2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Şeker, Kalsiyum , magnezyum, Demir , Demir bağlama, normal değerlerde çıktı. Tabii kontrolden sonra öğrendiğim için konuşma şansım olmadı. Perşembe nasipse randevum var. Öğreneceğim. Zaten 81 kiloydum. Öyle 50 - 55 kilo olsaydım, hastanelik olurdum çoktan. Zaten hep enerjim düşük, hep uyku çekiyor beni. Haftasıyla uyumlu da olduğu için endişelenmedim, ama canımı sıkmıyor da değil sürekli yatmayı istemek.
Merhabalar ilk oğlum tüp bebek benim.o surecte doktor cok kilo alma demisti kilom zaten cok degildi am bulantidan hicbisey yiyemiyordum bende ilk 5 ay yaklasik 7 kilo vermistim doktor diyetisyene bile yollamisti ama yapamiyordum napim.bebegim cok sukur saglikliydi sonra kendimi zorladim yavas yavas canim ne cekiyorsa az az yedim doguma kadar verdigim 7kiloyu geri aldim eve gelince yine sifirla döndüm 😂 siz yinede benim gibi yapmayin ama caninizin muhakkak cektigi bisey vardir azcik yiyin.su an mesela. 3 kilo vermişim bende hala almadim ama bu sefer oyle yapmayacagm zeytin ekmek bile olsa yiyorum

Kızlar siz oruç tutcakmısınız. Doktorunuz önerdimi. Ben doktoruma sordum sen bilirsin tutmanda sakınca yok ama çok zorlanırsın dedi tutsammı tutmasammı bilemedim
Vucudunuzun dayanikliligi ile alakali aslinda.benim ablamda kardesimde hem gebeyken hem emzirirken hep tuttular ama ben tutamamistim zaten yemek yiyemeyince ayakta duramiyordum.dinimizde hamileler ve emzirenler icin kolaylik var sonra kaza edilebilir o yuzden sizde bir deneyin zorlanirsaniz sonra kaza edersiniz

Kızlar siz oruç tutcakmısınız. Doktorunuz önerdimi. Ben doktoruma sordum sen bilirsin tutmanda sakınca yok ama çok zorlanırsın dedi tutsammı tutmasammı bilemedim
Tutmayı düşünüyorum ınslalah iyi gider. Bi önceki hamilelikte tutmuştum 4 5 aylık falandım galiba bunda da tutmak istiyorum ama çok kilo almıştım hamileyim oruç tutuyorum yedim de yedim. Iyi oldu bi nevi hem borcum olmuş olmadı hem çok iyi hissettim kendimi kuş gibiydim gerçekten. Şifa gibi gelmişti. Inşallah bunda da öyle olurum. Bi sıkıntı yaşamamıştım. Denersin olursa yaparsın olmazsa kazaya kalır olmadı 1 gün tutup 1 gün tutmazsın. Herşeyin bi kolaylığı var çok şükür.

Tutmayı düşünüyorum ınslalah iyi gider. Bi önceki hamilelikte tutmuştum 4 5 aylık falandım galiba bunda da tutmak istiyorum ama çok kilo almıştım hamileyim oruç tutuyorum yedim de yedim. Iyi oldu bi nevi hem borcum olmuş olmadı hem çok iyi hissettim kendimi kuş gibiydim gerçekten. Şifa gibi gelmişti. Inşallah bunda da öyle olurum. Bi sıkıntı yaşamamıştım. Denersin olursa yaparsın olmazsa kazaya kalır olmadı 1 gün tutup 1 gün tutmazsın. Herşeyin bi kolaylığı var çok şükür.

Ben deniycem kendime bakıcam yapabilirsem tutarım yapamazsam kaza ederim. Bugün biraz geç yaptım kahvaltıyı dayanamadım. Böyle devam ederse zaten istifradan dolayı tutamıycam
O zamana kadar geçer canım bulantılarında kusmanda hep sürmez Allahın izniyle 😘

Tutmak isterim bende aslında hamile olmadan önce hep tutardım ama şuan açlığa hiç gelemiyorum zayıf olmama rağmen bişeyler yemeğince ara öğün falan çok sarsılıyorum bayılacak gibi ilaçta kullanıyorum bi yandan mecburen tutamıcam sanırım canım. Sende bi denersin ona göre karar verirsin.

Meraba kızlar, hepinize sağlıklı hayırlı hamilelikler diliyorum , ben 11 haftalık hamileyim 10 +1de doktor kesin cinsiyetini söyledi, cok erken olduğu için ben inanmadım doktora da dedim hayır 100/100 kız dedi , o haftalarda cinsiyet belli oluyormu?🙄 cinsiyeti farketmiyor yeterki sağlıklı olsun ama herkes o haftada göremez diyor o yüzden merak etdim bende
Belki kemik yapısından falan anlamıştır canım benim arkadaşımın kuzenine 9 haftalikken kiz demiş doktoru doğuma az kalmış kızı olacakmış bazıları gerçekten anlıyor. Yinede beklemek lazim biraz bizim bir tanıdığa 14 te kıza benziyor dendi 16 da kesin erkek oldu 😀

Ben tutcam insaallah bu şekilde devam ederse.Sonradan tutmak daha zor oluyor oğlumda tutmadım pişman oldum sonradan çok sıcaklara da denk gelmiyor nasılsa

