• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Aynı sorun bizde var, biraz azaldı. Gaz dolayısı ile olabilir, bize damla yazıldı. İyi geldi. Buraya da yazmıştım dün. Gaz sebebiyle rahatlamak için memeye geliyor olabilir, meme emdikçe gazlaniyor ve sizi istiyor olabilir.
Sizin seçiminiz tabii ama mama verince sorun artabilir, gaz sorunu yani. İsterseniz özelden de yazisabiliriz.
Bir bitkisel bir probiyotik 2 damla kullanıyoruz zaten. Cok fazla gaz problemi kalmadi bi suredir. Birkac gundur kakasini yapmakta zolaniyordu. Dunden beri o da duzeldi. Sorunlardan bağımsız olarak, dogdugundan beri ya uykuda, uyumuyorsa memede olmak istiyor

Bir bitkisel bir probiyotik 2 damla kullanıyoruz zaten. Cok fazla gaz problemi kalmadi bi suredir. Birkac gundur kakasini yapmakta zolaniyordu. Dunden beri o da duzeldi. Sorunlardan bağımsız olarak, dogdugundan beri ya uykuda, uyumuyorsa memede olmak istiyor
Peki memede emiyor mu, emzirmezseniz ağlıyor mu? Emzik alistirabildiniz mi, ben açıkçası uykuya geçerken veriyorum, ağzında tutamiyor tam destek oluyorum.bazen de tutuyor. Ya da şöyle yapıyorum yeterince emdiyse memeden alıp gaz çıkarma sonra emzik. Böylece memeden ayrılıyor. Benim bebeğim de 50 günlük o yüzden size yazmak istedkm, belki faydası olur. Geçen yedi saat memede kaldı :/ çok yorucuydu.

Doktorun ver demesiyle Allah kahretmesin bir kez daha probiyotik verdim. Gene acillik olduk. Sabahtandır kızım ağlıyor ben ağlıyorum. Artık tükendim gerçekten. Çocuğun sesi kısıldı ağlamaktan nefessiz kalıyor. Bu kezde ağrı kesici fitil verdiler. Bir daha kullanma probiyotik ve gaz damlası diyip yolladılar. İdrar testi yaptılar ptesi gel dedi acil doktoru. Kızım sadece anne sütü alıyor. İlk 10 gün kendi yaptı kakasını ondan sonra hep mücadele halindeyiz. Şu anda gliserin kansuk diye bir fitil aldık. Yan etkisi var mıdır. Kullanan oldu mu kızlar.

Bebeği sürekli kusan var mı ya her emmeden sonra kusuyor bazen az bazen çok nedenini anlamadım biraz önce altını değiştirirken halıya ve üstüme kakasını yaptı sonra emzireyim dedim bu sefer üstüme kustu 🤦‍♀️ ağlamaya başladı emzirip koltuğa bıraktım yine kustu orası da battı tekrar ağladı emzirdim uyudu şükür temiz üstü olmuyor 10 kez değiştirsem hepsini de batırır

Doktorun ver demesiyle Allah kahretmesin bir kez daha probiyotik verdim. Gene acillik olduk. Sabahtandır kızım ağlıyor ben ağlıyorum. Artık tükendim gerçekten. Çocuğun sesi kısıldı ağlamaktan nefessiz kalıyor. Bu kezde ağrı kesici fitil verdiler. Bir daha kullanma probiyotik ve gaz damlası diyip yolladılar. İdrar testi yaptılar ptesi gel dedi acil doktoru. Kızım sadece anne sütü alıyor. İlk 10 gün kendi yaptı kakasını ondan sonra hep mücadele halindeyiz. Şu anda gliserin kansuk diye bir fitil aldık. Yan etkisi var mıdır. Kullanan oldu mu kızlar.
Biz kullandik, ilk defa vericez diye korkuyorduk esim yavas yavas itmeye calisiyordu, fitil geri cikti icinde kalmaddi ama uyarmis olduk sanirim bu yuzden de kakasini hemen yapti. Bi daha kullanmadik sonra hep kendi yapti ama yine yapamiyor pazar gununu kadar yapmazsa mecbur vericez🤷‍♀️

Merhaba naptiniz acaba, biz bir sorun yasamamistik ama size dokundu galiba
Probiyotik damlalar yaramadı bize. Ama bu damla çok kötü yaptı. Bazı bebeklere iyi gelmiyormuş. Bir kez kullandım zaten, attım. Gliserin kansuk diye bir fitile geçtik. Size etki etti mi bebiş sakinleşti mi ? Biz her geçen gün daha huysuzlanıyoruz.

