2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar aşağıya ilac kontrol sitesini ekledim. Belki kullanacagimiz ilaclarin emzirmedeki risk durumunu merak edersiniz.

Bu üç gün kuralına halen alışamadım bilgilerinize ve tecrübelerinize talibim 😍 sağlıkla büyüsün inşallah bebiş annesi 😍
1 ayda 10 tane besin deneyeceğiz dedi daha fazlası değil dedi. 3 gün sadece tek bir şey yiyecek. İlk patatesle başla dedi. 3 gün sabah akşam patates vereceğim. Vücutta kızarıklık, kusma, ishal yada hırıltılı nefes alma olursa hemen bırakacağız bu alerji belirtisi dedi. Teşekkür ederim canım hepimizinki sağlıkla büyüsün

1 ayda 10 tane besin deneyeceğiz dedi daha fazlası değil dedi. 3 gün sadece tek bir şey yiyecek. İlk patatesle başla dedi. 3 gün sabah akşam patates vereceğim. Vücutta kızarıklık, kusma, ishal yada hırıltılı nefes alma olursa hemen bırakacağız bu alerji belirtisi dedi. Teşekkür ederim canım hepimizinki sağlıkla büyüsün
Yapabilir miyim tereddütü var inşAllah en iyi şekilde yapabilirim yetebilirim 😍 amin inşAllah 🙏🏻

Az önce mutfakta bişeylerle uğraşırken Deniz oksurdu. Bir kaç gündür hasta zaten, ilaç kullanıyoruz. Arkamı dönüp baktım kıpırdanıyor ama ses yok. İşime devam ettim 10 saniye sonra bi daha baktım hala kıpırdanıyor. Yanına gittim çocuğun gözleri kaymış tıkanmış yavrum resmen can çekişiyor. 😭 Ya başka odada olsaydı. Ya uyuyor olsaydım. Allahim çok kötüydü. Bebekleriniz hastaysa, balgamı varsa yanınızdan asla ayırmayın, asla. 😔
Canım çok geçmiş olsun. Biz de covid geçiriyoruz, hasta mı değil mi anlamıyorum. Hapşıruyor bazen, burnu hep tıkalı ama. Açmaya çalışıyorum her gün ama izin de vermiyor. Balgam mı kaçmış boğazına ne olmuş yavrunun 😢 nasıl müdahale ettin? İyice korktum şimdi

Canım çok geçmiş olsun. Biz de covid geçiriyoruz, hasta mı değil mi anlamıyorum. Hapşıruyor bazen, burnu hep tıkalı ama. Açmaya çalışıyorum her gün ama izin de vermiyor. Balgam mı kaçmış boğazına ne olmuş yavrunun 😢 nasıl müdahale ettin? İyice korktum şimdi
Canım ya sende panik atakmı var? Sen çok etkileniyosun sanki okuduklarından. Mesela herkes aman tüh falan diyo ama senin ki bi farklı geliyo bana? Nasıl oldunuz bu arada bebiş nasıl

