2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    227
3 gün kuralı ile tadım şeklinde başladık. Malum alerjimiz de var o yüzden yoğurt denemedik. Sebzelerle başladık, bitince meyveye gecicez. Havuç, yeşil kabak, patates, bal kabağı şeklinde gidiyorum. Bunları ayrı ayrı da verebilirsin, üzerine ekleyerek de gidebilirsin. Havuç+ kabak gibi.. Az su ile hasliyorum ben ama istersen buharda da haslayabilirsin, sonra blenderdan geçiriyorum kıvam mercimek çorbası kıvamı gibi oluyor, biraz haşlama suyu ile açıyorum.
Meyveler de, elma, armut, muz şeklinde gidicem. Elma ve armut cam rendeden geçirilecek, o da yine biraz püresi biraz suyu olacak şekilde vericem.
Çorbalar vs. 6.aya girince verilecek. Önce alerjen tespiti yapıcaz. 6. ayda da bir öğün seklinde yer alacak.
Yoğurt ise günlük süt, activia ya da güzel bir ev yoğurdu bulursan onunla da mayalanabilir. Küçük kavanoz/kaplara mayalamak hem hijyenik hem de pratik olur.
 
7 de uyandık çok uyumusuz gibi.. Sadece 2 ile 4.30 arası uyuduk desem yeridir

Bizde de durum çok ayniydi ,aşırı zor geçti gece. Sürekli ellerini ağzına sokup mizirdaniyor diş var mı diye baktım bişey yok ama sanırım onun habercisi sürekli eller agizda mıziklama modunda çünkü,uykusuzluk da cabası tabi..
 
Biz de sebzelerden başladık. Patates-balkabağı-havuç-yoğurt-brokoli şeklinde gidip 6. Aya kadar devam edeceğiz. 6. Ayda yumurta ve meyveler eklenecekmiş. Sebzeyi de suyla haşla, haşlama suyuyla ve biraz zeytinyağıyla püre yap dedi doktorumuz. Bu şekilde ilerliyoruz biz de. Zeytinyağı bence önemli çünkü kabızlık problemi yaşamak çok olası katı gıdaya geçince
 
Evet bol zeytinyağı kullanmak gerekiyor kristalin organik zeytinyağını almayı düşünüyorum
 
Ss aldım bu arada muz yiyince kakasında siyah pütürler olabilirmiş muzdan kaynaklı
 
Gündüz en fazla yarım saat dayanır, asla oyalanamıyor, krize girmiş gibi meme istiyor. Ha emiyor mu hayır, oynuyor memeyle doktor baba da 2 saat koy araya dedi mümkün değil, yarım saat zor dayanıyoruz
Bizimki emiyordu sürekli dün işe yaradı biraz yorulsamda oyaladım kucakta gezdirdim oyuncaklar gösterdim falan. bugün yine aynı şekilde devam edeceğim faydalı olacak gibi sanki. Gece de bazı zamanlar saat başı kalkmadı ilk uykuda ve sabah uyanma saati yaklaşınca biraz sık kalktı ilk gün için fena değil gibi.
 
Ne kadara aldınız acaba?
 
Bizimde öyle uyurken bile kıpır kıpır kurtlu emeklerler bir aya bunlar aman inş hasta olmazsın canım. Bizimde mamadan bıktı herhalde reflüsüde geçmedi. Normal bebelac gold dene birde dedi dr onu aldım kusuyor ama gündüzleri veriyorum tad değişikliği olsun.
 
Kızlar e bebek prima indirime girmiş. Hiçbir bez işe yaramadığı için bizde en azından çocuğun poposu kuru kalsın diye premium care kullanmaya karar vermiştik en son. Stok çekeceğim 4 noyu daha ne kadar takar sizce 126lı 4 no,108li 5 no alsam yeter mi yoksa 4 noyu daha fazla mı alayım 7.5kg şu an
 
Canım her kaka yaptığında mutlaka altını yıka. Bizim de öyleydi bir ara her kakadan sonra altını lavaboda yıkadım, eşimde yanımda hazır havluya sarıp içeri götürürdü. Şimdi tek başıma sarıyorum havluya. Sonra saç kurutma makinesiyle uzaktan iyice kurutuyorum ve hafif pişik kremi sürüp 5dk açıkta bekletiyordum. Öyle geçti. Pematen krem de deneyebilirsin. Hava alması çok önemli, bez olarak da sleepy ve prima kullanıyorum. Hiç pişik kalmadı şükür. Her gün duş aldırmasan da altını lavaboda yıka, kurut, ince tabaka krem ve havalandır mutlaka.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…