2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bizimki 3 ay 22 günlük tam. Önceki aylarda yapışık yaşıyorduk bu ara başka insanlarla da oyalanabiliyor. Çok hoşuma gidiyor eğer daha minikse bebeğiniz geliyor nefes alacağınız günler merak etmeyin 🙏🏻😍
İnanın şu 2 cümleniz beni o kadar rahatlattı ki..Yapışık yaşıyoruz resmen dediğiniz gibi, gece gündür hep bende. Babası uyutanlara çok imreniyorum, 3 dakika durmuyor ki ben uyuyayım. Eğer geliyorsa o günler gerçekten, şu an şarj oldum bile 🙏😍

Bizimki de öyle bazı günler sırılsıklam oluyor önü ağız mendili ve önlük takıyordum şimdi biraz daha hafifledi arada kaldırıp bakışıyorum o zaman bi salya akıyor öyle 😅 Buv demeyi öğrenince çok tükürüyordu yeni bi şey öğrenmesine hayranlıkla bakmadan duramıyordum. Çok güzeller 🥰
Ayni durumdayız giysilerinjn önünü hep ıslatıyor

Boşanma aşamasına girdik nerdeyse cocuuguyla söylemessem ilgilenmeyecek bir adamlaa evlenmişim.cocugu kucagına al demesem almaz cocukla konus demesem konuşmaz delirmemek elde degil.cocuga bakmaya mecbur degilmiş o calısıyormuş benmişim bakmaya mecbur.daha iyi ilgilenenen birini bulacakmışım.Parayla yapılan alınan seylerle ilgilendğini sanıyor.3 aydır dilimde tüy bitti kızınla konuş ilgilen diye diye öyle oturup cocugun yüzüne bön bön bakıyor kucagına alıyor sırf susması için gezdiriyor içten kucaklayıp konusmuyor.kucagına al dedigimde suratı bozuluyor beyefendinin.ben odada ugrasıyorum iki seksen elinde telefonda salonda sadece film izliyor.dha bi çok sey ne yapmalı ne etmeli kafam durdu artık içimi dökmek istedm varmı bi öneriniz ne yapim ne ediyim bilmiyorum.

Boşanma aşamasına girdik nerdeyse cocuuguyla söylemessem ilgilenmeyecek bir adamlaa evlenmişim.cocugu kucagına al demesem almaz cocukla konus demesem konuşmaz delirmemek elde degil.cocuga bakmaya mecbur degilmiş o calısıyormuş benmişim bakmaya mecbur.daha iyi ilgilenenen birini bulacakmışım.Parayla yapılan alınan seylerle ilgilendğini sanıyor.3 aydır dilimde tüy bitti kızınla konuş ilgilen diye diye öyle oturup cocugun yüzüne bön bön bakıyor kucagına alıyor sırf susması için gezdiriyor içten kucaklayıp konusmuyor.kucagına al dedigimde suratı bozuluyor beyefendinin.ben odada ugrasıyorum iki seksen elinde telefonda salonda sadece film izliyor.dha bi çok sey ne yapmalı ne etmeli kafam durdu artık içimi dökmek istedm varmı bi öneriniz ne yapim ne ediyim bilmiyorum.
Bazı erkekler idrak edemiyorlar malesef çocuk durumlarını canım. Eşinde öyle olmuş sanıyor ki eski düzeni devam edecek yok öyle. Oda en az sen kadar bakmak zorunda ben çalışıyorum diyip bir kenara çekilmemeli. Ha yoruluyordur tamam geceleri uyur kalkmaz tamam ama konuşup ilgilenmeyip telefonla oynaması tam bir fiyasko. Eminim sende demediğini bırakmıyorsundur ama kimileri böyle oluyor malesef haketmiyorlar çocuk yapmadan bilemiyorsun. Umarım düzelirsiniz belki bir terapist vs iyi gelebilir.