Yaa tahmin edebiliyorum, sadece elmaya armuta verdiği tepki bile bitiriyor beni 🥲
Ay inşallah herkesten tabaklı görselli menü bekliyorum fikir olur herkese de 😌😌
Ya ne güzel kurmuşsunuz dengeyi.
İnsan bırakamaz başka türlü.
Biz de annemle yoluna koyduk, dediğin gibi riske atmak istemiyor o da.
Ama kendi babam tam bi kötü kaynana🤣 valla sürekli yanında olmasak çocuğa iki aydır tuzlu acılı demez, çorbaların suyundan filan içirirdi herhalde 🙊
Ben daha hiç meyve vermedim onları bayılarak yiyolarmış zaten 😊
Çok süper bir fikir menü resmi bende diyorum tadımlar bitince 6. Ayda ek gıdaya başlayacağız ya ne yediricez nasıl yapıcaz falan diye. Olmazsa şu meşhur iki kitap varya bu çocuk aç ve bırak kendi yesin onları almak gerek.
Çok şükür yaa annem söz dinliyor. Benim de kayınpeder aynı senin baba gibi. Telefondan bile yetiyor şunu yapın bunu yapın diye 😂😂 dedeler daha bilgili anneannelerden
Boncuk gozlere bak yaaa :KK200:Yarasin kuzuma .
Yemeyen bebek cok cok zor ya, istahli olsun yavrularimiz
Oyy çok teşekkür ederiz, sağolasın 🥰
Gerçekten öyle hepsi çok iştahlı bebekler olsun yemek yetiştiremeyelim önlerine inşallah 😁😁 bizimki o gün balkabağını bayılarak yedi bugün patatesin ikinci günü beyefendi öğürüyo tadını beğenmedi 😁😁 yemiyo vallahi çok akıllı bu bıdıklar
Ay masallah cok tatliii. Bizimki carsamba 5 aylik olacak. Yemekleri hep karsisinda yiyorum o da yemek istiyor agzini sapirdatiyor gülüyor insallah biz de severiz yemek yemeyii😊
Teşekkür ederizz güzel teyzelerimiz 😊 oyy maşallah büyüdüler resmen yaa 🥰 bizimkide öyleydi ağzını şapırdatıyordu ve bu yaptıkları da ek gıdaya hazır olduğunun bir göstergesi. Sever tabi annesi ona güzel güzel özenerek tabaklar hazırlayacak yemez mi hiç 😊

Kızlar aranızda Sma mama kullanan var mı memnunmusunuz? Yaa yemin ederim bu hipp bana çok çektirdi. Kaç tane market gezdim 2-3 numaraları kutu kutu 1 numara hiç bir markette yok. 800 gramlığını hiç denk getiremedim zaten. Canıma tak dedi bende gittim Sma Aldım bugün sever mi sevmez mi bilmiyorum en azından bunu severse heryerde bulunuyor diye düşündüm 😞

Gece uyuyamadık yarım saat bir ağladı uyandık sakinleştir tekrar yatır derken sabah ettik 😔 sabah 8 de en son babası maması versin diye bıraktım uyudum oda mamayı içerken uyuyakalmıs yeni uyandı. Diş etlrrinde de bişey yok görünürde olsa diyorum bembeyaz olur senin kızın belli yani diş oldugu da bide katıla katıla ağlıyor acaba bir yerinimi ağrıttım naptım 😔
Bizimkininde gece sebepsiz uyanmalari vardi kuzum oyle beyazlik yada damaklarda sisme falanda yoktu ama pit diye cikti her bebekte ayni olcak diye bisey yok dis olabilir bir haftaya cikar dişse

Canım ya sende panik atakmı var? Sen çok etkileniyosun sanki okuduklarından. Mesela herkes aman tüh falan diyo ama senin ki bi farklı geliyo bana? Nasıl oldunuz bu arada bebiş nasıl
Panikatak değil de anksiyete hastasıyım canım. Ama bu korona da hepsinden bağımsız olarak bebeğim için çok korkuyorum.

Yaa Allahım esirgesin tekrar göstermesin 😔 düşündükçe çıldıracak gibi oluyor insan Yatar pozisyonda mıydı peki?
Yastık kullanıyor musun?
Şu bebeleri bir büyütseydik sağlıcakla Şuan başka çok büyük isteklerim yok 😔
Amin canım. Evet ince bir yastıkla yatırıyorum.
Ben yan yatırıyorum vatandaş sırt üstü dönüyor 😒 Öldürecek anasını kederden..

oyy masallah , inci gibi dizilsinler :KK200:

Gunes galiba biraz çingen olacak :KK70:

Masallah Nil kuzuma , ben daha 1,5 aya baslicam. O zaman seni biraz darlarim kuzum :kk77:

Boncuk gozlere bak yaaa :KK200:Yarasin kuzuma .
Yemeyen bebek cok cok zor ya, istahli olsun yavrularimiz

Ayy aynisi Lina da var ama kendisi daha bugun 4. aya girdi :KK70:

cok gecmis olsun kuzum. Allahim esirgesin.
Amin güzelim, teşekkür ederim.

