• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Birşey daha sorabilir miyim, mesela emzirdim ve süt sarhoşu gibi oluyor uykulu o an gaz cikaramiyorum. Bazen de kendinde oluyor ama çok ağlıyor gaz çıkartırken de durmuyor. Siz nasıl ve ne zaman gaz çıkartıyorsunuz. Ben her emzirme sonrası gaz çıkartamiyorum bazen de çıkmıyor 🙄
Canim ben aslında her emzirme sonrasi yapmiyorum cunku benim kizimda cok sabırsız ve gaz çıkarmaya calisirken ağlıyor şöyle detayli anlatayım. Yatarak emzirme pozisyonu diye bisey var o sekilde emziriyorum internette bakabilirsin emzirme derneği diye bir sayfa var orada detayli anlatıyor biz cok sevdik bu pozisyondayken bebegim karnının üstünde oluyor ve bacakları kurbağa gibi yapiyor genelde emerken gazini bu sekilde hep kendi çıkarıyor ben emzirirken sol kaburgasinin altını ovuyorum, ayrica ek olarak kolayca çıkarmasina yardimci olan sey videosunu yazicam asagi her besleme öncesi bir masaj var onu mutlaka yapiyorum ve gaz damlası kullaniyorum. Kullandigimiz damla COLIEF adi. Eger emzirirken gaz sesi duymadiysam omzuma aliyorum ve doğum koçum vardi onun önerdiği bir hareket var onu yapıyorum . Aşağıdan yukarı doğru ovala, emerken sol kaburgasiın altının elinin ayasi ile ovmaya basla bir de elini üçgen gibi yaparak bir kez popo kısmına bir kez sırtına ve sonra omuz kısmına gelecek şekilde pat pat vur çıkana kadar gegirme ya da gaz sesi duyunca bırakıyorum. Bazen ağlıyor konuşuyorum hala devam ediyorsa tekrar meme ye koyuyorum ve tekrar deniyorum..
Bir de cok gazi olunca memedeyken memeyi cekistirmeye başlıyor memeden çıkartıyorum hemen omzumda dediklerimi yapiyorum hemen gegirmesi cikiyor ve tekrar memeye koyuyorum.

Kizlar the Wonder weeks diye bir uygulama var tavsiye ederim atak haftalarini falan gösteriyor. Biz şuan atak haftasindayiz,😅

Teşekkür ederim arkadaşlar:) evet galiba en güzeli her ölçümde evde de ölçmek 🙂Normal aralıkta olsunda az çok önemi yok… gebeliğim kabus gibi geçti o kadar çok kafama takmıştım ki…şimdi yine takıntı yapmayayım diyorum ama elimde değil..hepsi sağlıkla büyüsün inşallah🙏🏻

Birşey daha sorabilir miyim, mesela emzirdim ve süt sarhoşu gibi oluyor uykulu o an gaz cikaramiyorum. Bazen de kendinde oluyor ama çok ağlıyor gaz çıkartırken de durmuyor. Siz nasıl ve ne zaman gaz çıkartıyorsunuz. Ben her emzirme sonrası gaz çıkartamiyorum bazen de çıkmıyor 🙄
Canim detayli yazmıştım Yukarıda ama yanlış yazdım onu düzelteyim yatarak emzirme degilde , arkaya yaslanarak emzirme diye geçiyor . Bu sekilde La leche league Web sitesinden detayli bakabilirsin videosu falan var benim işime cok yaradı bi dene istersen

Eklentiler

• 20220621_052304.jpg
    20220621_052304.jpg
    83,4 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar bebeğimin kulak memesinde şiş kızarıklık var. Korkuyorum ama egzama gibi birşeye benziyor. Tek kulağında. Ben mi abartıyorum acaba. Kulağında kızarık hafif sinek ısırığı gibi bir şey olması normal midir acaba.
Benim kizimin sağ goz kapagindabi kızarıklık var. Basta kendsi elini sürüyor ondan oluyor saniyordum ama hic geçmiyor, bazen daha kırmızı oluyor bazen yatisiyor. Deri döküntüsu oluyor Sanirim egzama. Bir sonraki kontrolde gosteicem

E eee1908 kaka durumunuz nasıl :)
Biz bugün probiyotiğimizi değiştik. Biogaia ya geçtik. Ben kayısı yiyip zyağı içmekten dakika başı wcdeyim çocuk hala kakasını tek başına yapamıyor 😂😂😂
Sizin düzene girdi mi, girdiyse extra birşey yaptınız mı?

