- 8 Ocak 2022
- 4.845
- 7.013
Spicelover Lina kuşla baş başa kalmak nasıl gidiyoor görünmüyorsun. İlk 2 hafta zor oluyorda sonra alışıyorsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Alışıcağını sanmıyorum canım zaten emzik alıyorsa rahat bırakır parmağı. Bizimki de zor denk getiriyor çoğunlukla yapamıyor ama diş kaşıyıcı sevmiyor ellerini seviyor diğerlerinde ağlıyorHırslı hırslı ellerini ağzına götürüyor diye diş kaşıyıcı mı alsam ki dedim ama benim çocuk bir nesneyi ağzına denk getiremiyor ıslak mendili veriyorum eline mesela o büyük oldugu için bir yerlerden ağzına alıyor ama mesela çıngırak vereyim onu götüremiyor. Sadece ellerimizi alabiliyoruz. Bu aralar bide sadece baş prmağını denk getirip emmeye başladı. Sanırım parmak denk geldiği için yapıyor onu şimdiden alışmaz sanırım parmak emme huyuna heralde daha doğrusu bilmez sanırım. Hoş emzikte tutuyoruz ama
Bende daha almadım da biraz geniş alayım bari de denk getirmesi kolay gelsin ağzına yoksa kücük bir şey alırsam sanmıyorum denk getiremediğinde elinden atıyorAlışıcağını sanmıyorum canım zaten emzik alıyorsa rahat bırakır parmağı. Bizimki de zor denk getiriyor çoğunlukla yapamıyor ama diş kaşıyıcı sevmiyor ellerini seviyor diğerlerinde ağlıyor
Çok geçmiş olsun kuzucum Allah şifa versin. Bence bu yorgunluklarla bağışıklık sistemi de etkileniyor çok daha hızlı hasta oluyoruzKızlarr dün dışarı çıktık ama duş alıp çıktım saçım tam kurumamıştı üşüttüm herhalde çok kötüyüm bütün kemiklerim ağrıyor başım dönüyor ateş desen var valla kızı zor taşıyorum bi küçük duanızı alırım ya uykusuzluğun üstüne hiç olmadı bu.
ergenus yaYok kafayı gömüyor o şekilde de istemediğinde ayaklarıni yere vurup bağırıyor küçük ergen üstüne çok düşüyorum ya ben bi dönmedi diye ondan yapmıyor varya neyi denesek çabalasak hiiç. Kendini oturtma için yarı pozisyona kadar kaldırıyor ama onun üzerinde hiç durmadıl ya
Çok geçmişş olsun
Kaktüs şekilli olanı götürüyor ağzına güneş. Burada demiştim ben de dişlik aldım daha tutmayı bilmiyor diye. Şimdi öğrendi yavaş yavaş. Salatalık havucu da düşe kalka götürüyor ağzına. Kaktüsü de çiğniyor. Bir dee eklediğim çıngırağı çok kolay tutuyor ağzına götürüyor.Hırslı hırslı ellerini ağzına götürüyor diye diş kaşıyıcı mı alsam ki dedim ama benim çocuk bir nesneyi ağzına denk getiremiyor ıslak mendili veriyorum eline mesela o büyük oldugu için bir yerlerden ağzına alıyor ama mesela çıngırak vereyim onu götüremiyor. Sadece ellerimizi alabiliyoruz. Bu aralar bide sadece baş prmağını denk getirip emmeye başladı. Sanırım parmak denk geldiği için yapıyor onu şimdiden alışmaz sanırım parmak emme huyuna heralde daha doğrusu bilmez sanırım. Hoş emzikte tutuyoruz ama
