir geliyor yanlarında oturamıyorum tek oturup gidiyorlar gündüz sıkıntı yok

Kızlar bugün bir ay aşısına gittim kilo alımı iyi boyu da 6 cm uzamış ama bıngıldak kapanmak üzere dedi sadece 1 cm büyümüş kafa çevresi sizde durumlar nasıldı bıngıldak erken kapanmaması lazım normalde erken kapanırsa mudahele edilmesi lazım dedi

Biz kalça ultrasonu ve göz muayenesini atlattık, şükürler olsun bir sorun yok. Şu an 2. Ay aşılarından korkuyorum. Vurulan anneler neler bekliyor bizi acaba. Meme reddi kilo kaydı ateş vs bir sürü olumsuz şey duydum.
Biz geçen hafta olduk rotavirüsle beraber 3 gün meme reddi oldu ama şimdi düzeldi. Ateş bi işk gün akşam üstü çıktı calpol vardı evde verdim. Süreklia teşinş kontrol ettim bir daha ateş olmadı. Genel olarak iyiydi şükür. Fazla uyudu uyku düzeni şaştı biraz bir de

Biz geçen hafta olduk rotavirüsle beraber 3 gün meme reddi oldu ama şimdi düzeldi. Ateş bi işk gün akşam üstü çıktı calpol vardı evde verdim. Süreklia teşinş kontrol ettim bir daha ateş olmadı. Genel olarak iyiydi şükür. Fazla uyudu uyku düzeni şaştı biraz bir de
Maşallah bizde rahat atlatırız inşallah 🤲 çok olumsuz şeyler duyuyorum, annemler gelecek birde inşallah kızım zorlanmaz.
İmşallah geçer kanamalarımız ben çok bunaldım
Benim şöyle kanamam kesildi sarımsı bir şey geldi bir süre. Sonra oda kesildi. Şu an 2 gün birşey yok bir bakıyorum kanama olmuş. Kaç gün daha sürecek hiç fikrim yok. 🤷

Ben günde 2 defa mama veriyorum, huzurla uyuyor. Sütüm yeterli olduğunu düşünüyorum kilo alımı ve bezlerinden ama doymuyor demekki çünkü istiyor aksi halde saatte 1 uyanıyor ya da 2-3 saat memede kalıyor bir süre sonrada kendisi sinirleniyor.
Aptamil veriyorum, avent biberon ile. Aventi arastirabilirsin meme reddi yapma riski az olan biberonlardan.
Canım bebekten bebeğe görede değişiyor ama akışından ve uç yapısından dolayı çok bilinenin aksine avent meme reddi yapıyor. 2defa mama çok az red yapmayabilir ama lansinoh bu konuda daha başarılı.

Kızlar bugün bir ay aşısına gittim kilo alımı iyi boyu da 6 cm uzamış ama bıngıldak kapanmak üzere dedi sadece 1 cm büyümüş kafa çevresi sizde durumlar nasıldı bıngıldak erken kapanmaması lazım normalde erken kapanırsa mudahele edilmesi lazım dedi
D vitaminini nasıl kullanıyorsun Dr bisey demedi mi kullanımı bırak falan diye

Kanaması devam eden var mı ?
Benim 42.gune kadar surdu. Bittikten yaklaşık 10 gun sonra bi kanama geldi adet oldum sandim ama devam etmedi.
Benim bebeğim 1 ayda 2 cm uzamisti 😱 bingildagi kucuk dogdu zaten. Ilk 45 gun D vitamini alinmayi unutulup gozden kaçırmışız, 45 gunden sonra D vit başladık. Zatn bingildagi cok kucuk sorun olmaz dedi doktor

D vitaminini nasıl kullanıyorsun Dr bisey demedi mi kullanımı bırak falan diye
Sağlık ocağına gittim canım ebe bişey demedi hatta elinde var mı zaten sadece 3 damla dedi çoğu zaman unutuyorum ben vermeyi ya da verdikten sonra kusuyor perşembe günü hastaneye gittiğimizde doktora soracağım sanırım bizimki doğduğunda küçüktü bıngıldağı

Benim 42.gune kadar surdu. Bittikten yaklaşık 10 gun sonra bi kanama geldi adet oldum sandim ama devam etmedi.

