2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Çok güzel yazmışsın..Evin yükünü hafifletmek bi yana bişeyi almaz üstünden atlayıp geçer böyle bi kapasiteye sahip yerde alıncak birşey varsa birini alır digerini bırakır benm söylememle gütmemle yapar.bunları bi yana bırakıyorum tek derdim kızına baba olsun bu beni çok üzüyor.Dediğin gibi bu dönemde en iyi yapacagı sey maddi manevi ihtiyacı karsılamaşı olucak sanırım umarım düzelir ve iyi bir baba kız olurlar tek istegim bu.Bazen kapasitesi bu adamın çok zorlama diyorum.Dediğin gibi biraz uzaklaşsak belki bir faydası olur.her yöntemi deneyecegim ilerde pişmsn olmamak için

Tam tersi hiç fazla ilgi pamuklara sarmak denir ya gerçekten bi erkek cocugunu pamuklara sarıp büyütmüşler bu yüzden evlendikten sonra bocaladı.Annesi ona kötülük etmiş malesef sadece calısıp para kazanması gerektiği anlatarak.
Dogum yaptıgım günün ertesi cocuguyla ilgilensin dediğimde babasımı emziricek diyen bir kaynanam var.Hastaneden çıkıp eve geldigimizin ertesi sabahı uyanır uyanmaz daha bebeginn yüzüne bakmayıp telefona sarılıp annesini arardı ugrarım gelicem derdi annesi gelme oglum cocugunla karınla kal demez hep bunlar geliyor aklıma diyorumki başka sekilde konusan birileri var ve onları dinliyor.Şu sıralarda süreklli alakasız konulardan evirip çeviriyor konuyu ailesine getiriyor.
Umarım düzeliriz kanından canından oldıgunu umarım anlar.

Maşallah diyeyim yine her saat başı uyandım

Öyle bağırıp ağlaması yok ama bir derdi var mızırdanıyor dönmeye çalışıyor yatakta bi o yana bir bu yana.

ahşap bir evde kalıyoruz bir haftadır şehir dışında, tabi cam falan da aşamadığımız İçin benim bile burnum kuruyor kuruluktan, çocuk da hırıltılı nefes alıyor sanırım burnu doluyor. Her gün açıyorum ama yetmiyor demek ki gece uyumadan önce de açmak lazım. Az evvel de kusarak uyandı. Uykular yalan oldu evresine girdik galiba biz de.

Size sebep olarak ne dedi mselaa?
Yada cozumu neymis
Nekdr surermis

Bazı şeyleri göz ardı ediliyor ama cocuk konusunda tahammül edemiyor insan.iyide söyledim olmadı kötü konusuyorum artık tahammülüm kalmadı.terapist şart cocugun hatrına bunu yaparım.
Öfkeyle karar vermektense deneyin canım ileride pişman olmazsın hiç değilse vicdanın rahat olur elinden geleni yaptığın için. Bir erkeği ailesinin yönetmesi çok kötü bir durum ya. Sen evlenmişsin artık bırak çık o kafadan değil mi. Malesef bazı erkek anneleri böyle yönetmeye bayılıyorlar çocuklarını. Eşinde umarım bir an önce anlar gerçek ailesinin yanında seninle kızın olduğunu
Atak haftasındadır canım miniğin düzeliyor ama biraz sabır

Haklısın, içinde büyüdüğü değerleri sahiplenip, sorgulamaz ve doğruyu bulmazsa böyle oluyor malesef. Bu yüzden ailenin düşünce yapısı çok önemli bir çocuk büyürken. Kayınvalidenin ilgilenmeyi yalnızca emzirmek olarak görmesi ayrı bı ironi.. kendi de büyütmüş yazık, bizi en iyi anlayacak olan annelerin böyle davranması insanın içine daha çok oturur.
Bı patlama yaşanmış belli.. defalarca da konuştum diyorsun bu durumda ne yapılır bilemedim. Sadece maddi destek sağlamak değil babalık tabi ki.. Sıklıkla ver bebeği kucağına bebek de sakinken, ne bileyim belki mecbur kalınca ilgilenme süresi artar.

İnşallah canım cocuk olmuşken böyle kopmayı istemem.tek düşündüğüm bebegim kopuk bi şekilde büyümemesi.Benim sevgim ilgim 2 yönüde karşılamazki.Babamda bnmle aşırı ilgilenenen biri değildi ama şuan adı bile yetiyor.ilerde kızım içinde böyle olucagı için bütün çabayı göstericem

Bu kadının birde 3 kızı var daha cok sahiplenmesi gerekirken olan şeye bak..Bir şekilde çözmeye calısıcam bu durumu bi süre daha insancıl bi sekilde konusarak..2 gün önce ütü yapılması gerekiyordu eylülü verdim kucagına ara sıra kontrol etmeye geldigimde bilerek yapıyorsun dedi çıktı ütü yok ama bn masus yapıyormusum o baksn diye bi şekilde beynini patlattırıcak bana kısacası .

