Ah ah kolay gelsinSen şansliymissin bence benimde 2. Cocugum rahat olacagim ama olamıyorum kendisi sizmiyor asla yirtina yirtina agliyo valla illa emecek emmeden uyumuyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah ah kolay gelsinSen şansliymissin bence benimde 2. Cocugum rahat olacagim ama olamıyorum kendisi sizmiyor asla yirtina yirtina agliyo valla illa emecek emmeden uyumuyo
Beninkide memede uyuyor koyunca uyaniyor bende kendi uykuya dalana kadar hicbisey yapmiyorum sadece emzigini veriyorum basini oksuyorum baslarda cok daha fazla agliyordu simdi alisti kendi kendini uyutuyorBen de böyle gittim de, hep memede uyuyor ben de koltuğa çakildim. Siz nasıl yapıyorsunuz düzensiz düzeni
Benimkide uyumuyor ki baslarda cok aglattim kimseye ellemeyeceksiniz dedim ayaga koyma kucakta sallama uyutmaya calisma yok baslarda cok cok fazla agladi 40 ı cikana kadar ozellikle emziriyorum uyuyo yatiriyorrum uyanip agliyodu esimle cok ciddi tartismalar yasadik simdi alisti basini oksuyorum emzigini veriyorum aglasada almiyoruz kesinlikle simdi cok dha iyi durumda alisti uyumasi gerektigini anladi kendini yirtmiyo esim suan iyiki diyoSen şansliymissin bence benimde 2. Cocugum rahat olacagim ama olamıyorum kendisi sizmiyor asla yirtina yirtina agliyo valla illa emecek emmeden uyumuyo
Hicbr derdi yok ve sakinse ana kucaginda, oyun halisinda duruyor. Ama cabuk sıkılıp ilgi istiyor. Yarim saat ancak duruyor. Sonrasinda meme yine. Kucağımda sevip oyaliyorum eger cok emmisse zatenUyumadığı zamanları nasıl değerlendiryorsunuz?
Ben ilk cocugmda direkt o mertebeye ulastm. Asiri rahat bir insani, duzen disiplin hic sevmem. O tarz cocuk buyutecegimi düşünsem asla dogurmazdim zaten. Tam olarak saldim cayira. Biraz da gözü kara. 5 gunlukten beri her gun disardaydik. 39 gunlukken 4 gunluk sehir dışı seyahate ciktik. Bugun de ilk kez denize gittik 49 gunluk su an. Bacaklarini suya soktuk, sicak kumlara yatirdim gazina iyi geldi :) tamamen denize sokma niyetim vardi ama hava ruzgarli ve su soguktu. Bi dahakine insallh :) plajda da emdi. Alakasiz yer ve zamanlarda besleyip, kah koltukta kah pusette besikte kendi yatagimizda , her yrde cani ne zaman istese uyuyo. Kafami yoramam, boyle cok guzel cok şükürVallahi ben oglumda anamdan emdigim.sutler burnumdan geldi hayatimi farkinda olmadan mahvettim kimseyle gorusmedim bile aman duzeni bozulmasin aman cocuk rahat uyusun aman saatinden eksik uyudu virt zirt ve annemin alistirmasi yuzunden 2.5 yasina kadar gece 1 den sabah 7 8 e kadar karanlik odalarda ayagimda salladim uyumazdi asla uyumazdi hala tirnak yataklarim ameliyatlik durumda duzelmedi cekilmesi gerekiyormus yamuldu cunku suan okdr rahatim okdr umrumda degilki uyuyup uyumamasi nezaman yatip kalktigini bile bilmiyorum hocbiseyin saati yok iki cocuk olunca sessiz ortami zor bulur zaten buna ragmen geceyi gunduzu ogrenmis durumda hicbiseyine dikkat etmiyorum ne emmesi ne uyumasi dikkat etmiyorum derken saati yok yani huzuru buldum gercekten okudugum hicbi kitap benim hayatima yardim edememisti ihtiyacim olan esas sorun bendeymis acıyorum kendime ettigim eziyetlere ama napalm tecrube oldu uyutmak icin de hicbisy yapmadim buzamana kadar nezaman sızarsa ozaman uyuyor ben uyutmuyorum böyle diyenlere cok kizardim eskiden fikirsiz rahat totolular falan derdim ama yok beninki abartiymis
Yüzüstü nasıl yatırıyorsunuz. Nasıl bir zemine koyuyorsun. Reflü yatağında mı mesela. Kafasını yan çevirip direk yüzüstü mü bırakıyorsunuz ? Sırt üstü yatmaktan sırtı hafif kızarmış kızımın bende yüz üstü yaptırabilir miyim acaba. Yanda rahat edemiyor yatamıyor.Canim ben de o yonetemi uyguluyorum Tracy Hogg. Cok sukur sallanmak vs istemiyor aksine baslarda sallamayi falan yapıyorduk uyaniyordu hic hoşuna gitmiyordu. Tracy Hogg kitabini okumuştum not bile cikarmistim ama ilk hafta lohusalik beynim durmuştu sanki . Sonra not defterimi çıkarıp hepsini tekrar okudum uygulamaya basladim fayda görüyorum.
