• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Yani eğer huysuzlasiyor ve mama ile rahatliyorsa tabiki verin, ilk çocukta genelde anneler illede süt ne olursa olsun süt, sütte süt kendini paramparça et çocuğu huzursuz et ama yinede süt diyip bebek büyüyünce de amann valla suanki aklim olsa ne çocuğa eziyet ederdim ne kendime diyor benim bebeğim sadece 1,5 ay anne sütü alabildi dünyanın sonu değil yani hiç alamayan bebeklerde var ben 2,5 yaşına kadar emmisim eşim hiç emmemis ama kesinlikle benden daha sağlam kendinizi lütfen sartlayip üzmeyin bebeginiz sizi zaten yönlendiriyor ve sizde farkındaysanız eğer yetersiz geldiğini düşünüyorsanız gece mama takviyesi verin bebeğinizi en iyi siz okur onunla ilgili en doğru kararı da siz verirsiniz başkalarının yönlendirmesiyle kendinizi hirpalamaya gerek yok
Aynen öyle canım hepsine katılıyorum ben sadece 1 hafta anne sutu emmisim sonra meme reddi yapmisim. Neden öcü gibi gösterildiğini anlayamıyorum ben yurtdisinda yaşıyorum burada nerdeyse tanıdığım herkes hem emziriyor hem takviye veriyor. Ben geceleri görüyorum uyumadan önce cocuk eziyet crkiyo resmen defalarca memeyi çıkarıp geri birakiyo debelenip zorla onu uyutabilirim ama neden eziyet edeyim hangi birimiz aç uyuyoruz ki doktorumjzda zaten bütün gün anne sütü iciyor bebeğiniz oldukca iştahlı ve buna ihtiyacı var her bebegin ihtiyacı olmayabilir ama herkes kendi bebeğini tanımalı dedi.
Mesela benim bebegim gün içinde 2- 3 defa kaka yapiyor geceye kadar ve farkediyirum her kaka yapısında cok daha acikarak geliyor iki göğsümüde bitiriyor o sekilde doyuyor ilkgunden beri çok istahliydi oyuzden kilo kaybetmedi hic ilk 10 gün oyuzden o nasil isterse öyle yapacağım 🤩💞

Ne zaman Fark ettiler? Doğmadan önce mi?
Hayır üfürüm direkt bebeği dinleyerek bulunabilecek bişi doğumdan sonra fark edildi 3 taneydi biri kapandı ikisi baya küçülmüş dedi en son çok şükür ama kontrollere devam içinizi sıkıntıya sokmayın çocuk kardiyoloji bölümüne gidin gösterin içiniz rahatlasın

Doktorumuzu değiştik o hiç bahsetmedi böyle bir şeyden. Pişman oldum şimdi ama özele devam edecek durumumuz yoktu. İçime bir sıkıntı attı bu doktor. Hangi bölüme gideceğimizi de söylemedi. Üfürüm duyuyorum dedi sadece. Geçiyorsa içim rahat etti biraz. Detaylı ultrasona girmiş miydiniz siz orada kalpte inceleniyor çünkü olsa bir şey çıkardı diyorum kendi kendime
Evet hamileligimde girmistim detaylı usg ye bi sorun yoktu kalple ilgili ama.üfürüm zaten hamileyken farkedilmez kac aylik sizin bebeginiz özele gitmek zorunda degilsiniz çocuk kardiyalogu bakiyor kalpteki sorunlara devlet hastanesinde arastirin cocuk kardiyologu arastirma hastanelerinde falan olur mutlaka

Evet hamileligimde girmistim detaylı usg ye bi sorun yoktu kalple ilgili ama.üfürüm zaten hamileyken farkedilmez kac aylik sizin bebeginiz özele gitmek zorunda degilsiniz çocuk kardiyalogu bakiyor kalpteki sorunlara devlet hastanesinde arastirin cocuk kardiyologu arastirma hastanelerinde falan olur mutlaka
2 aylık bebeğim. Eşim diğer doktor 3 muayenede duymadı bir şey yoktur dedi biraz içim rahatladı. Teşekkür ederim çocuk kardiyoloji araştırayım yine de

