Ya bu arada kelime dağarcığınız ne kadar kızlar? Benim oğlan net olarak anne, baba, abi, anneanne, dede, bir, karga, beybi diyor. Beş demeye başladı yavaş yavaş. Gel git getir götür her şeyi anlıyor. Organlarını soruyorum gösteriyor, eşyaları hayvanları öğrettim sorunca gösteriyor. kedi için pis pis diyor, köpek için haaaavvv diyor ses taklitleri var, işte kuşlar nasıl uçar diyorum eliyle gösteriyor ama kelime dağarcığı çok sınırlı. Maalesef tv izliyor, biz pek izletmiyoruz anca altını alırken ya da dışarıda çok zulüm ederse açıyoruz ama annem baktığı zamanlar tv açık sürekli. Mesela bü aylarda attı, gitti, al, ver demesi gerekiyormuş galiba Ama bizim oğlanda bu kelimeler yok. Su isteyeceği zaman ağzıyla susamış sesi çıkartıyor, su mu istiyorsun oğlum? Bak bu su, diyorum. Bitti mi oğlum diyorum, eliyle bitti hareketi yapıyor ama kelime söylemek yoK. yaptğım her şeyi anlatıyprum, yeni kelimeler öğretmeye çalışıyorum. Çağır oğlum babanı diyorum, baba gel de diyorum, sadece babaaaaaa diye çağırıyor bir de eliyle gel işareti yapıyor ama gel demiyor. Bu aralar kafaya takmaya başladım bu durumu.