2022 ikiz annesi olacaklar

Benim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye ☹️🥹
Canim bizim bebekler 33 haftalik dogdular su an duzeltilmis 1 haftaliklar dun acile gittik ve bebege beyin cerrahi tomografi çektirdi. Radyasyon aldi diye üzüldüm ama doktor surekli tekrarlanan tomografinin zarari olur dedi. Norolog arkadaşımızla konustuk o da benzer bir sey dedi. Yani tomografi mr çekilmez diye bir sey yok canim.

Yani aslında pek abarttığımızı düşünmüyordum. İnternetteki hareketlere bakarak yapıyorduk. Yüzme/su jimnastiğine benzer eşim şu havuzu ve kafa simitlerini aldı. Epey keyif alıyorlar sıpalar ☺️
Canim bu görseli nereden aldınız ben de havuz almak istiyorum.

Bu hafta doktor randevumuz vardi, son muayene durumlarimiz soyle; 4. Ay asilari yapildi bu kez hic ates olmadi. Bebeklerin biri 5450gr, digeri 6150 gr. Boylar 60 ve 61cm olmus.
Demirimiz 1.5 ay once 6.5 degerine kadar dusmustu, pediatrik hematologa yonlendirmislerdi, demir destegi artirilmisti vb. Sukur tahliller temiz, demir 12.8 oldu, dozu azalttik. Fermix 6damla. D vitaminleri yukselmis, PRD600 vitamini kestik. Su an demir haric ek hicbirsey almiyorlar.
3-6 ay giysilere gectik genis kalip degilse oluyor. Kuculenleri dolapta satiyorum, cok hosuma gitti.. Biri 3 digeri 2 numara bez kullaniyor. Biri kolay uyuyor biri uyumuyor kucak istiyor. Biri gulec oburu asik surat. Biri sarisin kahve gozlu oburu kumral yesil gozlu (bana benzediyse-simdilik).. Birbirleriyle iletisim henuz yok nasil ikiz bunlar anlamadim. Oyunlarini oynayacaklari gunleri beklemece 😍
Mamayi gunde 1e dustuk. Bu dozdan memnunum, aksam uyku ogunu gibi oluyor.
4 ay gecti hala tık yok, menapoza mi girdim diyecegim artik 😁 11 kilo verdikten sonra zayiflamam durdu, ama istahimin masallahi var, biraz daha zayiflamam lazim gebe diyetisyenimde emziren anne diyetine baslamak var planda. Kursuye cikmak, dqers anlatmak her gun sahneye cikmak gibi yuzlerce goz seni izliyor. Biraz toparlanmak zamani geldi herhalde
Bir bakici adayimiz var, baska aday olmadigi icin cok kriter yok :KK66: saat 9-17 haftada 3 gun gelecek gunluk yevmiye istedi yol parasi dahil gunluk 375TL. Sigortayi kismi zamanli yapacagim daha once sigortasi olmadigi icin devlet tesvigi ile maliyeti toplam 350lirayi gecmeyecek, hic olmazsa basim agrimaz diye dusunuyorum, bu konu konusulacak ayrica. Annem gidene kadar evi cekip cevirmemize yardim edecek, bebeklere alistiracagiz. Sonra haftada 2 gun tek 1 gun benimle bakacak. Bayram sonrasi basliyor... Bakalim nasip 🤲
hayirli olsun bakiciyi seversiniz insallah. ay bu bakici isleri cok zor :KK43: hemen 2 yasina gelseler de kreşe versem aklim kalmiyor. benim de calismam lazim sehir degistirdim bakicim yok suan calissam kac gun olacak nasil olacak 5 gün ayri kalmak istemiyorum bebelerden resmen bakiciyi kiskaniyorum benden cok gorecek bebeleri kabullenemiyorum.
kilosu 5400 olan bebege normal dediler mi? bu ay kac gram almis? benim zayif olan kizim 5300 bu ay 500 gram aldi doktorumuz yok henuz kontrole de goturmedim. hic kan degerlerine bakilmiyor premature olmadigi icin sanirim. obur kizim dahs iyi bu ay 900 gram aldi 4. ayda o da cok gibi geldi de neyse

