- 26 Haziran 2020
- 2.970
- 3.048
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #2.601
İnşallah yukarı çıkar canım benim.... benim şaşkınlığım perşembe kontrolde bir şey yokken bugün aşağıda olması pazartesi kendi doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek güzel düşünelim güzel olsun hiçbir şey olmayacak inşallahBenim 13.haftadan beri aşağıdaki bebeğin plesantasi aşağıda. Az kanama oluyorsa marjinaldir. 13. Haftadan beri yatiyorum. Bi vileda yapsam bile kanama yasiyordum. 20.haftaya kadar yukari cikar dediler hala bekliyorum 18+3teyim. Haftaya muayenem olacak, yat dedikleri kadar yatacağım. Bir arkadaşımın 18. Haftasinda teşhis koyulmuş, 20.haftada düzelmiş rahat rahat hayatina devam etti.
İnşallah yukarı çıkar canım benim.... benim şaşkınlığım perşembe kontrolde bir şey yokken bugün aşağıda olması pazartesi kendi doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek güzel düşünelim güzel olsun hiçbir şey olmayacak inşallah
Canım şöyle ki çok hafif bi lekelenme oldu 25 kuruş para büyüklüğünde ben tabii hemen doktorumu aradım acile yönlendirdi beni evet bayağı iş yaptım o gün yer silme toz alma tuvalet banyo yıkama ne desen yani... acilde bilirsin belki çok ayrıntı vermedi bebekler sular iyi dedi sadece plasenta aşağıda ilişki yasak dedi bi sorun yok dedi yani onu büyük bi sorun olarak görmedi hatta çalışıyorum dedim öğretmenim dedim gidebilirsin dedi....Bir şey olmaz zaten yattığıniz sürece kanama riski olmuyor. Bu ara çok eğilip kalktiysaniz ya da rahim kasılmasına sebep verecek bir şeyler yaptıysanız, çok ayakta kalkmak bile aşağı yönlü bir basınç yaratıyor ikizlerde. Yani düşünün bende temizlik yaptığım zaman kanama oluyordu. Tam koyu kan bitiyordu, turp gibiyim diyip bir banyo tuvalet yikayayim diyordum hooop ayakta kalmak bir anda basıncı arttiriyor kanama yine oluyordu. Neden plesanta aşağıda sorusuna net yanit vermiyorlar. Belki rahim o hafta dar gelmeye başlamış bile olabilir, zamanla rahim büyüdükçe plesantasini yukarı çekecektir diyorlar. Bana perinatolog bebeğin büyümesine bağlı hızlı erken ya da geç yukari çekecek dedi, rahmin büyümesi gerekiyormuş. Çok ayrıntı verdi mi bu aşağıda diyen doktorunuz bilmiyorum ama o plesanta asagidayken cinsellik de yürüyüş de yasak aklınızda olsun. En ufak bir zorlama, kasılma plesantayi duvara baskı uygulamaya yöneltiyor hafiften bir anda ağrısız kanama başlıyor. Kendi kendine çekmesini beklemekten başka çare yokmuş. Çoğu doktor rapor yazıyor evde yatarak bu süreci geçirmeniz için. Rahim ağzı uzunluğunuza baktirmayi da unutmayın kendi doktorunuzdayken. Şuan plesenta rahim ağzını çok kapatmasa bile rahim ağzına ara ara baskı yapiyor, o uzunluğa sürekli baktırmak bizim bu durumumuz için önemli oluyor.
Perşembe benim doktorum rahim ağzına bakmıştı canım iyiydi onda bi sıkıntı yoktu ben yarın her ihtimale karşı kendi doktoruma gideceğim çok teşekkür ederim bilgilerin için. İçimi rahatlattınBir şey olmaz zaten yattığıniz sürece kanama riski olmuyor. Bu ara çok eğilip kalktiysaniz ya da rahim kasılmasına sebep verecek bir şeyler yaptıysanız, çok ayakta kalkmak bile aşağı yönlü bir basınç yaratıyor ikizlerde. Yani düşünün bende temizlik yaptığım zaman kanama oluyordu. Tam koyu kan bitiyordu, turp gibiyim diyip bir banyo tuvalet yikayayim diyordum hooop ayakta kalmak bir anda basıncı arttiriyor kanama yine oluyordu. Neden plesanta aşağıda sorusuna net yanit vermiyorlar. Belki rahim o hafta dar gelmeye başlamış bile olabilir, zamanla rahim büyüdükçe plesantasini yukarı çekecektir diyorlar. Bana perinatolog bebeğin büyümesine bağlı hızlı erken ya da geç yukari çekecek dedi, rahmin büyümesi gerekiyormuş. Çok ayrıntı verdi mi bu aşağıda diyen doktorunuz bilmiyorum ama o plesanta asagidayken cinsellik de yürüyüş de yasak aklınızda olsun. En ufak bir zorlama, kasılma plesantayi duvara baskı uygulamaya yöneltiyor hafiften bir anda ağrısız kanama başlıyor. Kendi kendine çekmesini beklemekten başka çare yokmuş. Çoğu doktor rapor yazıyor evde yatarak bu süreci geçirmeniz için. Rahim ağzı uzunluğunuza baktirmayi da unutmayın kendi doktorunuzdayken. Şuan plesenta rahim ağzını çok kapatmasa bile rahim ağzına ara ara baskı yapiyor, o uzunluğa sürekli baktırmak bizim bu durumumuz için önemli oluyor.