Vakit ayırıp yazdıgınız için teşekkürler güzel anneler iyi geldi

Kızlar bunlardan birini kullanan var mı? Hangisi daha iyi sizce? Baby turco kullanıyordum ama kolonyalı gibi geldi hoşuma gitmedi içeriği temiz elimdekiler de yeni bitti(stoklar sağolsun)

Kızlar bebişleriniz yabancı birini görünce nasıl davranıyor. Dün misafirliğe gittik kadın sevmek için kucağına aldı bizim kız anında ağlamaya başladı. İnsanları tanımaya mı başladı ki başka evlerde bile Bi durgun oluyor ama kendi evimizde çok mutlu ve hareketli

Bizimki de gülüyor aksine
Ağlasam mi gülsem mi bilemedim hangisi daha iyi.

Ortada çocuk varken bazı şeylere karar vermek çok zor. Biraz daha çabala canım belki sevmeye ilgilenmeye başlar ne bileyim sevgisiz büyümekte zor. Eşimin babasıda böyleymiş şu an çok samimi değiller mesela kendi sevgi görmediği için bizim bebişe yapmadığı şey kalmıyor ben gibi olmasın diyor. Ama kimiside tam tersi işte sevgisiz büyüyünce sevgisiz oluyor bilemedim ne desem

Gerçekten tam anlamıyla ilgilenenen bir baba örnekleri az ama olması gerekenleri sanki lütfeder gibi yapmaları da yanlış. Geçenlerde bir tanıdığımız adam dedi ki eee cennet boşuna annelerin ayağının altında değil. O kadar cahilce bir yaklaşım ki ne anlatsan ne desen boş böylesine evet anneyiz yapmak zorundayız ama bir yerde de yükümüz hafifletilse, kendimize zaman ayırabileceğimiz ortamlar oluşturulsa bizden minnettarı da olmaz.
Bilmiyorum aranızdaki iletişim nasıl ama baba kız vakit geçirecekleri bir ortam yapsan ne bileyim bir oyun kursan bebeğinizin seninleyken yapmaktan hoşlandığı bir şeyi dile getirsen. Bizim kız dilini dışarı çıkararak tükürmeyi öğrendi mesela ve sen yaparsan o da yapıyor ve heyecanlanıp gülüyor. Bunu eşime artık şunu yapabiliyor falan gibisinden uygulamalı gösteriyorum sonra bir iki kere ona bıraktığımda görüyorum ki o da yapıyor.
Tek değilsin inan çoğu baba aynı. erkekler biraz daha yabani kalıyorlar büyüsün de parka götüreyim gibi hep büyüdükleri zamana dair planlar şimdiye dair pek bir şey yok.

Evet canm dha dönmüyor ama elleri kolları bacakları hiç durmuyor çırpınıyor öyle
Dönmesi için erken her bebeğin değişiklik gösterir tabiki canim
İkisinde de geçerli olabilir, ben onlineda gördüm,sadece online alışverişe özel gibi bı açıklama yazmıyordu
Mağazadan bakacağım canim teşekkürler
Niyet ettim bebemi babasında bırakıp arkadaşımla bir kahve içmeye çıkmaya..
Hahahah nasıl geçti canim durmuş mu babasiyla
Yazacağım gelsinlerde

Canım hem online hem markette aynı fiyat.

Ohh ohh bakalım neler yapacaklar
Sağol canim marketten bakacağım
Bugün bakacağım canim
Kendini suclamana hiç gerek yok sonuç olarak bizde insaniz ve ihtiyaçlarımz var dedigin gibi bebek öncesinde de sosyal biriysen eğer daha çok ozluyorsun o günleri bir de sağlıklı anne sağlıklı bebek demek sen ne kadar iyi olursan bebegin de seninle o kadar mutlu olacaktır küçük olsalar bile bı çok şeyi hissediyorlar sık sık tekrarlamakta fayda var
İlk zamanlar bizde öyleydik canim sürekli emmek istiyordu odaya bağımlı gibiydik sonradan düzeliyorlar olmadı ailecek çıkın biraz hava alın inan o bile çok iyi geliyor
Şu yazdıklarını hayretle okudum seninde dediğin gibi nasıl yetistirildiyse öyle gidiyor canim bı insanın içinden gelmesi gerekiyor bazı şeyler senin zorlamanla olacak birşey değil belki şuan kızınız küçük diye korkuyor olabilir iyiye yormak istiyorum babalık eve bakmakla olmuyor bunu bazen benim eşim de diyor benim görevim çalışıp size bakmak bu olay maddi boyut peki maneviyat nerede ? Tam olarak bunu anlamak da zorluk çekiyorlar sanırım eminim ki her ailede yaşanabilecek sorunlar umarım kısa zaman da aşabilirsiniz kızınızın huzur dolu bir ortamda büyümesi çok mühim
Bende geçen gün fark ettim oni canim uzun zaman çıkmamıştık evden hastalar diye geçen gün kv delere gittik yarım saat etrafa bakıp bakıp ağladı evi bile yabancilari garibim babasıyla beni tanıyor artık başkasının kucagindayken bize baktı dudağı buzup buzup sonradan alıştı onun dışında herkese gülücükler saçar

