Arkadaşlar uyku sorunu bebeği olan anneler toplanın,
Dün çok moralim bozuktu bu uyku ve rutin meselesine çok canım sıkıldı. Tam olarak ekteki kitaptaki sorunu yaşadığımi hissettim. Çocuk ne zaman isterse meme ver dendi ama hiç içime sinmiyordu, ben emzik oldum ve çocuğumun belki başka ihtiyaclarina yanıt veremez duruma geldim. Akşamları tükenmeye başladım. Bebeğim sadece memede uyuyor ve neredeyse gündüz hiç uyumuyordu.uyuyamadigi için sürekli memedeydi, koyuyordum yatağına beş dakika sonra uyanıyordu. Bir çok kaynak okudum ve bir yöntem denedim, şimdilik faydalı gibi ya da belki tesadüf oldu. Bebeğim 45 günlük ve aşırı emmemesi gerektiğini de artık anladığım için sizlerden de, yarım saat ile kisitladim. Hafif mahmur olunca ağzına emzik verip (zorla tutuyor onu da alıştıriyorum) yatağına koydum. Pişpiş yapan ayicigini açtım (budiz). Elim de göğsünde hafif destekleyici patpatlar yaptim. Uykuya daldı ilk defa meme olmaksızın. Bugün dört kere uyudu, gece de aynı şekilde uyuttum. Tracy hogg şiş şiş pat pat yöntemi diye buldum. Bu arada bebek uyku döngüleri yarım saat yarım saatmis. Yarım saatte hafifliyor uykusu ve hareketleniyor, o zaman gene pat pat yaparak rahatlattim uykuya devam etti. Bakalım gece nasıl olacak
bu şekilde hem bebeğime rutin kazandırma mutluluğu yaşadım, hem daha huzurlu bir gün geçirdi ve ben de aralarda daha iyi, verimli ve sabirli şekilde ilgilendiğimi düşündüm. Herkese sevgiler