Benim kizimin sağ goz kapagindabi kızarıklık var. Basta kendsi elini sürüyor ondan oluyor saniyordum ama hic geçmiyor, bazen daha kırmızı oluyor bazen yatisiyor. Deri döküntüsu oluyor Sanirim egzama. Bir sonraki kontrolde gosteicem
Doğduğundan beri var mı ? Bizim doğumdan beri sol göz kapağımız mor kırmızı arası. Şu aralar dediğin gibi bir soluyor bir kızarıyor. Göz doktoru bazı bebeklerde olur en geç 6. Aya kadar geçer o kızarıklık dedi. Ama bizimkisi doğumdan beri vardı. Ve böyle kuru değil. Egzama olan yer kızarıyor hemde kuruyor. Kızımın kulak memesi öyle şu an çok hafif kabuklanmış hatta

Doğduğundan beri var mı ? Bizim doğumdan beri sol göz kapağımız mor kırmızı arası. Şu aralar dediğin gibi bir soluyor bir kızarıyor. Göz doktoru bazı bebeklerde olur en geç 6. Aya kadar geçer o kızarıklık dedi. Ama bizimkisi doğumdan beri vardı. Ve böyle kuru değil. Egzama olan yer kızarıyor hemde kuruyor. Kızımın kulak memesi öyle şu an çok hafif kabuklanmış hatta
Evet dogdugundan beri var. Ara sira birkac parca deri dokuluyor

Canım o kızarıklık bizde de var doğduğu an kucağıma verdikleri an bile vardı direk dikkatimi çekmişti. Doktoru anne karnında yüklenen yüksek hormonlardan kaynaklı, egzama değil 1 yaşına kadar kendisi kaybolur dedi

Kızlar bir gaz masajı önereceğim çok memnunuz ilk günden beri yapıyorum. Her beslenme öncesi çok şükür gaz krizi yaşamıyoruz hep çıkarıyor ve kakasını yapıyor bu arafa kaka yapacağı zaman çok net sinyal veriyor yani anlıyorum hep karnımın üstüne sırt üstü yatırıyorum, hafif bacaklarını kendi bacaklrımı yukarıda tutarak üstüne koyuyorum sanki wc oturmuş gibi yani Tİ yöntemi deniyor o şekilde tutuyorum karnına o ıkınırken elimi düz yaparak mideden aşağı doğru hafifçe izin verdiği kadar süpürme hareketi yapıyorum rahatça yapabiliyor o şekilde.
1 gün yogunluktan bu rutinleri yapamadık tam anlamıyla ve işte o gün gaz sancısı çekti oyuzden bunların işe yaradığını düşünüyorum videoya mutlaka bakın.
Video bağlantı ekleyemedim resmini ekliyorum

Eklentiler

• 6B38C484-F2DB-4052-A2CD-9252B96D669A.jpeg
    6B38C484-F2DB-4052-A2CD-9252B96D669A.jpeg
    101,6 KB · Görüntüleme: 97
E eee1908 kaka durumunuz nasıl :)
Biz bugün probiyotiğimizi değiştik. Biogaia ya geçtik. Ben kayısı yiyip zyağı içmekten dakika başı wcdeyim çocuk hala kakasını tek başına yapamıyor 😂😂😂
Sizin düzene girdi mi, girdiyse extra birşey yaptınız mı?
Aslinda duzene girmisti her gun 1 kere yapiyordu. Bugun 3.gun oldu yapmadi. Tekirdaga annemin yanina geldim , hava degisimi kucuk popolari etkiler mi diye dusunuyorum 😁

