2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Gece uyuyamadık yarım saat bir ağladı uyandık sakinleştir tekrar yatır derken sabah ettik 😔 sabah 8 de en son babası maması versin diye bıraktım uyudum oda mamayı içerken uyuyakalmıs yeni uyandı. Diş etlrrinde de bişey yok görünürde olsa diyorum bembeyaz olur senin kızın belli yani diş oldugu da bide katıla katıla ağlıyor acaba bir yerinimi ağrıttım naptım 😔
Ben de senin gibi kafa karışıklığı yaşıyorum canım ya. Biz sorun sıkıntı mı var acaba diye. Bizde bazıları bembeyaz bazıları değil uçlarda sivrilikler oluştu filan.

Benim kızın dişler benim 20 lik diş macerama benzedi. 10 senedir ara ara ağrısı vuruyor, bir tamamen çıkaramadım dişleri😁 10 senedir çıkarmaya çalışıyorum ona benzedi 😁
Kek pasta falan yiyemedigimden yapmayinca kabartma tozuyla vanilyada kullanmiyorum canim sadece zeytinyagiyla maden suyuyla poaca yapiyorum ona maya kullaniyorum mayaninda zarari olur mu ki.insallah ek gidaya gecince alerjimiz azalir kuzular yiyebilir kuzenimin kizinda alerji cok yogundu cocuk 2 yasina kadar hic sut urunu yememisti simdi 4 yasinda alerjisi gecti ama artik sut urunlerini yediremiyor damak tadi olusmadigi icin sanirim oyle birsey yasamayiz insallah
Maya hakkında bilgim yok canım.
Ekgıda mucizesine inanmak istiyorum ben de 🙏🏻 bir de damak tadı mevzusu var evet.. 4 yaş uzun bir süre inşallah o kadar sürmez 😞
Kızlar oturma ile ilgili konuşmuşsunuz. 5.ay kontrolüne gittim bu sabah. Bundan sonra artık istediği kadar oturabilir dedi doktoru. Mama sandalyesinede oturtun dedi. Ek gıdaya başlıyoruz artık dedi çok heyecanlıyım 🤩
Kilo 6500 boy 66cm. Anne sütü devam. Kilo alımı biraz az ama doktor önemli değil ek gıda ile destekleriz dedi tadımlık değilde baya sabah akşam yemek kaşığı dolusu hatta daha fazla verebilirsin dedi. 3 gün kuralı ile yedirecekmişim. Bu arada bez ile ilgilide konuşuyorduk burda. Ben prima premium careda 4 numaraya geçtim artık.
Biz de geçsek mi artık elimde 40 tane filan 3 numara kaldı. İz oluyor tabi

Bu oturma mevzusunda güneş de 1 aydır başka türlü durmadığından kucakta filan sürekli oturtur durumdayız 😁
Bimde mama sandalyesi bulduk hemen aldık eşim askeri gazinoda çalışıyor oradaki mama sandalyelerinin altında ayak koymak için yer varmış birkaç çocuk düşmüş ona basarak o yüzden ayaksız istiyordu bu da isabet oldu 😍
Biscolata ek gıda başlangıcı için güzel bi seçim olmuş 😂😂🤪 güle güle kullanın 🥳
Ben daha hiç meyve vermedim onları bayılarak yiyolarmış zaten 😊
Çok süper bir fikir menü resmi bende diyorum tadımlar bitince 6. Ayda ek gıdaya başlayacağız ya ne yediricez nasıl yapıcaz falan diye. Olmazsa şu meşhur iki kitap varya bu çocuk aç ve bırak kendi yesin onları almak gerek.
Çok şükür yaa annem söz dinliyor. Benim de kayınpeder aynı senin baba gibi. Telefondan bile yetiyor şunu yapın bunu yapın diye 😂😂 dedeler daha bilgili anneannelerden

Oyy çok teşekkür ederiz, sağolasın 🥰
Gerçekten öyle hepsi çok iştahlı bebekler olsun yemek yetiştiremeyelim önlerine inşallah 😁😁 bizimki o gün balkabağını bayılarak yedi bugün patatesin ikinci günü beyefendi öğürüyo tadını beğenmedi 😁😁 yemiyo vallahi çok akıllı bu bıdıklar