Bir de bebeğinizin uyumayı sevdigi bir pozisyon yatma sekli vardır benim bebegim sırt üstü ya da yataş juno yatakta uyuyamiyor hemen uyanıyor.
Gündüzleri yüzüstü yatiyoruz kamerası var harekete ve sese duyarlı tek bir hareketinde bile sinyal veriyor zaten süreklide izliyoruz, bu yatisi cok seviyor ozaman deliksiz uyuyabiliyor.
Geceleride kundakli hafif yan sekilde yatiriyirum
Benimde öyle şaşı :) normalmiş ama düzelir dedi doktor. Ki kendisi 42 haftalık doğdu.İyi geceler bende beslenme ve uyku düzenine çok dikkat etmiyorum gündüz hep bizimle nerdeysek oda orda sadece akşam 8_9 arasında Bi türlü uykuya geçiş yapamiyor ozamanlar biraz pis pis biraz gezinme biraz sallama artık nasıl gecirebilirsem. Gündüz bazen çok uyuyor bazen hiç uyumuyor bazen lıkır lıkır içiyor bazen az iciyor hiç vah tüh demiyorum ya demek sitrese sokuyor ve ben sitres olunca oda sapıtıyor, şuan kafama taktığım tek şey gözlerini sik sık sasi gibi yapması kaydirmasi baya içe kaydiriyor bu beni biraz üzüyor. Erken doğdu 3. Yada 4. Aya kadar kasları gelişip düzelir diyorlar ama işte anne yüreği ikna olmuyor. Bakalım 3. Ayda göz doktoru ne diyecek
Canım yumusak bir yastık üzerine kafasını yan çevirerek koyuyorum kendisi yerleşiyor zaten ayaklarını altına çekiyor kurbağa gibi duruyo, anne karnı duruşuymuş. Her yatırırken kafayı diğer tarafa çevir tabi hep aynı tarafa yatırmaYüzüstü nasıl yatırıyorsunuz. Nasıl bir zemine koyuyorsun. Reflü yatağında mı mesela. Kafasını yan çevirip direk yüzüstü mü bırakıyorsunuz ? Sırt üstü yatmaktan sırtı hafif kızarmış kızımın bende yüz üstü yaptırabilir miyim acaba. Yanda rahat edemiyor yatamıyor.
Canım bugünü anlatayım tam yapmaya çalıştım. Sabah 6.45 te uyandı altını değiştirdim beslemeye başladım 30-40 dakika emdi ve sabah olduğu için uyandırmadım göğsümde uyudu. Sonra 8.30 da tekrar uyandı yine altını değiştirdim 30/40 dk emzirdim gazını çıkardım yinr göğsümde uyumasına izin verdim çünkü ben de uyumak için. Sonra 11.30 da tekrar uyandi bu sefer altını değiştirmedim önce besledim, sonra uyandırdım altını değiştirdim biraz gezdirdim şarkı söyledim gaz masajı yaptım uyku sinyallerini aldım. Esneme ve bir ses çıkarıyor yarım kundak yaptım bu sefer emzik verdim ağladı biraz saniyelik ama kucağımda şş pat ve hafifce yürüyerek uyutmaya çalıştım yarım saat sürdü ağlar gibi oldukça şş pat artırdım ayağa kalktım dalınca bıraktım ama kollarını sıkı sıkı tutmamı seviyo yani sarılmak onu çok sakinleştiriyor kundakta kolları iyice sıkıyorum ayaklar açıkta canım. Meme de uyuyordu benimde hep ama kafana takma istersen birazcık sabırla başarabilirsinizSiz tam olarak nasıl uyguluyorsunuz