Canım 4. Ay kontrolünde ben sormuştum çünkü benm kızda hep oturmak istiyor zaten kucağımda hep oturur pozisyonda gibi. Doktor bu ay kısa kısa çok isterse oyurtursunuz ama gelecek ay istediği kadar otursun demişti. Bu ayın 14 ünde kontrol var yine sorucam ama artık sorun yok diye biliyorum.

Ahhh çok geçmiş olsun. Zaten bebeklerde en tehlikeli şey sessizlik. Bununla geçmiş olsun 😔
Bu o kadar doğru ki..

Canım korkuttuğum için üzgünüm. Dün bende çok korktum kimse yaşasın istemem. Elimin ayağımın canı gitti. Tedbirli olalım diye yazdım. Hemen ters çevirip sırtına vurdum yukarı doğru sıvazladım.

Herkese teşekkür ederim. Rabbım tüm bebekleri korusun.

Benimki 7 kg oldu molfix 4 numaraya geçtik canlarım çünkü bacakları michelin lastiği gibi oldu

5 ay 3 günlük ve ben de oturtuyorum destekli ama çok değil zaten öne doğru düşüyo iki büklüm bence daha hazır değil

Bir de biz yabancılıyoruz 4 aydan bu yana dayısına bile çığlık çığlığa.. Bazen de keyfi yerinde olup beni görünce ağlıyor ama al beni diye göz göze gelmiyorum çoğu kez :)

Bimde mama sandalyesi bulduk hemen aldık eşim askeri gazinoda çalışıyor oradaki mama sandalyelerinin altında ayak koymak için yer varmış birkaç çocuk düşmüş ona basarak o yüzden ayaksız istiyordu bu da isabet oldu 😍
Ek gıda hızlı başlamıs bir paşa götüyorum orda ben 😂
Bu üç gün kuralına halen alışamadım bilgilerinize ve tecrübelerinize talibim 😍 sağlıkla büyüsün inşallah bebiş annesi 😍
Kuzum ilk besinler bal kabağı, patates, kabak, havuç şeklinde veriyor. 1 gün 1 kaşık 2. Gün 2 kaşık 3. Gün 3 kaşık şeklinde. Patatesi deneyeceksin 3 gün o bitecek diğerleri derken zaten ay bitiyor hemen hemen. İşte arada mesela havuçla patatesi karıstırabiliyorsun ikiside 3 gün kuralını geçtiyse damak tadı olusması acısından. Bunlardan sonra ayına uygun diğer sebze meyveleride vermeye yada sebze çorbası denilen olayı yaparak ilerleniyor
Bizimkininde gece sebepsiz uyanmalari vardi kuzum oyle beyazlik yada damaklarda sisme falanda yoktu ama pit diye cikti her bebekte ayni olcak diye bisey yok dis olabilir bir haftaya cikar dişse
Hadi bakalım bizi neler bekliyor 😅 sizin cıktıkdan sonra geçti mi rahatladınız mıı. Ay dün bu diş ile mama olayımızda bağdaşlaştırıldı gerçekten kuscam artık 😂😂 eşimin yeğeni 10 aylık daha diş çıkaramadı anne sütüyle besleniyor işte doğdugundan beri bizimkide hırslı hırslı kaşıyınca acaba diş mi muhabbeti oldu sonrası o muhteşem cümle belki mamayla besleniyor ya mamanın içinde ki takviyelerden erken cıkar 😅

Amin canım. Evet ince bir yastıkla yatırıyorum.
Ben yan yatırıyorum vatandaş sırt üstü dönüyor 😒 Öldürecek anasını kederden..

Amin güzelim, teşekkür ederim.

Bu o kadar doğru ki..

Canım korkuttuğum için üzgünüm. Dün bende çok korktum kimse yaşasın istemem. Elimin ayağımın canı gitti. Tedbirli olalım diye yazdım. Hemen ters çevirip sırtına vurdum yukarı doğru sıvazladım.