Teşekkür ederizz güzel teyzelerimiz 😊 oyy maşallah büyüdüler resmen yaa 🥰 bizimkide öyleydi ağzını şapırdatıyordu ve bu yaptıkları da ek gıdaya hazır olduğunun bir göstergesi. Sever tabi annesi ona güzel güzel özenerek tabaklar hazırlayacak yemez mi hiç 😊
O kitapları aldım, dün geldi. Şöyle bir göz attım sadece güzel fikir verir. Bir kaç görsel paylaşırım almak isteyene de fikir olur. Ben de normalde de ne yemek yapsam aklıma gelmez elimin altında bulunsun bari dedim 😁

Kaynana gibi dedelerden çekeceğimiz var belli 😁
Amin canım. Evet ince bir yastıkla yatırıyorum.
Ben yan yatırıyorum vatandaş sırt üstü dönüyor 😒 Öldürecek anasını kederden..
Ben de yastıkla denedim birkaç sefer ama hem sık uyanıyor hem de yastığı yüzüne çekmeye kalktığını görünce vazgeçtim 🥲
Nasıl isterlerse öyle devam ediyorlar artık valla. Fır fır dönmeye başladıklarında göreceğiz artık.
Sen güçlü olmalısın ❤️‍🩹
Benimki 7 kg oldu molfix 4 numaraya geçtik canlarım çünkü bacakları michelin lastiği gibi oldu

5 ay 3 günlük ve ben de oturtuyorum destekli ama çok değil zaten öne doğru düşüyo iki büklüm bence daha hazır değil

Bir de biz yabancılıyoruz 4 aydan bu yana dayısına bile çığlık çığlığa.. Bazen de keyfi yerinde olup beni görünce ağlıyor ama al beni diye göz göze gelmiyorum çoğu kez :)
Bu dayıların çektiği ne bilmiyorum. Görünce öyle ağlıyor ki içi titriyor sakinleşmiyor 🥲
Michelin lastiği 😁 benzetmelerini özlemişim 😁
Bide bendekileri dinle 🙃
Biz yaklaşık 3 .aydan sonra mamadan memeye geçtik.Tabi akşamları mama veriyorum yine o da 90 cc (kilomuz 6300 civari)
Geçen arkadaşlarla oturuyoruz (tabi onlara mama da veriyorum dedim.Ama memeye geçmesi için ne mücadeleler verdigimi söyleyemedim sormadilarda zaten)
Benim oğlum 34 haftalık 2300 gr doğdu.Bebegimi görmeye gelince iyi toparlamas mama yaramış dediler 😬

Eltiminde 10 aylik bebeği var.o baştan beri anne sutu ile besleniyor sadece.Benim bebeğimin bilekleri sıkıymış neden mama verdigim icin 😬
minik doğan bebek annelerine ayrı bi sarılasım geliyor❤️‍🩹 büyüyorlar şükür ama çok özledim o hallerini şimdiden. Arada açıp fotoğraflarına bakıyorum 🥲
Ay şu memecilerin mamacıların başına taş değil de ceviz filan mı düşse bi bitmediler 😁

Bağırdı bağırdı uyumadı, salona geldik oyun halısında bağırmaya devam 🤦‍♀️ Ne oldu sizce kızlar covidden mi huysuz yoksa 4. ay mı nedir bu? 2 gecedir bağırıyor uyutmayın beni diye
Canim bu aralar bizde de aynisi var 1 saat salliyorum bana misin demiyor uyumuyor hicbir sekilde ve agliyor.
Burnu tikali demissin belki ondan da yapiyor olabilir ama bence bu donemlerinde genel bir sorun.