Beceremedik :)Canım yumusak bir yastık üzerine kafasını yan çevirerek koyuyorum kendisi yerleşiyor zaten ayaklarını altına çekiyor kurbağa gibi duruyo, anne karnı duruşuymuş. Her yatırırken kafayı diğer tarafa çevir tabi hep aynı tarafa yatırma
Birşey daha sorabilir miyim, mesela emzirdim ve süt sarhoşu gibi oluyor uykulu o an gaz cikaramiyorum. Bazen de kendinde oluyor ama çok ağlıyor gaz çıkartırken de durmuyor. Siz nasıl ve ne zaman gaz çıkartıyorsunuz. Ben her emzirme sonrası gaz çıkartamiyorum bazen de çıkmıyorCanım bugünü anlatayım tam yapmaya çalıştım. Sabah 6.45 te uyandı altını değiştirdim beslemeye başladım 30-40 dakika emdi ve sabah olduğu için uyandırmadım göğsümde uyudu. Sonra 8.30 da tekrar uyandı yine altını değiştirdim 30/40 dk emzirdim gazını çıkardım yinr göğsümde uyumasına izin verdim çünkü ben de uyumak için. Sonra 11.30 da tekrar uyandi bu sefer altını değiştirmedim önce besledim, sonra uyandırdım altını değiştirdim biraz gezdirdim şarkı söyledim gaz masajı yaptım uyku sinyallerini aldım. Esneme ve bir ses çıkarıyor yarım kundak yaptım bu sefer emzik verdim ağladı biraz saniyelik ama kucağımda şş pat ve hafifce yürüyerek uyutmaya çalıştım yarım saat sürdü ağlar gibi oldukça şş pat artırdım ayağa kalktım dalınca bıraktım ama kollarını sıkı sıkı tutmamı seviyo yani sarılmak onu çok sakinleştiriyor kundakta kolları iyice sıkıyorum ayaklar açıkta canım. Meme de uyuyordu benimde hep ama kafana takma istersen birazcık sabırla başarabilirsiniz
Biz seninle hep aynı şeyi yaşıyormuşuz sanırım tecrübesizlik bu bende emzirince uyuyor gaz çıkaramıyorum uyanık da olunca durmuyor her gün gaz damlası veriyorum bazen rahatlıkla kendi çıkarıyor bazen zor damlamamızda güzel vicol adı normal de 4 kez 2 damlalık vermem lazım ben 1 kere yarım damlalık veriyorumBirşey daha sorabilir miyim, mesela emzirdim ve süt sarhoşu gibi oluyor uykulu o an gaz cikaramiyorum. Bazen de kendinde oluyor ama çok ağlıyor gaz çıkartırken de durmuyor. Siz nasıl ve ne zaman gaz çıkartıyorsunuz. Ben her emzirme sonrası gaz çıkartamiyorum bazen de çıkmıyor
Canım bizimkinde de oldu iki üç gün öyle kızarıkrı sonrasında akıntı gb biley farkettim kokladım sanki kokuluydu hemen dra götğrdüm kbbye gönderdi bebek doktoru dış kulak enfeksiyonuymuş antibiyotik tedavisi ve pomat verdi takip et eğer sşişlik olursa sıvı gelirse ihmal etmeKızlar bebeğimin kulak memesinde şiş kızarıklık var. Korkuyorum ama egzama gibi birşeye benziyor. Tek kulağında. Ben mi abartıyorum acaba. Kulağında kızarık hafif sinek ısırığı gibi bir şey olması normal midir acaba.