Ev işi mi töbe estağfirullah 🫣oda neydi

Şöyle doya doya temizlik yapmayı özledim 🥺
Hep kaçak göçek
Yemeği zorla yapıyorum oda basit yemek olması lazım çorba pilav gibi koyunca kendi pişecek
Temizlik robottan sonra belki 2 haftada 1 vileda , oda uyursa
Banyo , mutfak babası evdeyse 🙏
Babası 5’dk geç kalırsa isyanlar fırtınalar kıyametler😕
Aynen, benim de öyle oluyor. Yemeği 2 günlük yaparsam seviniyorum yarına yemek var diye🙈 Genelde kucağımdayken tek elle bişeyler yapmaya çalışıyorum.😕 İnşaAllah, kendi başına oturup takıldığı zamanlar gelince yeniden bir düzen kurarız. 🤲🏻

Keşke böyle olmasa, en azından sen demeden görüp, ben ne yapabilirim diye düşünse istiyor insan. Çok haklısın. Bizde de durumlar bazı zamanlar böyle malesef.. Yeri geldiğinde oyalar, uyutur ama her zaman aynı ozende değil malesef. Babalık, kesinlikle annelik gibi değil, biliyoruz. Söylemene rağmen yapmaması rahatlığına kim olsa sinirlenir. Daha iyi ilgilenen biri kısmı kizginlikla söylenmiştir, kolaya kaçma cümleleri, alıp kafasını duvara sürtme sebebi.. Bizim de oldu bı kez bosanalim biz fln olduk, arada geliyorlar bana da.. geçici bı süreç, belki daha iyi günler olacak yakında ama bu bakış açısının değişmesi lazım. Şimdi ilgilenmeyen o zmn da aynı devam edecektir. Ne hissediyorsan sakın bı zmnda tak diye gir konuya ve konuş derim. Benim de aklımda henüz fırsat bulamadım. Hatta yazmayı da deneyebilirsin, konuşma bölünür tartışmaya döner vs endisen varsa. İşin sonunda hiç hisey degişmese de içini dökmüş, denemiş olursun

Benim önerim sabretme(miz)niz, bazı şeyleri görmezden gelin. Kafanıza takıp eşinizden soğumayın. Bu zamanların gelip geçici olduğunu düşünün. Benim gözlemim erkekler, bebek ve anneyi bir bütün olarak gördükleri için araya pek girmek istemiyorlar. Büyüyünce ilgilenirim diye düşünüyorlar sanırım. Uzun saatler bir bebekle ilgilenme düşüncesi onları darlatıyor🤷🏻‍♀️ Güzellikle orta yolu bulursunuz umarım. Ve unutmayın tek değilsiniz. Hepimiz bebekten sonra evde yeni bir düzen oturtmaya çalışırken strese giriyoruz. ❤

Bir tek bizim bebeklerde sorun var herhalde 😂

Maşallah kızlar bizimki çok çişli herhalde mama yediğinden. En fazla 3.5 saat tuttum ortalığı çiş götürdü. Her bezide denedim bebekten bebeğe değişiyor demekki bu durum
Ben de 4-5 saatte 1 değiştiriyorum yoksa çiş taşıyor, bezi şişiyor. Kaka yapınca da hemen değiştiriyorum yoksa beline kadar o da çıkıyor. Molfix 3 numara kullanıyorum.

Çok üzücü bir durum ve hislerinizi çok iyi anlıyorum. Yapıcı bir şekilde konuşmaya çalışın eşinizle. Bu yaptıklarının ve yapmadıklarının sizden ziyade bebeğinizi nasıl etkileyebileceğini anlatmaya çalışın.. iletişim herşeyin başıdır..

25 Kasım'da (doğumdan 68 gün sonra) ilk reglimi oldum.. gebelikten önceki düzenim 26-27 günde birdi. Şimdi ikinci regli olmadım henüz 🙄 hemen eski düzene girer mi regli durumu? Yoksa önce düzensizlikler olması normal mi?

