- 26 Mart 2020
- 412
- 484
1 ayda 10 tane besin deneyeceğiz dedi daha fazlası değil dedi. 3 gün sadece tek bir şey yiyecek. İlk patatesle başla dedi. 3 gün sabah akşam patates vereceğim. Vücutta kızarıklık, kusma, ishal yada hırıltılı nefes alma olursa hemen bırakacağız bu alerji belirtisi dedi. Teşekkür ederim canım hepimizinki sağlıkla büyüsünBu üç gün kuralına halen alışamadım bilgilerinize ve tecrübelerinize talibimsağlıkla büyüsün inşallah bebiş annesi
Yapabilir miyim tereddütü var inşAllah en iyi şekilde yapabilirim yetebilirim1 ayda 10 tane besin deneyeceğiz dedi daha fazlası değil dedi. 3 gün sadece tek bir şey yiyecek. İlk patatesle başla dedi. 3 gün sabah akşam patates vereceğim. Vücutta kızarıklık, kusma, ishal yada hırıltılı nefes alma olursa hemen bırakacağız bu alerji belirtisi dedi. Teşekkür ederim canım hepimizinki sağlıkla büyüsün
Canım çok geçmiş olsun. Biz de covid geçiriyoruz, hasta mı değil mi anlamıyorum. Hapşıruyor bazen, burnu hep tıkalı ama. Açmaya çalışıyorum her gün ama izin de vermiyor. Balgam mı kaçmış boğazına ne olmuş yavrununAz önce mutfakta bişeylerle uğraşırken Deniz oksurdu. Bir kaç gündür hasta zaten, ilaç kullanıyoruz. Arkamı dönüp baktım kıpırdanıyor ama ses yok. İşime devam ettim 10 saniye sonra bi daha baktım hala kıpırdanıyor. Yanına gittim çocuğun gözleri kaymış tıkanmış yavrum resmen can çekişiyor.Ya başka odada olsaydı. Ya uyuyor olsaydım. Allahim çok kötüydü. Bebekleriniz hastaysa, balgamı varsa yanınızdan asla ayırmayın, asla.
Canım ya sende panik atakmı var? Sen çok etkileniyosun sanki okuduklarından. Mesela herkes aman tüh falan diyo ama senin ki bi farklı geliyo bana? Nasıl oldunuz bu arada bebiş nasılCanım çok geçmiş olsun. Biz de covid geçiriyoruz, hasta mı değil mi anlamıyorum. Hapşıruyor bazen, burnu hep tıkalı ama. Açmaya çalışıyorum her gün ama izin de vermiyor. Balgam mı kaçmış boğazına ne olmuş yavrununnasıl müdahale ettin? İyice korktum şimdi
Ben daha hiç meyve vermedim onları bayılarak yiyolarmış zatenYaa tahmin edebiliyorum, sadece elmaya armuta verdiği tepki bile bitiriyor beni
Ay inşallah herkesten tabaklı görselli menü bekliyorum fikir olur herkese de
Ya ne güzel kurmuşsunuz dengeyi.
İnsan bırakamaz başka türlü.
Biz de annemle yoluna koyduk, dediğin gibi riske atmak istemiyor o da.
Ama kendi babam tam bi kötü kaynanavalla sürekli yanında olmasak çocuğa iki aydır tuzlu acılı demez, çorbaların suyundan filan içirirdi herhalde
Oyy çok teşekkür ederiz, sağolasınBoncuk gozlere bak yaaaYarasin kuzuma .
Yemeyen bebek cok cok zor ya, istahli olsun yavrularimiz
Teşekkür ederizz güzel teyzelerimizAy masallah cok tatliii. Bizimki carsamba 5 aylik olacak. Yemekleri hep karsisinda yiyorum o da yemek istiyor agzini sapirdatiyor gülüyor insallah biz de severiz yemek yemeyii
Bizimkininde gece sebepsiz uyanmalari vardi kuzum oyle beyazlik yada damaklarda sisme falanda yoktu ama pit diye cikti her bebekte ayni olcak diye bisey yok dis olabilir bir haftaya cikar dişseGece uyuyamadık yarım saat bir ağladı uyandık sakinleştir tekrar yatır derken sabah ettiksabah 8 de en son babası maması versin diye bıraktım uyudum oda mamayı içerken uyuyakalmıs yeni uyandı. Diş etlrrinde de bişey yok görünürde olsa diyorum bembeyaz olur senin kızın belli yani diş oldugu da bide katıla katıla ağlıyor acaba bir yerinimi ağrıttım naptım
Panikatak değil de anksiyete hastasıyım canım. Ama bu korona da hepsinden bağımsız olarak bebeğim için çok korkuyorum.Canım ya sende panik atakmı var? Sen çok etkileniyosun sanki okuduklarından. Mesela herkes aman tüh falan diyo ama senin ki bi farklı geliyo bana? Nasıl oldunuz bu arada bebiş nasıl
Amin canım. Evet ince bir yastıkla yatırıyorum.Yaa Allahım esirgesin tekrar göstermesindüşündükçe çıldıracak gibi oluyor insan Yatar pozisyonda mıydı peki?