Herkese teşekkür ederim. Rabbım tüm bebekleri korusun.
dikkatli olacaz bol bol bide emeklesinler ay o zaman arkamızda da gözümüz olması lazıım. geçmiş olsun canım Rabbim korusun bebeklerimizi 🙏🏻

Benimki 7 kg oldu molfix 4 numaraya geçtik canlarım çünkü bacakları michelin lastiği gibi oldu

5 ay 3 günlük ve ben de oturtuyorum destekli ama çok değil zaten öne doğru düşüyo iki büklüm bence daha hazır değil

Bir de biz yabancılıyoruz 4 aydan bu yana dayısına bile çığlık çığlığa.. Bazen de keyfi yerinde olup beni görünce ağlıyor ama al beni diye göz göze gelmiyorum çoğu kez :)
Bende sleppy kullanıyorum. 4 numarası 7-14 kiloluk. Lastik izi takibi yapıyoruz 😂 5 numara için erken aslında ama bakalım sağım solum belli olmaz bi alır denersem takibimi ona göre yaparım 😅

Bağırdı bağırdı uyumadı, salona geldik oyun halısında bağırmaya devam 🤦‍♀️ Ne oldu sizce kızlar covidden mi huysuz yoksa 4. ay mı nedir bu? 2 gecedir bağırıyor uyutmayın beni diye

Bende sleppy kullanıyorum. 4 numarası 7-14 kiloluk. Lastik izi takibi yapıyoruz 😂 5 numara için erken aslında ama bakalım sağım solum belli olmaz bi alır denersem takibimi ona göre yaparım 😅
Sleppy bionatural aldım geçen hafta denemek için. 2 gece üst üste sızdırdı 😞 bir de çok naylonumsu geldi bana. Şimdi goon sipariş ettim bekliyorum. O da olmazsa primaya devam 😩

Hadi bakalım bizi neler bekliyor 😅 sizin cıktıkdan sonra geçti mi rahatladınız mıı. Ay dün bu diş ile mama olayımızda bağdaşlaştırıldı gerçekten kuscam artık 😂😂 eşimin yeğeni 10 aylık daha diş çıkaramadı anne sütüyle besleniyor işte doğdugundan beri bizimkide hırslı hırslı kaşıyınca acaba diş mi muhabbeti oldu sonrası o muhteşem cümle belki mamayla besleniyor ya mamanın içinde ki takviyelerden erken cıkar �
Bide bendekileri dinle 🙃
Biz yaklaşık 3 .aydan sonra mamadan memeye geçtik.Tabi akşamları mama veriyorum yine o da 90 cc (kilomuz 6300 civari)
Geçen arkadaşlarla oturuyoruz (tabi onlara mama da veriyorum dedim.Ama memeye geçmesi için ne mücadeleler verdigimi söyleyemedim sormadilarda zaten)
Benim oğlum 34 haftalık 2300 gr doğdu.Bebegimi görmeye gelince iyi toparlamas mama yaramış dediler 😬

Eltiminde 10 aylik bebeği var.o baştan beri anne sutu ile besleniyor sadece.Benim bebeğimin bilekleri sıkıymış neden mama verdigim icin 😬

Ek gıda hızlı başlamıs bir paşa götüyorum orda ben 😂

Kuzum ilk besinler bal kabağı, patates, kabak, havuç şeklinde veriyor. 1 gün 1 kaşık 2. Gün 2 kaşık 3. Gün 3 kaşık şeklinde. Patatesi deneyeceksin 3 gün o bitecek diğerleri derken zaten ay bitiyor hemen hemen. İşte arada mesela havuçla patatesi karıstırabiliyorsun ikiside 3 gün kuralını geçtiyse damak tadı olusması acısından. Bunlardan sonra ayına uygun diğer sebze meyveleride vermeye yada sebze çorbası denilen olayı yaparak ilerleniyor

