2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Çocuğumuzun doktoru olmak bize kalıyor, ne güzel bı formül bulmuşsun. Ya ben uyuma sorununa çözüm bulamıyorum, ana kucağında sallıyorum hafiften uyuyo 2 dk sonra uyaniyo. Bu döngü böyle,uyuyamadigi için de sinirleniyor ağlıyor. Napicam bu çocuğu 3 gundur böyle ,bende aglicam artık
Benim kızım da öyledi. Bi video izlemiştim yorgun bebek sendromu diye videoyu bulamıyorum. Bulsam paylaşcam. Bebek yorgun olunca uykuya geçmekte zorlanırmış.
Zaten ben kendimce gözlemledim
1. Yorgun olunca
2. Kakası olunca
3. Yoğun gaz olunca
4. Gerçekten uykusu yoksa
5. Ağrısı olunca
Bunlar olunca bebek uykuya dalamıyor.
Benim 1 den başlayarak çözüm üretmeye başladım. Önce kucağımda bıkmadan uyuttum. Bebeğim uyanana kadar. Bu biraz zamanımı aldı. Uyusun uyuya bildiği kadar dedim. Sonra kucağımda uyuttum yere bıraktım uyandı hemen yine kucak kucağa al bırak defalarca sürdü. Sonra 3 ila 5 dakika ya çıktı sonra sonda 10-15 dakika şimdi ise 20 ile 30 dakika arası değişiyor. Bu arada uyanınca sürekli emziriyorum ben bıkmadan. O uyanık kalmak isterse kalıyor. Gece ilk başta kolumda yatırdım deri. Uykuya dalında yatağa bıraktım. Gece güzel uyuyunca gündüzde uykuya dalması kolaylaştı. Gündüz uyuyunca gece hemen uykuya geçti. Yani birbirini çok etkileyen durumlar. Bu arada asla sitres olma yorucu ama geçiyor. Şu an kızımın uyku arkadaşı benim
Kaka çok önemli kakasını yapınca rahat uyuyor kaka yapmayınca gaz problemi çıkıyor ve bu da uykuya dalması ve uyumasını güçleştiriyor uykusunun olmadığını gülücükler saçmasından anlıyorum ve uyutmaya çalışmıyorum
Ağrısı olduğunu ağlamasından anlıyorum.

Bu arada asla bebeğimin uykusuyla savaşmıyorum. O ne zaman isterse o zaman uyusun

Aşı uyku yaptı bizim kızda bugün bütün gün uyudu hala uyuyor arada uyandırıp emziriyorum

Benimki de aynı ya kucağımda sıkıntı yok ama yere koyunca kafasını gömüp bağırıyor ayna koyuyorum hiç bakmıyor bile ☺️
Benim kızımda da aşının tek yan etkisi uyku olmuştu 😀 gece korkudan saat başı ateş ölçmüştüm ama bizimki danalar gibi uyumuştu😂

Benim kızım da öyledi. Bi video izlemiştim yorgun bebek sendromu diye videoyu bulamıyorum. Bulsam paylaşcam. Bebek yorgun olunca uykuya geçmekte zorlanırmış.
1. Yorgun olunca
2. Kakası olunca
3. Yoğun gaz olunca
5. Ağrısı olunca
Benim 1 den başlayarak çözüm üretmeye başladım. Önce kucağımda bıkmadan uyuttum. Bebeğim uyanana kadar. Bu biraz zamanımı aldı. Uyusun uyuya bildiği kadar dedim. Sonra kucağımda uyuttum yere bıraktım uyandı hemen yine kucak kucağa al bırak defalarca sürdü. Sonra 3 ila 5 dakika ya çıktı sonra sonda 10-15 dakika şimdi ise 20 ile 30 dakika arası değişiyor. Bu arada uyanınca sürekli emziriyorum ben bıkmadan. O uyanık kalmak isterse kalıyor. Gece ilk başta kolumda yatırdım deri. Uykuya dalında yatağa bıraktım. Gece güzel uyuyunca gündüzde uykuya dalması kolaylaştı. Gündüz uyuyunca gece hemen uykuya geçti. Yani birbirini çok etkileyen durumlar. Bu arada asla sitres olma yorucu ama geçiyor. Şu an kızımın uyku arkadaşı benim
Kaka çok önemli kakasını yapınca rahat uyuyor kaka yapmayınca gaz problemi çıkıyor ve bu da uykuya dalması ve uyumasını güçleştiriyor uykusunun olmadığını gülücükler saçmasından anlıyorum ve uyutmaya çalışmıyorum

Bu arada asla bebeğimin uykusuyla savaşmıyorum. O ne zaman isterse o zaman uyusun
masallah ne guzel sabirla cozumlemissin👏🏼

5-6 ay oncesi uyku egitimi zor gibi zaten. her atakta cocuklarimizin huyu suyu degisiyor.
bizde uykusuyla hic savasmiyoruz. onceden uyku egitimini 4. ay da veririm diyordum ama 4. ay da ki atak daha fenaymis, 6. ayi beklicem gibi. hic birbirimizi extra strese sokmaya gerek yok