Kakayı kaç günde yapıyor? Biz 2 ay 5 günlüğüz. İnşallah işe yarar, bekliyorum krem önerinizi 🙏 kızım da çok ıkınıyor, bu kaka için bir tedavi yok mu acaba, rota ishal yapar dediler tık yok 😞
35.haftalik dogduk
18 eylulde dogmamiz gerekirken
15 agustosta dogdu oglum
Suan normal 4 aylik ama duzeltilmis ayi 3 ay.
İlk 2 ay normaldi kakamiz ondan sonra kendi kendine yapmamaya basladi
5-6 gunde yaptigi oldu ama okdr agri cekiyorki ne beslenebiliyor bazen neden uyuyabiliyor
Mecburen fitil veriyorum yada zeytinyagiyla destekliyorum
Doktora sordugumda ek gidaya kdr duzelmeyebilir
Dayanmadigin yerde fitil koyabilirsin dedi
Resmen kabus gibi geciyor
Bebegimin buyuduginun keyfini anlamadim
Ekstra geriliyorum bu sureclerden dolayi

Ben de 4-5 saatte 1 değiştiriyorum yoksa çiş taşıyor, bezi şişiyor. Kaka yapınca da hemen değiştiriyorum yoksa beline kadar o da çıkıyor. Molfix 3 numara kullanıyorum.
Bende sık sık alıyorum çoğu marka bezide denedim hepsinde aynı.Birde alıştım artık zor gelmiyor hiç az önce ilk defa gece uykusunda kakasını yaptı mesela hemen eşimle şipşak hallediverdik o pamuk ısladı verdi ışık tuttu ben sildim 😂🙈
25 Kasım'da (doğumdan 68 gün sonra) ilk reglimi oldum.. gebelikten önceki düzenim 26-27 günde birdi. Şimdi ikinci regli olmadım henüz 🙄 hemen eski düzene girer mi regli durumu? Yoksa önce düzensizlikler olması normal mi?
İlk 1 yıl dengesizlikler hatta hiç olmamak bile normal dedi doktorum bana.

35.haftalik dogduk
18 eylulde dogmamiz gerekirken
15 agustosta dogdu oglum
Suan normal 4 aylik ama duzeltilmis ayi 3 ay.
İlk 2 ay normaldi kakamiz ondan sonra kendi kendine yapmamaya basladi
5-6 gunde yaptigi oldu ama okdr agri cekiyorki ne beslenebiliyor bazen neden uyuyabiliyor
Mecburen fitil veriyorum yada zeytinyagiyla destekliyorum
Doktora sordugumda ek gidaya kdr duzelmeyebilir
Dayanmadigin yerde fitil koyabilirsin dedi
Resmen kabus gibi geciyor
Bebegimin buyuduginun keyfini anlamadim
Ekstra geriliyorum bu sureclerden dolayi
Bize de fitil verdi, ama her defasında fitille kaka yapması anormal bence :KK43: biz de 40 a kadar her gün yapardı, birden 8 güne uzadı. Her hafta aynj doktorun nöbetinde gidip fitil yaptırıyoruz, ben nasıl yapılır bilmiyorum yapamam 😭

Bazı erkekler idrak edemiyorlar malesef çocuk durumlarını canım. Eşinde öyle olmuş sanıyor ki eski düzeni devam edecek yok öyle. Oda en az sen kadar bakmak zorunda ben çalışıyorum diyip bir kenara çekilmemeli. Ha yoruluyordur tamam geceleri uyur kalkmaz tamam ama konuşup ilgilenmeyip telefonla oynaması tam bir fiyasko. Eminim sende demediğini bırakmıyorsundur ama kimileri böyle oluyor malesef haketmiyorlar çocuk yapmadan bilemiyorsun. Umarım düzelirsiniz belki bir terapist vs iyi gelebilir.
Bazı şeyleri göz ardı ediliyor ama cocuk konusunda tahammül edemiyor insan.iyide söyledim olmadı kötü konusuyorum artık tahammülüm kalmadı.terapist şart cocugun hatrına bunu yaparım.