Benimkinin de elini bi emisi var zannedersin saatlerdir ac bu bebekHırslı hırslı ellerini ağzına götürüyor diye diş kaşıyıcı mı alsam ki dedim ama benim çocuk bir nesneyi ağzına denk getiremiyor ıslak mendili veriyorum eline mesela o büyük oldugu için bir yerlerden ağzına alıyor ama mesela çıngırak vereyim onu götüremiyor. Sadece ellerimizi alabiliyoruz. Bu aralar bide sadece baş prmağını denk getirip emmeye başladı. Sanırım parmak denk geldiği için yapıyor onu şimdiden alışmaz sanırım parmak emme huyuna heralde daha doğrusu bilmez sanırım. Hoş emzikte tutuyoruz ama
Yeni güncellemeleri heycanla bekliyorum yavaş yavaş olacak biz çok aceleciyiz sanırım annem diyor acele etme bu zamanları en güzel anları diye bende bir an çnce sürünsün otursun emeklesin modundayım . El gibi olan dişlik varys oi oi nin de sanırım ona bakıyım diyordum. Kaktüsüde hatırladım e bebekte gezerken bakıyım tekrar. Boş boşta olsa e bebek gezmeye bayılıyorum eşim ne anlıyorsun hep aynı şeyler diye söyleniyor ama sürekli kucakta oturma halindeyiz biz.Çok geçmiş olsun kuzucum Allah şifa versin. Bence bu yorgunluklarla bağışıklık sistemi de etkileniyor çok daha hızlı hasta oluyoruz
ergenus ya
Bundan sonra kucakta hep oturmak ister o o zaman
Kaktüs şekilli olanı götürüyor ağzına güneş. Burada demiştim ben de dişlik aldım daha tutmayı bilmiyor diye. Şimdi öğrendi yavaş yavaş. Salatalık havucu da düşe kalka götürüyor ağzına. Kaktüsü de çiğniyor. Bir dee eklediğim çıngırağı çok kolay tutuyor ağzına götürüyor.
Seninki de yakında öğrenir. Güneş de baş parmakla başladı, şimdilerde ikişer parmak sürekli ağzında. Bol bol kusturuyor kendini.
Emzik de almıyor bilemiyorum alışkanlık yapar mı
Uykular iptal durumda. Gündüz son uykuyu uyutamadım. 1 buçuk saattir katıla katıla ağladı. Uyutmaya çalışmadığımda da huzursuzdu. Zaten bi meme reddi yaşıyoruz memede süt var ama kafasını çeviriyor. Bitkinim gerçekten.
Zorla yorgunluktan bayıldı resmen şimdi uyudu. Bakalım bizi bu gece neler bekliyor..
gece nasıl becerdiyse ağzına almıs cuk cuk emme sesine uyandım Hatta kendimi rüyada sanıyordum mama veriyorum cocuga diye bi uyandım meğerse elini yakalamışBenimkinin de elini bi emisi var zannedersin saatlerdir ac bu bebek
Sallıyorum canım. Zaten uyutmak için sabit tek bir yöntemim yok. Bu aralar ayakta hoplayarak yürüyünce sakinliyor şanslıysam emiyor o şekilde uyuyor. Bir ara ayakta sallardım hep, şimdi genellikle fayda etmiyor.Yeni güncellemeleri heycanla bekliyorum yavaş yavaş olacak biz çok aceleciyiz sanırım annem diyor acele etme bu zamanları en güzel anları diye bende bir an çnce sürünsün otursun emeklesin modundayım . El gibi olan dişlik varys oi oi nin de sanırım ona bakıyım diyordum. Kaktüsüde hatırladım e bebekte gezerken bakıyım tekrar. Boş boşta olsa e bebek gezmeye bayılıyorum eşim ne anlıyorsun hep aynı şeyler diye söyleniyor ama sürekli kucakta oturma halindeyiz biz.
