- 25 Kasım 2020
- 2.753
- 3.612
Benim kızım da öyledi. Bi video izlemiştim yorgun bebek sendromu diye videoyu bulamıyorum. Bulsam paylaşcam. Bebek yorgun olunca uykuya geçmekte zorlanırmış.Çocuğumuzun doktoru olmak bize kalıyor, ne güzel bı formül bulmuşsun. Ya ben uyuma sorununa çözüm bulamıyorum, ana kucağında sallıyorum hafiften uyuyo 2 dk sonra uyaniyo. Bu döngü böyle,uyuyamadigi için de sinirleniyor ağlıyor. Napicam bu çocuğu 3 gundur böyle ,bende aglicam artık
Zaten ben kendimce gözlemledim
1. Yorgun olunca
2. Kakası olunca
3. Yoğun gaz olunca
4. Gerçekten uykusu yoksa
5. Ağrısı olunca
Bunlar olunca bebek uykuya dalamıyor.
Benim 1 den başlayarak çözüm üretmeye başladım. Önce kucağımda bıkmadan uyuttum. Bebeğim uyanana kadar. Bu biraz zamanımı aldı. Uyusun uyuya bildiği kadar dedim. Sonra kucağımda uyuttum yere bıraktım uyandı hemen yine kucak kucağa al bırak defalarca sürdü. Sonra 3 ila 5 dakika ya çıktı sonra sonda 10-15 dakika şimdi ise 20 ile 30 dakika arası değişiyor. Bu arada uyanınca sürekli emziriyorum ben bıkmadan. O uyanık kalmak isterse kalıyor. Gece ilk başta kolumda yatırdım deri. Uykuya dalında yatağa bıraktım. Gece güzel uyuyunca gündüzde uykuya dalması kolaylaştı. Gündüz uyuyunca gece hemen uykuya geçti. Yani birbirini çok etkileyen durumlar. Bu arada asla sitres olma yorucu ama geçiyor. Şu an kızımın uyku arkadaşı benim
Kaka çok önemli kakasını yapınca rahat uyuyor kaka yapmayınca gaz problemi çıkıyor ve bu da uykuya dalması ve uyumasını güçleştiriyor uykusunun olmadığını gülücükler saçmasından anlıyorum ve uyutmaya çalışmıyorum
Ağrısı olduğunu ağlamasından anlıyorum.
Bu arada asla bebeğimin uykusuyla savaşmıyorum. O ne zaman isterse o zaman uyusun