Emen bebek genelde ilk 2 , 2.5 ay bu sekilde oluyor. Sanirim bir cogumuz ayni seyleri yasiyoruz. Sizin karariniz tabi ama en fazla 1 ay daha boyle mıç mıç olucaz sonra etrafi kesfetmeye calismaktan meme bile emmek istemeyecekler.

Probiyotik damlalar yaramadı bize. Ama bu damla çok kötü yaptı. Bazı bebeklere iyi gelmiyormuş. Bir kez kullandım zaten, attım. Gliserin kansuk diye bir fitile geçtik. Size etki etti mi bebiş sakinleşti mi ? Biz her geçen gün daha huysuzlanıyoruz.
Biz 1 kere kullandik rahatladi o zaman . Suan kaka yapamadigi icin extra bir sıkıntı yok ama 5 6 gun yapmayinca gazı kokmaya basliyor o zaman sıkıntılar baslıyor.

Ben günde 2 defa mama veriyorum, huzurla uyuyor. Sütüm yeterli olduğunu düşünüyorum kilo alımı ve bezlerinden ama doymuyor demekki çünkü istiyor aksi halde saatte 1 uyanıyor ya da 2-3 saat memede kalıyor bir süre sonrada kendisi sinirleniyor.
Aptamil veriyorum, avent biberon ile. Aventi arastirabilirsin meme reddi yapma riski az olan biberonlardan.

Peki memede emiyor mu, emzirmezseniz ağlıyor mu? Emzik alistirabildiniz mi, ben açıkçası uykuya geçerken veriyorum, ağzında tutamiyor tam destek oluyorum.bazen de tutuyor. Ya da şöyle yapıyorum yeterince emdiyse memeden alıp gaz çıkarma sonra emzik. Böylece memeden ayrılıyor. Benim bebeğim de 50 günlük o yüzden size yazmak istedkm, belki faydası olur. Geçen yedi saat memede kaldı :/ çok yorucuydu.
Memede emiyor. Bazen aniden sanci geldiginde rahatsız olup memeyi atıyor, gazini çıkarınca son surat emmeye devam. Emzik bastan vermemistim. Gecen gun artik bi kriz aninda, surekli meme istediginde ,hayi aç degil zaten emzik vericem artik diyip getir den emzik siparis ettim gece vakti. Tutmadi ama ne yaptiysam benim kizim bugun 56 gunluk oldu
Gliserinin yan etkisi yok bildigim kadariyla , sadece bagirsaklari cok bosalacagi icin su kaybi yasar, su ver demisti annem. 2 kere fitil uyguladik ama geri cikmisti tüm olarak , ise yaramadi yani
Emen bebek genelde ilk 2 , 2.5 ay bu sekilde oluyor. Sanirim bir cogumuz ayni seyleri yasiyoruz. Sizin karariniz tabi ama en fazla 1 ay daha boyle mıç mıç olucaz sonra etrafi kesfetmeye calismaktan meme bile emmek istemeyecekler.
Insallah , su an tek umudum bu

Ayy bu atak meselesini burda senden gördüğüm iyi oldu dün gece yatırdım Bi 5 dk geçti sanki Bi yerden düşmüş gibi çığlık attı o korkuyla beşiğe nasıl koştuğumuzu anlatamam yüreğimiz ağzımıza geldi bizi görünce sustu önce uykudan uyandıramazdım şimdi zor uyutuyorum seninle günlerimiz aynı zaten Google dan atak haftalarında neler olacağına baktım üstesinden geliriz İnş bu haftanın
Geliriz canim Allahin izniyle, iyi oluyor önceden bilmek en azindan daha rahat olabiliriz ben de cok telasliydim ilk günler öğrenince rahatladım