Ayakta sallıyor musun. Tamam tavsiye edilebilecek bir şey değilde ben ayakta sallama olayına geçtim daha kolay dalıyor. Yani uyusun da nasıl uyursa modundayım resmen uykusu var dalamıyor çıldırıyor o zaman
gece nasıl becerdiyse ağzına almıs cuk cuk emme sesine uyandım Hatta kendimi rüyada sanıyordum mama veriyorum cocuga diye bi uyandım meğerse elini yakalamış
Atak haftası şükür bugün itibariyle bitti görünüyor inşallah normale doğru evrilmeye başlarız hope umAy çok şükür o konuda tavrım net kimsede o sınırı açmıyor. Özellikle uyardım herkesi erken başladık ilerde cocugumda sorun olmasını istemiyorum benim dısımda kimse vermesin diye. 6 ay öncesi glutenli şeyler kesinlikle yasak ya mesela ilerisinin çölyak hastası adayı resmen. O yüzden şimdilik kimse yanaşmıyor
siz çok biliyorsunuz kısmına gözleriimi deviriyoruum Sorma koca kısmına katılıyorum ben direk kaynanamın kendisiyle evliyim resmen
Yavaş yavaş düzene girecek insallah düzeltilmiş doğumunda tahmini atak haftasındadır paşa. Bu ay burda herkes yazmıstı beslenmeden muzdariplik demekki bu ayın sıkıntısıda bu. Düzelecek insallah Ya maşallah dönmüş ne güzeel bizim ki eli ağzında yatıyor sadece
gazanız mübarek olsun.İnşallah beni çok şaşırtacak gibi gelmeye başladı babam karşısında sürahi hanım az kalabilir
Kaldı 12 gün, heyecan dorukta
Doğması gerekene göre de 38 gün var. Glutenli ürünlere ondan sonra başlayacağım suanda kendimi zor tutuyorum
Allah kolaylık versin minnoş.
Yüzüstünden dönmeyi denemiyor mu paşa ? Bizimki öyle dönüyor ama sırtüstünden hayatta çabalamıyor
çok dikkat et havalar sakat…Kızlarr dün dışarı çıktık ama duş alıp çıktım saçım tam kurumamıştı üşüttüm herhalde çok kötüyüm bütün kemiklerim ağrıyor başım dönüyor ateş desen var valla kızı zor taşıyorum bi küçük duanızı alırım ya uykusuzluğun üstüne hiç olmadı bu.
bu minik pipilerin tüm nazı bize yahu. Bizimki de fena naz yapıyor şoka uğratıyor beni.Yok kafayı gömüyor o şekilde de istemediğinde ayaklarıni yere vurup bağırıyor küçük ergen üstüne çok düşüyorum ya ben bi dönmedi diye ondan yapmıyor varya neyi denesek çabalasak hiiç. Kendini oturtma için yarı pozisyona kadar kaldırıyor ama onun üzerinde hiç durmadıl ya
Çok geçmişş olsun
Oi oi nin kaşığı ile diş kaşıma işini çözdük biz canım. Çok seviyor onu. Tavsiye ederim.Hırslı hırslı ellerini ağzına götürüyor diye diş kaşıyıcı mı alsam ki dedim ama benim çocuk bir nesneyi ağzına denk getiremiyor ıslak mendili veriyorum eline mesela o büyük oldugu için bir yerlerden ağzına alıyor ama mesela çıngırak vereyim onu götüremiyor. Sadece ellerimizi alabiliyoruz. Bu aralar bide sadece baş prmağını denk getirip emmeye başladı. Sanırım parmak denk geldiği için yapıyor onu şimdiden alışmaz sanırım parmak emme huyuna heralde daha doğrusu bilmez sanırım. Hoş emzikte tutuyoruz ama
Kuzum, mümkün mertebe uykuya dalış desteklerini en aza indir. Bu aylarda edinilen alışkanlıklar kalıcı olabiliyormuş. uyku gerilemesi geçene kadar böyle bol çaldırmalı günlerdeyiz.Ayakta sallıyor musun. Tamam tavsiye edilebilecek bir şey değilde ben ayakta sallama olayına geçtim daha kolay dalıyor. Yani uyusun da nasıl uyursa modundayım resmen uykusu var dalamıyor çıldırıyor o zaman
ya bu annelerin yorumları gerçekten değişik alemler el kadar bebe bıkmayı ne bilsinKaynanam ve annem 3 gün üst süte verme bıkar diyorlar ne zaman anlaşılacağım Allahım
Şükür bugünüde başarıyla atlattık tatlı patates miktarı arttırarak verdim öğürünce bırakıyorum
Kaynanam ve annem 3 gün üst süte verme bıkar diyorlar ne zaman anlaşılacağım Allahım
Şimdi kaka yaptı vay halimize herşeyi yeyince nasıl olacak merak ediyorum
hope2022 sizin nasıl gidiyor canım?
