2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Arada bana geliyor “rahat battı” perileri. Bi şeyleri yanlış yapıyorum gibi geliyor kendimi sorguluyorum.işte şimdi de niye emzikle uyuyor diye sorgulamaya başladım🥺

ilk zaman bizimki de istemedi ama alıştı şimdi.biliyorum çok yapamayız bakalım🫤
Bunun sebebi sosyal medyadaki ya da etrafımızdaki “mükemmel” anneler bence. Emziksiz, sallamasız, kucaksız uyuyor bebekleri. Beşiğe bıraktıkları gibi uzun uyku uyuyorlar. Beslenmesinde uykusunda hiç bir sıkıntıları yok. Milleti ayıplamak için varlar sanki. Aaa emziğe mi alıştırdın? Aaa mama mı veriyorsun? Yazık göğüs ucun da hiç yokmuş. Sallama kucağa alma alışır. Aslında herkes fikir belirtirken acaba bu konu beni ne kadar ilgilendiriyor diye durup düşünse problem kalmaz.

Bizimki de yüzüstü yatırdığımda uyanınca kolunu kurtaramadığı için ağlıyordu sonrasında denemeyi bıraktım fırsat olmadı korkuyorum uyanır diye çevirmeye 😂

Benimki uyanırken direk kafayı kaldırıyor kollardan destek alıp mikirdaniyor hemen aliyorum aglamadan.Deneye deneye taktik geliştiriyorum,genelde de çevirirken aynı zamanda bacağımla park yatağı hafiften sallayıp pişpiş diyorum biraz öyle sallıyorum sonra o devam ediyor uykuya 😅

Ben ona timmy time dışında cesaret edemiyorum, korkuyorum 😕

Eğer bebeğin kafasını bir süre dik şekilde tutup, sağa ve sola çevirebiliyorsa ilk başlarda gözetimli olarak yatirabilirsin. Emin ol büyük kolaylık oluyor 🤗

kızlar emzik kullananlar , ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz?
Bizimki şuan sadece uyuma zamanı emzik alıyor. Onuda bıraktırmak istiyorum. Az önce deneyeyim dedim çok ağladı yine verdim uyudu.
İlk zamanlar rahat feldi ama bu ara vermesemiydim acaba diyorum

Benim bebeğim son zamanlarda sadece uykusu gelince emzik alıyor onun dışında istemiyor. Şuan zaten çok küçük emzik tutmasında bir sakınca yok bırak tutsun istediği kadar , süreç çok uzarsa o zaman önlem alırsın canım rahat ol☺️

Merhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim😔😔

Çok geçmiş olsun canım. Eğer doktorunla iletişim kuracağın bir numara varsa arayıp durumu söyle o seni en doğru şekilde yönlendirir. Eğer için rahat etmiyorsa da hastaneye göturebilirsin ama cok yüksek değil şuan hastaneler salgın dolu dikkat et.
Bu arada calpol duruma göre 4 saatte bir verilebiliyor bizim doktorumuz öyle söylemişti.

Arada bana geliyor “rahat battı” perileri. Bi şeyleri yanlış yapıyorum gibi geliyor kendimi sorguluyorum.işte şimdi de niye emzikle uyuyor diye sorgulamaya başladım🥺

ilk zaman bizimki de istemedi ama alıştı şimdi.biliyorum çok yapamayız bakalım🫤
Emzikle uyumasını neden istemiyorsun ki kendi adıma ben çok faydasını gördüm görüyorum. Bebeğim meme emmediği için emzik sayesinde kolaylıkla uykuya geçiyor. Derin uyurken kendi çıkartıyor.

Kundak genelde ilk 3 ay öneriliyor ama bizimki zaten erkenden dönmeye başladı kundak risk olacaktı ki kendide asla istemedi alışmadı hiç. 😄

Merhaba kızlar bebisin ateşi var sabah 5ten beri 6 saat arayla calpol verdim 38.5 gördü en çok suan 37.5lerde doktora götürmek mi doğru biraz kontrollü beklesem mi bilemedim çok üzülüyorum halsizlik var ama emiyor gülüyor o haliyle yavrum benim😔😔
Geçmiş olsun canım umarım toparlar hemencik 🙏 dr ile görüşebildin mi o ne diyor heryerde salgın var belki bir acile götürün diyebilir ya da ilaç tedavisi başlatır hiç değilse geceyi rahat atlatırsınız