kizlar yurutec kesinlikle yasak mi?
Sanki onu alsam cok rahat edecekmisim gibi kendi kendine gider gelir kucakta gezdirmek cok zor oluyor tabi simdi degil 1-2 ay sonra
Ya kesinliğini bilmiyorum ama yine laf söz dinlemeyen kaynana babacım yürüteç alacağım diye tutturdu. Onların evde duracak artık günlük 15-30 dk kadar binse bi şey olmaz diye umuyorum. tabi şimdi değil 1 ay kadar sonra. Güneş sürekli ayaklarının üzerine basıp adımlıyor, adam da oradan gaza geliyor 😁ben 1 ay sonra diyorum ama kendisi kaşla göz arası da koyabilir 🥲

Kızlar aranızda Sma mama kullanan var mı memnunmusunuz? Yaa yemin ederim bu hipp bana çok çektirdi. Kaç tane market gezdim 2-3 numaraları kutu kutu 1 numara hiç bir markette yok. 800 gramlığını hiç denk getiremedim zaten. Canıma tak dedi bende gittim Sma Aldım bugün sever mi sevmez mi bilmiyorum en azından bunu severse heryerde bulunuyor diye düşündüm 😞
Cnm e bebekte kargoyla 1 günde geliyor

Kuzum ilk besinler bal kabağı, patates, kabak, havuç şeklinde veriyor. 1 gün 1 kaşık 2. Gün 2 kaşık 3. Gün 3 kaşık şeklinde. Patatesi deneyeceksin 3 gün o bitecek diğerleri derken zaten ay bitiyor hemen hemen. İşte arada mesela havuçla patatesi karıstırabiliyorsun ikiside 3 gün kuralını geçtiyse damak tadı olusması acısından. Bunlardan sonra ayına uygun diğer sebze meyveleride vermeye yada sebze çorbası denilen olayı yaparak ilerleniyor
Valla çok teşekkür ederiz güzel teyzemiz nasıl yapacağım diye düşünüp duruyordum 🤪

Biscolata ek gıda başlangıcı için güzel bi seçim olmuş 😂😂🤪 güle güle kullanın 🥳
Patates kabakla uğraşmayalım direk başlasın dedim ya 😀 şimdiden anasının sevdiği şeylere ortak olmaya başladı biscolata erkeği 😀😀😀 yeni reklam yüzü neymiş öyle kaslı adamlar benim sosis parmaklı oğlum dururken 🤪

Panikatak değil de anksiyete hastasıyım canım. Ama bu korona da hepsinden bağımsız olarak bebeğim için çok korkuyorum.
Ah çok zor anksiyete. Sana hayatta kolaylıklar dilerim. Haklısın covit çok zor oğlum olduğunda ki hep beraber olmuştuk korkudan ölmüş kendimi unutmuştum resmen kaldı ki 4 yaşındaydı. Hele senin ki bebek. Ahh nerden geldi acabaa. Kuzum onlar daha sağlam inan ki. Aklında kötü bişi kalmasın kaç tane bebek geçirdi şükür sıkıntısız öyle düşün. Savurup atmıştır bile o vücudundan. 🙏

Kızlar selamlar bayadır az az girip okuyup çıkabiliyordum sadece. Bizim kız yine hasta oldu abiden geldi tabi 😞 neyse Allah çaresiz dert vermesin tabi… bir kaç konuyu görmüştüm ben de tecrübelerimi paylaşayım

Ben trukid güneş kremi kullandım oğluma hep canım. Biraz pahalı ama oğlum çok beyaz olduğu için çok iyi korudu. Ben hem kendime hem ona sürüyordum bir sezon gidiyordu.

Nebülizatör olarak omron aldım doktorumuz onu tavsiye etmişti ama bayaaa ses çıkarıyor. ilk başta aman dedim bu sesle nasıl olacak sonra bizim kız o sese bayıldı ağlıyor bile olsa o sesle sakinleşiyor o yüzden iyi ki sesli olanı almışım dedim annesini düşündü yavrum😂😂😂