Balkabağı leveli tamamdı zaten bizim ama çenesinde pütürcükler cıktı 3-4 tane alerjiye yormadım ama yerken tenine dokundu ya ondan diyorum bide elimde ıslak mendil vardı normalde sadece altını değiştirirken kullanıyorum ıslak mendil baska yerine sürmem bir anda elini çatala atıp ağzına burnuna bulaştırdı bende sürdüm sanırım ondan olduu. Patatesi sevmedik ama 2 gün denedim bir belirtimiz olmadıı. Ben azıcık zeytinyağı döküyorum kakamız fena sorma bugün 3 kere yaptı ve birinde altına değiştirirken canlı şahit olmak zorunda kaldım patatesi sevmediği için yarın patates ve balkabagını birlikte vercem. Eğer hoşuna giderse 2 gün de onunla oyalanmayı düşünüyorum. 5. Aya girdiğimizde doktor kontrolünü bekliyorum ya benim amacımda bir kaç tadımı tamamlamış olmak. Ayına uygun tabi kii. Ama anne sütü ekleme detayını atlama sen daha rahat edersiin. 5. Ayda yoğurda tamam diyecek mi onu cok merak ediyorum yoğurt işin içine girerse daha sevecek gibi düşünüyorum hemen sebzeleri yoğurtla karıştırıp veririm diye düşünüyorum. Balkabağını sevdi gibi geldi elimde joker besin olur büyük ihtimalle. Bundan sonra ya kabak ya havuc vercem. Havuc gaz yapıyor dediler bakalım 2-3 gün balkabağı+patatesle devam edip 3 günde kabak versem. Havuca kadar 5-6 gün geçmiş olacak belki daha rahat sindirir zaman ilerledikce. Planım bu yönde bakalım. Takıldıgım yerde hipp markasının 4,5 aylık kavanoz mamasında ne var diye bakıyorum havucu onlarda kullanmıs mesela. Geçen bizimkiler de dedi aynısını dedim sakin oluun bunlar alıştırma cabaları 4,5 aylık cocuga bir anda ne verebilirim acaba diye
Geçeceek bugünlerde umudumuz bakii 4. Yaşına kadar geçmiyor ama bizi kandırıyorlarmııs yok 40 yok 3. Ay yok 6 ay yok yaşı muhabbetinin aslı astarı 4 yaşmış kızlar direninSallıyorum canım. Zaten uyutmak için sabit tek bir yöntemim yok. Bu aralar ayakta hoplayarak yürüyünce sakinliyor şanslıysam emiyor o şekilde uyuyor. Bir ara ayakta sallardım hep, şimdi genellikle fayda etmiyor.
dün gece uyumayınca yarım saat salladım, ninni söyledim. Güzel mayıştı amma yine uykuya geçsin diye anakucağına koymak zorunda kaldım ..
Ben de uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum. Elimdeki tüm kozları tek tek kullanıyorum
Atak haftası şükür bugün itibariyle bitti görünüyor inşallah normale doğru evrilmeye başlarız hope um
Emmesini beğenmeyince sağıp alıştırma bardağı ile ağzına dayıyorum. O rahat ben rahat oturuyoruz artık ne yapalım…
1 kez döndü henüz bilmiyorum devamı ne zaman gelir :)
Fizyoterapi hareketleri var onları uyguluyorum her gün, bak bizim fizyoterapistimiz bu hesabı takip ettiğini söyledi :) o güncelleme hepsine gelecek de acele ediyoruz işte
gazanız mübarek olsun.
çok dikkat et havalar sakat…
bu minik pipilerin tüm nazı bize yahu. Bizimki de fena naz yapıyor şoka uğratıyor beni.
Oi oi nin kaşığı ile diş kaşıma işini çözdük biz canım. Çok seviyor onu. Tavsiye ederim.