Geliriz canim Allahin izniyle, iyi oluyor önceden bilmek en azindan daha rahat olabiliriz ben de cok telasliydim ilk günler öğrenince rahatladım
Valla sen yazmasan ben bilmeyecektim yaramaz oldu oğlum sanacaktım öğrenince geçici olduğunu biliyorum artık ama çok güzel şeyler oluyor bugün sesli şekilde güldü çok hoşuma gitti 😊 güzel yanları da var

Hiçbir yan etkisi yok sadece kaka yapması için Bi uyaran benim gözüme çok büyük geldiği için oglumda hep biraz kisaltip kullanıyordum tabi kestikten sonra pürüzsüz hale getirmeyi unutma benim oglumda öyle 7_8 günde bir yapardi 3. Ayında Dr la birlikte ilk 5 gün hergun sonraki 5 gün gün aşırı yaptım düzen oluştu çok şükür

Bu arada gliserin kansuk Bi ilaç değil sadece uyaran yani içeride eriyip ağrı kesecek yada bağırsakları çalıştıran Bi ilaç etkisi varmış gibi düşünme, eskilerin sabunla yaptığının modern tıp hali en azından sabun gibi kimyasal degil

Bebeği sürekli kusan var mı ya her emmeden sonra kusuyor bazen az bazen çok nedenini anlamadım biraz önce altını değiştirirken halıya ve üstüme kakasını yaptı sonra emzireyim dedim bu sefer üstüme kustu 🤦‍♀️ ağlamaya başladı emzirip koltuğa bıraktım yine kustu orası da battı tekrar ağladı emzirdim uyudu şükür temiz üstü olmuyor 10 kez değiştirsem hepsini de batırır
Merhaba benim bebeğimde emdikten 10 dk falan sonra kusuyor çökelek gibi. Çok emiyor muhtemelen ondandır. Ben biberonla veriyodum sütümü 7 gündür falan memede hemen uyuyakalmadigini fark ettim ve biberonla vermeyi biraktim bu seferde memeden ayiramiyorum. Çok içtiği için çıkartıyor bence

Ben günde 2 defa mama veriyorum, huzurla uyuyor. Sütüm yeterli olduğunu düşünüyorum kilo alımı ve bezlerinden ama doymuyor demekki çünkü istiyor aksi halde saatte 1 uyanıyor ya da 2-3 saat memede kalıyor bir süre sonrada kendisi sinirleniyor.
Aptamil veriyorum, avent biberon ile. Aventi arastirabilirsin meme reddi yapma riski az olan biberonlardan.
Eğer sütün yeteri kadar varsa bence sağarak ver. Mama işin kolayı biliyorum ama 6 aydan önce vermemeye çalışın diyorlar. Tabikide tercih sizin benimkisi öneri sadece. Mamaya karşı değilim ama sütün yeterliyse mamaya hiç bulaşma bence heleki bu fiyatlarla

Eğer sütün yeteri kadar varsa bence sağarak ver. Mama işin kolayı biliyorum ama 6 aydan önce vermemeye çalışın diyorlar. Tabikide tercih sizin benimkisi öneri sadece. Mamaya karşı değilim ama sütün yeterliyse mamaya hiç bulaşma bence heleki bu fiyatlarla
Ben de buraya sorup baya olumsuz dönüş aldiktan sonra mamadan vazgectim gibiydi. Ama bugün pikniğe gittik arkadaşlarla ve sürekli emzirmek beni baya zorladi açıkçası. Arkadaslarim da fikrimi destekledi. Sonucta anne sütünden mahrum etmicem. Gunde bir iki defa mama verip daha iyi doymasini sağlamak, zor koşullarda emzirmek yerine kolaylik sağlamak ya da baska stresli durumlarindan dolayi surekli emmek isteyip beni ruhen ve bedenen cok yordugunda mama verip onu da kendimi de rahatlatmak bana cok mantikli gelmeye basladi. Çünkü saglikli anne=saglikli bebek bence ve saglikli kalabilmemin en kesin yolu oncelikle stres yapmamak . Mama takviyesi vermek bircok acidan stresimi azaltabilir gibi gorunuyor

Mama sindirmi zor olduğu için daha geç acıkır ve daha çok uyur. Bu annelerin sütünün yetmediğini düşündürür genelde ama öyle değildir. Yinede günde iki kere mamayla hiç bir bebek aç yada tok olmaz. Sütünüze güvenin🥰

Back