Canim onu takma benim hastane olcumumde kizim 51 cm dogdu 3 gun sonra ebe olctu 46 cm dedi dusun dedim imkani yok 5 cm yanilma olamaz doktor muaynesinde 52 olmustu benim cocuk cekti heralde falan dedim ebeye megersem o olctugu tahtayi kafasinin altindan sokup olcuyomus doktor oyle yapmistir e tepesini napacaz o boydan sayilmiyomu falan dedi bdha gttigimde baktim gercekten oyle yapiyordu soyledim ben boyle olcuyorum dedi e tepesini niye hesaplamiosunuz dedim ben boyle yapiyorum dedi ama yanls yapiyosunuz dedim sen benim olcumume gore kac cm uzadigini hesapla dedi tamam dedim ciktim buyuk iht sizinkilerde oyle olctuSelamlar arkadaşlar …19 mayısda doğum yaptım …gebelik boyunca fl değeri 2-3 hafta geriden geldi..boyu gösteren bir değer…3 perinatolog 2 kadın doğum uzmanı gördü…böyle durumlarda down ve akandroplazi yani cücelik olabiliyormuş neyseki doktorlar çok şüpheli bulmadı hatta alanında çok iyi olan perinatolog Recep has hoca birşey yok dedi ama tabi kimse garanti veremiyor…neyse bebişim 52 cm doğdu gayet normal hatta uzun ama doğumu yapan doktorum ölçümler hatalı olabiliyor dedi…ben artık çok bunalmıştım üzerinde durmadım…bugün 1 aylık kontrolünde 52 cm denildi dedim bebişim hiç mi uzamadı eve geldik eşimle 2 kere ölçtük 54 cm ..çok uzun yazdım ama size sorum şu bu ölçümlerde hatalı olan arkadaşlarımız var mı yada 1 ayda bebekleriniz ne kadar cm idi…şimdiden çok teşekkürler
Selamlar arkadaşlar …19 mayısda doğum yaptım …gebelik boyunca fl değeri 2-3 hafta geriden geldi..boyu gösteren bir değer…3 perinatolog 2 kadın doğum uzmanı gördü…böyle durumlarda down ve akandroplazi yani cücelik olabiliyormuş neyseki doktorlar çok şüpheli bulmadı hatta alanında çok iyi olan perinatolog Recep has hoca birşey yok dedi ama tabi kimse garanti veremiyor…neyse bebişim 52 cm doğdu gayet normal hatta uzun ama doğumu yapan doktorum ölçümler hatalı olabiliyor dedi…ben artık çok bunalmıştım üzerinde durmadım…bugün 1 aylık kontrolünde 52 cm denildi dedim bebişim hiç mi uzamadı eve geldik eşimle 2 kere ölçtük 54 cm ..çok uzun yazdım ama size sorum şu bu ölçümlerde hatalı olan arkadaşlarımız var mı yada 1 ayda bebekleriniz ne kadar cm idi…şimdiden çok teşekkürler
Kızım 50 cm doğdu. 2 hftta sonra 53 cm dediler. 2 gün önce son kontrolünde gene 53 cm dedi. Ama kızımın boyu uzadı biz anlıyoruz. Küvetini tam dolduruyor mesela. Çok takılmayın. Boyu dikkatli ölçmüyorlar bence.
Sinek ısırığı gibi bir şişlik var. Ben astım hastasıyım bide ilaç kullanıyorum mecbur. Acaba egzamamı oluyor diye de düşündüm. Takipte kalayım ilerlerse gideriz. Sizede çok geçmiş olsun. Tamamen atlatmışsınızdır inşallah.Canım bizimkinde de oldu iki üç gün öyle kızarıkrı sonrasında akıntı gb biley farkettim kokladım sanki kokuluydu hemen dra götğrdüm kbbye gönderdi bebek doktoru dış kulak enfeksiyonuymuş antibiyotik tedavisi ve pomat verdi takip et eğer sşişlik olursa sıvı gelirse ihmal etme
Selamlar, benim kızın boy da kilo da 2 hafta geriden geliyordu ve bir de üstüne erken doğdu. Doğumumda 46 cm ölçüldü fakat 5. Gün muayenesinde 44 cm 1. Ay kontrolünde 50 ( evde ben de ölçtüm 50) ve kalça usg için 45 günlükken gittiğimizde 54 ölçüldü ( yine evde ben de sağlama yaptım)Selamlar arkadaşlar …19 mayısda doğum yaptım …gebelik boyunca fl değeri 2-3 hafta geriden geldi..boyu gösteren bir değer…3 perinatolog 2 kadın doğum uzmanı gördü…böyle durumlarda down ve akandroplazi yani cücelik olabiliyormuş neyseki doktorlar çok şüpheli bulmadı hatta alanında çok iyi olan perinatolog Recep has hoca birşey yok dedi ama tabi kimse garanti veremiyor…neyse bebişim 52 cm doğdu gayet normal hatta uzun ama doğumu yapan doktorum ölçümler hatalı olabiliyor dedi…ben artık çok bunalmıştım üzerinde durmadım…bugün 1 aylık kontrolünde 52 cm denildi dedim bebişim hiç mi uzamadı eve geldik eşimle 2 kere ölçtük 54 cm ..çok uzun yazdım ama size sorum şu bu ölçümlerde hatalı olan arkadaşlarımız var mı yada 1 ayda bebekleriniz ne kadar cm idi…şimdiden çok teşekkürler