Hayirli olsun, hosgeldiniz aramizaMerhaba güzel anneler. Bende tüp bebekle ikiz annesi olucam Allah nasip ederse 4 yaşındada bir oğlum var. 6 hafta boyunca tek kese gördük 7. Haftada süpriz bir kese daha oluştu. Biri 7 haftalık diğeri 6 haftalık. Dün kanamam oldu hastaneye gittim şükür korkulacak bişey yokmuş
Teşekkür ederim canımHayirli olsun, hosgeldiniz aramiza
gecmis olsun canim dinlenmek gerekiyor galiba zamanla yukarı cikabiliyormusKızlar acilden geliyorum hafif lekelenmem oldu doktor bi bebeğin plasentası aşağıda dedi moralim bozuldubilginiz var mı bu konuda 18 haftalığım
sağlıkla kucağınıza alin insallahMerhaba güzel anneler. Bende tüp bebekle ikiz annesi olucam Allah nasip ederse 4 yaşındada bir oğlum var. 6 hafta boyunca tek kese gördük 7. Haftada süpriz bir kese daha oluştu. Biri 7 haftalık diğeri 6 haftalık. Dün kanamam oldu hastaneye gittim şükür korkulacak bişey yokmuş
Sağ ol canım inşallah çıkargecmis olsun canim dinlenmek gerekiyor galiba zamanla yukarı cikabiliyormus
Teşekkür ederim hep birlikte inşallahsağlıkla kucağınıza alin insallah
Hayırlı olsun canım bebişlerin çok sevsin rahat etsin inşallahçilek mobilyadan iki tane montes beşik bir de iki kapili dolap siparis verdim. bebeler dogana kadar anca gelir heralde
Gule gule yatsinlar :))çilek mobilyadan iki tane montes beşik bir de iki kapili dolap siparis verdim. bebeler dogana kadar anca gelir heralde
Bi kac güne geçer onlar da, benım 4 günde bıtmıstı tamamen..Kizlar gecen kanamam olmustu bahsetmiştim. Hastanede proluton depot vermislerdi durmuştu. Ama sonrasinda hafif kahverengi sarımsı kalanlar ara ara ara akıntıya geliyor. Tekrar bi hastaneye gitmeme gerek var mi bilemedim. Agrim falan da yok. Zaten gitsem doktor da olmayacak. Ne yapacağımı bilemedim. Sizin tecrübelerinden yararlanmak istedim.
hayir canim kahverengi leke devam eder bir süre. bende 2 hafta sürmüştü. doktorun ne zaman gel dediyse o zman git. proluton depotu tekrar vurdurman gerekebilir ama onun hakkinda bisey soyledi mi doktorunKizlar gecen kanamam olmustu bahsetmiştim. Hastanede proluton depot vermislerdi durmuştu. Ama sonrasinda hafif kahverengi sarımsı kalanlar ara ara ara akıntıya geliyor. Tekrar bi hastaneye gitmeme gerek var mi bilemedim. Agrim falan da yok. Zaten gitsem doktor da olmayacak. Ne yapacağımı bilemedim. Sizin tecrübelerinden yararlanmak istedim.
Canim haftaya perşembe gel dedi. Bir de prolutex 25 mg igneyi gobekten yap dedi. Onu yaptim. Umarim bir sorun oluşmaz.hayir canim kahverengi leke devam eder bir süre. bende 2 hafta sürmüştü. doktorun ne zaman gel dediyse o zman git. proluton depotu tekrar vurdurman gerekebilir ama onun hakkinda bisey soyledi mi doktorun
Teseklirler cevap verdiğiniz için icim rahatladi. Surekli uyuyorum. 7. Hafta yi uyuya uyuya bitirdim valla.Bi kac güne geçer onlar da, benım 4 günde bıtmıstı tamamen..
Uyku candırTeseklirler cevap verdiğiniz için icim rahatladi. Surekli uyuyorum. 7. Hafta yi uyuya uyuya bitirdim valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?