Bu güneş işte. Ateşi 37.4 ü geçmiyo ama. Kafası yara bere içinde. Biz diş diyoruz ama gelen de yok henüzKızlar Metehan çok huysuz sürekli ağlıyor vücudu sıcak eli sürekli ağzında hırslı hırslı sokmaya calısıyor bide kulak diyorlar ama kulağını değilde kafasının yan tarafında ki sacları cekistirmeye calısıyor keltoş oldugumuzdan tutamıyoruz tabii. Diş mi dersiniz ya
Yok tirilyeden marka aldım canımOG markasının mı aldın
Yaa tahmin edebiliyorum, sadece elmaya armuta verdiği tepki bile bitiriyor beniRica ederim ne demekayy çok zevkli oluyor yalnız şimdiden söyleyeyim onun o ağZında gevelerken tadını anlamlandırmaya çalışması falan çok komik oluyorlar. Bekliyoruz arkadaşlarımızı da hepbirlikte bilgi alışverişi de yaparız
Ayy Allah korusun bebeklerden çok büyüklere dikkat etmek gerekiyorBenim büyük olarak birtek annem bakıyor Asaf’a ama yapma dediğimi asla yapmaz bişeye ben izin vermediğim müddetçe yaklaştırmaz korkuyor sonrasında birşey olursa emanet diyerek. O yüzden içim rahat yoksa işe bırakıp gidemezdim vallahi
Yaa Allahım esirgesin tekrar göstermesinAz önce mutfakta bişeylerle uğraşırken Deniz oksurdu. Bir kaç gündür hasta zaten, ilaç kullanıyoruz. Arkamı dönüp baktım kıpırdanıyor ama ses yok. İşime devam ettim 10 saniye sonra bi daha baktım hala kıpırdanıyor. Yanına gittim çocuğun gözleri kaymış tıkanmış yavrum resmen can çekişiyor.Ya başka odada olsaydı. Ya uyuyor olsaydım. Allahim çok kötüydü. Bebekleriniz hastaysa, balgamı varsa yanınızdan asla ayırmayın, asla.
Canım Bilge neredeyse 3. ayından beri oturmaya çalışıyor ve kucağımızdayken falan yarı yatar pozisyonda durmadı asla hep dikleştirdi kendini. Şimdi 5 aylık olacak dün zor yıkadık küvetin üstündeki filede resmen durmadı oturana kadar ağladı ve mecbur o pozisyonda yıkadık. Benim de aklıma çok takılıyor ama biz zorlamayıp çocuk kendi yapmak istediği sürece çok büyük problem olmaz herhalde diye düşünüp kendimi rahatlatmak istiyorumMerhaba anneler bugün 5. Ayımıza girmiş bulunuyoruz Agah sürekli oturmak istiyor yatsın kafasını kaldırmak istiyor kıp kırmızı oluyor bende dayanamayıp oturtuyorum bugün mama sandalyesi aldık oturttum eşim hemen kaldırdı daha küçük oturamaz diye aklıma takıldı sizin bebişler oturuyor mu herhangi bir problem olur mu
canim ben gece gunduz de gece olanini verdim, elimde o vardi. Bizde cok yardimi oldu ama sadece onu kullanmadim.Faydası oluyor mu canım? Geceleri çok sancı çekiyor mu? Bir de gece damlasını sadece gece mi vermek gerekiyor, nette günde 3 kere veriyorum diyenleri okudum
oyy masallah , inci gibi dizilsinlerKizlaar bizim kizin disi cikmiss
Gunes galiba biraz çingen olacakBi de güneşe aceleci derler valla helal olsunayrıca maşallah anasına çok çektirmeden çıkarıvermiş minnoşum.