Al benden de o kadar ne istiyorsun kızım ne istiyorsun dedim biraz yüksek sesle ağlaması şiddetlendi küstü bana yüzüme bakmıyor bakınca da tepki vermiyor babasında gülücükler saçıyor sonra kucağında uyuyakalmış ben de tam tersi resmen kız. Sinirlenince de bir şey değişmiyor her şey daha kötü oluyor ama insanız tahammülümüz de bazen kalmıyor kendimi bunların hepsi geçecek diye telkin ediyorum sürekli Allah hepimize bol sabır versin 🙏🏻
Bende bi tek ben böyle sinirleniyorum sanıyordum😕çok üzülüyorum böyle yapınca, oda anlıyor gibi babasına gülüyor.hissediyorlar negatif enerjiyi 😕amin sabır sabır 🙏
Bunun sebebi sosyal medyadaki ya da etrafımızdaki “mükemmel” anneler bence. Emziksiz, sallamasız, kucaksız uyuyor bebekleri. Beşiğe bıraktıkları gibi uzun uyku uyuyorlar. Beslenmesinde uykusunda hiç bir sıkıntıları yok. Milleti ayıplamak için varlar sanki. Aaa emziğe mi alıştırdın? Aaa mama mı veriyorsun? Yazık göğüs ucun da hiç yokmuş. Sallama kucağa alma alışır. Aslında herkes fikir belirtirken acaba bu konu beni ne kadar ilgilendiriyor diye durup düşünse problem kalmaz.
ah o etrafımızdakiler “benimki hiç emzik almadı, emzik vermeseydin keşke, bol bol emzir, acıktı galiba”
Emzikle uyumasını neden istemiyorsun ki kendi adıma ben çok faydasını gördüm görüyorum. Bebeğim meme emmediği için emzik sayesinde kolaylıkla uykuya geçiyor. Derin uyurken kendi çıkartıyor.

Kundak genelde ilk 3 ay öneriliyor ama bizimki zaten erkenden dönmeye başladı kundak risk olacaktı ki kendide asla istemedi alışmadı hiç. 😄
Bende çok faydasını gördüm.şimdi bizim uyuma rutinimiz kundak, ağza emzik, plates topuna çıkma,kucakta pış pış. Şimdi düşünüyorum yavaş yavaş kundak yapmayı bırakmamız lazım
Bu sefer emzik bağımlısı olursa, daha zor olur mu bırakmak acaba diye düşünüyorum
Bide kundak yapmayınca hemen uyanıyor. İşe başlamadan normal uyumaya alışması lazım. 2 ay sonra bu tempoda çalışırken pertim çıkar

Kızlar hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Temiz içerikli ve güzel kokan (hafif) bir şampuan arıyorum bebek için ama baya karıştı kafam hangisini alsam diye. Öneriniz var mı?
Ben Sebamed in yenidoğan şampuanını almıştım.. benim koku alerjim olduğu için az kokulu şeyler bulmaya çalışırım hep.. bu da öyle.. şimdilik memnunum, bebeğime de alerji yapmadı..

kızlar emzik kullananlar , ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz?
Bizimki şuan sadece uyuma zamanı emzik alıyor. Onuda bıraktırmak istiyorum. Az önce deneyeyim dedim çok ağladı yine verdim uyudu.
İlk zamanlar rahat feldi ama bu ara vermesemiydim acaba diyorum
Benimki hiç almadı emziği.. bir sürü yöntem denedim ama almıyor, diliyle itiyor hep dışarı😔 alsaydı bıraktırmak için uğraşmazdım hemen..

Mama verdim belki açlıktandir diye bakalım iki saat aralıksız uyuyabilecek mi? 2 saat olmak üzere uyanıklık süresi ve o kadar enerjik ki.. bidaha hiç uyumayacakmis gibi geliyo🙈

