2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Bende o yastıktan vardı ama aynen dediğin gibi kendini ittire ittire yastıktan da kayıyor. Dün yan yatırdım güç bela geceleyin, 1saat sonra bakıyorum yine düz 🤷🏼‍♀️ şimdi yastığı ısrarla kullanıyorum. Bebek arabalarının ana kucakları da uUn süre kullanımda sebep olurmuş. Şimdi ona bile düz kafa yastığı koymadan çıkmıyoruum. Doktora sordum bugün, "yastık kullanabilirsiniz, endişelenmeyin zamanla düzelecek" dedi. Umarım düzelir ya çok üzülürüm bebeğimin kafasını yamulttursam 😔

Benimki de kısıtlı bir zaman dilimi gösterdiğim kartlarla falan ilgileniyor. Sonra biraz sinirlenmeye başlıyor ama gün geçtikçe ilgilenme süresi artıyor.

Zifiri karanlık değil ama gece lambamın üstünüok az bir ışık verecek şekilde kapatıyorum. Zifiriye yakın yapıyorum. Aslında zifiri mi kalsa diyorum bazen ama gece ağlama sesine telaş yapıp, bebeği de göremeyip salakça bir şey yapmaktan korkuyorum.
Canım acaba ne zmana kadar kafatası şekillenmeye devam ediyor ,bende korkuyorum kafası dümdüz olcak arkası diye

Benim kızım da öyledi. Bi video izlemiştim yorgun bebek sendromu diye videoyu bulamıyorum. Bulsam paylaşcam. Bebek yorgun olunca uykuya geçmekte zorlanırmış.
Zaten ben kendimce gözlemledim
1. Yorgun olunca
2. Kakası olunca
3. Yoğun gaz olunca
4. Gerçekten uykusu yoksa
5. Ağrısı olunca
Bunlar olunca bebek uykuya dalamıyor.
Benim 1 den başlayarak çözüm üretmeye başladım. Önce kucağımda bıkmadan uyuttum. Bebeğim uyanana kadar. Bu biraz zamanımı aldı. Uyusun uyuya bildiği kadar dedim. Sonra kucağımda uyuttum yere bıraktım uyandı hemen yine kucak kucağa al bırak defalarca sürdü. Sonra 3 ila 5 dakika ya çıktı sonra sonda 10-15 dakika şimdi ise 20 ile 30 dakika arası değişiyor. Bu arada uyanınca sürekli emziriyorum ben bıkmadan. O uyanık kalmak isterse kalıyor. Gece ilk başta kolumda yatırdım deri. Uykuya dalında yatağa bıraktım. Gece güzel uyuyunca gündüzde uykuya dalması kolaylaştı. Gündüz uyuyunca gece hemen uykuya geçti. Yani birbirini çok etkileyen durumlar. Bu arada asla sitres olma yorucu ama geçiyor. Şu an kızımın uyku arkadaşı benim
Kaka çok önemli kakasını yapınca rahat uyuyor kaka yapmayınca gaz problemi çıkıyor ve bu da uykuya dalması ve uyumasını güçleştiriyor uykusunun olmadığını gülücükler saçmasından anlıyorum ve uyutmaya çalışmıyorum
Ağrısı olduğunu ağlamasından anlıyorum.

Bu arada asla bebeğimin uykusuyla savaşmıyorum. O ne zaman isterse o zaman uyusun
Ne güzel yazmışsın, ya aslında bende savasmiyorum çok uykusu olduğunu anladigim zamanlarda uyutmak için uğraşıyorum ,gözleri hareketlerinden belli uyumak istiyor ama bı turlu uykuya gecemiyor. Pes etmeyince bı sekilde dalıyor uykuya biraz önce öyle de oldu, YouTube dan kolik bebekler için olan sesler den açtım ve ana kucağında hafif hafif salladım. Uykuya dalınca ya kadar. Yaklaşık bir saattir uyuyor, biraz kendine gelir gece uykusunu daha güzel yaparız diye ümit ediyorum.

Geçmiş olsun canım. Bizde kilo alımına iyi dedi, ama artık kısacak bir yiyecek kalmamıştı, bebeğin bağırsakları rahatlasın diye bi alerji maması verdi. Ama kullanmadım, çocuk doktoru da kullanma dedi. Onlar da şaşırıyorlar, hem çoklu besin alerjisi var hem kilo alımı fena değil.

Alerji testi eğer kandan bakılansa zaten net sonuç vermiyormuş. Bizimki negatif çıktı, ama alerji olmadığı anlamına gelmiyormuş bu. Niye o zaman çocuğu ağlata ağlata kan verdik anlamadım 😔

Neyse, bakalım bizim diyet ne zaman gevşer, çok zorlayıcı olmasını geçtim, bebek besin alamayacak diye üzülüyorum.
Maşallah kilo durumuna çok sevindim. Bende tam içimden geçiriyordum doktora söylesem mi mama desteği olsun diye çünkü hiç içime sinmiyor kilo çok az almış eskiye kıyasla. İnşallah bu süreçleri kolaylıkla atlatırız ve kalıcı değildir. Doktor 6. Ayda besin alerjilerinin yüzde 80 i sonlanıyor dedi inşallah şanslı azınlıktanızdır biz de.