Benim aklıma, Nesfit hani kırmızı meyveli var , onu yemek geldi. İçine muz doğrayıp badem ceviz falan atıyorum , süt ekliyorum. Kahvaltıda üç gündür, onu yememeye başladım. İçimi bulandırmadı. Bir dene istersen.
Teşekkür ederim canım sabah deneyeceğim inşallah yiyebilirim

Çok şükür iyiymiş bebek büyümüş 2 gün öne bile geçmiş günü kalbinide dinledik tahlil yaptı enfeksiyon olabilirmiş rahim büyüdüğü içinde olabilir dedi ama o kadar rahatladım ki çok şükür ya 🤲
Gözün aydın evet büyüdükleri için normal diyor doktorlar bu ağrılara

Kan şekerine çok dikkat etmelisin. Malesef ben yıllardır tutamıyorum baygınlık geliyor şekerim düşünce hamilelikte hiç düşünmedim o yüzden

Canım gozunaydin cinsiyeti neden söylemedi yahu insan bi ihtimal olarak söylerdi neyse çok bisey yok Allahtan 🤩 hakkınız da en hayırlısı olsun. Mide yanmasına gelince yediğim şeye göre değişiyor Canım mümkün olduğunca ekşili baharatlı şeylerden uzak durmaya çalış soda ile yeşil elma çok iyi geliyor yapmaya
Sağolasın canım benim doktor bi çıkıntı yok şu an zaten cok küçük olsa bile kız veya erkek diyemezdim cunku kızda da cıkıntı olabiliyor dedi. 16. Haftada net soylerim dedi, kimileri mide yanmadı için gavisgon mu ne oyle bi ilac içiyormus ben doktoruma soracagım. Portakal yedim bikac kere mahvoldum. Ayva ve yesil elma evet cok iyi geliyor. Her gün mecbur 1 soda içiyorum zaten

Merhaba arkadaşlar bende perşembe günü kontrole gittim sanırım erkek bebiş geliyor 💙 Ama sizlere sormak istediğim birşey var dün akşam hastayım diye test yaptırdım ve pozitif çıktı hamileyken covid atlatan var mı zorlandınız mı nasıldı korkuyorum bebişe bişey olur diye 😔😔
Canim bende gecen hafta gecirdim. Mutlaka doktkruna danisarak kan sulandirici kullan. Benim bir tanidigim covidden dolayi kani pihtilasinca 6 aylik bebegi karninda öldü. Bende o yuzden hemen kan sulandiriciya basladim karantinadayken. Karantinadan sonraki gun D Dimer testi yaptirdim. Kanimdaki pihtilasma ilac ictigim halde sinirda cikti. Az daha yuksek olsa doktorum hergun kan sulandirci igne vericekti. Su anlik ilacla devam ediyorum. Covid 3 ay boyunca insan vucudunu etkiliyormus. O yuzden doktorum 3 ay boyunca kan sulandirici ilaci kullanmami istedi. Sende ihmal etme mutlaka doktorunla gorus. Bebek ölümlerine sebep oluyormus pihtilasma. Korkutmak icin soylemiyorum yanlis anlama. Sadece tedbirli ol diye soyluyorum.

Kızlar herkesin bulantı yorumlarını sürekli bir şeyler yerken okumam🙈
Benim iştahım açıldı resmen bu ne böyle 11. Haftadayım.
İnsülin direncim varmış benim onun İçin ayrıca ilaç kullanıyorum acaba ondan mı oluyor diyorum hiç anlamadım😌

Şeker, Kalsiyum , magnezyum, Demir , Demir bağlama, normal değerlerde çıktı. Tabii kontrolden sonra öğrendiğim için konuşma şansım olmadı. Perşembe nasipse randevum var. Öğreneceğim. Zaten 81 kiloydum. Öyle 50 - 55 kilo olsaydım, hastanelik olurdum çoktan. Zaten hep enerjim düşük, hep uyku çekiyor beni. Haftasıyla uyumlu da olduğu için endişelenmedim, ama canımı sıkmıyor da değil sürekli yatmayı istemek.
Bende çok enerjisiz haldeyim. Halsizlik uyku durumu var sürekli . Dün akşam 8 de yattım sızımla resmen. Sabahta 8 gibi uyandım.
Kahvaltıdan sonra da kitap okurken yine daldım biraz.
Bir an önce normal hayata dönmek istiyorum .
İnşallah toparlarız.

Meraba kızlar, hepinize sağlıklı hayırlı hamilelikler diliyorum , ben 11 haftalık hamileyim 10 +1de doktor kesin cinsiyetini söyledi, cok erken olduğu için ben inanmadım doktora da dedim hayır 100/100 kız dedi , o haftalarda cinsiyet belli oluyormu?🙄 cinsiyeti farketmiyor yeterki sağlıklı olsun ama herkes o haftada göremez diyor o yüzden merak etdim bende
Benim de aynı sizin gibi 11 haftalıkken kesin erkek demişti.güldüm ben de.doktor sen gülüyosun erken diye inanmiyorsun dedi ben de evet dedim daha cok erken kesin demeye.ama oglum oldu tahmin dogru tuttu.tecrübeli doktorlar kemik yapısından anlıyormus cok erken haftalarda bile duymustum.

Back
X