Bizim de aynısı canım tam anlattığın şekilde bizde zaten egzama var ama doktor doğum lekesi dedi ben de anlamadım çok da takmıyorum zararlı bişi değil çünkü şükür

Kızlar 2 hafta önce kızımın kolunun birisi mosmor olmuştu. Eşim geldi apar topar soyundurduk geçti. Işıktan herhalde dedik. Birkaç kez daha oldu ışığı tutunca, kolunu tutuncsa geçti. Neyse bugün gündüz dışarıdaykende farkettim morarmayı. Kesinlikle ışıktan falan değil
. Böyle birşey yaşayan var mı ? Doktora gittik bugün dönüşte farkettim. Işıktan mı falan derken sormadım da. Bebeğim sürekli elleri teslim oluyorum pozisyonun da. Kundak vs asla yaptırmaz. Havada yani iki kolda. Emerken bile. Birde esmer tenli bir bebek, morarınca iki kol arası bayağı fark oluyor.

Bugün bir uygulamada kaç saat emzirdigimi girdim, bugün 7.30 saat emzirmisim ve hala memede :/ çok tükenmiş hissediyorum. Teskin edemiyorum ve edemiyoruz memeden ayrilinca. Akşama doğru bitap düşüyorum. Çok nadir sakin duruyor. Umarım atak haftasıdir diyorum ve artık azalır.
Doktorumla yazistik ya gaz dedi ya da açlık. Aç oldugunu hiç sanmıyorum. Umarım güçlü kalırım 🙏

Bugün bir uygulamada kaç saat emzirdigimi girdim, bugün 7.30 saat emzirmisim ve hala memede :/ çok tükenmiş hissediyorum. Teskin edemiyorum ve edemiyoruz memeden ayrilinca. Akşama doğru bitap düşüyorum. Çok nadir sakin duruyor. Umarım atak haftasıdir diyorum ve artık azalır.
Doktorumla yazistik ya gaz dedi ya da açlık. Aç oldugunu hiç sanmıyorum. Umarım güçlü kalırım 🙏
Rabbim yardımcın, yardımcımız olsun 🙏🏻 Bende bütün gün sadece bir yerde sabit durmaktan çok bunaldım evdeyim ama evimi özledim. Nasıl duruyorlar uykusuz anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum uyutmayı mı beceremiyorum acaba diye düşünüyorum gündüz 6 saat uyuması gereken bebek yarım saatten fazla uyumuyor

Rabbim yardımcın, yardımcımız olsun 🙏🏻 Bende bütün gün sadece bir yerde sabit durmaktan çok bunaldım evdeyim ama evimi özledim. Nasıl duruyorlar uykusuz anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum uyutmayı mı beceremiyorum acaba diye düşünüyorum gündüz 6 saat uyuması gereken bebek yarım saatten fazla uyumuyor
Benm bebeğimde günlerdir gündüz uykusu nedir bilmiyor bugün azmettm zorla uyuttm sabahtan. İlk çok zorlndı 45 dk cebelleşti. Sonra birkaç saat uyudu. Kundak yapıyorm emzik veriyorm bildiğim bütün yöntemleri deniyorm🫠

Benm bebeğimde günlerdir gündüz uykusu nedir bilmiyor bugün azmettm zorla uyuttm sabahtan. İlk çok zorlndı 45 dk cebelleşti. Sonra birkaç saat uyudu. Kundak yapıyorm emzik veriyorm bildiğim bütün yöntemleri deniyorm🫠
Ben artık ayakta bile sallıyorum çaresizlikten son raddeye geldim çünkü her yöntemi denedim uyumuyor🤷🏻‍♀️ Öyle yorgun düşüyorum ki akşama pilim bitiyor

Back