• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bugün sabah silikonu biraktirarak emzirme için bir "uzman"a yazdım ve haftalardir ağlamamistim ama yanitiyla sağolsun beni ağlattı. Sizinle paylaşmak istiyorum, ismini açık olarak iletmeyecegim. Bu işe vakit ayıramiyorum ki, ağlıyor ağlıyorlr memede sızıyor. Emdikçe de bence gaz oluyor. Gaz masajı da yaptırmıyor. Silikon denettirince çılgınlar gibi ağlıyor. Çok zor durumda psikolojim. Yetersiz insan gibi hissediyorum.

Eklentiler

• IMG_20220622_132239.jpg
    IMG_20220622_132239.jpg
    104,7 KB · Görüntüleme: 78
Kızlar 5 damla biogaia verdim kızıma sabahtandır ağlamaktan helak oldu. Acile götüreceğim az daha susmazsa damladan olabilir mi. Hiç böyle haykırarak ağlamamıştı.

Biz hep kullanıyoruz hiç öyle olmadı canım
Sadece 5 damla verdim sabah 8 de. O saatten beri mafoldu çocuk. Elim kırılsaydı vermeseydim. Napacağımı şaşırdım valla. Yan etkisi falan olmaz yazıyor reçetede ama. Eşim geliyor acile götüreceğiz bi 😭😭😭😭😭

Kızlar bebişlere d vitamini veriyoruz ya 2 gündür verdikten sonra kusuyor tekrar vermeli miyim bazen de unutuyorum zaten vermeyi 😔

Rabbim yardımcın, yardımcımız olsun 🙏🏻 Bende bütün gün sadece bir yerde sabit durmaktan çok bunaldım evdeyim ama evimi özledim. Nasıl duruyorlar uykusuz anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum uyutmayı mı beceremiyorum acaba diye düşünüyorum gündüz 6 saat uyuması gereken bebek yarım saatten fazla uyumuyor
Kucaginizda emerken fln uyuyordur muhtemelen onlarda uykudan sayiliyormus. Illa yatip uzun uzun uyuduklarini saymak gerekmiyormus sadece

Canım 6. Aya kadar sık sık atak haftaları varmış. Bizim 4. Haftamız ilk atağımız ayın 24 ünde bitiyor Allahın izniyle 😅
Ayy bu atak meselesini burda senden gördüğüm iyi oldu dün gece yatırdım Bi 5 dk geçti sanki Bi yerden düşmüş gibi çığlık attı o korkuyla beşiğe nasıl koştuğumuzu anlatamam yüreğimiz ağzımıza geldi bizi görünce sustu önce uykudan uyandıramazdım şimdi zor uyutuyorum seninle günlerimiz aynı zaten Google dan atak haftalarında neler olacağına baktım üstesinden geliriz İnş bu haftanın

Yok valla benim ki öyle de uyumuyor fal taşı gibi gözleri bi yere dikip öyle emiyor dakikalarca
Ben bazen muslin fln ortuyorum gozune oyle daliyor ama bazen 😅😅 bazen o gozune orttugumu acana kadar kafasini salliyor. Ama tabi gozunu orttugumde gozumu ustunden ayirmiyorum bogulma ihtimaline karsi.

Bide kasinin ortasindan burnunun ucuna parmagimla yukaridan asagi yapıyorum bi kac kez bazen oda gozune kapatmasina yardimci oluyor ama bunlar hep bazen 😅 ise yaramadigi daha cok oluyor ama denemekte fayda var

Ben bazen muslin fln ortuyorum gozune oyle daliyor ama bazen 😅😅 bazen o gozune orttugumu acana kadar kafasini salliyor. Ama tabi gozunu orttugumde gozumu ustunden ayirmiyorum bogulma ihtimaline karsi.