Çok geçmiş olsun canım 🙏🏻🙏🏻 belki büyüme atağıdır 4. Ay bir garip gerçekten ama bir yandan doktora göstermek de iyi olabilir bizimki de öyle çok çok ağlıyordu meğer kulağına vurmuş şimdi ona tedavi başladık. Bizimki sürekli büyükten kapıyor ondan olmuştur muhtemelen ama kontrol ettirmekte fayda olabilir hem rahatlarsın. Sen nasıl geçiriyorsun peki?
Aslında kulağından uzun zamandır şüpheleniyorum, sarı sarı şeyler temizliyorum kulağından. Ama her çocukta banyodan sonra olur herhalde demiştim. İlk gidişimizde kulağını göstereceğim. Siz nasıl anladınız kulağına vurduğunu?
Ben ilk 3 günü gerçekten kötü geçirdim. Baş ağrısı, gözlerimin akması, burnumun tıkalı olmasının yanında bebekle ilgilenmek, gece uyanıp emzirmek çok fenaydı. Nasıl yaptım halen şaşıyorum. Kemik ağrısından zor uyuyordum, tam uykudayken bebek uyanıyordu. Neyseki geçti çok şükür. Tat geldi ama koku yok halen. Bir de halsizlik var şu an. Onun dışında geçti canım çok şükür 🙏

Ah çok zor anksiyete. Sana hayatta kolaylıklar dilerim. Haklısın covit çok zor oğlum olduğunda ki hep beraber olmuştuk korkudan ölmüş kendimi unutmuştum resmen kaldı ki 4 yaşındaydı. Hele senin ki bebek. Ahh nerden geldi acabaa. Kuzum onlar daha sağlam inan ki. Aklında kötü bişi kalmasın kaç tane bebek geçirdi şükür sıkıntısız öyle düşün. Savurup atmıştır bile o vücudundan. 🙏
İşte sevmediğim huyum sonuna kadar kurcalamak. Covid geçiren bebeklerde ileride oluşabilecek hastalıkları okuyorum geceleri. Bu sabah 8 e kadar uyuyamadım :KK43: mis-c sendromu gelişiyormuş mesela covid atlattıktan aylar sonra vs. Bir de işten güçten kapsak neyse diyeceğim de çok kalabalık bir lokantadan kaptık. Yanımızdakiler gripti, öyle gülüyorlardı ki, hç mesafe yoktu. Yani göz göre göre k kalabalığa soktum çocuğumu ona yanıyorum 😞 çok üzülüyorum, benim sorumluluğumda olan küöücük bebeği o havasız, kalabalık yerde tutmaya çalıştım 2 saat ve hasta ettim 😢

Sleppy bionatural aldım geçen hafta denemek için. 2 gece üst üste sızdırdı 😞 bir de çok naylonumsu geldi bana. Şimdi goon sipariş ettim bekliyorum. O da olmazsa primaya devam 😩
Bionatural aslında pahalı seriydi primayla yakın fiyatı
Bide bendekileri dinle 🙃
Biz yaklaşık 3 .aydan sonra mamadan memeye geçtik.Tabi akşamları mama veriyorum yine o da 90 cc (kilomuz 6300 civari)
Geçen arkadaşlarla oturuyoruz (tabi onlara mama da veriyorum dedim.Ama memeye geçmesi için ne mücadeleler verdigimi söyleyemedim sormadilarda zaten)
Benim oğlum 34 haftalık 2300 gr doğdu.Bebegimi görmeye gelince iyi toparlamas mama yaramış dediler 😬

