• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Öğün atlanildigi zaman tatlı istiyormuş canımız. Ama çocuklarla hazirlamak o kadar zor ki . 😮‍💨
Yaa onu bılmıodum ama ben zaten evde yemek yapamıyorum ancak kahv hazırlıoum sabahları esım işteyse ekmek arası vs evdeyse de cocuga uzun surelı bakmaktansa dısarı cıkıp yıyoruz ve sonuc bu ek gıdaya basladık ıkı ay falan daha dayansam kılo almadan yemek sürecı arttıgında bıraz yoluna koymaya calısacagım bakalım kışa da denk gelıyor ama bakacagız 😊🙇‍♀️

53 ıle hamıle kalıp 68 le dogumdaydım ben de 58 e kadar dustum ama 2. Ayından sonra hızla kılo alarak 65 oldum 🤦🏼‍♀️ Cunku ben de sen gıbıyım acayıp yiyorum ve yemezsem tatlı sevmeyen ben (hamıslık harıc ) delı gıbı tatlı ıstıyorum yıyorum 3 aylık sekerıme baktırdım aıle de genetık dıe düşük cıktı hem de o kadar tatlı yememe ragmen demek ki yemesem az dıreneyım desem dedıgın gıbı bayılacagım bı yerlerde tabykı abartısız hıc bır kıyafetım olmuyor 1 elbıse 1 tunık 1 pantolon harıcınde herseyımı kaldırdım
Bende böyleyim, tatlıyı asla aramazdim ama dogum sonrası hele o ramazan bayramında kac tane baklava yedim bilemiyorum.
Her uykusuz gecenin sabahı karbonhidrat, her olumsuzlukta hadi bi tatlı ağzımızın tadı gelsin diye diye kaldım böyle. O yüzden tam irade başladım diyete. Kasım da seyahatimiz var, 10 hafta sonra kurtulmuş olmayı biliyorum 🧡🙏

Biraz yürüyüş yapsan birde hamur işi yeme aşırıya kaçmadan
Valla kuzu hamur işi yapmaya vakit yok zaten. Dışarıdan simit ,poğaça vs sevmem . Ama antepteyiz haliyle et tüketimi, yağlı ve kalorili yemekler çok yeniyor . Eskiden kendimi frenleyebiliyordum ama artık yok olmuyor elim ayağım titriyor sanki başım dönüyor. Yürüyüş yapmayı çok istiyorum ama burası çok sicak😑 45 46 derece öyle söyleyeyim.

Amaaaan her türlü gider, sütten kesilince bebek. Ben sallamiyorum artık, saldım iyice 😂😂

Kan ya da döküntü yok kuzum ama kakanın içinde jölemsi jel gibi yerler vardi mukus o mu demek oluyor bilmiyorum. Aşırı sünen bi kivam degildi ama jöle gibi degisik
Aynen mukus muhtemelen kuzum. Çilek yapıyor da elmayı bilmiyordum. Ama sanmıyorum bir şey olacağını. Keyfi nasıl?

Bende böyleyim, tatlıyı asla aramazdim ama dogum sonrası hele o ramazan bayramında kac tane baklava yedim bilemiyorum.
Her uykusuz gecenin sabahı karbonhidrat, her olumsuzlukta hadi bi tatlı ağzımızın tadı gelsin diye diye kaldım böyle. O yüzden tam irade başladım diyete. Kasım da seyahatimiz var, 10 hafta sonra kurtulmuş olmayı biliyorum 🧡🙏
İşte karbonhıdrat desen var dısardan cok yedıgımızden yemek hazırlayamıyorum cunku tatlı desen var ama dıelım gun ıcınde az yedım hemen halsızlesıyorum eskıden cok asırı yıyen bırı degıldım hatta hamılelık oncesı ekmeksiz yemek yerdım bı ıkı ay daha sut ıcın ıdare edecegım cunku ben o su ıc sut yapar hormonuna sahip değilim az daha kendımden ödün verecegım kılomdan ne kadar mutsuz olsam da boyum da kısa kılo dırek gorunuyor bende aaklamıyor bedenım sana bol ıradelı gunler olsun ınsaallah umdugun gıbı verılır kılolar vucut kılolarından spor yapıomusun bılemıyorum ama sporsuz ancak kaslardan verılır canım vucut yaglarından gıtmesı dılegıyle 🥰🤲🏼

İşte karbonhıdrat desen var dısardan cok yedıgımızden yemek hazırlayamıyorum cunku tatlı desen var ama dıelım gun ıcınde az yedım hemen halsızlesıyorum eskıden cok asırı yıyen bırı degıldım hatta hamılelık oncesı ekmeksiz yemek yerdım bı ıkı ay daha sut ıcın ıdare edecegım cunku ben o su ıc sut yapar hormonuna sahip değilim az daha kendımden ödün verecegım kılomdan ne kadar mutsuz olsam da boyum da kısa kılo dırek gorunuyor bende aaklamıyor bedenım sana bol ıradelı gunler olsun ınsaallah umdugun gıbı verılır kılolar vucut kılolarından spor yapıomusun bılemıyorum ama sporsuz ancak kaslardan verılır canım vucut yaglarından gıtmesı dılegıyle 🥰🤲🏼
Kız aynen valla yemesem iyice gidiyor süt. o kadar yiyorum bebe kilo da almıyor bari o kilo alsaydı 😅

Arkadaşlar yemek yeyin. bakın ben 2 kez bayıldım. İlki açlık, uykusuzluk ve yorgunluktandı. diğeri de zaten ertesi gün oldu. Daha iyileşememiştim. ben önce çocuğu doyurayım diye kendimi ihmal ettim hep. İşten gelip ellerimi yıkayıp oğlanı emzirdim aç karnına. Bu böyle mayısın 27’sinden beri devam etti. E uykusuzluk yorgunluk açlık… vücut tak dedi. Ben 51 ile hamile kalıp 62 ile doğurmuştum. Şu an 48-49 kiloyum. suratım hepten kaşık kadar kaldı. Göbeğim de sezeryan olduğu için ayva göbek gibi duruyor ama çirkin. yani zayıfım ama orantısız zayıf. şimdi ne bulsam yiyorum bir daha bayılmamak için.