Kuzum, mümkün mertebe uykuya dalış desteklerini en aza indir. Bu aylarda edinilen alışkanlıklar kalıcı olabiliyormuş. uyku gerilemesi geçene kadar böyle bol çaldırmalı günlerdeyiz.
ya bu annelerin yorumları gerçekten değişik alemler el kadar bebe bıkmayı ne bilsin
Ay şiştim ben 2 yaşı gözden çıkarmıştım ama bu 4 yaş mevzusuna suan çok hazırlıksız yakalandım hayır olamazGeçeceek bugünlerde umudumuz bakii 4. Yaşına kadar geçmiyor ama bizi kandırıyorlarmııs yok 40 yok 3. Ay yok 6 ay yok yaşı muhabbetinin aslı astarı 4 yaşmış kızlar direnin
Bundan annem almış bilmeden garibim bizimde favorımızAy şiştim ben 2 yaşı gözden çıkarmıştım ama bu 4 yaş mevzusuna suan çok hazırlıksız yakalandım hayır olamaz
Ben bu cıngırağı öneririm. Bir tane kırdı güneş, 2 tane daha aldım. Asabi premses çok seviyo tutması aşırı kolay. 2 gündür dişlik niyetine de kullanıyor.
Bu arada ben piyanoyu bi duvara yaslayıp güneşi de yan yatırıyorum. Önüne de çıngırak, hışırtılı kitap, top koyuyorum. Kendisini piyanoya doğru çevirip ayaklarıyla iki büklüm halde tekmeliyor, elleriyle vuruyor. Oyuncaklarla filan oyalanıyor. Çok uzun süreli olmuyor ama sert zeminde dönmeye teşvik ediyor. Yumuşak zeminde gömüldükleri için yapamıyorlar pek.
piyanonun oyuncak barını da anakucağının önüne doğru koyuyorum çekiştiriyor ağzına sokuyor kolay uzanıyor iyi oluyor o da.
Var bundan da kasanın yanında ağlarken şık şık yapsın diye bi salladım gülünce aldım şu yuvarlak top gibi olan şıngırdak varya onu iki eliyle tutmaya calısıyor bi ses çıkartınca şaşırıyor sonra geri bırakıyor ben zorla elinin üzerine koyunca gönülsüz anlık alıyor biraz kucakta sonra tekrar denemeye devam konusacaksın şarkı söyleyeceksin ellerimi verdiğimde tutup yüzünü kapatır oynar yüzümü yaklastırdığımda burnumu sacımı dudağımı kavrar cekiştirir vs kocaman bir oyuncağı (ben) varım nasılsa mutlu olsun diye her türlü ses çıkarılıyor vs bide babanın sakallarına ve sacına dokunmaya bayılıyor hele yüzünün hizasına gelsin ellerini sakallarda dolandırıyor çekmeye calısıyor. Bide bu aralar elleri kendi kafasında ama tutup çekecek saç miktarımız olmadıgı için boşa gezdirip duruyor keltoş 5. Ayında biraz daha anlar sanırım oyuncak işlerindeenAy şiştim ben 2 yaşı gözden çıkarmıştım ama bu 4 yaş mevzusuna suan çok hazırlıksız yakalandım hayır olamaz
Ben bu cıngırağı öneririm. Bir tane kırdı güneş, 2 tane daha aldım. Asabi premses çok seviyo tutması aşırı kolay. 2 gündür dişlik niyetine de kullanıyor.
Bu arada ben piyanoyu bi duvara yaslayıp güneşi de yan yatırıyorum. Önüne de çıngırak, hışırtılı kitap, top koyuyorum. Kendisini piyanoya doğru çevirip ayaklarıyla iki büklüm halde tekmeliyor, elleriyle vuruyor. Oyuncaklarla filan oyalanıyor. Çok uzun süreli olmuyor ama sert zeminde dönmeye teşvik ediyor. Yumuşak zeminde gömüldükleri için yapamıyorlar pek.
piyanonun oyuncak barını da anakucağının önüne doğru koyuyorum çekiştiriyor ağzına sokuyor kolay uzanıyor iyi oluyor o da.
Seve seve yesin insallahhope2022 süper iyi gidiyor öyleyse
Bende z yağ ekliyorum birde kabızla uğraşmayalım bizimki sevdi tatlı patates bende kabağa geçicem yarından sonra
Son bir kac gune kadsr cok iyiydikuyku gerilemesi basladi . hem cok zor yatiyor hem aglayarak uyaniyor.Spicelover Lina kuşla baş başa kalmak nasıl gidiyoor görünmüyorsun. İlk 2 hafta zor oluyorda sonra alışıyorsun