Benim bebeğim 1 ayda 2 cm uzamisti 😱 bingildagi kucuk dogdu zaten. Ilk 45 gun D vitamini alinmayi unutulup gozden kaçırmışız, 45 gunden sonra D vit başladık. Zatn bingildagi cok kucuk sorun olmaz dedi doktor
Bizim de bıngıldağı küçük doğdu sanırım hiç bilgi vermediler bende bakmadım hiç birşey bilmiyordum çünkü bir haftadır bakıyordum küçüktü d vitaminini de 6 günlükken başladık ama ben bazen unutuyorum bazen de verdikten sonra kusuyor düzgün kullanmadım yani sizin bebiş belki minyondur ondan 2 cm uzamıştır

Maşallah bizde rahat atlatırız inşallah 🤲 çok olumsuz şeyler duyuyorum, annemler gelecek birde inşallah kızım zorlanmaz.
Benim şöyle kanamam kesildi sarımsı bir şey geldi bir süre. Sonra oda kesildi. Şu an 2 gün birşey yok bir bakıyorum kanama olmuş. Kaç gün daha sürecek hiç fikrim yok. 🤷
Bizimde aksamina cikti hafif atesi surup verdim bide ertesi gun oglen hafif vardi gene surup verdim bdha cikmadi keyfi yerindeydi oglumun baya cikmisti kizimda yuksek ates yapmadi ilk gun biraz huzursuzdu okdr

Merhabalar bugun 2.ay kontrolune Tekirdagda oldugum icin burda bi doktora goturduk. Kilo alimi ve boy cok sükür iyi dedi, gaz sorunu icin gunde 3 kez 8 damla sab simplex bir de kaka sorunu icin biogaiayi gunde 2 kez 5 damla verelim dedi. Nasıl bir gaz anlamiyorum bebisimin bagırsaklar sürekli gırıl gırıl. 3.aydan sonra rahatlarsiniz dedi.

Merhabalar bugun 2.ay kontrolune Tekirdagda oldugum icin burda bi doktora goturduk. Kilo alimi ve boy cok sükür iyi dedi, gaz sorunu icin gunde 3 kez 8 damla sab simplex bir de kaka sorunu icin biogaiayi gunde 2 kez 5 damla verelim dedi. Nasıl bir gaz anlamiyorum bebisimin bagırsaklar sürekli gırıl gırıl. 3.aydan sonra rahatlarsiniz dedi.
Bize hiç iyi gelmedi damlalar kızım daha beter oldu. İnşalalh faydasını görürsünüz siz.
Bizimde aksamina cikti hafif atesi surup verdim bide ertesi gun oglen hafif vardi gene surup verdim bdha cikmadi keyfi yerindeydi oglumun baya cikmisti kizimda yuksek ates yapmadi ilk gun biraz huzursuzdu okdr
İnşallah bizde rahat atlatırız. Demek ki her bebek zorlanmıyor

Canım bebekten bebeğe görede değişiyor ama akışından ve uç yapısından dolayı çok bilinenin aksine avent meme reddi yapıyor. 2defa mama çok az red yapmayabilir ama lansinoh bu konuda daha başarılı.
Canim lansinohta var elimde ozaman ona geçeyim riske etmeyim. Araştırırken o sekilde bilgi almistim cok sasirdim avent icin

Eğer sütün yeteri kadar varsa bence sağarak ver. Mama işin kolayı biliyorum ama 6 aydan önce vermemeye çalışın diyorlar. Tabikide tercih sizin benimkisi öneri sadece. Mamaya karşı değilim ama sütün yeterliyse mamaya hiç bulaşma bence heleki bu fiyatlarla
Sağmaya vakit olmuyor zaten cok sık emiyor birikeni kızım iciyor hemen sagolsun😄. Bizim doktorumuz öneriyor canim , bebegin ihtiyacı varsa mama da sakinca görmüyorum butun dünya ihtiyaç dahilinde kullaniyor zaten 6. Ayda mamaya ihtiyacı olmayacak ek gıdaya gecicek, geceleri uyurken cok huzursuz oluyor geceye sütüm yetmiyor olabilir diye düşünüyorum ağlıyor meme de huysuzlanmaya başlıyor
surekli emziriyorum ama son bi mama takviyesi ile rahatladigini gozlemliyorum çoğu zaman zaten sadece gece uyumadan son bir stok icin mama desteği istiyor gibi 😊

Mama sindirmi zor olduğu için daha geç acıkır ve daha çok uyur. Bu annelerin sütünün yetmediğini düşündürür genelde ama öyle değildir. Yinede günde iki kere mamayla hiç bir bebek aç yada tok olmaz. Sütünüze güvenin🥰
Evet artık güveniyorum her ne kadar dis sesler müdahale etse de 😅 gun icinde mama takviyesi genelde gece aliyor, ama geceye kadar kaka ve cis sayisindan yeterli olduğunu düşünüyorum ama gece yatma zamanı sutum azalıyor sanirim ozaman cok huzursuz oluyor ancak mama desteği verdiğimde rahatlıyor

Back