Ne güzel yazmışsın, ya aslında bende savasmiyorum çok uykusu olduğunu anladigim zamanlarda uyutmak için uğraşıyorum ,gözleri hareketlerinden belli uyumak istiyor ama bı turlu uykuya gecemiyor. Pes etmeyince bı sekilde dalıyor uykuya biraz önce öyle de oldu, YouTube dan kolik bebekler için olan sesler den açtım ve ana kucağında hafif hafif salladım. Uykuya dalınca ya kadar. Yaklaşık bir saattir uyuyor, biraz kendine gelir gece uykusunu daha güzel yaparız diye ümit ediyorum.
ben en basta beyaz ses fln denemistim sevmedi ama dyson in sesine bayiliyor 😂😂benden cok kizim kullaniyor dyson imi😂

Yavrum benim iyi bari uyuduysa. En çok nasıl uyumayı seviyorsa hep öyle uyut. Benim kız sallanmayı hiç sevmiyor. Bende bebekken sallanmayı sevmezmişim aynı anası🤣 karanlıkta uyumayı seviyor, çıplak ayak uyumayı seviyor. Ben bunların hepsini gözlemliyorum. Ne sever neden rahatsız oluyor diye. Bi ara not tutmuştum. Şu saatte şu kadar uyudu şu saatte uyandı şu kadar uyanık kaldı diye. Tabi ki sürekli huyu değişiyor ama kontrol ediyorum

Bugün eşim yanlışlıkla külot bez almış bir şans vereyim dedim. Arkasında bir şeffat şey var o ne işe yarıyor bilen var mı?

Eklentiler

• IMG-20230119-WA0022.jpg
    IMG-20230119-WA0022.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 53
Geçenlerde sormuştum gruba bika marka tavsiye edildi. Ama ben hala karar verip alamadım. Bebekle mi gidip bakmak lazım acaba öyle daha mı iyi olur ki ? Babymall da deneme ürünleri vardı

Söylüyorum aslında ama kırıcı bir yapım yok ama sinirlenince yıkıcı bir yapım var. Sevmiyorum bu özelliğimi ama ne yapayım işte. Birine kızarsam ve tepkimi belli edersem bir daha eskisi gibi olamam gibi geliyor. Yarın öbür gün hiçbirşey olmamış gibi davranamıyorum. Annem kırdığının farkında değil, güzellikle söylüyorum. Mamayı o yokken bıraktırmayı denemek istiyorum ama benim kız da memeden ayrılmıyor, memede uyursa veya kendi bırakırsa sorun yok. Ama bazen abartıyor emmeyi beya uykuya dalamıyor, memeyi çok emiyor, memede süt bitincede sinirleniyor veya memeyi ağzına sokup sokup çıkartmaya başlıyor bir yerden sonra. Bakıyorum iyice oyuna çevirmiş, yara yapacak, çekiyorum memeyi, bu seferde ağlıyor mecbur mama veriyorum. 30 luk verince hemencecik bitiriyor onu daha çok ağlıyor. O yğzden 60 lık veya 90 lık yapıyorum susması için. 3 aylık olana kadar idare edeyim dedim, çok farklı düzenler denedim ama mutlaka o mamaya yolumuz düşüyor.

Yirim onu ben 🤣 canım yanlış anlama ama o ekran onun minik beynini çok karıştırır bu da uyumasını dünyaya tepkilerini allak bullakk eder. Çünkü o daha tanımıyor dünyayı ve tv ekranını bizim gibi algılamıyorşar muhtemelen. Dün bikaç kişi ile görüntülü görüştük, kızıma da ekranı çevirdim ve huzursuzlandı, gecede uyumakta zorlandı mesela. Ben telefona bağladım. Mümkün olduğu kadar uzak tutmakta fayda var. İnstada dijitalbaba orhan toekr var tavsiye ederim
Umarım kolayca çözersin canım hem annen hem de mama işini 😊

Eklentiler

• C027FA49-1B42-47AE-BCE5-BF6E26B6FDC5.jpeg
    C027FA49-1B42-47AE-BCE5-BF6E26B6FDC5.jpeg
    72,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 14B6BDDD-417C-4C7E-B3BE-67914B86C733.png
    14B6BDDD-417C-4C7E-B3BE-67914B86C733.png
    377,9 KB · Görüntüleme: 31
  • F155FF1C-736F-44A5-9399-5959BAC7BECB.png
    F155FF1C-736F-44A5-9399-5959BAC7BECB.png
    341,9 KB · Görüntüleme: 28
  • BFA43081-6362-4A1E-BC6D-3733EC368B66.png
    BFA43081-6362-4A1E-BC6D-3733EC368B66.png
    445,4 KB · Görüntüleme: 43
Maşallah kilo durumuna çok sevindim. Bende tam içimden geçiriyordum doktora söylesem mi mama desteği olsun diye çünkü hiç içime sinmiyor kilo çok az almış eskiye kıyasla. İnşallah bu süreçleri kolaylıkla atlatırız ve kalıcı değildir. Doktor 6. Ayda besin alerjilerinin yüzde 80 i sonlanıyor dedi inşallah şanslı azınlıktanızdır biz de.

Kilo alımı nasıl ki canım? Benim bene 1 ayda 790 almış, sınırın üzerinde. Bana da az geliyor ama doktor iyi dedi. Ben de kurcalamadım. Senin de iyiyse mamayı boşver.

X