bugun biraz gezdik kalabaliklara girdik bebek arabasi dışarı dönüktü her yanimizdan gecenin bakislari bebeklerde ay ikiz mi? ay masallah! ovv Allah yardim etsin :KK43: biri kiz biri oglan heralde (ikisi de kız ve etek giyiyorlardi) simdilik eglenceli geliyor insanlari izlemek. gecen gun de parkta 6 yaslarinda ikiz erkekleri olan bir aile gördüm bu sefer ben de ayni yorumu yaptim Allah yardim etsin. kadin kaleci gibi yola atlayan cocugu tutup parka geri saliyordu cokkk hareketlilerdi ve söz dinlemiyorlardi ikiz olmanin bir kuralı gibi

Yok canım yükseltmiyorum bir anlamı da yok sabit bir yerde durmuyorlar 🤩 özellikle kızım dönüyor sürekli yüzüstü yakalıyoruz kendini kurtarmayı başarsa rahatliyicam😍
Benim bebeklerimden biri çok kusuyor ondan korkuyorum reflubl yatağı olmadan yatırmaya

Kendi yataklarında başlarını yukseltmiyorsun değil mi kuzum

Yok canım yükseltmiyorum bir anlamı da yok sabit bir yerde durmuyorlar 🤩 özellikle kızım dönüyor sürekli yüzüstü yakalıyoruz kendini kurtarmayı başarsa rahatliyicam😍
Benim de bebeklerden biri ters c seklinde olup duruyor bugun incelemeye aldim. Bu cocuk niye böyle yapiyor diye. Suratıma osurdu cevabimi da almis oldum. Cocuk sonra normal yatmaya basladi.

Benim de bebeklerden biri ters c seklinde olup duruyor bugun incelemeye aldim. Bu cocuk niye böyle yapiyor diye. Suratıma osurdu cevabimi da almis oldum. Cocuk sonra normal yatmaya basladi.
Anne karnında gibi duruyor yani çocuk napsin geldiği yeri özlüyor 🤩 insan korkuyor bir yerlerine bişey olacak diye.

bugun biraz gezdik kalabaliklara girdik bebek arabasi dışarı dönüktü her yanimizdan gecenin bakislari bebeklerde ay ikiz mi? ay masallah! ovv Allah yardim etsin :KK43: biri kiz biri oglan heralde (ikisi de kız ve etek giyiyorlardi) simdilik eglenceli geliyor insanlari izlemek. gecen gun de parkta 6 yaslarinda ikiz erkekleri olan bir aile gördüm bu sefer ben de ayni yorumu yaptim Allah yardim etsin. kadin kaleci gibi yola atlayan cocugu tutup parka geri saliyordu cokkk hareketlilerdi ve söz dinlemiyorlardi ikiz olmanin bir kuralı gibi
Ayy bize de yapiliyo ayni yorumlar, ayni bakislar :) bana eglenceli gelmedi kendimi bi degisik hissettim :) acaba ayri ayri bebek arabasi mi alsam diye dusunmedim degil

Benim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye ☹️🥹
Bu durum benim kizimda da vardi canim donmeye baslayinca kafasindaki yamukluk da duzeldi cok sukur ama doktorumuz hic bu sekilde konusmadi insallah gereksiz yere panik yapmistir sizi diye umuyorum,yamukluk ne durumda bilmiyorum ama eminim duzelecektir

Ayy bize de yapiliyo ayni yorumlar, ayni bakislar :) bana eglenceli gelmedi kendimi bi degisik hissettim :) acaba ayri ayri bebek arabasi mi alsam diye dusunmedim degil
Aynen bize de😍 bir de insanlardan şimdiye kadar görmediğim güleryüzü görüyorum kadınlar sürekli bana selam veriyor önce bebeklere sonra bana bakıp maşallah diyorlar hiç bu kadar dikkat çekmemiştim dışarda 😁😁