Çok üzücü bir durum ve hislerinizi çok iyi anlıyorum. Yapıcı bir şekilde konuşmaya çalışın eşinizle. Bu yaptıklarının ve yapmadıklarının sizden ziyade bebeğinizi nasıl etkileyebileceğini anlatmaya çalışın.. iletişim herşeyin başıdır..
Böyle olacagını hissetmiş gibi hamileligimde cok konustum tatlı bi dille kızına karşı şöyle yap böyle yap diye ama algılayamamış malesef yada farklı konuşan birileri var onun tarafına kayıyor.

Benim önerim sabretme(miz)niz, bazı şeyleri görmezden gelin. Kafanıza takıp eşinizden soğumayın. Bu zamanların gelip geçici olduğunu düşünün. Benim gözlemim erkekler, bebek ve anneyi bir bütün olarak gördükleri için araya pek girmek istemiyorlar. Büyüyünce ilgilenirim diye düşünüyorlar sanırım. Uzun saatler bir bebekle ilgilenme düşüncesi onları darlatıyor🤷🏻‍♀️ Güzellikle orta yolu bulursunuz umarım. Ve unutmayın tek değilsiniz. Hepimiz bebekten sonra evde yeni bir düzen oturtmaya çalışırken strese giriyoruz. ❤
Gerçekten Allah sabır versin.3 aydır kendi cocugumu degil baskasınım cocugunu avutuyorum resmen destek olucakları yere köstek olan ailesi oldugu sürece benim işim zor sanırım.Dogum yaptm yapalı ailesinin agzına bakıyor cünki.umarım farklı bi sabaha uyanırım herşey yatışmış olur.

Ya maalesef Farklı dozlarda hepimiz bu durumu yaşıyoruz. Eşim normalde aşırı naif bi insan bu karıncayı incitemez dedikleri cinsten ama o ilk aylarda çocuk ağlama krizlerine girdiğinde birkaç kez sinirlendiğine şahit oldum. Artık çaresizlikten mi yoksa cidden öfkelendi mi çocuğa onu ayırt edemedim. Bildiğiniz sinirlenmekti ama ondan eminim. Demem o ki kesinlikle bizim gibi yaklaşmıyorlar şu dönemde. Ben baktım bir iki böyle olay yaşandı. Şu ilk aylarda maddi manevi Benim ihtiyaçlarımı karşılasın moduna girdim. Talep ettiğim herşey benle ilgiliydi. Hani en fazla bebeği 2 dk tut tuvalete gideyim dedim. O arada bile ne yapacağını bilemiyor ağladı ya diyerek bana veriyordu. Yani şu ilk dönemler bebeğe anneden başkasının faydası yok ben bunu gördüm. Bu dönem su getirir misin?, eğer maddi beklentiniz varsa onları karşılaması, iş stresini getirmemesi, mutfağa iki el atması bana yetti vallahi. Çocuğumla kaliteli zaman geçirmeme ortam hazırlaması yani. Belli kitaplar tersini söyler ama bence babaların bebekleriyle iletişimi çok sonra başlıyor. Bu dönemi radikal bir karar almadan atlatmaya çalışın bence çünkü çok fazla faktör var tek bir çözüm yolu da yok maalesef. Her gün yeni bir bölüm açılıyor yani. Ama kızınız varmış sanırım bir kaç ay sonra babasıyla iletişimini gördükten sonra bence rahatlayacaksınız. Birbirlerine bağlanmaları o zamanlarda olacak ve inanın söylediklerinizi en aşık çift de Farklı dozlarda yaşıyor ve bir de onun yapmadığı şeylere odaklandıkça daha da büyüyor herşey gözünüze batıyor. Biraz zamana bırakın bebekle ilgili talepleri bi sürelik erteleyin kendi konforunuzu arttıracak şeyleri talep edin onlarda nasıl oraya azıcık odaklanın. O arada bebek büyüyecek biraz daha sizin de yükünüz hafifleyecek zaten.
Bu arada 2. Önerim kendi aileniz olur destek alabileceğiniz birileri varda öyle bir şansınız varsa oraya yönelin. Ben ilk aylar anne baba çocuk modunda takıldım hep. Biz bş arada olmalıyız diyip anneme gelmeyi reddettim mesela.ama 2 haftadır yanındayım resmen dünya varmış diyorum. Burayı da çok abartmadan adamı da çok salmadan geri döneceğim ama en azından nefes almak iyi geliyor. Ben bu süreci böyle çözdüm.