Eltiminde 10 aylik bebeği var.o baştan beri anne sutu ile besleniyor sadece.Benim bebeğimin bilekleri sıkıymış neden mama verdigim icin 😬
Ay bi bitmedileer 😂 o zaman eltinde verseymiş mama niye emzirmiş madem mama daha güçlü yapıyorsa bebeği😅 ben artık biri bana dediğinde çocuk askere gidecek maması mı kaldı diyorum😂
Ahahaha mamada oyle takviyelermi varmis 😅 yapi meselesi😅 bizimki sadece anne sütü aliyor 😁 evet gecti canim ama altta ikisi ayni anda yada bi kaç gun arayla cikiyormus suan ikinciyi bekliyorum beyaz bisey var gordm ama pitlamadi daha o eli hep alt damağında 😍
Oh maşallah erkenci kuş inci gibi dizecek dişlerii 😍 emmede sıkıntı oluyormus dişler emerken ısırıyormus basladı mı o anlar 😅
kizlar yurutec kesinlikle yasak mi?
Sanki onu alsam cok rahat edecekmisim gibi kendi kendine gider gelir kucakta gezdirmek cok zor oluyor tabi simdi degil 1-2 ay sonra
Önermiyorlar ya hadi erkek cocukları testislerden dolayı diyorlar ama bacak konusunda da parmak üzerinde yürüme sıkıntı oluyormus. Annelere kalsa biz aldık yürütecle yürüdünüz neyiniz var sanki diyorlar. 1-2 aya zaten emekleme derken kucakta durmak istemezler
Valla çok teşekkür ederiz güzel teyzemiz nasıl yapacağım diye düşünüp duruyordum 🤪
İştahlı olsun insallah Agah paşa 😍

İşte sevmediğim huyum sonuna kadar kurcalamak. Covid geçiren bebeklerde ileride oluşabilecek hastalıkları okuyorum geceleri. Bu sabah 8 e kadar uyuyamadım :KK43: mis-c sendromu gelişiyormuş mesela covid atlattıktan aylar sonra vs. Bir de işten güçten kapsak neyse diyeceğim de çok kalabalık bir lokantadan kaptık. Yanımızdakiler gripti, öyle gülüyorlardı ki, hç mesafe yoktu. Yani göz göre göre k kalabalığa soktum çocuğumu ona yanıyorum 😞 çok üzülüyorum, benim sorumluluğumda olan küöücük bebeği o havasız, kalabalık yerde tutmaya çalıştım 2 saat ve hasta ettim 😢
Ama bu şekilde düşünme bizim de nefes almaya dışarı çıkmaya ihtiyacımız var biz de insanız nereye kadar pamuklara sarıcaksın. Okuma kuzum onlar milyonda bir ihtimal olan şeyler. Kötü düşünceleri hayatına çağırma. Kuzu da hiç bir şey yok olmayacak da. Sadece covitten 2 ay sonra kardiyoloji görsün diyo doktorlar bir ona baktırırsın için rahat eder. Aç camı bi nefes al ankara sert bugün biraz kendine getirir seni 🙏

Ya kesinliğini bilmiyorum ama yine laf söz dinlemeyen kaynana babacım yürüteç alacağım diye tutturdu. Onların evde duracak artık günlük 15-30 dk kadar binse bi şey olmaz diye umuyorum. tabi şimdi değil 1 ay kadar sonra. Güneş sürekli ayaklarının üzerine basıp adımlıyor, adam da oradan gaza geliyor 😁ben 1 ay sonra diyorum ama kendisi kaşla göz arası da koyabilir 🥲
Aynen benim de aklimi annem celiyor zaten cok rahat edersin diye. Muhtemelen ben almasam da alacak. Kisa surede bir sey olmaz diye dusunuyorum kaliteli bir yurutec olursa yani belini sirtini falan guzel desteklerse.

Ay bi bitmedileer 😂 o zaman eltinde verseymiş mama niye emzirmiş madem mama daha güçlü yapıyorsa bebeği😅 ben artık biri bana dediğinde çocuk askere gidecek maması mı kaldı diyorum😂

Oh maşallah erkenci kuş inci gibi dizecek dişlerii 😍 emmede sıkıntı oluyormus dişler emerken ısırıyormus basladı mı o anlar 😅

Önermiyorlar ya hadi erkek cocukları testislerden dolayı diyorlar ama bacak konusunda da parmak üzerinde yürüme sıkıntı oluyormus. Annelere kalsa biz aldık yürütecle yürüdünüz neyiniz var sanki diyorlar. 1-2 aya zaten emekleme derken kucakta durmak istemezler