Biz özele gidiyorduk. Dün doktorumuzu değişip devlet hastanesine gittik oradaki doktor dedi. Dedim biz 3 muayene olduk bundan önce doktor demedi. Detaylı ultrasona girdim kalbinde sorun yoktu. Bir şey demedi. Kardiyoloğa falan da yönlendirmedi. Ne yapacağım şimdi anlamadım
Ben ozeld dogum yaptim, dogum muaynesinde bisey cikmadi. 1. Haftada ozelde muayene oldu bisey denmedi. 1. Ay muayenesinde devlet hastanesinde üfürüm duydum dedi odoktor. Kardiyologa ozele gittik, 2 mm aciklik var , 4 e kadar normal kabul ediyoruz. Kapanir buyuk ihtimal , kapanmasa bile 7 yasindan once müdahale etmiyoruz dedi. 1 yaşta kontrol edilecek tekrar. Iciniz rahat etmiyorsa kardiyologa gorunun ama büyük ihtimal bisey çıkmaz

Arkadaşlar sizden bisey rica edebilir miyim yapıp bana bildiren olursa çok mutlu olurum, bebeğinizin gözüne baya yakinina aniden bisey yaklastirdiginizda irkiliyor mu yada gözünü kapatıyor mu. Okuyup yapıp bana yazan olursa çok sevinirim birde kaç günlük olduğunu yazarsanız benim kızım 70 günlük oldu aniden bisey yaklastiriyorum ve hiç gözünü kirpmiyor bana bakıp gülüyor ama asla gözüyle beni takip etmiyor bu aralar ufaktan sıyırmak üzereyim eğer sıkıntı varsa hemen göz Dr gidicem

Arkadaşlar sizden bisey rica edebilir miyim yapıp bana bildiren olursa çok mutlu olurum, bebeğinizin gözüne baya yakinina aniden bisey yaklastirdiginizda irkiliyor mu yada gözünü kapatıyor mu. Okuyup yapıp bana yazan olursa çok sevinirim birde kaç günlük olduğunu yazarsanız benim kızım 70 günlük oldu aniden bisey yaklastiriyorum ve hiç gözünü kirpmiyor bana bakıp gülüyor ama asla gözüyle beni takip etmiyor bu aralar ufaktan sıyırmak üzereyim eğer sıkıntı varsa hemen göz Dr gidicem
Evet irkiliyor yada göz kırpıyor denedim senin icin benim kizimda 70 gunluk baya uzun zamandir gozuyle bizi takip ediyor ama evham yapma hemen yahu korkmaz korkmaz yani cocuk 😅 bisey gosterince onu takip etmiyormu bide oyle.dene

Evet irkiliyor yada göz kırpıyor denedim senin icin benim kizimda 70 gunluk baya uzun zamandir gozuyle bizi takip ediyor ama evham yapma hemen yahu korkmaz korkmaz yani cocuk 😅 bisey gosterince onu takip etmiyormu bide oyle.dene
Etmiyor ya çok ama çok denedim hani bana yada oyun halisinda oyuncaklarını bakıyor ama takip yok 😔

Canım daha çok küçükler 1 ay kontrolünde gözüne bakıp sıkıntı yok dedilerse endişe etme erken doğum olmuş zaten benim oğlum 1 aylık bize takip ediyor gibi geliyor ama bakalım yarın kontrolü var testte ne çıkacak

Etmiyor ya çok ama çok denedim hani bana yada oyun halisinda oyuncaklarını bakıyor ama takip yok 😔
Siyah beyaz kartlar var. İlk kitabım diye geçiyor. Kızım sadece onları takip ediyor. Siyah beyaz bir nesneyle deneyin. Bebekler en net bu renkleri görürmüş. Parmağımı beni falan takip etmiyor ama kartları takip ediyor.

