valla %100 yaradı diyemem, bizim düzenimiz bozuldu bu hafta. kv bayağı hastalanınca ben annemlere gittim filan. çocuk bocaladı. bugün eve geldim. bakalım bundan sonrası nasıl olacak...
şu an için oğlan ağlamadan uyuyor ama kendi başına uyumayı öğrenmedi henüz. yani biz yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı daha tam ilerleme sağlayamadık ama en azından gece beslenmesini düzelttik.
gün içinde bebeğin uyuma saatine göre gece yatışı belli oluyor ama bu zamana kadar en geç 20.30'da uyuttum. genelde 19-19.30 gibi uyuyup sabah 6.45-7 gibi kalkıyor. gece beslenmesini beni emerek yapıyor. kısaca şöyle anlatayım:
19.30'da rutine başlıyorum: emme, pijama giyme, altını değiştirme, yapabilirsem ayaklarını yağ ile ovma, evdekilere iyi geceler dileme, odasındaki perdeleri o kucağımdayken çekme, kapıyı-ışığı yine kucağımdayken kapatma ve kucağımda ninni söyleyerek uyuma. her gece 23 ve 3'te o uyurken emziriyorum. gece uyansa bile emzirmiyorum. piş piş ile ya da kucakta uyutup yatağına bırakıyorum. diyelim 2.45'te uyandı. asla "aaa nasılsa uyandı, 3 beslenmesini yapayım" demiyorum. mutlaka uyutup dalmasını bekliyorum. ister 5 dk sürsün ister 45 dk. iyice dalıyor, ondan sonra kucağıma alıp emziriyorum.