Hadi bakalım bizi neler bekliyor 😅 sizin cıktıkdan sonra geçti mi rahatladınız mıı. Ay dün bu diş ile mama olayımızda bağdaşlaştırıldı gerçekten kuscam artık 😂😂 eşimin yeğeni 10 aylık daha diş çıkaramadı anne sütüyle besleniyor işte doğdugundan beri bizimkide hırslı hırslı kaşıyınca acaba diş mi muhabbeti oldu sonrası o muhteşem cümle belki mamayla besleniyor ya mamanın içinde ki takviyelerden erken cıkar 😅
Ahahaha mamada oyle takviyelermi varmis 😅 yapi meselesi😅 bizimki sadece anne sütü aliyor 😁 evet gecti canim ama altta ikisi ayni anda yada bi kaç gun arayla cikiyormus suan ikinciyi bekliyorum beyaz bisey var gordm ama pitlamadi daha o eli hep alt damağında 😍

Bide bendekileri dinle 🙃
Biz yaklaşık 3 .aydan sonra mamadan memeye geçtik.Tabi akşamları mama veriyorum yine o da 90 cc (kilomuz 6300 civari)
Geçen arkadaşlarla oturuyoruz (tabi onlara mama da veriyorum dedim.Ama memeye geçmesi için ne mücadeleler verdigimi söyleyemedim sormadilarda zaten)
Benim oğlum 34 haftalık 2300 gr doğdu.Bebegimi görmeye gelince iyi toparlamas mama yaramış dediler 😬

Eltiminde 10 aylik bebeği var.o baştan beri anne sutu ile besleniyor sadece.Benim bebeğimin bilekleri sıkıymış neden mama verdigim icin 😬
İnsanlarda cook bi kilo takintisi ve mama takintisi var kuzm benim kizim 2 aylikken 5 bcuk kiloydu simdi toparlanmis falan diyolar🤣🤣 cocuk zaten toparlanikti gayet iyidi kilosu mesela😊 herkesn ilk sorusy zaten emiyomu oluyo ben bile sinir oluyorm sizene emmese emzircekmisinz diyesim geliyor

Kızlar selamlar bayadır az az girip okuyup çıkabiliyordum sadece. Bizim kız yine hasta oldu abiden geldi tabi 😞 neyse Allah çaresiz dert vermesin tabi… bir kaç konuyu görmüştüm ben de tecrübelerimi paylaşayım

Kızlar güneş kremi yazlık birşeyler bakıyor musunuz bizim güneş çok yakıcı şimdi bile ne kullanacaksınız sebamed bizim şampuan bakım kremi vs ama incia da güzel gözüküyor birde krem yerine losyon kullansam sorun olur mu püskürtmeli uygulamak kolay olur 🫢

Ben trukid güneş kremi kullandım oğluma hep canım. Biraz pahalı ama oğlum çok beyaz olduğu için çok iyi korudu. Ben hem kendime hem ona sürüyordum bir sezon gidiyordu.

Kuzum buhar makinesi değil de nebülizatör söyle bi şey oluyor
Güneş çok tıkanıyor arada birkaç kez öksürük de var

Buhar makinesi de alacağım buranın hava çok kuru burnunu açamıyorum

Nebülizatör olarak omron aldım doktorumuz onu tavsiye etmişti ama bayaaa ses çıkarıyor. ilk başta aman dedim bu sesle nasıl olacak sonra bizim kız o sese bayıldı ağlıyor bile olsa o sesle sakinleşiyor o yüzden iyi ki sesli olanı almışım dedim annesini düşündü yavrum😂😂😂

Bağırdı bağırdı uyumadı, salona geldik oyun halısında bağırmaya devam 🤦‍♀️ Ne oldu sizce kızlar covidden mi huysuz yoksa 4. ay mı nedir bu? 2 gecedir bağırıyor uyutmayın beni diye

Çok geçmiş olsun canım 🙏🏻🙏🏻 belki büyüme atağıdır 4. Ay bir garip gerçekten ama bir yandan doktora göstermek de iyi olabilir bizimki de öyle çok çok ağlıyordu meğer kulağına vurmuş şimdi ona tedavi başladık. Bizimki sürekli büyükten kapıyor ondan olmuştur muhtemelen ama kontrol ettirmekte fayda olabilir hem rahatlarsın. Sen nasıl geçiriyorsun peki?

X