• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Sen uykudan uyandırabiliyor musun ben zorla uyandırıyorum onda da 2 kere sütü çekmeden geri dalıp gidiyor ancak kendiliğinden uyanırsa emiyor ne yapacağımı şaşırdım artık başka Bi hastalığı mı var diye düşünmekten Bi hal oldum 2 güne 1 kontrole gidip kan veriyoruz
Valla bende zor uyandırıyorum ayaklarını gıdıklıyorum falan o şekilde. Kan bizde verdik 2 gün önce. Aslında kan almadan ölçen sarılık cihazları var ama her hastanede yok malesef çocuğu sürekli delik deşik ediyolar :(

Kizlar gunduz uykulari nasil bebeklerinizin ? 12 günluguz suan artik az uyumaya basladi gunduzleri, geceleri iyi uyuyor Allahtan, gunduzleri nasil uyutuyorsunuz kac saat uyuyor ?
Bir aylık kızım hala çok az uyuyor gündüzleri, toplasan üç-dört saat, bazı günler hiç uyumadığı da oldu. Kucağımda dalıyor diyelim, yerine koyuyorum on dakika sonra uyanıyor. Gece de uykusu en fazla dört -beş saat. Doktoru on saat uyku olması gerekir dedi.

Valla bende zor uyandırıyorum ayaklarını gıdıklıyorum falan o şekilde. Kan bizde verdik 2 gün önce. Aslında kan almadan ölçen sarılık cihazları var ama her hastanede yok malesef çocuğu sürekli delik deşik ediyolar :KK43:
O cihazlar cok dogru olcmuyor ya. Ozellikle riskli bi durum varsa kandan takip edilmesi en guvenilir yontem.

Arkadaşım yeni bezi takana dek çorap takıyorum diyordu :) erkek bebişlerde o sorun oluyormuş
Bende fark edebilirsem ıslak mendil atmaya çalışıyorum ama dün 3 kez üstünü batırdı hayır Bi de beline çıkarıyor önde bişey yok nasıl beceriyorsa

Bende ayni derten muzdaribim
Hergun iki uc makine camasir yatagin ustunde degisirken yorgan yastik ne warsa cis yapiyo
Bazende buyuk cisini yapiyo altini acinca🤦🏼‍♀️direk banyo yaptiriyorum😊
Ben alt açma bezi aldım onu dayandıramıyorum batırıyor yerde değiştiriyorum yatakla uğraşamam valla fark edersem ıslak mendil koyuyorum yoksa boynuna kadar çiş oluyor

Valla bende zor uyandırıyorum ayaklarını gıdıklıyorum falan o şekilde. Kan bizde verdik 2 gün önce. Aslında kan almadan ölçen sarılık cihazları var ama her hastanede yok malesef çocuğu sürekli delik deşik ediyolar :KK43:
Her 2 günde 1 gidip kan veriyoruz yine düşmemiş değer her saat başı uyandır diyor uyanmayan çocuğa ne yapayım sarsıyorum vuruyorum yok tınlamıyor uyansa da 5 dk sadece tek göğüs emiyor

Ben alt açma bezi aldım onu dayandıramıyorum batırıyor yerde değiştiriyorum yatakla uğraşamam valla fark edersem ıslak mendil koyuyorum yoksa boynuna kadar çiş oluyor
Yıkanabilir/silinebilir alt açmalardan almanızk öneririm. Tek kullanımlıklarla başolmuyor. Kız bebek ama benmkide altnı her açısında poposunu kaldırıp çiş yapıyor sonra bele kadar çiş🙄😆 üst baş değiştir bakalım.

Farketmeyi beklemeden altını açar açmaz ıslak mendil koy canım o zaman kazalar olmuyor.