Keşke böyle olmasa, en azından sen demeden görüp, ben ne yapabilirim diye düşünse istiyor insan. Çok haklısın. Bizde de durumlar bazı zamanlar böyle malesef.. Yeri geldiğinde oyalar, uyutur ama her zaman aynı ozende değil malesef. Babalık, kesinlikle annelik gibi değil, biliyoruz. Söylemene rağmen yapmaması rahatlığına kim olsa sinirlenir. Daha iyi ilgilenen biri kısmı kizginlikla söylenmiştir, kolaya kaçma cümleleri, alıp kafasını duvara sürtme sebebi.. Bizim de oldu bı kez bosanalim biz fln olduk, arada geliyorlar bana da.. geçici bı süreç, belki daha iyi günler olacak yakında ama bu bakış açısının değişmesi lazım. Şimdi ilgilenmeyen o zmn da aynı devam edecektir. Ne hissediyorsan sakın bı zmnda tak diye gir konuya ve konuş derim. Benim de aklımda henüz fırsat bulamadım. Hatta yazmayı da deneyebilirsin, konuşma bölünür tartışmaya döner vs endisen varsa. İşin sonunda hiç hisey degişmese de içini dökmüş, denemiş olursun
Bir çok kez güzel dille konuştum bunu yapmalısın böyle davranmalısın diye ama anlama gıtlığı var bir türlü anlamıyor.sanki evin tüm yükünü onun sırtına yüklemişim calısıp para getirmek temizlik yemek aş vs böyle davranıyor.Parayla alıncak şeylerde ikiletmez alır bunu yaptıgı için manevi değeride yerine getirdiğini düşünüyor malesef.Seni boşucam seni boşamassam ...... diyerek yattı bakalım beyefendi beni boşamassa son kez insan gibi konuşucam inşallah beni insanlıktan çıkarmaz 🥲Anasının eğitmediğini ben eğitmeye çalışıyorum.Babasıda cocukla ilgilenecek dediğimde babasımı emziricek diyen bi anası var karsımda destek yerine köstek oluyorlar.o boş beynide onların laflarını dinliyor galiba.

Böyle olacagını hissetmiş gibi hamileligimde cok konustum tatlı bi dille kızına karşı şöyle yap böyle yap diye ama algılayamamış malesef yada farklı konuşan birileri var onun tarafına kayıyor.
Kim çocuğunla eşinle ilgilenme der ki hangi insan evladı? Eşin o tarafa kaysın?
Umarım öyle bir şey yoktur çok kötü bir şey bu çünkü.
Ben biraz da yetiştiriliş tarzı ve insanın içinden gelip gelmemesine bağlıyorum. Bazılarımız öyle ailelerde büyüyor ki mesela sevgi görmemiş sevgi duyulduğu ona hiç hissettirilmemiş dolayısıyla kendisi de sevgiyi Nasıl göstereceğini, bir bebekle nasıl ilgilenileceğini bilmiyor.
Böyle durumlarda bence bir uzman desteği şart, çünkü hepimiz belli yaşlarda insanlarız ve karakterin değişmesi öyle hemen bir günde olacak iş değil.

umarım hatasını anlar canım benim inşallah düzelir, bir çocuğun yükünü tek başına omuzlamak çok zor çünkü.