Yastık kullanıyor musun?
Şu bebeleri bir büyütseydik sağlıcakla Şuan başka çok büyük isteklerim yok
Amin güzelim, teşekkür ederim.oyy masallah , inci gibi dizilsinler
Gunes galiba biraz çingen olacak
Masallah Nil kuzuma , ben daha 1,5 aya baslicam. O zaman seni biraz darlarim kuzum
Boncuk gozlere bak yaaaYarasin kuzuma .
Yemeyen bebek cok cok zor ya, istahli olsun yavrularimiz
Ayy aynisi Lina da var ama kendisi daha bugun 4. aya girdi
cok gecmis olsun kuzum. Allahim esirgesin.
Bu o kadar doğru ki..Canım 4. Ay kontrolünde ben sormuştum çünkü benm kızda hep oturmak istiyor zaten kucağımda hep oturur pozisyonda gibi. Doktor bu ay kısa kısa çok isterse oyurtursunuz ama gelecek ay istediği kadar otursun demişti. Bu ayın 14 ünde kontrol var yine sorucam ama artık sorun yok diye biliyorum.
Ahhh çok geçmiş olsun. Zaten bebeklerde en tehlikeli şey sessizlik. Bununla geçmiş olsun
Canım korkuttuğum için üzgünüm. Dün bende çok korktum kimse yaşasın istemem. Elimin ayağımın canı gitti. Tedbirli olalım diye yazdım. Hemen ters çevirip sırtına vurdum yukarı doğru sıvazladım.Canım çok geçmiş olsun. Biz de covid geçiriyoruz, hasta mı değil mi anlamıyorum. Hapşıruyor bazen, burnu hep tıkalı ama. Açmaya çalışıyorum her gün ama izin de vermiyor. Balgam mı kaçmış boğazına ne olmuş yavrununnasıl müdahale ettin? İyice korktum şimdi
Ek gıda hızlı başlamıs bir paşa götüyorum orda benBimde mama sandalyesi bulduk hemen aldık eşim askeri gazinoda çalışıyor oradaki mama sandalyelerinin altında ayak koymak için yer varmış birkaç çocuk düşmüş ona basarak o yüzden ayaksız istiyordu bu da isabet oldu
Kuzum ilk besinler bal kabağı, patates, kabak, havuç şeklinde veriyor. 1 gün 1 kaşık 2. Gün 2 kaşık 3. Gün 3 kaşık şeklinde. Patatesi deneyeceksin 3 gün o bitecek diğerleri derken zaten ay bitiyor hemen hemen. İşte arada mesela havuçla patatesi karıstırabiliyorsun ikiside 3 gün kuralını geçtiyse damak tadı olusması acısından. Bunlardan sonra ayına uygun diğer sebze meyveleride vermeye yada sebze çorbası denilen olayı yaparak ilerleniyorBu üç gün kuralına halen alışamadım bilgilerinize ve tecrübelerinize talibimsağlıkla büyüsün inşallah bebiş annesi
Hadi bakalım bizi neler bekliyorBizimkininde gece sebepsiz uyanmalari vardi kuzum oyle beyazlik yada damaklarda sisme falanda yoktu ama pit diye cikti her bebekte ayni olcak diye bisey yok dis olabilir bir haftaya cikar dişse
dikkatli olacaz bol bol bide emeklesinler ay o zaman arkamızda da gözümüz olması lazıım. geçmiş olsun canım Rabbim korusun bebeklerimiziAmin canım. Evet ince bir yastıkla yatırıyorum.
Ben yan yatırıyorum vatandaş sırt üstü dönüyorÖldürecek anasını kederden..
Amin güzelim, teşekkür ederim.
Bu o kadar doğru ki..
Canım korkuttuğum için üzgünüm. Dün bende çok korktum kimse yaşasın istemem. Elimin ayağımın canı gitti. Tedbirli olalım diye yazdım. Hemen ters çevirip sırtına vurdum yukarı doğru sıvazladım.
Herkese teşekkür ederim. Rabbım tüm bebekleri korusun.