Güneş acayip fenalarda bir an önce de çıksa diye bekliyorum. Acayip tükürüklü zaten yakında suratımıza tükürürse şaşırmayacağım
Masallah Nil kuzuma , ben daha 1,5 aya baslicam. O zaman seni biraz darlarim kuzumBugün yumurtası sarısının 2. Günü sabah onu tattırdım öğlen tarhana çorbası öğleden sonra bebe bisküvisi muz bisküviyi sıcak suyla yumuşatıp eziyorum muzu katıyorum sonra iyice mama azaldı bizde 6-7 biberondan 4 e düştük yarın yumurta bitince artık kahvaltı öğlen ve ikindi yapıcam
Sabah kahvaltı yumurta lor bisküvi gibi
Öğlen sebze çorbası
İkindi yoğurt ya da meyve püresi
1 gün yoğurt verip diğer gün vermiyorum
1 gün muz veriyorsam 2 gün vermiyorum kabız olmasın diye ve sebze pürelerinin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağ
Size dediğim gibi hazır kavanoz mama ve ya kaşık mama yemiyor nil ama kızlar çok korkmayın eğer başlarsda çoğu şeyi yiyorsa hepsini yiyor tarhanada 2 surat büzüştürüyor sonra içiyor öğürsede bırakmayın pütür gelince öğürüyorlar alışacaklar bana sorma istediğiniz bir şey olursa kendimce yaptıklarımı anlatırım
Boncuk gozlere bak yaaaKızlar biz bugün balkabağı tadımını bitirdik Asaf çok sevdi bıraksam hepsini hüpletecektiBaksanıza tabağı görür görmez gözlerini kocaman açıyor Maşallahı var ben iştahlı olacağını biliyordum ama bu kadar değil
Ayy aynisi Lina da var ama kendisi daha bugun 4. aya girdiKızlar Metehan çok huysuz sürekli ağlıyor vücudu sıcak eli sürekli ağzında hırslı hırslı sokmaya calısıyor bide kulak diyorlar ama kulağını değilde kafasının yan tarafında ki sacları cekistirmeye calısıyor keltoş oldugumuzdan tutamıyoruz tabii. Diş mi dersiniz ya
cok gecmis olsun kuzum. Allahim esirgesin.Az önce mutfakta bişeylerle uğraşırken Deniz oksurdu. Bir kaç gündür hasta zaten, ilaç kullanıyoruz. Arkamı dönüp baktım kıpırdanıyor ama ses yok. İşime devam ettim 10 saniye sonra bi daha baktım hala kıpırdanıyor. Yanına gittim çocuğun gözleri kaymış tıkanmış yavrum resmen can çekişiyor.Ya başka odada olsaydı. Ya uyuyor olsaydım. Allahim çok kötüydü. Bebekleriniz hastaysa, balgamı varsa yanınızdan asla ayırmayın, asla.
Olabilir canimKızlar Metehan çok huysuz sürekli ağlıyor vücudu sıcak eli sürekli ağzında hırslı hırslı sokmaya calısıyor bide kulak diyorlar ama kulağını değilde kafasının yan tarafında ki sacları cekistirmeye calısıyor keltoş oldugumuzdan tutamıyoruz tabii. Diş mi dersiniz ya
Ay masallah cok tatliii. Bizimki carsamba 5 aylik olacak. Yemekleri hep karsisinda yiyorum o da yemek istiyor agzini sapirdatiyor gülüyor insallah biz de severiz yemek yemeyiiKızlar biz bugün balkabağı tadımını bitirdik Asaf çok sevdi bıraksam hepsini hüpletecektiBaksanıza tabağı görür görmez gözlerini kocaman açıyor Maşallahı var ben iştahlı olacağını biliyordum ama bu kadar değil
Kendisi de söyler, babasına çekmişGunes galiba biraz çingen olacak