Kızlar bebisinin gözü böyle olan var mı yada tecrubesi olan benim gozum mavi esimin sarılı kahve aydinlikta renkli duruyor karanlikta koyu duruyo ne bu cocugun gozu anlayamadik hala net belli degil oglumun dogdugundan beri kahveydi sdce rengi acildi bunu anlayamadik 🤷‍♀️
Bizimkinin de gözü lacivert gibi, heyecanla bekliyoruz ne renk olur acaba diye
Selam hatice benim kızım da erken doğdu. Düzeltilmiş zamana göre yeteneklerini kıyasla bence. Bizim kız 2-3 haftadır nesne takibi yapıyor. İnanıyorum sizinki de yapacaktır. Bizimki 35 günlükken o kadar minikti ki kilo aldırcam diye diğer özelliklerini pek gözlemleyemedik. Zaten sürekli uyuyordu

Eklentiler

• FC6E42A9-9E14-43B5-AEAE-F516D3A9032A.jpeg
    FC6E42A9-9E14-43B5-AEAE-F516D3A9032A.jpeg
    74 KB · Görüntüleme: 75
2 aylık bebeğim. Eşim diğer doktor 3 muayenede duymadı bir şey yoktur dedi biraz içim rahatladı. Teşekkür ederim çocuk kardiyoloji araştırayım yine de
İstanbulda yaşıyorsunuz şehir hastanesinde bir doktor tavsiye edebilirim benim oğlumda kardiyoloji takipli çok memnunuz doktorumuzdan.
Benim yeğenimde de üfürüm duymuştu cocuk doktoru kardiyolojiye yönlendirdi masum olan üfürümmüş bellirli bir aydan sonra geçti sizde merak etmeyin 3 kere dinlenmiş duyulmamış yinede içiniz rahat etsin istiyorsanız kardiyolojiye götürün çok geçmiş olsun keşke yavrularımız hasta olmasa Rabbim dermansız dert vermesin hepimizin evladını korusun 🤲🤲

Bizimkinin de gözü lacivert gibi, heyecanla bekliyoruz ne renk olur acaba diye

Selam hatice benim kızım da erken doğdu. Düzeltilmiş zamana göre yeteneklerini kıyasla bence. Bizim kız 2-3 haftadır nesne takibi yapıyor. İnanıyorum sizinki de yapacaktır. Bizimki 35 günlükken o kadar minikti ki kilo aldırcam diye diğer özelliklerini pek gözlemleyemedik. Zaten sürekli uyuyordu
Ay masallah sizinki bizimkine göre çok daha net bizim uzaktan cekince böyle belli olmuyo kopkoyu duruyo biz lacivert dedikce dedesi kara gözlü kızım dio 😅 ama lacivert yani onlar göremiyor

Bebekleriniz kaç dakika emiyor? Benim bebek 5 dakika emiyor bu ara. Normal herhalde büyüdükçe 🙁
Canım bizimki doğduğundan beri 5 dk emip saatlerce uyuyor sıkıntı yok sanırım kilo aldığına göre 15 gündür mama veriyorum günlük 2 kez ilk bir hafta 30 cc 2. Hafta da 60 vermeye başladım ama çoğu zaman bitirmiyordu bende dert ediyordum aç diye ama değil sanırım

Canım benim bebeğim 34 günlük geçen hafta saçım geldi gözüne ilk o an farkettim gözünü kırpıyor irkiliyor ve takip yapıyor ama benim bebeğim 41 haftalık doğdu , senin ki erken doğmuş 1 ay oyuzden bence gayet normal şuan da bildiğim kadarıyla senin 30 günlük gibi düşünmen gerekiyor şuan zaten bak bebek gelişim app leri indirdiğinde gerçekten doğduğu tarihi değilde aslında doğması gereken tarihi girin diyorlar gelişimi ancak o şekilde takip edebilirsin.

Kaç haftalık doğum yaptınız bende 34 haftalık yaptım bize rop muayenesi yapıldı sizden istenmedimi.
35 haftalik doğdu benim kızımda evet yaptırdık şuan için Bi sıkıntı görünmüyor ama tamda belli değil 3 hafta sonra tekrar gelin demişlerdi eşim kesinlikle birdaha gitmeyeceğim dedi. Bilmiyorum ya belkide ben çok evham yapıyorum bugün dikkat ettim ben mutfaktayken ben gidip geldikçe beni az da olsa göz yada kafa Bi şekilde takip etti bayram sonrasına göz için randevu alicam

Back