Kız aynen valla yemesem iyice gidiyor süt. o kadar yiyorum bebe kilo da almıyor bari o kilo alsaydı 😅
Evet herkesın bunye bır olmuyor bugun ütüydü ev toplamaydı cocuktu derken aksam 6 oldu yemek yememısım ama yatma derdindeyım aürekli ve yemek yemedıgımı anladım yapacak bırsey yok bı kac ay daha yıyecegım sonra en azından ekmek keserım

Arkadaşlar yemek yeyin. bakın ben 2 kez bayıldım. İlki açlık, uykusuzluk ve yorgunluktandı. diğeri de zaten ertesi gün oldu. Daha iyileşememiştim. ben önce çocuğu doyurayım diye kendimi ihmal ettim hep. İşten gelip ellerimi yıkayıp oğlanı emzirdim aç karnına. Bu böyle mayısın 27’sinden beri devam etti. E uykusuzluk yorgunluk açlık… vücut tak dedi. Ben 51 ile hamile kalıp 62 ile doğurmuştum. Şu an 48-49 kiloyum. suratım hepten kaşık kadar kaldı. Göbeğim de sezeryan olduğu için ayva göbek gibi duruyor ama çirkin. yani zayıfım ama orantısız zayıf. şimdi ne bulsam yiyorum bir daha bayılmamak için.
Çok gecmıs olsun evet hem bedenen hem ruhen saglıklı anne saglıklı bebek demek bır daha yaşamamanız dileğiyle

Aynen kizlar kilolar Allah'ın izniyle gider bı şekilde ama bebeklerimiz bida bu zamanlara dönmeyecek onların bizim sutumuze ihtiyacı var bol bol emzirelim bebeklerimiz büyüsün verilir kilolar takmayın bu kadar 🤗 bende 56 la hamile kaldım 73 le doğuma girdim şuanda 62 kiloyum.. evet aynadaki görüntüye hiç alışık değilim memnun da değilim ama bebişim için yiyorum yapcek bişey yogg☺️

Kızlar ben tadımlara başladım. Yoğurt ve kabaK sonrası dün havuca geçtim. Normalde ilk gün 1 çay kaşığı yemesi gerekirken küçük bir havucu bitirdi, Tüm gün içine yaya yaya yedi. Bitince de sinirlendi daha yemek istedi 😂 neyse, bugün tabii kakada sürekli havuç var. 2 kez kaka yaptı. kakası hem koyu kıvamlı hem de içinde havuç parçaları mevcut. Bi yandan da korktum midesi mi bağırsakları mı öğütmedi acaba diye. Bugün havuçta 2. Gün. Yine deli gibi yemek istiyor. Bitti deyip vermeyince sinirleniyor, kendiliksizce hem havuç yiyor hem beni emiyor. sevineyim mi korkayım mı bilemiyorum. Daha 5 ay 6 günlük. Ne yorum yaparsınız?

Kızlar ben tadımlara başladım. Yoğurt ve kabaK sonrası dün havuca geçtim. Normalde ilk gün 1 çay kaşığı yemesi gerekirken küçük bir havucu bitirdi, Tüm gün içine yaya yaya yedi. Bitince de sinirlendi daha yemek istedi 😂 neyse, bugün tabii kakada sürekli havuç var. 2 kez kaka yaptı. kakası hem koyu kıvamlı hem de içinde havuç parçaları mevcut. Bi yandan da korktum midesi mi bağırsakları mı öğütmedi acaba diye. Bugün havuçta 2. Gün. Yine deli gibi yemek istiyor. Bitti deyip vermeyince sinirleniyor, kendiliksizce hem havuç yiyor hem beni emiyor. sevineyim mi korkayım mı bilemiyorum. Daha 5 ay 6 günlük. Ne yorum yaparsınız?
Benimki de oyle canim cok sevdi yavas verince ya da bitince agliyor telaşından yiyemiyor o yuzden tok karnına bi yarim saat sonra veriyorum daha sakin oluyo. Kakada ben de havuc parcalari gördüm. Bnce cok vermemek lazim japon baligi gibi bunlar doyduğunu anlamiyo surekli istiyo 😂 hayatin tadini aldilar resmen ek gıdada dünya varmış dediler gibi. Max 3 yemek kaşığı vermek gerekiyomuş ben oyle yapmaya calisiyorum. Yogurt yiyosa biraz daha fazla verebiliyorum tek öğün veriyorum sadece

Kakada sindirilmemis besin parçaları görmek bebek daha o besinleri sindiremiyor demek. O besinin verilmesi bir süre ertelenebilir . Benim oglaninda kakasında havuç parçaları vardı artık vermiyorum 1 ay sonra tekrar denerim vermeyi.
İstiyor vereyim diye düşünme daha bağırsakları gelişmedi sıkıntı çekebilirsiniz
Zaten sizde kabızlık problemi de oluyordu o yüzden ekstra dikkat et bence azar azar vererek alıştırmak gerekiyor.

Back
X