Canım 4. Ay kontrolünde ben sormuştum çünkü benm kızda hep oturmak istiyor zaten kucağımda hep oturur pozisyonda gibi. Doktor bu ay kısa kısa çok isterse oyurtursunuz ama gelecek ay istediği kadar otursun demişti. Bu ayın 14 ünde kontrol var yine sorucam ama artık sorun yok diye biliyorum.Merhaba anneler bugün 5. Ayımıza girmiş bulunuyoruz Agah sürekli oturmak istiyor yatsın kafasını kaldırmak istiyor kıp kırmızı oluyor bende dayanamayıp oturtuyorum bugün mama sandalyesi aldık oturttum eşim hemen kaldırdı daha küçük oturamaz diye aklıma takıldı sizin bebişler oturuyor mu herhangi bir problem olur mu
Ahhh çok geçmiş olsun. Zaten bebeklerde en tehlikeli şey sessizlik. Bununla geçmiş olsunAz önce mutfakta bişeylerle uğraşırken Deniz oksurdu. Bir kaç gündür hasta zaten, ilaç kullanıyoruz. Arkamı dönüp baktım kıpırdanıyor ama ses yok. İşime devam ettim 10 saniye sonra bi daha baktım hala kıpırdanıyor. Yanına gittim çocuğun gözleri kaymış tıkanmış yavrum resmen can çekişiyor.Ya başka odada olsaydı. Ya uyuyor olsaydım. Allahim çok kötüydü. Bebekleriniz hastaysa, balgamı varsa yanınızdan asla ayırmayın, asla.
Gece uyuyamadık yarım saat bir ağladı uyandık sakinleştir tekrar yatır derken sabah ettikBu güneş işte. Ateşi 37.4 ü geçmiyo ama. Kafası yara bere içinde. Biz diş diyoruz ama gelen de yok henüz
Valla sabrımız da kalmadı inşallah diştir de gözden kaçırdığımız bi şey yoktur diye umuyorum
O kadar huysuz ki asla kucaktan inmiyor kucakta bile mızmızlanıyor
Kendini bi de geriye atmayı öğrenmiş savaş veriyoruz
4. Ay kontrolünde doktor cocuk kendini kaldırıyorsa oturtun kısa kısa dedi. Bizimki gövdeden kaldırmaya calısıyordu cünkü. 5. Ayda da destekli oturmaya ağlayana kadar devam et dedi. Bide ilk zamanlar sert zemin önerilmiyor hani direk halıya oturtmak gibi baslarda işte biraz daha yumusak zemin daha sağlıklıymısMerhaba anneler bugün 5. Ayımıza girmiş bulunuyoruz Agah sürekli oturmak istiyor yatsın kafasını kaldırmak istiyor kıp kırmızı oluyor bende dayanamayıp oturtuyorum bugün mama sandalyesi aldık oturttum eşim hemen kaldırdı daha küçük oturamaz diye aklıma takıldı sizin bebişler oturuyor mu herhangi bir problem olur mu
Kek pasta falan yiyemedigimden yapmayinca kabartma tozuyla vanilyada kullanmiyorum canim sadece zeytinyagiyla maden suyuyla poaca yapiyorum ona maya kullaniyorum mayaninda zarari olur mu ki.insallah ek gidaya gecince alerjimiz azalir kuzular yiyebilir kuzenimin kizinda alerji cok yogundu cocuk 2 yasina kadar hic sut urunu yememisti simdi 4 yasinda alerjisi gecti ama artik sut urunlerini yediremiyor damak tadi olusmadigi icin sanirim oyle birsey yasamayiz insallahaa daha 5 aylık mı ben daha büyük sanıyordum. Valla süper mamayı yediyse. Güneş hiçbirini yemedi. En son deneyeyim dedim Vanilya özütünden 3 tatlı kaşığı koydum, yine yemedi. Ben de kek yapıp içine katıyorum :)) bu arada paketli kabartma tozu ve şekerli vanilin de önermiyorum alerji yüzünden.
Senin düştüğün ikileme ben de çok düştüm. Hele açlıktan ağladığı aç aç uykuya daldığı geceler özelliklesürekli sütüm en iyi mamadan iyidir diye düşündüm. Çok kan vardı dediğin ne kadar peki? Alerji değil başka bir sebep olabilir mi acaba diye düşündüm de. İltihap olursa da kanama oluyor.