Bende sleppy kullanıyorum. 4 numarası 7-14 kiloluk. Lastik izi takibi yapıyoruzBenimki 7 kg oldu molfix 4 numaraya geçtik canlarım çünkü bacakları michelin lastiği gibi oldu
5 ay 3 günlük ve ben de oturtuyorum destekli ama çok değil zaten öne doğru düşüyo iki büklüm bence daha hazır değil
Bir de biz yabancılıyoruz 4 aydan bu yana dayısına bile çığlık çığlığa.. Bazen de keyfi yerinde olup beni görünce ağlıyor ama al beni diye göz göze gelmiyorum çoğu kez :)
Sleppy bionatural aldım geçen hafta denemek için. 2 gece üst üste sızdırdıBende sleppy kullanıyorum. 4 numarası 7-14 kiloluk. Lastik izi takibi yapıyoruz5 numara için erken aslında ama bakalım sağım solum belli olmaz bi alır denersem takibimi ona göre yaparım
Bide bendekileri dinleHadi bakalım bizi neler bekliyorsizin cıktıkdan sonra geçti mi rahatladınız mıı. Ay dün bu diş ile mama olayımızda bağdaşlaştırıldı gerçekten kuscam artık eşimin yeğeni 10 aylık daha diş çıkaramadı anne sütüyle besleniyor işte doğdugundan beri bizimkide hırslı hırslı kaşıyınca acaba diş mi muhabbeti oldu sonrası o muhteşem cümle belki mamayla besleniyor ya mamanın içinde ki takviyelerden erken cıkar �
Ahahaha mamada oyle takviyelermi varmisEk gıda hızlı başlamıs bir paşa götüyorum orda ben
Kuzum ilk besinler bal kabağı, patates, kabak, havuç şeklinde veriyor. 1 gün 1 kaşık 2. Gün 2 kaşık 3. Gün 3 kaşık şeklinde. Patatesi deneyeceksin 3 gün o bitecek diğerleri derken zaten ay bitiyor hemen hemen. İşte arada mesela havuçla patatesi karıstırabiliyorsun ikiside 3 gün kuralını geçtiyse damak tadı olusması acısından. Bunlardan sonra ayına uygun diğer sebze meyveleride vermeye yada sebze çorbası denilen olayı yaparak ilerleniyor
Hadi bakalım bizi neler bekliyorsizin cıktıkdan sonra geçti mi rahatladınız mıı. Ay dün bu diş ile mama olayımızda bağdaşlaştırıldı gerçekten kuscam artık eşimin yeğeni 10 aylık daha diş çıkaramadı anne sütüyle besleniyor işte doğdugundan beri bizimkide hırslı hırslı kaşıyınca acaba diş mi muhabbeti oldu sonrası o muhteşem cümle belki mamayla besleniyor ya mamanın içinde ki takviyelerden erken cıkar
İnsanlarda cook bi kilo takintisi ve mama takintisi var kuzm benim kizim 2 aylikken 5 bcuk kiloydu simdi toparlanmis falan diyolarBide bendekileri dinle
Biz yaklaşık 3 .aydan sonra mamadan memeye geçtik.Tabi akşamları mama veriyorum yine o da 90 cc (kilomuz 6300 civari)
Geçen arkadaşlarla oturuyoruz (tabi onlara mama da veriyorum dedim.Ama memeye geçmesi için ne mücadeleler verdigimi söyleyemedim sormadilarda zaten)
Benim oğlum 34 haftalık 2300 gr doğdu.Bebegimi görmeye gelince iyi toparlamas mama yaramış dediler
Eltiminde 10 aylik bebeği var.o baştan beri anne sutu ile besleniyor sadece.Benim bebeğimin bilekleri sıkıymış neden mama verdigim icin
Kızlar güneş kremi yazlık birşeyler bakıyor musunuz bizim güneş çok yakıcı şimdi bile ne kullanacaksınız sebamed bizim şampuan bakım kremi vs ama incia da güzel gözüküyor birde krem yerine losyon kullansam sorun olur mu püskürtmeli uygulamak kolay olur
Kuzum buhar makinesi değil de nebülizatör söyle bi şey oluyor
Güneş çok tıkanıyor arada birkaç kez öksürük de var
Buhar makinesi de alacağım buranın hava çok kuru burnunu açamıyorum
Bağırdı bağırdı uyumadı, salona geldik oyun halısında bağırmaya devamNe oldu sizce kızlar covidden mi huysuz yoksa 4. ay mı nedir bu? 2 gecedir bağırıyor uyutmayın beni diye