Benim yenidoğan dönemi iyiydi yine sadece gaz sancısı yaşadık iki hafta kadar, gerisi olağandı, ben hiç uykusuzluk yaşamamışım.
İnşallah ataktır sizin de geçer bu huzursuzluk ve beslenme reddi de en zoru..aç yatmıştı da ağlamıştım kaç saat, sonra 5 dk.3 dk emmeler.. şimdi dkya bakmıyorum, kilosu normal mi, devam et şeklinde gidiyorum. Kusma hala devam, elini ağzına sokup bağırırken çıkardı herşeyi az önce, çamaşır yetmiyor artık, bunaldım 😑
Ben 20 sinden önce annem vardı ama kendime gelemedim bebeği de kimselere bırakmadım, akılsızlık. Sonra yalnızdım pestilim çıktı. Zaten lohusalık malum bir de hiç uyku yoktu. Yine bi şekil zor ama bilmiyorum yaklaşık ilk 2 ay benim için çok çok zordu ya.. valla ben bazen diyorum bu uykuya dalsın da yarım saat de olsa sakinlesin. İsterse aç uyusun, çünkü uykudan uyanırken sakin sakin emebiliyor, krizi geldiğinde asla. Bizim de emmeler aşırı kısaldı. Sizin bu sorunlar tam olarak ne zaman başlamıştı canım? 4. Ayınız bitiyor şükür
Canım bu aralar tekrar biberon denedin mi
Geçen gün bağır çağır ağlarken kendi elini emiyordu. Ben de parmak vermeyi denedim sorunu ne anlamadım cünküx bir iştahla emdi ki. Peşine fırsat bu fırsat diyip emziği soktum birkaç sefer, yine attı.
Ama aklıma biberon düştü deneyeceğim yine canım. Gerçi memeyle aşırı kavgalı Şuan biberon denemek riskli de olabilir gibi geliyor.
Ben çok kötüyüm, gerçekten yarım saate düştü gözleri pıt diye açıyor.zaten kucakta ve direnerek uyuyor, gerçekten halim kalmadi, WC ye gidemwdigim için su da içemiyorum. Agrimayan yerim yok uykusuzluğu geçtim 😔ne kadar sürecek daha bu durum bilmiyorum
Ya böyle anlarda anne desfeği filan iyi olabiliyor. Bebişlere de değişiklik oluyor. Gelme şansı var mı ara ara?
Al benden de o kadar ne istiyorsun kızım ne istiyorsun dedim biraz yüksek sesle ağlaması şiddetlendi küstü bana yüzüme bakmıyor bakınca da tepki vermiyor babasında gülücükler saçıyor sonra kucağında uyuyakalmış ben de tam tersi resmen kız. Sinirlenince de bir şey değişmiyor her şey daha kötü oluyor ama insanız tahammülümüz de bazen kalmıyor kendimi bunların hepsi geçecek diye telkin ediyorum sürekli Allah hepimize bol sabır versin 🙏🏻
Amin 🙏🏻 gerçekten burası olmasa kendimi o kadar yalnız ve beceriksiz hissederdim ki.
Elimizde hiçbir sebep yok krize girdi, suratı, gözleri kıpkırmızı oldu. Gözyaşlarını ilk kez böyle akarken gördüm. Çok zor sakinledi 😪

kısa sürede olsa ilgisini çeken oyuncak ne kadar zor biiilerle oyalanmaları ya neler yapıyosunuz oyalamak için

Eklentiler

• 20221220_230913.jpg
    20221220_230913.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 60
Canım oncelikle geçmiş olsun sürekli yükselen bir ateş ise mutlaka doktora götürün enfeksiyon falan olabilir duruma göre tedavi uygular doktorunuz kime gidiyorsun Anadolu da Belgin hanım iyi diyorlardi

Ben 20 sinden önce annem vardı ama kendime gelemedim bebeği de kimselere bırakmadım, akılsızlık. Sonra yalnızdım pestilim çıktı. Zaten lohusalık malum bir de hiç uyku yoktu. Yine bi şekil zor ama bilmiyorum yaklaşık ilk 2 ay benim için çok çok zordu ya.. valla ben bazen diyorum bu uykuya dalsın da yarım saat de olsa sakinlesin. İsterse aç uyusun, çünkü uykudan uyanırken sakin sakin emebiliyor, krizi geldiğinde asla. Bizim de emmeler aşırı kısaldı. Sizin bu sorunlar tam olarak ne zaman başlamıştı canım? 4. Ayınız bitiyor şükür

Geçen gün bağır çağır ağlarken kendi elini emiyordu. Ben de parmak vermeyi denedim sorunu ne anlamadım cünküx bir iştahla emdi ki. Peşine fırsat bu fırsat diyip emziği soktum birkaç sefer, yine attı.
Ama aklıma biberon düştü deneyeceğim yine canım. Gerçi memeyle aşırı kavgalı Şuan biberon denemek riskli de olabilir gibi geliyor.