Son düzenleme:
Ya maalesef Farklı dozlarda hepimiz bu durumu yaşıyoruz. Eşim normalde aşırı naif bi insan bu karıncayı incitemez dedikleri cinsten ama o ilk aylarda çocuk ağlama krizlerine girdiğinde birkaç kez sinirlendiğine şahit oldum. Artık çaresizlikten mi yoksa cidden öfkelendi mi çocuğa onu ayırt edemedim. Bildiğiniz sinirlenmekti ama ondan eminim. Demem o ki kesinlikle bizim gibi yaklaşmıyorlar şu dönemde. Ben baktım bir iki böyle olay yaşandı. Şu ilk aylarda maddi manevi Benim ihtiyaçlarımı karşılasın moduna girdim. Talep ettiğim herşey benle ilgiliydi. Hani en fazla bebeği 2 dk tut tuvalete gideyim dedim. O arada bile ne yapacağını bilemiyor ağladı ya diyerek bana veriyordu. Yani şu ilk dönemler bebeğe anneden başkasının faydası yok ben bunu gördüm. Bu dönem su getirir misin?, eğer maddi beklentiniz varsa onları karşılaması, iş stresini getirmemesi, mutfağa iki el atması bana yetti vallahi. Çocuğumla kaliteli zaman geçirmeme ortam hazırlaması yani. Belli kitaplar tersini söyler ama bence babaların bebekleriyle iletişimi çok sonra başlıyor. Bu dönemi radikal bir karar almadan atlatmaya çalışın bence çünkü çok fazla faktör var tek bir çözüm yolu da yok maalesef. Her gün yeni bir bölüm açılıyor yani. Ama kızınız varmış sanırım bir kaç ay sonra babasıyla iletişimini gördükten sonra bence rahatlayacaksınız. Birbirlerine bağlanmaları o zamanlarda olacak ve inanın söylediklerinizi en aşık çift de Farklı dozlarda yaşıyor ve bir de onun yapmadığı şeylere odaklandıkça daha da büyüyor herşey gözünüze batıyor. Biraz zamana bırakın bebekle ilgili talepleri bi sürelik erteleyin kendi konforunuzu arttıracak şeyleri talep edin onlarda nasıl oraya azıcık odaklanın. O arada bebek büyüyecek biraz daha sizin de yükünüz hafifleyecek zaten.
Bu arada 2. Önerim kendi aileniz olur destek alabileceğiniz birileri varda öyle bir şansınız varsa oraya yönelin. Ben ilk aylar anne baba çocuk modunda takıldım hep. Biz bş arada olmalıyız diyip anneme gelmeyi reddettim mesela.ama 2 haftadır yanındayım resmen dünya varmış diyorum. Burayı da çok abartmadan adamı da çok salmadan geri döneceğim ama en azından nefes almak iyi geliyor. Ben bu süreci böyle çözdüm.
Ne güzel anlatmışsın altına kaşe mühür imza diyorum.

Benim eşim de inanılmaz sakin bana hep yardım etmeye çalışan biridir normalde ama çocukla nasıl oynanır çocuk nasıl oyalanır pek bilmiyor. Hani biz çocuk ağlayınca şekilden şekle gireriz susturmaya çalışırız ya ağlarsa öyle duruyor mesela ekstra çok bir şey yapamıyor seni istiyor diyor bana :)
Yine de Allah razı olsun tabi gece alt açmaya kalktığımda bile bi doğrulur şöyle yardım etmeye yeltenir ben sen uyu ben hallediyorum derim çoğu zaman.

Bence de erkekler biraz daha sonra anlıyor baba olduklarını, hele biraz daha tepki vermeye başlasınlar dillensinler o zaman aradaki bağ daha Farklı olacak diye düşünüyorum. Haaaa tabi insanın içinde yoksa yine olmaz yine olmaz.

Son olarak 3 kişi kalma olayına ben de çok takıktım (bazen hala çekirdek olarak yalnız kalmak istediğim çok an oluyor) amatör eşim iş sebebiyle şehir dışına çıktığında ben de artık evde kalmak yerine annemlere gidiyorum resmen otel konforu.
Bugün ne yemek yapacağım diye düşünmemek bile yetiyor, öyle çocuk bakmaya ne var bak sev öp oh.
Keşke herkesin ailesi yanında olsa ve çocuk büyütme zorluğunu biraz olsun üzerlerinden alabilse.

X