Bide kasinin ortasindan burnunun ucuna parmagimla yukaridan asagi yapıyorum bi kac kez bazen oda gozune kapatmasina yardimci oluyor ama bunlar hep bazen 😅 ise yaramadigi daha cok oluyor ama denemekte fayda var
Bunları da yaptım gündüz işlemiyor benim oğluşuma 😄 pes ettim ben artık uyursa uyuuur uyumazsa en fazla canıma okur diyorum 😄 bi düzene oturduğumuz günleri 4 değil 4000 gözle bekliyorum bakalım 😄😄

Merhaba kızım elli günlük oldu. Hem atak haftalari yaşıyoruz ve aynı zamanda gaz dönemine girdi. Doktoru ile yazistik. Ya açlık ya gaz dedi, aç olduğunu sanmıyorum hem cisli bez iyi hem de kilo alımı bariz şekilde var.
Gaz damlası verdi
Sab simplex damla günde 4 sefer emzirmeden önce 15er damla
bio gaia damla her gün 5 damla ağızdan aynı zamanda serum fizyolojik ile burnunu düzenli yıkamaya başladım. Gaz çıkarmaya da daha çok uğraşıyorum.Osman gonulal YouTube videoları yardımci. Bir de sevim Kuruçay gaz kolik masaj videosundan masaj yapmaya başladım. Bugün sanki daha rahat.
bir de slinge kendime bağladım, dolaşiyoruz dışarıda, uyudu.

Hanimar merhaba. Bebegimin kilo alımı iyi, doktor mamaya gerek yok dedi. Cisli bezleri de yeterli. Ama surekli meme istiyor, doymuyor gibi. Açıkçası ben de cok yoruldum bu durumdan. Mamayla desteklemek istiyorum. Hangi mamayi ve biberonu tavsiye edersiniz?

Hanimar merhaba. Bebegimin kilo alımı iyi, doktor mamaya gerek yok dedi. Cisli bezleri de yeterli. Ama surekli meme istiyor, doymuyor gibi. Açıkçası ben de cok yoruldum bu durumdan. Mamayla desteklemek istiyorum. Hangi mamayi ve biberonu tavsiye edersiniz?
Kilo alan çişli bezi yeterlinsayida olan bir bebege neden mama veriyorsunuz ki verdiginiz her mama sütünüzden eksiltir burada anneler sadece emzirmek icin ne cabalar veriyor bence hic bulasmayin mamaya benim kizimda olsa daha icecek belli ama kilo alimi guzel oldugu icin hic aklima bile gelmedi sadece sureler kisaldi anneye fazla yuk biniyor ama yapacak birsey yok olacak okadar

Bebekler sadece doymak icin emmezler. Anneyi ozlediginde, sakinlesmek istediginde, korktugunda, yoruldugunda vs vs her kosulda emmek isterler. Emmek kendilerini rahatlatma seklidir. Hepimizin bebegi surekli emmek istiyor emin olun. Bu doymadigini gostermiyor

Canım hiç bulaşma seni tamamen bırakır sonra. Biraz daha sabretmemiz lazım bizde öyleyiz şu an ben yatarak emzirmekte buldum çözümü oturmaktan kuyruk sokumum ağrıyor artık şimdi hem dinleniyorum hem de telefonla vs uğraşabiliyorum geceleri özellikle öyle emip uyuya kalıyor gündüz işlemiyor ama en azından rahat oluyor yaslanarak emzirmeyi denicem bide

gulrecelim gulrecelim Dün acile gidecektiniz nasıl oldu yavru neyi varmış acaba.
Gaz sıkışması. Probiyotik damla verdim. Gazını çıkamadı. Normalde gazını çıkarıyordu. Birde yarı sersem gibi oldu. Gözleri yarı kapalı çığlık çığlığa ağlıyordu. Fitil verip masaj yaptılar. Damladan olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum ya. Çocuğa bir türlü çare bulamadık. Kabızlık için. Gece çok rahat uyuduk şimdi gene ıkınmaya kızarmaya başladı. Ana kucağında sallıyorum azıcık duruyor

Aynı sorun bizde var, biraz azaldı. Gaz dolayısı ile olabilir, bize damla yazıldı. İyi geldi. Buraya da yazmıştım dün. Gaz sebebiyle rahatlamak için memeye geliyor olabilir, meme emdikçe gazlaniyor ve sizi istiyor olabilir.
Sizin seçiminiz tabii ama mama verince sorun artabilir, gaz sorunu yani. İsterseniz özelden de yazisabiliriz.

Back