Mecburen yiyoruz mecburen ben de her gün farklı şekillerde tüketiyorum yapacak bir şey yok
Teşekkür ederim canım bilgilendirme için:) kendimi 1 hafta daha tutmaya çalışacağım:) tatlı patatesi, bebe zeytinyağını filan aldım. Hafta içi babamın baskısına yenilmezsem birdahaki haftsonu açılışı yapıyoruz
Dün babam mercimek çorbası içirecekti az kalsın, çocuğu elinden zor kaptım
Haberlerini bekliyorum canım babamızın içi rahatlasınCanım Bilge neredeyse 3. ayından beri oturmaya çalışıyor ve kucağımızdayken falan yarı yatar pozisyonda durmadı asla hep dikleştirdi kendini. Şimdi 5 aylık olacak dün zor yıkadık küvetin üstündeki filede resmen durmadı oturana kadar ağladı ve mecbur o pozisyonda yıkadık. Benim de aklıma çok takılıyor ama biz zorlamayıp çocuk kendi yapmak istediği sürece çok büyük problem olmaz herhalde diye düşünüp kendimi rahatlatmak istiyorumcuma unutmazsam 5. Ay kontrolünde soracağım doktora. Yazarım inşallah
Valla benimkide akşama kadar otursun oturur ben kısa kısa oturtuyorum etrafım yok oturmasın deyip duruyorCanım 4. Ay kontrolünde ben sormuştum çünkü benm kızda hep oturmak istiyor zaten kucağımda hep oturur pozisyonda gibi. Doktor bu ay kısa kısa çok isterse oyurtursunuz ama gelecek ay istediği kadar otursun demişti. Bu ayın 14 ünde kontrol var yine sorucam ama artık sorun yok diye biliyorum.
Ahhh çok geçmiş olsun. Zaten bebeklerde en tehlikeli şey sessizlik. Bununla geçmiş olsun
Hep kucağımda oturdu dün mama sandalyesinde 1 dakika oturtmadı babası ama çok mutluyduGece uyuyamadık yarım saat bir ağladı uyandık sakinleştir tekrar yatır derken sabah ettiksabah 8 de en son babası maması versin diye bıraktım uyudum oda mamayı içerken uyuyakalmıs yeni uyandı. Diş etlrrinde de bişey yok görünürde olsa diyorum bembeyaz olur senin kızın belli yani diş oldugu da bide katıla katıla ağlıyor acaba bir yerinimi ağrıttım naptım
4. Ay kontrolünde doktor cocuk kendini kaldırıyorsa oturtun kısa kısa dedi. Bizimki gövdeden kaldırmaya calısıyordu cünkü. 5. Ayda da destekli oturmaya ağlayana kadar devam et dedi. Bide ilk zamanlar sert zemin önerilmiyor hani direk halıya oturtmak gibi baslarda işte biraz daha yumusak zemin daha sağlıklıymıs
Bu üç gün kuralına halen alışamadım bilgilerinize ve tecrübelerinize talibimKızlar oturma ile ilgili konuşmuşsunuz. 5.ay kontrolüne gittim bu sabah. Bundan sonra artık istediği kadar oturabilir dedi doktoru. Mama sandalyesinede oturtun dedi. Ek gıdaya başlıyoruz artık dedi çok heyecanlıyım
Kilo 6500 boy 66cm. Anne sütü devam. Kilo alımı biraz az ama doktor önemli değil ek gıda ile destekleriz dedi tadımlık değilde baya sabah akşam yemek kaşığı dolusu hatta daha fazla verebilirsin dedi. 3 gün kuralı ile yedirecekmişim. Bu arada bez ile ilgilide konuşuyorduk burda. Ben prima premium careda 4 numaraya geçtim artık.