Canim ayni seyleri ben de yaşıyorum. Biz cok uzerine düşüyoruz sanirim. En ufak şeyde uykularım kaçıyor. Cocukta boynunda eğrilik varken ben serebral palsi olabilir mi dedim. Cocuk halsiz düşünce epilepsi mi diyorum.
Bu arada bebek uyuyunca muhakkak kafasini saatte bir dondurun. Kafasının sekli duzelir hic uzulme. Onlarin henuz kafatası oluşmamış. Ayni zamanda duz kafa yastigi alabilirsiniz. Kalbindeki açıklıkla zamanla kapanabiliyor.
novaneva novaneva pinkbuyu pinkbuyu kızlar benim bebeklerinde kafası geriye doğru büyüyor sanki sırt üstü yatırın diyorlar ama kusma olayı olduğu in korkuyorum yatırmaya 😞

novaneva novaneva pinkbuyu pinkbuyu kızlar benim bebeklerinde kafası geriye doğru büyüyor sanki sırt üstü yatırın diyorlar ama kusma olayı olduğu in korkuyorum yatırmaya 😞
Ben ortopediden randevu aldim. Doktorla bi konuscam. Benim bebeklerde birinin kafasinda sanki bir tarafya hafif bu yamukluk var, doktor degerlendirsin belki evham yapiyorum.
Ben duz kafa yastigi kullaniyorum genellikle, yan da yatirsam duz de yatirsam onu kullanıyordum, simdi boynu icin hem duz kafa yastigi olan hem de tortikollis i engelleyen yastik aldim.

Biz gaz damlasıda kullanamıyoruz daha kötü acillik oluyoruz. Gaz dışarı çıkmıyor bağırsaklarda gurul gurul oluyor. Fitil verdi doktor 6 güne yapamazsa onu koyuyorum. Atak haftamız birde galiba, extra çok ağlıyoruz
Kıyamam onlara çok geçmiş olsun gaz damlası neden önermedi doktorunuz? Çok rahatlatıyor benimkileri sürekli çıkarıyorlar 😂 💨

Olumsuz şeyleri pek yazmak istemiyorum ama bizde bazi sebeplerden emar cektirmek zorunda kaldik. Hemde anestezili ve ilacli emar cekildi cocugum. Cekiliyor yani , cekilmez diye bisey yok. Ustelik mr zararli degil. Kalp icin de buyudukce kapanir dedi doktor
Çok geçmiş olsun canım 🙏🏻 Beyin için mi çekildi sizde de? Aslında benimkilere de çekilse içim rahatlayacak en azından kafatasının nasıl olduğunu göreceğiz. Ama bizde hem özelde hem de devletteki doktorlar çekmek istemedi

Canim bizim bebekler 33 haftalik dogdular su an duzeltilmis 1 haftaliklar dun acile gittik ve bebege beyin cerrahi tomografi çektirdi. Radyasyon aldi diye üzüldüm ama doktor surekli tekrarlanan tomografinin zarari olur dedi. Norolog arkadaşımızla konustuk o da benzer bir sey dedi. Yani tomografi mr çekilmez diye bir sey yok canim.
Çok geçmiş oldun canım umarım iyidir sonuçlar 🙏🏻 Hem özelde hem de devletteki doktorlar önermedi bize çok küçükler radyasyon almasınlar denildi. Kızım için eğer kafadaki yamukluk daha da belirginleşirse çekeriz ve sonuca göre ameliyata karat veririz, yatma pozisyonuyla düzelirse ameliyata gerek kalmaz dedi doktorlar, oğlum için de aynı şekilde kafa çevresi aniden bir haftada 1cm’den fazla büyürse tomografi çekip içeride ne olduğuna bakarız diyorlar. Yani şimdilik sıkı takip ve elle muayene ile ilerliyor süreç

Bu durum benim kizimda da vardi canim donmeye baslayinca kafasindaki yamukluk da duzeldi cok sukur ama doktorumuz hic bu sekilde konusmadi insallah gereksiz yere panik yapmistir sizi diye umuyorum,yamukluk ne durumda bilmiyorum ama eminim duzelecektir
İnşallah düzelir benim kızım da 🙏🏻 Sürekli onun kafasına bakmaktan kafasını çevirmekten uyuyamıyorum hatta doktor ilk söylediğinde geceleri 10 dkya bi alarm kurmuştum. Çocuk doktorumuz bizi uyarınca biz de hem devlete hem de özelde güvendiğimiz doktorlara götürdük maalesef ikisi de aynı şeyi söyledi. Tabi en kötü ihtimalden bahsediyorlar ve çok dikkatli olmamı istiyorlar

X