Kizlar gunduz uykulari nasil bebeklerinizin ? 12 günluguz suan artik az uyumaya basladi gunduzleri, geceleri iyi uyuyor Allahtan, gunduzleri nasil uyutuyorsunuz kac saat uyuyor ?
Gazına bağlı. Gazı varsa 7/8 saat uyumadığı oluyor. Hatta 15 saat uyumamıştı bir seferinde. Rahatı yerindeyse 1.5/2 saat sonra uyuyor.

Bir aylık kızım hala çok az uyuyor gündüzleri, toplasan üç-dört saat, bazı günler hiç uyumadığı da oldu. Kucağımda dalıyor diyelim, yerine koyuyorum on dakika sonra uyanıyor. Gece de uykusu en fazla dört -beş saat. Doktoru on saat uyku olması gerekir dedi.
Bizimkide ayni gunduz kendi yerinde hic uyumuyor hep memede sekerleme. Aksamda 8 de uyuyor gece 4 te kalkiyor bi daha uyku yok 🤷‍♀️

Bazı günler öyle :/ öyle olunca, gece uyur ya da ertesi gün uyur diye kendimi avutuyorum. Bir de şunu biraz deniyorum, yanlış olabilir ama 🙈 yatakta yanıma yatırıyorum, arada ağlamaları olunca teskin ediyorum, geri uykuya dalıyor. Ben de dinlenmiş oluyorum.
40 günün 40 günü farklı olur derler gerçekten öyle o gün ayrı bi fenaydı ama nazara inanırım nazardan oldu eşim banyo yaptırırken videosunu çekmişti hiç ağlamıyordu kayınvalideme atmıştı ağlamıyor diye konuşmuşlardır kesin pek sever böyle şeylerle böbürlenmeyi ondan sonra kıyametler koptu evde

Ondanda war zaten kalin kundaklar war onunseriyorum onun icin aldigim pikeler war ama gel gorki bi sekilde ufakta ol da a ortusunun disina cikiyo buyuk cisi olunca ozellikle
Yerde hic degismedim ya koltuk ya yatak

Hangi marka bebek deterjanı kullanıyorsunuz? Ben şok marketin kendi markasını almıştım ama afedersiniz kaka lekelerini çıkarmıyor. Şöyle lekeleri çıkaran memnun kaldığınız deterjan var mı

Hangi marka bebek deterjanı kullanıyorsunuz? Ben şok marketin kendi markasını almıştım ama afedersiniz kaka lekelerini çıkarmıyor. Şöyle lekeleri çıkaran memnun kaldığınız deterjan var mı
Ben omo almistim. Iyi mi kotu mu bilmiyorum valla. Cunku hic lekeli camasir olmadi su ana kadar. Sadece hic guzel kokmuyor , pqrfumsuz olacakmis diye. Hic hoslanmadim bu bebe deterjani işinden. Kullandigim bitince normal deterjan kullanmaya baslicam. Bebegim alerjik degil belli ki

Ben omo almistim. Iyi mi kotu mu bilmiyorum valla. Cunku hic lekeli camasir olmadi su ana kadar. Sadece hic guzel kokmuyor , pqrfumsuz olacakmis diye. Hic hoslanmadim bu bebe deterjani işinden. Kullandigim bitince normal deterjan kullanmaya baslicam. Bebegim alerjik degil belli
Benimki nasıl yapıyorsa artık 🤭 üstüne geçirdiği çok oldu. Hemen çitileyip atıyorum ama memnun kalmadım deterjandan. Annem diyor önceden sabun tozu kullanırdık. Durunun vardı herhalde şu an

Yıkanabilir/silinebilir alt açmalardan almanızk öneririm. Tek kullanımlıklarla başolmuyor. Kız bebek ama benmkide altnı her açısında poposunu kaldırıp çiş yapıyor sonra bele kadar çiş🙄😆 üst baş değiştir bakalım.
Yıkanabilir de var da nedense onu kullanmıyorum çişini yapıyor diye geçen 3 kez değiştirdim üstünü çiş yapmasından

Back