Ya böyle anlarda anne desfeği filan iyi olabiliyor. Bebişlere de değişiklik oluyor. Gelme şansı var mı ara ara?

Amin 🙏🏻 gerçekten burası olmasa kendimi o kadar yalnız ve beceriksiz hissederdim ki.
Elimizde hiçbir sebep yok krize girdi, suratı, gözleri kıpkırmızı oldu. Gözyaşlarını ilk kez böyle akarken gördüm. Çok zor sakinledi 😪
Bebeği ben de bırakamadim kimseye, uyurken kusursa diye o uyuyunca bile uyuyamazdim😑emme süresi kısalığı kan gördüğüm ishal dönemiydi. Sonra uzadı, şimdi de uykuluyken her bebek gibi güzel emiyor. Diğer zmaanlarda daha kısa.. uyku sorunu on gundur var sanırım.
10 dk önce buz gibi İzmir gecesinde üstelik evimize doğru poyraz eserken balkonda uyuyabildik. 2 saat uyanık kaldı aslında uyutmaya çalışırken süreyi aştık ve asla uyutma pozisyonuna getiremiyoruz, omuzda uyutmayi da denedim, ama yürüyüp konuşmakla bile sakinlesemiyor, bıraksan sabah beste uyur o derece.. ikinci denemede balkonda uyudu, orda bile direniyo gözler kapalı, ve dusun tüm bu uğraş yarım saat yada bir saatlik uyku için.. Allah'ım sen yardım et🙏🏻

Ben Sebamed in yenidoğan şampuanını almıştım.. benim koku alerjim olduğu için az kokulu şeyler bulmaya çalışırım hep.. bu da öyle.. şimdilik memnunum, bebeğime de alerji yapmadı..
Sebamed de çok temiz değilmiş. Parfümsüz arıyorsanız baby me yenidoğan köpük şampuan tavsiye ederim hem uygun hem temiz hem de kokmuyor. Bebek kokusunu net alabilirsiniz yani 😍 Ben de hafif koksun istiyorum bu sefer böyle banyo yaptığı belli olsun o yüzden ecowell ve mustela arasındayım. Baby me yi de ucuz diye önyargılı almıştım aslında ama gayet iyiydi. Dediğim gibi bu sefer çok hafif koksun istiyorum ben de kokulara karşı hassasım umarım aşırı kokmuyorlardır ve pişman olmam 🥲

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-21-01-08-12-005_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2022-12-21-01-08-12-005_com.instagram.android.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 52
Allah şifalar versin şimdi nasıl bebeğin? İyileşmiştir inşaallah 🙁

Son 1 haftadır uyku geçişleri çok fena yaa bağıriyo çığlık kıyamet. Zorla.uyutuyorim uyaniyo 10 kere derin uykuya geçene kadar emzir salla. Keşke emzik alsaydı isim kolaylaştırdı belki. Sabır diliyorum Allahtan. Sakin olmaya çalışıyorum. Ayağımda sallıyorum o uyuyo bende uyuyorum uzanıp uyaninca salla. Minicik bi emanet kötü söylemekten çok korkuyorum. Kokusu yetiyo pamuk yanağı yetiyo. Gündüz uzun uyku yok 1 saat uyusa evi kırklarım. Aç kalmayacak kadar yemek yapsam yeter. Bağırmayan anneler kitabını okudum sakinliğim ondan mı ne. Normalde bu kadar sakin değilimdir 😃 canı sağolsun bir selami gelmesin demiş büyükler. Cani sağolsun da bi şekilde geciyo işte. Evimizin patronu o tuvalete gitmeye izin vermiyosa gitmeyiz bizde 😅

kısa sürede olsa ilgisini çeken oyuncak ne kadar zor biiilerle oyalanmaları ya neler yapıyosunuz oyalamak için
Çıngırak sesli ışıklı oyunca. Kitap var hışırti sesi. Oyalaniyo biraz. Ben tuvalete giderken ablası cingirakla oyaliyo. Yerde yatırıyorum ben etrafında şarkı söyleyip donup oynuyorum. Nerdeyse 7 buçuk kilo oldu valla taşıyamıyorum artık. 3 yaşında kızım yeter artık onu bırak beni taşı biraz diyo. Bebek gibi onu taşıyorum bide. Oynatmaya az kaldı doktorum nerdeeeee🤪

X