Benim annemde oyle diyor eger yurumeyi bozsaymis 80-90 larda doganlarin hicbiri duzgun yuruyemezmis😂
Valla benimki hic emekleyecekmis gibi degil tam bir tembel. Yatiriyorum yere donsun diye oyuncaklarini falan da koyuyorum uzaktan bakiyor hic almak icin cabalamiyor. Emekleme yurume vs tarzi seyleri gec yapacakmis gibi hissediyorum😂

Yüzeyi çok naylonumsu canım. Şimdi goon geldi, primaya cidden çok yakın. Yüzeyinin pamuğu vs. Aslında bionatural normal bebekler için belki olabilir ama benimki çok çiş yapıyor. Tahlil alırken bile poşeti yapıştıramadan elimize işedi 2 kere 🙈 bionatural taktığım gece sırtına kadar sızmış. Ben mi bağlaymadım acaba dedim eşime bağlattım, iyiki gece yine kontrol etmişim yanları sırılsıklam olmuştu.

Mehmet bey 3 gecedir çok huysuz kızlar diş mi 4 ay mı bilemiyorum gece ateşleniyor el içleri ayak altları ve ağız içi alev alev 😔
Etrafımızda herkeste hasta bulaştı sanırım birde burun akıyor öksürüyor neyseki prospan hafifletiyor biraz tavsiyelere açığım 🤦🏻‍♀️
Göz için gittik doktor tavsiyesiyle iç kısımda göz kapağı düşük genetik olabilir geçecek büyüdükçe hiç kayma yok dedi ve görme takip çok iyi dedi 🙏🏼 Şu fotoğrafı gösterdim hatta 1.5 yaşında tekrar gelin hiçbirşeyi yok dedi M MinikKurbaacik trukide bakıcam canım sağol ❤️

Eklentiler

• B25D3BD5-5128-47BD-B733-C640A051E571.png
    B25D3BD5-5128-47BD-B733-C640A051E571.png
    330 KB · Görüntüleme: 74
Mehmet bey 3 gecedir çok huysuz kızlar diş mi 4 ay mı bilemiyorum gece ateşleniyor el içleri ayak altları ve ağız içi alev alev 😔
Etrafımızda herkeste hasta bulaştı sanırım birde burun akıyor öksürüyor neyseki prospan hafifletiyor biraz tavsiyelere açığım 🤦🏻‍♀️
Göz için gittik doktor tavsiyesiyle iç kısımda göz kapağı düşük genetik olabilir geçecek büyüdükçe hiç kayma yok dedi ve görme takip çok iyi dedi 🙏🏼 Şu fotoğrafı gösterdim hatta 1.5 yaşında tekrar gelin hiçbirşeyi yok dedi M MinikKurbaacik trukide bakıcam canım sağol ❤️
Ateşi kaç çıkıyor canım?

Bizimkide kucakta ağlıyor yere bastırınca adım atıyor ve kahkaha atıyor -Sunshine -Sunshine cım çekeceğımız var 😂🤦🏻‍♀️
Yürüteç konusu bizde gündem diye diye ek gıdaya başlattılar sıra bunda 🤦🏻‍♀️ Ara verdim şimdi hasta huysuz diye sadece anne sütü ama akşam yediği zaman muhteşem uyuyor ya bayıldım bu işe 😍
hope2022 hope2022 sen nasılsın canım giremedim birkaç gündür ❤️

Ama bu şekilde düşünme bizim de nefes almaya dışarı çıkmaya ihtiyacımız var biz de insanız nereye kadar pamuklara sarıcaksın. Okuma kuzum onlar milyonda bir ihtimal olan şeyler. Kötü düşünceleri hayatına çağırma. Kuzu da hiç bir şey yok olmayacak da. Sadece covitten 2 ay sonra kardiyoloji görsün diyo doktorlar bir ona baktırırsın için rahat eder. Aç camı bi nefes al ankara sert bugün biraz kendine getirir seni 🙏
Canım sen nasıl oldun rahatsızdın ?

Kehribar kolye alan var mı kızlar ben oğlanda kullanmıştım şimdi hatırladım hiç sıkıntısız dişi çıkmıştı acaba ondan mı kaynaklıydı

X