Doktorumla görüştüm 10 günde bir regl olmak sütü azaltır mı diye? Regl özellikle süt hormonu azalmasi ile olur dedi.
Yani elimizde büyük bir sorumlu var azalma ile ilgili..
Bunu paylaştığımda eşim dedi ki, tedavisi vardır heralde dedi. Ben de dedim yok, doktora sordum henüz cvp vermedi ama internetten baktığım kadarıyla, sadece yan etki sebebiyle etki edebilen ilaçlar varmış ama kullanımı tartışmalı dedim. Beni karamsar olmakla suçladı, ben de kendi düşüncem değil öyle yazıyor dedim. Dünden beri süt artıran her şeyi yedim içtim gece 4 saat uykuya rağmen dolmadi göğüslerim dedim. O da dedi ki daha önce yeseydin.. daha önce sağıp dokuyordum ben, tazyik ve fazlaliktan geriye neredeyse yatarak emziriyordum. Gece alez islanirdi sütümle, başucumda mochi dururdu, olurda çok dolu olursa gogsum on sütü sagardim, görürdü sagdigim miktarı da.. Daha önce böyle bir sorun yoktu ki..
Bebek memede kavga ediyordu hep süt varken de, arada el pompası ile sağıp verirdim, o zmnlar derdi elektrikli pompa alalım diye, daha çabuk sağmak için. Bende biberona alismasin diye istememiştim. Süt azalınca aldım. Bı de diyor ki o sağım makinasıni da benim söylememle aldın. En başından beri mamaya karşı bu adam, olurda bigun sütüm yetmezse diye endişe ettim, hakliydim çünkü marketten mama alamam, alerjik bı bebek bu, özel mama gerekiyor, o gün bile tartirmistik. Gerekli olmadığında verme demişti. Neden vereyim ki? En başından beri on yargılı bana karşı..en başından beri algilayamadi kafası, mama hazırlama zorluğunu istemeyeceğimi. Ben uykumu boluyorum mama için, hazırla, yıka, kurut, yetmesin bı daha yap..
Sebebi geçmişte yengesi emzirmemis, mama vermiş, kaynanam hala anlatır. Bunda da travma kalmış heralde ki mamayı zehir görüyor. Ya hiç gelmeseydi sütüm, ana sayılmayacak eksik mi olacaktim, benim hakkımda da yıllar sonra dedikodum yapılacak, hor mu gorulecektim?
Çocuk uyumuyo diye de çok stres yapmışım o da etkilemiş, şu an bile sinirlisin diyo, dedim sütü sen azalttin diyosun bana resmen dedim. Daha önce yeseydin, daha önce alsaydın vs. Bunlar ne demek ? Ben öyle demedim, şu an konuşmak istemiyorum dedi bı de..
Delirtip şiir yazmamı istiyor..
Sütüm olduğu zamanlarda herşey toz pembe değildi. Aynı stres, aynı yorgunluk yine vardı, ekstra değişen bı durum yok. Bilmiyo mu acaba böyle tartistikca, daha da azalacağını..
Ya üzülme, stres yapma, neden azaldığını bulalım, artırmaya çalışalım, artarsa iyi olur artmazsa napalim demek bu kadar zor mu??
Bu çocuk için aylarca yattım ben, ayakta kaldığım dakikalari, ilaca rağmen geçmeyen sancıları not ettim aylarca.. Doğdu, bir kez emzirip kucağımdan yogunbakima verdim. 2 saatte bir elimde fotoğrafina bakarak süt sağdım. En son 140 CC cikiyordu. Hala buzluktalar Bu çocuk fazla kaka yapiyo, yeşil dedim, usutmussundur kendini dediler. 40 derece sıcakta klimasız, ayağımda da çorapla,kan ter içinde yaşadım haftalarca.. sonuç süt alerjisi çıktı. Kimse demedi sonra,biz bilemedik sen suphelenmistin diye.. Haftalardır diyet yapıyorum. Tek başına bu bile sütün kalitesini düşürüp, stresi artırıyor. Bu bile fedakarlık değil mi? Arada anneler diyo ama sütün çeker.. Çekmez diyorum kafamı çevirip, bebeğim iyi olsun da.. Tamam bunların hiç biri onun sorumluluğu degil ama benim de tercihim değildi. Sadece fedakarlık yapmak zorunda olan bendim, yaradılış gereği.. Bı kez olsun demedi bana, yaşadığım zorluğun farkında oldugunu, arkadaşlarına söylerken duydum sadece..
Bilmiyorum nereye kadar götürebilirim bu şekilde.. bu sorun bitse diğeri çıkacak ve ben anlasilamamaktan ölüyorum

Umarım canım müsait bi zamanda konuscagım.barıştıkmı diye mesaj atmış o kadar tartıstı dün benmle madem böyle yazıcaksın hiç tartısma yaratıcak seyler söylemese ya ?biz bakmaya mecbursak onlarda calısmaya mecbur ve gör2vleri madem öyle dinlendirmesinler.erkek kafası işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…