Bir şey olmaz zaten yattığıniz sürece kanama riski olmuyor. Bu ara çok eğilip kalktiysaniz ya da rahim kasılmasına sebep verecek bir şeyler yaptıysanız, çok ayakta kalkmak bile aşağı yönlü bir basınç yaratıyor ikizlerde. Yani düşünün bende temizlik yaptığım zaman kanama oluyordu. Tam koyu kan bitiyordu, turp gibiyim diyip bir banyo tuvalet yikayayim diyordum hooop ayakta kalmak bir anda basıncı arttiriyor kanama yine oluyordu. Neden plesanta aşağıda sorusuna net yanit vermiyorlar. Belki rahim o hafta dar gelmeye başlamış bile olabilir, zamanla rahim büyüdükçe plesantasini yukarı çekecektir diyorlar. Bana perinatolog bebeğin büyümesine bağlı hızlı erken ya da geç yukari çekecek dedi, rahmin büyümesi gerekiyormuş. Çok ayrıntı verdi mi bu aşağıda diyen doktorunuz bilmiyorum ama o plesanta asagidayken cinsellik de yürüyüş de yasak aklınızda olsun. En ufak bir zorlama, kasılma plesantayi duvara baskı uygulamaya yöneltiyor hafiften bir anda ağrısız kanama başlıyor. Kendi kendine çekmesini beklemekten başka çare yokmuş. Çoğu doktor rapor yazıyor evde yatarak bu süreci geçirmeniz için. Rahim ağzı uzunluğunuza baktirmayi da unutmayın kendi doktorunuzdayken. Şuan plesenta rahim ağzını çok kapatmasa bile rahim ağzına ara ara baskı yapiyor, o uzunluğa sürekli baktırmak bizim bu durumumuz için önemli oluyor.