Benim kızımda da aşının tek yan etkisi uyku olmuştu 😀 gece korkudan saat başı ateş ölçmüştüm ama bizimki danalar gibi uyumuştu😂
Aynı aynı 😂 dün geceki halim sürekli uyandım rüyalarıma girdi rüyamda ateşi var uyanıp ölçüyorum normal kan ter içinde kaldim gece hanım fosur fosur uyudu 😂

1. Yorgun olunca
2. Kakası olunca
3. Yoğun gaz olunca
5. Ağrısı olunca

Canım bide gün içinde çok uyarana maruz kalınca onları beyin işlemeye çalıştığı için uykuya dalamıyorlarmış

Kızlar bebeğinizi zifiri karanlikta mi uyutuyosunuz yoksa gece lambası yanıyor mu sabaha kadar?
Benim az ışık veren bir lamba yanıyor hep. Bir de biz beraber yattığımız için uyandığımda rahat görebileyim diye yakıyorum hep. Altını açarken de o ışıkla açıyorum odanın lambasını açmıyorum

Kızlar bebeğinizi zifiri karanlikta mi uyutuyosunuz yoksa gece lambası yanıyor mu sabaha kadar?
biz 40 cikana kadar gece lambasi yaktik ama smdi annemlerle yatiyor, onlar yakmiyor.
zaten kapkaranlik degil bizim ev

3. ayi gecince besigine geri getircem ozaman soyle bir isikli uyku isigi var ondan alacagim.

Benim az ışık veren bir lamba yanıyor hep. Bir de biz beraber yattığımız için uyandığımda rahat görebileyim diye yakıyorum hep. Altını açarken de o ışıkla açıyorum odanın lambasını açmıyorum

Loş ışık veren gece lambası var canım, zifiri karanlıkta zaten ben de uyuyamam korkarım göüzüm açtığımda etrafımı görmem lazım 😀

biz 40 cikana kadar gece lambasi yaktik ama smdi annemlerle yatiyor, onlar yakmiyor.
zaten kapkaranlik degil bizim ev

3. ayi gecince besigine geri getircem ozaman soyle bir isikli uyku isigi var ondan alacagim.

Ben de kumandalı ampul aldım şiddetini ayarlamak için büyüme hormonu karanlıkta daha fazla salgilaniyormus

masallah ne guzel sabirla cozumlemissin👏🏼

5-6 ay oncesi uyku egitimi zor gibi zaten. her atakta cocuklarimizin huyu suyu degisiyor.
bizde uykusuyla hic savasmiyoruz. onceden uyku egitimini 4. ay da veririm diyordum ama 4. ay da ki atak daha fenaymis, 6. ayi beklicem gibi. hic birbirimizi extra strese sokmaya gerek yok
Eğitim vermicem valla ne zaman isterse o zaman uyusun 🤣 kreşe başlayınca yavrum mecburen uyuyup uyanacak bebekliğini bari eğitimsiz geçirsin 🥰

Canım aynı dert bizde de var ,asla yan yatmıyo ,yan çevirince hemen uyanıyor kafa arkası dümdüz olmaya başladı .Eşim düz kafa için önerilen yastıktan aldı gece ona koymaya özen gösteriyorum bakıyorum gece kaymış kafası yastıktn ıkına ıkına iniyo.Napcaz bilmiyorum 😔
Bende o yastıktan vardı ama aynen dediğin gibi kendini ittire ittire yastıktan da kayıyor. Dün yan yatırdım güç bela geceleyin, 1saat sonra bakıyorum yine düz 🤷🏼‍♀️ şimdi yastığı ısrarla kullanıyorum. Bebek arabalarının ana kucakları da uUn süre kullanımda sebep olurmuş. Şimdi ona bile düz kafa yastığı koymadan çıkmıyoruum. Doktora sordum bugün, "yastık kullanabilirsiniz, endişelenmeyin zamanla düzelecek" dedi. Umarım düzelir ya çok üzülürüm bebeğimin kafasını yamulttursam 😔
Karin ustu egzersizi seviyor mu kizlar bebekleriniz ?

Benim kiz hic sevmiyor. kucagim da fln tamm ama yuz ustu yatirinca oyun halisina kiyameti kopariyor
Benimki de kısıtlı bir zaman dilimi gösterdiğim kartlarla falan ilgileniyor. Sonra biraz sinirlenmeye başlıyor ama gün geçtikçe ilgilenme süresi artıyor.
Zifiri karanlık değil ama gece lambamın üstünüok az bir ışık verecek şekilde kapatıyorum. Zifiriye yakın yapıyorum. Aslında zifiri mi kalsa diyorum bazen ama gece ağlama sesine telaş yapıp, bebeği de göremeyip salakça bir şey yapmaktan korkuyorum.

X